Şimdi Ara

İÇ GÜV. EĞT. VE TATB. MRK. K.LIĞI ISPARTA-Piyade

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar , buraya düşenler düşmüş olanlar yorumlarınızı bekliyoruz... nasıl bir yer... İyi mi kötü mü zormu kolaymı ...Kısa dönemin burada kalacağı kesn mi başka şehre gidecekmiyiz .. saygılar....



  • Arkadaşım ben 319. olarak orada askerlik yaptım. Acemilikte sürünmekle geçirdik. 180 kişilik koğuşlar. ayda 1 yada 2 defa banyo yapabilirsen şanslısın.
    Kısa dönemlere yinede iyi davranırlar. Uzun dönem acemiler'e uyguladıkları eğitimi uygularlar. Onlarda doğuya gideceği için sağlam eğitim yaptırıyorlar.
    Usta birliği için Kantin Başkanlığı'na seçilmeye çalış :)
  • değerli bilgilerin için teşekkür ediyorum...
  • arkadaşlar ben de buraya düştüm. hava çok soğuk olur diyolar, eğitimi de zormuş. yandık valla :)

    google earthte yerini bulamadım, acaba bulunacağımız yerin tam olarak adresi nedir?
  • 331. dönemde ben de buradayım arkadaşlar. Eğitimi ağır diyenler var, acemilikte rahat bir eğitim alan bir kimse duymadım ben henüz, o sebeple şahsen ben bu tarz şeylere kulağımı kapatıyorum. Sonuçta kısa dönem yapan insanlarız. 26 günlük acemilik dönemimiz var. Dişimizi sıkıp sabredicez. Usta birliği çok rahat olacak hepimizin, merak etmeyin.
  • ARKADAŞLAR AKLIMA İLK GELENLERİ YAZIYORUM İNŞ. FAYDALI OLUR.

    NORMALDE AKŞAM 17:00'A KADAR BİRLİĞE TESLİM OLMANIZ GEREKİYOR. ANCAK 17:00'DAN SONRA GİDERSENİZDE HİÇ PROBLEM DEĞİL. SÖYLENTİLERE İNANMAYIN, YETERKİ GECE 00:00'DAN ÖNCE BİRLİĞİNİZE TESLİM OLUN, PROBLEM ÇIKMAZ.

    ISPARTA'YA ERKEN VARIRSANIZ DELİ GİBİ ÇARŞIDA DOLAŞMAYIN, GİDİN BİR PANSİYONA 15-20 LİRA VERİN UYUYUN. YORGUN ARGIN TESLİM OLMAMAYA ÇALIŞIN. DİNÇ BİR ŞEKİLDE GİRİN İÇERİYE. ÇÜNKÜ İÇERİDEKİ İŞLEMLER GERÇEKTEN ÇOK UZUN VE YORUCU. HATTA UYUYUN DİNLENİN AKŞAM 22:00 - 23:00 GİBİ GİDİP TESLİM OLUN. GECE SAAT 00:00'DAN ÖNCE TESLİM OLDUKTAN SONRA PROBLEM YOK. AMA GECE YARISINDAN SONRA TESLİM OLURSANIZ BİR GÜN GEÇ TERHİS OLURSUNUZ BUNUDA UNUTMAYIN.

    OTOGARDA İNİNCE MERKEZE SERVİSLE GİDİN. ISPARTA KÜÇÜCÜK BİR YER, MERKEZ DEYİNCE HERKES BİLİR. MERKEZDE OTOBÜS GİDİYOR PİYADEYE. OTOBÜSLE GİDİN TAKSİCİLERE PARA KAPTIRMAYIN.

    ISPARTA ESNAFI GENEL OLARAK ÇOK SEHTEKARDIR KANMAYIN VE ORADAN HİÇBİRŞEY ALMAYIN. ASKER OLDUĞUNUZU ANLADIKLARINDA YOLMAYA ÇALIŞIRLAR SİZİ.

    KOĞUŞLAR 180 KİŞİLİK, BANYO DEDİKLERİ GİBİ AYDA 1-2 KEZ DEĞİL, SABAHLARI İHTİYAÇ BANYOSU VAR. KOĞUŞÇUYA BİRAZ ISRARCI OLURSAN 2-3 GÜNDE BİR BANYO YAPARSIN SABAHLARI. SADECE UYKUNDAN AZ BİRAZ FEDAKARLIK YAPIP ERKEN (04:30 GİBİ) KALKMAN GEREKİYOR. KOĞUŞ KALK 05:15 GİBİ. AYRICA HAFTADA 1 KEZ TOPLU OLARAK GENEL BANYOYA GÖTÜRÜYORLAR. KOKACAK BİR DURUM YOK YANİ.

    KOĞUŞTA HORLAYAN OLUR, YANINIZA KULAK TIKACI ALIN MUTLAKA. KOĞUŞA YORGUN ARGIN GELDİKTEN SONRA UYUYAMAMAK HOŞ DEĞİL YANİ.

    EĞİTİMLER ZOR DEĞİL. ARADA BİR YAAAT DİYE BAĞIRIR BİRİSİ. SONRADA SÜRÜÜÜÜÜNNN DER. SENDE BAŞLARSIN YERDE SÜRÜNEREK GİTMEYE. BU SÜRÜNME İŞİDE EĞİTİM BİR PARÇASIDIR SÖZDE. AMA GENELDE BAŞINDAKİ KOMUTANIN PATRONUN KİM OLDUĞUNU GÖSTERMESİDİR SİZE. SABAHTAN AKŞAMA KADAR AYAKTA DİKİYORLAR SİZİ. YERLER KAR OLDUĞU İÇİN AYAKLARINIZ ÇOK ÜŞÜR, GÜZEL BİR TABANLIK ALIN YANINIZA GİDERKEN. HAVA SOĞUK OLUR, YEŞİL ELDİVEN, BOĞAZLIK, ALT VE ÜST İÇLİK (MUTLAKA) V.S. ŞEYLERDE ALIN GİTMEDEN ÖNCE.

    EN ÖNEMLİSİ SAKIN HA SAKIN "HASTA OLMAYIN" BEN HASTA OLDUM VE 1 AY İYİLEŞEMEDİM. KİMSE NAZLAMAZ SİZİ, ANA KUCAĞI DEĞİL ASKER OCAĞI ADI ÜSTÜNDE. KENDİNİZE DİKKAT EDİN, ÇEŞMELERDEN SOĞUK SU AKAR, İÇERKEN DİKKATLİ OLUN. HATTA YANINIZDA BİR PET ŞİŞENİZ OLSUN DEVAMLI. ONA KOYDUĞUNUZ SUYU BİR ŞEKİLDE BİRAZ OLSUN ISITMAYA ÇALIŞIP ÖYLE İÇİN. (MESELA AVUCUNUZDA TUTUN DAKİKALARCA:)

    YANINIZA BOL MİKTARDA ÇİPLİ OLAN TELEFON KARTLARINDAN ALIN. ÇÜNKÜ İLK 1-2 HAFTA KANTİNE FALAN GİTMEK ÇOK ZOR, MESAFE UZAK ÇÜNKÜ. ASKER KART DENEN BİR KART VAR, UCUZ OLUR AMA SES KALİTESİ ÇOK KÖTÜ. AYRICA BİR SÜRÜ ŞİFRE FALAN TUŞLAMAN GEREKİYOR. ANKESÖRLERDE YETERLİ AYDINLATMA OLMADIĞINDAN ŞİFRELERİ ZAMANINDA GİREMİYORSUN BİR TÜRLÜ. SONRA ARKA SIRALARDAN HADİ KARDEŞİM SESLERİ YÜKSELMEYE BAŞLAR. EN İYİSİ NORMAL ÇİPLİ KART ALIN. TAKIN NUMARAYI ÇEVİRİN VE RAHATÇA KONUŞUN.

    KÜÇÜK BİR EL FENERİ ALIN MUTLAKA, ÇOK YARDIMI OLUR SİZE.

    YANINIZA SİVİL KIYAFET OLARAK ÇOK BİRŞEY ALMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN BAŞINIZA BELA OLUYOR SONRA.

    İLAÇ GÖTÜRMEK YASAK AMA YİNEDE ÇANTANIZIN GİZLİ BİR BÖLMESİNE APRANAX GİBİ BİR AĞRI KESİCİ KOYUN. GÖZ ÖNÜNE KOYMAYIN ÇANTANIZIN BİR KÖŞESİNE SAKLAYIN. İLK GÜNLER BİRAZ BAŞINIZ AĞRIYABİLİR.

    AYANIZA OLMAYAN BOTU KESİNLİKLE ALMAYIN. BOLDA GELSE DARDA GELSE ALMAYIN. İKİSİDE AYAĞINIZI VURUR. SONUÇTA YOK DESELER BİLE BİR İKİ GÜN İÇERİSİNDE AYAĞINIZA OLAN BİR BOT GETİTRİYORLAR BİRYERLERDEN. BOTLARIN ALTINDA YAZAN NUMARALARA KANMAYIN. BİR NUMARA BÜYÜK BOT ALMANIZ GEREKİYOR. AYAĞINIZ 42 İSE 43 NUMARA BOT ALMANIZ GEREKİYOR.

    UZUN DÖNEM ASKERLER KISA DÖNEM ASKERLERİ SEVMEZLER AMA SİZ ONLARA ABİLİK YAPARSANIZ ONLARDA SİZE KARDEŞ OLURLAR. ORADA ONLARA SAHİP ÇIKIN DERTLERİNİ DİNLEYİN. SİZE SAYGI DUYARLAR.

    YAKLAŞIK 30 KİŞİLİK BİR GURUP İLÇELERDEKİ ASKERLİK ŞUBELERİNE DAĞILIYOR, GERİSİ BURADA KALIYOR.

    HER TÜRLÜ SORUNUZU SORABİLİRSİNİZ BANA, YANITLAMAYA ÇALIŞACAĞIM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakans06 -- 11 Aralık 2009; 17:46:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakasi_2045

    arkadaşlar ben 331.kısa dönem olarak İÇ GÜV. EĞT. VE TATB. MRK. K.LIĞI ISPARTA ya düştüm.burası 40.piyade er egitim alayıyla aynı yermi?yada eğirdirle aynı yermi?ben veterinerim orda nasıl bi görevde bulunurum?acemilik bitince nereye gönderirler.bilgisi olan varsa lütfen bi bilgi versin şimdiden teşekkürler..


    İÇ GÜV. EĞT. VE TATB. MRK. İLE 40.PİYADE AYNI YERLER. ACEMİLİK BİTİNCE BİR YERE GİTMİYORSUN AYNI YERDE USTALIĞA DEVAM EDİYORSUN. VETERİNERSEN NORMAL ASKERLİK DIŞINDA, BİRDE GİDİP KOMUTANLARDAN BİRİNİN KÖPEĞİNE BAKARSIN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakans06 -- 11 Aralık 2009; 17:31:13 >
  • bende buraya düstüm gelenm yokmu benle :D
  • Ben düştüm araştırdıgım kadarıyla güzel bir yer ama eğitimleri yorucu..
  • kuşadasından bende geliyorum arkadaşlar , forumu ,lk okuduğumda (farklı bir konuyu) açıkçası moralim çok bozuldu ancak su anda pek takmıyorum.

    Gidenler ile bir saat belirleyip kapıda buluşabiliriiz.
  • Başka bilgi verebilicel varmı şehir ve birlik hakkında son kez okuyalım artık .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.