Şimdi Ara

Nvidia'nın Çift GPU'lu yeni nesil ekran kartı tahminlerden önce gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün gerçekleştirilen 3DVision etkinliğinde Nvidia yöneticileriyle birlikte Nvidia'ya yakın bazı isimlerle de konuşma fırsatı yakaladık. Her ne kadar etkinlik 3DVision teknolojisi üzerine olsa da Fermi tabanlı yeni nesil ekran kartları, kulislerde öne çıkan konu başlıklarından birisiydi. Elde ettiğimiz bilgilere göre Nvidia, yeni nesil grafik işlemci mimarisini temel alan çift GPU'lu yüksek performans modelini tahminlerden önce pazara sunabilir. Zira firmaya yakın bir kaynak, Nvidia'nın tek GPU'lu modelerini takiben bir veya iki ay içerisinde çift GPU'lu modelini de pazara sunabileceğini, kart üzerindeki çalışmaların başladığını iddia etti.

ATi Radeon HD 5970 modeliyle performans liderliğini ele geçiren AMD'ye karşı Nvidia'nın da çift GPU'lu yeni bir model sunacağı uzun süredir konuşuluyordu ancak ne zaman ve hangi fiyat seviyesinden sunulacağı hakkında fikir yürütülemiyordu. Zira AMD'den farklı olarak Fermi jenerasyonu için GF100 kod adını taşıyan GPU ile yine yapıca büyük ve üretim maliyetleri yüksek monolitik GPU tasarımı hazırlayan Nvidia'nın, çift GPU'lu yeni modeliyle hem en hızlı hem de endüstrinin en pahalı ekran kartını pazara sunacağı söyleniyor, bu konudaki gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

• tek gpu lu fermi 5970 a yaklaşırsa ortamı çok merak ediyorum.
  • Ben daha çok tek gpu'lu modellerin fiyatlarını merak ediyorum performansından şüphem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Aralık 2009; 10:58:21 >
  • Ben ise daha çok tek gpu'lu modellerin performansını merak ediyorum, fiyatından şüphem yok
  • Adamlar acik acik soylemis en hizli ve en pahali kart olucakmis demekki ucuk bir fiyatla satilicak. Bu arada nvidia daha tek gpu cikaramadi cift gpu icin hala tahmin edilenden once cikabilir diyorlar demekki tahmin edilen 1 sene sonrasiydi bir kac ay geri aldilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serqanz -- 11 Aralık 2009; 17:14:26 >
  • ati ekran kartları zaten TC çok pahalı bunun fiyatı da atiden %20-30 pahalı olur
  • Ferminin 5870ten hızlı 5970ten yavaş olacağı kesin, bu durumda fiyatı önem kazanıyor. 5870 $400 olduğuna göre Fermi'yi 500 dolar yapmak çok mantıksız sayılmaz ama AMD 5870'in fiyatını lak diye 100 dolar indirebilir. Dolayısıyla Fermi için mantıklı giriş fiyatının 450 dolar filan olması gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cift gpu lu kart cıkarmayı dusunuyorlarsa
    tek kart performansları 5970 i geçemiyor...

ozaman hd48xx vs gtx durumuna doner

hd5870 gtx385 den geri kalır 5970 de onu geçer

fiyat önemli olacak 5870 ile gtx385 arasında 4870 -90 gtx285 kdar fark olursa 550 600 usd den giriş yaparsa ati de klasik aşşagı cekicek fiyatları 3 4 ay piyasada olmus olacak para kazanmıs olacak zaten

ve fermi ole bi fiyatla girerse tercih sebebi olmayabilir.

gereksiz bir fiyat fazlası az performans farkı dusunuldugunde bbide 5870 in 1ghz gpu hızı gordugunu hesaba katarsak......

birde cift gpu lu fermi revizyondan sonra gelir oda uzun surer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgacem -- 11 Aralık 2009; 11:40:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Ben ise daha çok tek gpu'lu modellerin performansını merak ediyorum, fiyatından şüphem yok

GTX 360 gibi daha düşük seviye kartlarda olucak fiyatlarını çıkınca göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Aralık 2009; 11:53:11 >
  • daha A3 revizyonunun final sürümü olacağıda şüpheli, ki şu anki A3 revizyonu final sürümü olursa ve herşey yolunda giderse kart mart-nisana anca gelir,
    yeni bir revizyona giderse nvidia, ki gayet muhtemel, yaz başına kadar bekleriz, belki sonra çift gpu lu bi kart yapabilir nvidia sonbahara doğru..
  • nvidia işini bilir :)
  • Tek GPU'lu kartı çıkarttı da Çift GPU'su kaldı...

Bu açıklamaların Türkçe'si : "Evet geç kaldık, elimize yüzümüze bulaştırdık, ATI'ye ciddi pazar payı vermeye başladık, ama şimdi sorunların çoğunu aştık, yeni kartlarımız çıkacak, sadık Nvidia müşterilerimiz biraz daha sıkın dişinizi de sizi de ATI'ye kaptırmayalım..."

Tamamen pazarlama ve ekonomi stratejileri bunlar, tek amacları rakip firmanın satışlarını baltalamak ve kendi müşterilerini kaybetmemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugu-R -- 11 Aralık 2009; 12:21:11 >
  • atiden de yanıt geçecektir 2010 çok hareketli geçecek gibi ilk defa nvidia geri kaldı uzun zaman sonra
  • Bu işten biz karlı çıkalımda başka bir şey istemiyorum
  • işşlh ortalık kızışırda ati nvidia fiyatları çekerler aşşa biraz
  • bu haberden sonra gtx380 nin 5970 den geri kaldığı kesinleşmiş gibi bişe oldu, bence gtx395 ölü bi kart olacak çünkü karşısında 6*** serisini bulabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Wanted

bu haberden sonra gtx380 nin 5970 den geri kaldığı kesinleşmiş gibi bişe oldu, bence gtx395 ölü bi kart olacak çünkü karşısında 6*** serisini bulabilir.

evet böyle olabilir
  • tek GPU olanı çıktı da çift GPU'lu da sıra artık...
  • nvidia tek gpu ile 5970 e yaklaşmanı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

nvidia tek gpu ile 5970 e yaklaşmanı bekliyorum

doğal olan bu değil mi?5870 de gtx295e yaklaşmıştı hem de baya yaklaştı.bu böyle sürürüp gider
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.