Şimdi Ara

VmWare Cep telefonu için Sanallaştırma üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • VmWare Cep telefonu için Sanallaştırma üzerinde çalışıyor


    Önce sunucularda sonra da normal pc'lerde yaygınlaşan VmWare sanallaştırma yazılımları, sanallaştırmaya ne kadar gereksinimiz olduğu gerçeğini bize zamanla ispatlamıştı. Firma şimdi aynı şeyi, talep gelmesede akıllı telefonlar için yapmayı düşünüyor. Bunun en büyük nedeni akıllı telefonların yakın zaman içinde Pc'lerden çok daha fazla satılıyor olacak olması. Örnek vermek gerekirse 2008 yılında 150 milyon satılan SmartPhone'lar 2014 yılında 600 milyon satacak.


    Ayrıca şimdiden çift işletim sistemli ama aynı anda ikisini birden çalıştıramayan telefonlar üretilmeye başlandı bile. Çinli telefon üreticisi Satio firması, Sunno S880 modelinde açılışta Windows Mobile veya Android'i açabilen bir telefon hazırladı. VmWare ise bunun yeterli olmayacağını aynı anda iki sistem arasında hızlı ve belkide farkında olmadan geçişlerin olması gerektiğini düşünüyor.


    alt="VmWare Cep telefonu için Sanallaştırma üzerinde çalışıyor"


    Firma böyle bir ortamda giderek akıllı telefonların Pc'lere benzediğini ve benzer ihtiyaçların şimdiden duyulmaya başlandığını savunarak bu alanda yatırım yapmaya başladı bile. İlk ürünlerin 2011 yılı içinde beta testinin yapılacağı ve 2012 yılında toplu üretimlerle piyasada olacağı belirtiliyor. İhtiyaçlardan birisi profesyonel yöneticilerin iş telefonları ile kişisel telefonlarını birbirinden ayırabilmeyi istemesi gösteriliyor. Aynen pc'de yazılım yazma ve adminlik için Windows Server 2003 kullanıp oyun ve internette gezinti için Windows XP kullanan kişiler gösterilebilir.


    alt="VmWare Cep telefonu için Sanallaştırma üzerinde çalışıyor"


    Sebep her ne olursa olsun aynı anda iki işletim sisteminide çalıştıran bir cihaza sahip olmanın oldukça havalı olacağı kesin. Bir yandan Android işletimin sistemindeki faydaları kullanırken bir anda Linux tabanlı bir işletim sistemine geçmek ya da farklı kombinasyonlar yapmak size daha önce sahip olmadığınız imkanları açacağı kesin. Kısaca bir işletim sisteminin bir yazılımına sahip olmak istiyorsanız illa ki sırf o yazılım için o işletim sistemini kullanma gereksinimi olmayacak. Belkide zamanla hangi işletim sisteminde hangi işi yapmak daha kolaysa onu kullanacağız.


    İşin güzel tarafı firmanın bu proje için ABD, Avrupa ve Avustralya'dan birer servis sağlayıcı ile çalışacağını açıklaması. Buda demek oluyor ki önümüze bitmiş cihazlar çıkacağı, yani biz telefonlar alıp buna VmWare yüklemek yerine iç içe geçmiş iki veya daha fazla işletim sisteminin olduğu telefonların bize sunulacak olacağı.


     





  • ne yalan söyleyeyim düşünmedim değil.:) acaba güncel olarak kullanılan vmware sürümleri veya alternatif sanallaştırma yazılımları (pc veya mac üzerinde) mobil işletim sistemlerini çalıştırıyor mu merak ediyorum doğrusu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychemy -- 11 Aralık 2009; 3:51:41 >
  • Çinli telefon üreticisi Satio firması

    Resimdeki telefon da isim de bi yerden tanıdık ama nerden

    Ekleme: 29 Şubat'ta yayınlanan VMWare videosu:

    http://www.youtube.com/watch?v=UNo6pn-dnSQ




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 11 Aralık 2009; 11:29:20 >
  • İStediğimiz telefona iştediğimiz işletim sistemini yükleyemiyoruz ki. Bu konuda üreticilerin eline mahkumuz. VmWare ürünü çıksa bile üreticiler tek model için 2 veya 3 işletim sistemi hazırlamak istemeyebilirler.
  • İlerde büyük ihtimal 3-4 tane işletim sistemi ile uyumlu cep telefonları çıkacaktır ama tercihen biz 2 tanesini aynı anda kullanabileceğimizi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.