bence çogu ülkede oldugu gibi askerlik parali olsun böylece is bulamayanlar ve ewsizler için bi imkan yaratilmis olur, ayrica günümüzde bu kadar çok askere ihtiyaç yok, bi sawas durumu olursa zaten herkes askere katilmak ister ve ögrenilmesi gerekenleride kisa bir sürede ögrenebilir, ben askere gitmedim fakat okadar çok ne ögretilebilirki askerlik hakkinda...
ya yolda bissürü amele var cahil takımı bide işsizler üstüne adamlarda sigara içki gırla topla bunları askere adam gibi et ömür boyu asker kalsınlar maaşda ver ailesine baksın.Sen neden 4 sene üniversite üstüne master bilmemne yapmış tam hayata atılacakken insanı askere alıyorsunki saçma bir uygulama besbelli...........
quote:
Orjinalden alıntı: krushmut
ya yolda bissürü amele var cahil takımı bide işsizler üstüne adamlarda sigara içki gırla topla bunları askere adam gibi et ömür boyu asker kalsınlar maaşda ver ailesine baksın.Sen neden 4 sene üniversite üstüne master bilmemne yapmış tam hayata atılacakken insanı askere alıyorsunki saçma bir uygulama besbelli...........
+1
ama 28 günlük bir alışma süreci olabilir. en azından savaş sırasında ne yapacağın öğretilir..
95 de pervaride yaptım ranza arkadaşım şehit oldu 2 ay ailemi arayamadım 36 saat çamurda mevzide bekledim 13 kilo verdim o.ç teröristlerin parçalanmış cesetlerini taşıdım ve terhise 3 gün kala berem eğri diye dayak yedim işte askerlik budur
quote:
Orjinalden alıntı: tomasino
95 de pervaride yaptım ranza arkadaşım şehit oldu 2 ay ailemi arayamadım 36 saat çamurda mevzide bekledim 13 kilo verdim o.ç teröristlerin parçalanmış cesetlerini taşıdım ve terhise 3 gün kala berem eğri diye dayak yedim işte askerlik budur
şimdi çağırsınlar gitmessem şerefsizim.zaten o kaçanlara birşey yazmıyorum küfür haznem yetmiyor
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete
quote:
şimdi çağırsınlar gitmessem şerefsizim.zaten o kaçanlara birşey yazmıyorum küfür haznem yetmiyor
heLaL oLsun sana
Hakkari Dağ ve Komando Tugayında yaptım ve gururluyum...çağırsalar ben de yine giderim vallah...
kaçanları anlamıyorum kardeş benim biraderin omurlarında genişleme vardı doktor istersen çürüğe çıkarsın dedi çocuk şerefim üzerine yemin ederimki bunu istemedi gitti trabzonda 18 ay askerlik yaptı benim kardeşimin canı yokmu bu ülkede yaşamak için milyardermi olmak lazım
tamam gidelim diyoruz almıyolar ilk başta astsubay sınavına girdim almadılar 4500kişiden 177 kişi aldılar) sonra tecili bozup gitmek istedim en erken 6ay beklersin dediler ben napayım zaten işsiz gezip aileme yük oluyorum vaktimi boşa harcıyorum askerlik aradan çıksın diyorum adamlar 6ay daha gez diyolar bende gitme hevesi kalmadı şu an
Askere giderim gitmem diye bir lüks yok herşeyin rahatına kaçmaya alışmayalım yaşadığımız ülkeye (her ne kadar beğenmediğimiz birçok çarpıklık olsa da) ödeyeceğimiz bir borçtur bu. 4 senelik üniversite mezunlarının askere alınmasını ben de mantıksız buluyordum ama geçtiğimiz yıl da mezun olamayınca artık o kadar dert etmiyorum :) zaten 5 ay 20 güne inmiş kısa dönem bunun nesinden korkuyor insanlar anlamak mümkün değil, 18 ay yaptı insanlar bu askerliği on sekiz ay !
Not: Askerlik ile ilgili trajikomik mi desek! bir anısı olan arkadaşımın sözleri; arkadaşa askere gitmeden önce güzel bir gece tertiplemiştik yine bir dostumuzun evinde, bir abimiz o gece "acemi birliğinden sonra neresi çıkarsa çıksın üzülme, kısa dönemsin zaten dişini sıkmak ne demek öğrenirsin hem" demişti, arkadaş da "abi olur mu ya Türk bayrağının dalgalandığı her yerde askerlik yaparım bunun diş sıkması mı olur orası da vatan toprağı seve seve giderim.." gibi şeyler söylemişti, ve bana açtığı ilk telefonda "olm Allahın dağ başında iran sınırında biyerdeyiz 40 kişi 3 günde bir helikopterle erzak bırakıyorlar hee unutmadan, buraya Türk bayrağı dikenin de... " tabi bu işin esprisi
Askerlik paralı olursa insanın içindeki aşk biter bir şey vatanın için yapmak farklı para için yapmak farklı.Bence Asker sayısı düşürülüp askerlik az kısaltılsa kalan kaynakta modernizasyona ve teknolojiye ayrılsa dünyanın en güçlü 3 ordusu arasına girebiliriz.Ha bu bize ne sağlar onuda tartışırız inşallah bir gün!!
ya askerliğin iyi bi yönü yokmu böle neşeli falan herkez kötü bahsederde.mesela askerde şu çok zevkliydi gibi.