Şimdi Ara

Neden Nokia Booklet 3G ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alt="Neden Nokia Booklet 3G ?"


    Maalesef Nokia.com.tr'nin sitesinde dahi herhangi bir sayfası bulunmayan Booklet 3G, Finlandiyalı teknoloji devinin ilk kişisel bilgisayarı (Akıllı telefonları kişisel bilgisayar saymazsak), yurtdışında bir süredir kullanılıyor. Netbookların geride bırakmaya hazırlandığımız 2009 yılında büyük sıçrama kaydetmesiyle Nokia'nın bu pazar için hazırladığı çözümlerden olan Booklet 3G, Amerika'da AT&T aracılığıyla 600 dolarlık satış fiyatıyla kullanıcıya 22 Ekim'de satışa sunulmuştu. Windows 7, hoş tasarımı, iddialı pil ömrüyle dikkatleri üzerine çeken Booklet 3G'i bir süre kullanan SlashGear'ın yazarlarından Michael Gartenberg "Booklet 3G'i satın almak için 4 neden" başlıklı bir yazı kaleme almış. İşte yazarımızın ağzından diğer netbooklar yerine Nokia'nın ilk kişisel bilgisayarını tercih etmek için 4 neden;


    alt="Neden Nokia Booklet 3G ?"


    1) Tasarım


    Booklet'in kendine has bir stili olduğu kesin. İnce, şık, zarif. Kesinlikle plastikten yapılmış hissi vermiyor kullanıcıya. Klavyesi, kasasının metal konstrüksiyonuna kadar Booklet sanki Finlandiya'da değil de Cupertino, California'da yapılmış gibi. Starbucks'da kullanırken, bazı kullanıcılar kullandığım cihazın Apple olup olmadığını bile sordular (Halbuki cihaz üzerinde Nokia yazıyor !). Eğer kullandığınız cihaz akıllara 1 Infinite Loop'u getiriyorsa, bunun kötü olduğunu söylemek mümkün mü ? Netbook pazarındaki bir çok cihazın kullanıcıya ucuz ve oyuncakmış gibi geldiğini unutmamak lazım.


    DH Not: 1 Infinite Loop, Cupertino, California; Apple'ın merkez kampüsünün adresi olduğunu belirtelim.


    2) Kalite


    Booklet'in kalitesi tek kelimeyle kusursuz. Mavi kutusunun tasarımından, kutu açma deneyimine kadar Nokia'nın Booklet için en küçük detayları bile düşündüğü ortada. Ürünle yeterli ve gerekli olan bütün yazılımlar yüklü geliyor bu nedenle cihaz başında gereksiz vakit kaybetmemizin önüne geçmiş Nokia. Booklet 3G, ismindeki 3G'nin hakkınıda sonuna kadar veriyor. AT&T sim kartını yuvasına yerleştirdiğim an Booklet hiçbir ek işleme gerek duymadan direk internete bağlandı.


    alt="Neden Nokia Booklet 3G ?"


    3) Bağımlılık


    Pazardaki diğer rakiplerinin fiyatlarına baktığımızda Booklet 3G'nin 599 dolarlık satış fiyatı biraz göm yumma gereği hissi uyandırıyor. Booklet 3G'nin tasarımından malzemesine kadar birçok artısı bu göz yummayı haklı çıkartıyor.


    4) Batarya


    Taşınabilir cihazlar için oldukça önemli olan batarya ömrü Booklet'te mükemmel. %40 ekran parlaklılığı ve Wi-Fi yada 3G açıkken Booklet 8 saate kadar kesintisiz çalışabiliyor. Anlayacağınız gün içersinde yada Amerika'nın batısından doğusuna doğru seyahat ederken rahatlıkla postalarınızı adaptöre ihtiyaç duymadan kontrol edebilirsiniz.


    Fakat Booklet içersinde bir takım tezatlıklar barındırdığından mükemmel cihaz yorumu yapamacağım. Bir tarafta oldukça yavaş, açılma süresi 2 dakikaya yakın sürdü, ancak diğer taraftyaysa mükemmel bir batarya ömrüne sahip. Üzerinde HDMI çıkışı barındırıyor fakat kutudan çıkar çıkmaz VGA projektörünü bağlayamıyoruz. Netbook'lar için yüksek sayılabilecek bir fiyattan satılıyor. Kısacası Booklet herkese hitap eden bir cihaz değil ancak alıcısının fazla olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek. Eğer oldukça taşınabilir, batarya ömrü yüksek, kaliteli malzemeden yapılmış birşeyler arıyorsam, ucuz netbook'lar yerine Booklet'e daha fazla para vermek yanlış olmayacaktır. Ancak Booklet'in en pahalı Atom tabalı netbook olmadığını da belirtelim. Örneğin Sony Vaio X yerine 2 adet Booklet alınabilir, hatta geri kalan parayla da bir akıllı telefon, elektronik kitap okuyucusu yada ucuz fiyatlı bir netbook sahibi olunabilir.




  • Güzele benziyor...
  • dahili gps de var bu cıhazda...
  • Dell varken nokia alıp kullanmam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master KENOBI

    Dell varken nokia alıp kullanmam.


    tamam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master KENOBI

    Dell varken nokia alıp kullanmam.


    dell mi

    mavi renk olanı güzelmiş
  • Türkiyeye ne zaman gelecek acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master KENOBI

    Dell varken nokia alıp kullanmam.



    hangi modelini kullanıyor acaba
  • Buraya gelene kadar fiyatı 2 katına çıkar.Sırf pil ömrü ve kalite için bu fiyat verilirmi.Yazık derim.
    Atom değilmi işlemcisi etmez o kadar para..Adamlar bir telefonu 400-1000 lira civarında satıyor.Muadili
    çin malları ise 200-300 arası..Aradaki fark kadar bizi soyuyorlar farkında değiliz..
  • quote:

    Taşınabilir cihazlar için oldukça önemli olan batarya ömrü Booklet'te mükemmel. %40 ekran parlaklılığı ve Wi-Fi yada 3G açıkken Booklet 8 saate kadar kesintisiz çalışabiliyor. Anlayacağınız gün içersinde yada Amerika'nın batısından doğusuna doğru seyahat ederken rahatlıkla postalarınızı adaptöre ihtiyaç duymadan kontrol edebilirsiniz.


    peki doğudan batıya gelenlerde bunu kullanabilecek mi önemli olan bu ? yoksa sadece batıdan doğuya giderken kullanacaksam Amerika da o kadar para vermem Dell alırım daha iyi
  • Gerçekten güzel bir ürüne benziyor
  • Şahsen beğendim, %40 ekran parlaklığı ve full wi-fi ile 8 saat dayanımda azımsanmayacak bir kapasite. Açılmasının 2 dakika sürmesi pek sorun değil aslında, ilk netbook'um da 2 dakika sürüyordu sonuçta açılıyor ya..
  • nokiadan değil notebook telefon bile almam. daha bilgisayar işi öle iki kapak bir tuş takımı değiştirip aynı telefonu yeni model die yapmaya benzemez.daha ürettiği telefonlardaki yazılım sorunlarını giderememiş doğru dürüst servis hizmeti veremeyen bir markadan asla.
  • :)) bide kuzey güney arasında gidip gelenler var dimi ama.
  • 600usd+kdv ye netbook deil notebook almayanı dövüyolar yalan dolan bunlar o kdr pil ömrüne ihtiyaç duyan biri çift bataryayla dolaşsın xD
  • Gereksiz bi cihaz bence tasarımı da o kadar güzel değil. Sırf markası var diye satarsa satar.

    Netbookta asus önde gidiyor nokia'ya verilcek parayla yeni gelecek dokunmatik ekranlı asus netbooklardan ya da ion işlemcililerden alırım daha iyi
  • vay bea nokiaya bak güzel notebook yaapmış..
  • Ürünü alalı yaklaşık 1 ay oldu.

    Mükemmel bir ürün yapmışlar.
    Hakediyor verilen değeri...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RAMPAG£

    vay bea nokiaya bak güzel notebook yaapmış..


    aferin nokia ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hexagoncw

    Ürünü alalı yaklaşık 1 ay oldu.

    Mükemmel bir ürün yapmışlar.
    Hakediyor verilen değeri...



    ürün 5 ay sonra pert oldu !
    Servis anakartını değiştiremedi.
    Şimdi para iadesi yapıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.