Şimdi Ara

Mafia 2 Ön İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
1
Favori
51.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Kirli paranın dayanılmaz çekiciliği..

    Film sektöründe Godfather serisi mafya filmleri arasında nasıl en iyi örnek ise şüphesiz oyunlar arasında da o dönemi anlatan en iyi oyun Mafia’dır. İlk olarak PC’de boy gösteren Mafia, sunumu, grafikleri ve eşsiz atmosferi ile bir çok oyuncudan tam puan almayı başarmıştı.

    Oyunun daha sonra çıkan konsol versiyonu her ne kadar oynanış olarak pek bir şey vaat edemese de oyunun hikayesi nedeni ile gene beğeni toplamayı başarmıştı.

    İlk oyunda Tomy Angelo adında sıradan bir taksi şoförünün hikayesine tanıklık ediyorduk. 1938 yılında geçen oyunun hemen başında Tommy bir kafeye giriyor ve orada görüştüğü bir dedektife, kendisine koruma sağlandığı taktirde bölgenin en büyük ailelerinden biri olan Salieri ailesinin kirli işleri anlatacağını söylüyordu. Dedektifin kabul etmesi ile birlikte Tommy anlatmaya başlıyor ve 1930 yılına dönüş yapıyorduk.

    ''



    Sıradan bir gecede müşteri beklerken bir kaç sokak ötede şehrin iki güçlü ailesi Salieri ve Morello'lar arasında bir kovalamaca oluyordu. Salieri'lerin kazasıyla sonuçlanan bu kovalamacadan kurtulan iki mafya mensubu yanımıza geliyor ve silah zoruyla arabamıza binerek sürmemizi istiyorlardı. Bizde el mahkum dediklerini yapmak zorunda kalıyorduk. Bu ilk görevimiz sonunda ise yüklü bir para ödülü alıyor ve birkaç sakin geçen günün sonunda ise Morello ailesinin bizi bulması ile soluğu Salieri’lerin yanında alıyorduk. Hemen yan sokağımızda gerçekleşen o kaza bizi uzun bir maceranın içerisine sokmuş oluyordu. Peki neydi Mafia’yı bu kadar eşsiz kılan?

    Öncelikle oyunun hikayesi ve sunumu başta da dediğim gibi gerçekten eşsizdi. İlk bölümlerde benzer türdeki oyunlarda olduğu gibi kahramanlık ve aksiyon üzerine giden oyunda ilerledikçe, Mafia dünyasına daha çok şahit oluyor ve karanlık bir çıkmaza doğru sapıyorduk. Uzun bir maceranın sonunda ise oldukça buruk bir son ile oyun tam anlamıyla o dünyanın gerçeklerini gözlerimizin önüne seriyordu. Godfather filmlerini izleyince nasıl bir etki oluşuyor ise Mafia’yı bitirdiğimizde de aynı etki ile karşılaşıyorduk.

    İlk oyunun bu denli büyük başarısından sonra ise gözler ikinci oyuna çevrilmişti. Fakat uzun süre ikinci oyundan hiçbir ses seda çıkmadı. Bu geçen uzun süreden sonra ise nihayet yerini GamesCom fuarına bırakan Leipzig Games Convention 2007’de Mafia 2 resmen duyurulmuştu.

    İkinci oyun zaman olarak ilk oyunun ilerisinde geçecek. 1940’lı yıllarda geçecek olan oyunda o sıralar cereyan etmeye başlayacak olan İkinci Dünya Savaşı’nın da etkilerini fazlasıyla göreceğiz. Öyle ki gazetelerden birebir o döneme ait haberleri görme şansımız dahi olacak. Oyun dönem olarak her ne kadar gerçeğe yakın bir tarihte geçse de yer olarak hayali bir şehir üzerine kurulmuş olacak. Oyunda San Francisco ve New York şehirleri baz alınarak oluşturulan Empire Bay adlı şehirde bulunacağız.

    ''



    Oyunda yönlendireceğimiz karakter ise fakir ve Sicilya göçmeni bir ailenin oğlu Vito Scaletta olacak. Fakir olmasından dolayı geleceğini karamsar bir şekilde gören Vito, bu nedenle İtalyan mafyasına katılacak. Tabi oyunun konusunun gene ilk oyundaki gibi güzel bir kurgu ile ilerleyeceği ve çok daha karanlık bir atmosferde geçeceği yapımcıların verdiği sözler arasında yer alıyor.

    İlk oyunda daha çok arabalı çatışma sahnelerine şahit oluyorduk. İkinci oyunda ise bu durum çok daha dengeli bir şekilde karşımıza çıkacak. Araba kovalamaca sahneleri dışında oyunda alacağımız bir çok görevde bireysel çatışmalara da girebileceğiz. Ayrıca çatışmalar sadece açık mekanlarda değil bir çok farklı kapalı mekanlarda da geçecek. Bu dengeli durumdan dolayı, oyunda bir de siper alma sistemi bulunacak. Yapay zekanın oldukça iyi işleyeceği oyunda, siper alma sistemi çoğu zaman hayatımızı kurtaran en büyük unsur olacak. Oyundaki yapay zeka işleyişini biraz daha açacak olur isek düşmanlarında bizi zorlayacak bir yapay zekaya sahip olacağınız söyleyebiliriz. Sizin gibi onlarda siper alacak ve çatışma sırasında çok dikkatli davranacaklar.

    Ön İncelemenin devamı için tıklayınız










  • Bence 2. oyuna gerek yoktu, 1. oyunu gayet güzel bitirip milleti ağlattılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyeD

    Bence 2. oyuna gerek yoktu, 1. oyunu gayet güzel bitirip milleti ağlattılar


    hele o kurtlar vadisi mod yokmuydu
  • Birinci oyun oynadığım en güzel oyunlardandı, ikicisindende umutluyum belki birinci oyundaki tadı vermeyecek ama yinede güzel bir oyun bekliyorum..
  • Grafikler de baya güzel şu resimdeki yerdeki karo taşlar ve kaldırımlar üzerinde çalışılmış baya Arabalar da baya gerçekçi duruyo Baba2 den kat kat iyi olacağı kesin
  • grafiklerden mutlata kırpçaklardır.. ilk resimdeki gibi gelmez oyun
  • bu oyun ne zaman çıkıcak artık bılen varmı
  • Gelsin bakalım
  • Grafikler muthis gibi gorunuyor
  • Oyunun çıkış tarihi tothegame.com da 23 Nisan 2010 olarak gözüküyor şuan.
  • İlk oyun çok
    güzeldi 2 ci oyundanda bunu bekliyorum şahsen :)
  • quote:

    Mafia II (veya Mafia 2), Mafia: The City of Lost Heaven 'ın devam niteliğindeki 2010 yılında piyasaya sürülmesi öngörülen sandbox tarzı üçüncü şahıs nişancı türünde bir video oyunudur. Önceleri Illusion Softworks diye bilinen 2K Czech tarafından geliştirilmektedir,[3] ve 2K Games tarafından yayımlanacaktır.
    Mafia 2 ilk kez Ağustos 2007 tarihindeki Leipzig Games Convention'da duyurulmuştur.[4] ve PlayStation 3, Xbox 360 ve Microsoft Windows için hazır olacaktır. Şu anda "2010 başında" satışa sunulması tahmin edilmektedir.[5]



    Oyun İçin Verilen Bilgilerden Bazıları Bunlar.

    Zaten 2010 A ne Kaldıki ;)
  • Grafikler şahane ilk oyun gibi bir hikayenin kurgusuda sağlam olursa gta4ten çok daha iyi bir oyun olur gibime geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jamez

    grafiklerden mutlata kırpçaklardır.. ilk resimdeki gibi gelmez oyun


    Keşke öyle gelse...
  • ilk oyunun sonunda ne oldu ki ağlatacak kadar ?
  • Gta 4'e takacak gibi bu oyun
  • grafikkkkk
  • Birinci oyun tam filmlik.Filmi varmı acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byrahim

    Birinci oyun tam filmlik.Filmi varmı acaba


    The Godfather
  • Gerçekten süper bir oyun olcak gibi gözüküyor. Sabırsızlıkla bekliyoruz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.