Şimdi Ara

ULŞ.,PER.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI Gaziemir/İzmir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
19.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Elektronik Mühendisi olarak Yedek Subaylık çıktı...

    Sınıfı: Ulaştırma
    Statüsü: Yedek Subay
    Branşı: ULŞ.TK.K.

    Arkadaşlar orası nasıldır beni ne yapacaklar orda?
    Erbaşları şöför yapıyolar güzelde bana ne yaptıracaklar bir fikri olan var mı arkadaşlar...

    Tüm tertiplerime hayırlı teskereler... Dedelerden bir bilgi alırsak çok sevinirim...



  • Yedek subay eğitimi alırken biraz ezileceksiniz kura yerleri iyidir kantininde her türlü eşya vs var gayet güzel bi yer .Binalarımız karşılıklıydı aynı yemekhaneyi kullanırdık.Siz takım komutanı oluyosunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgrtrk -- 10 Aralık 2009; 3:17:49 >
  • Peki birşey daha sormak istiyorum burdaki sınıfı: Ulaştırma olmasının bir anlamı veya özelliği var mı?
    Takım komutanı benim bildiğim emrindeki askerlerin askerlik görevlerini yapmasını sağlamaktır. Ulaştırma olunca farklı bir durum oluyor mu?

    Kura yerleri iyi derken doğu ne ihtimali nasıldır bir bilginiz var mı?

    Yok mu tertipler aynı yere düşen tanıdık olsun bari sırtımızı sağlam kişiye yaslayalım...
  • Yok mu tertipler hiç kimse beni tek başıma mı yolluyosunuz Gaziemir'e???
  • dostum çok şanslı sayılırsın tatil köyü gibi bir yerdir
    yemeklerini falan özel şirket yapıp servis ediyor çok rahat bi yer
    ayrıca orda kalırsanda izmirde rahat edersin.
    benim evim gaziemir ulaştırmanın yanında olmasına rağmen sınava narlıdereye gönderdiler
    şimdide 55'İNCİ MKNZ. P. TUG. K.LIĞI KIRKLARELİ ye gidiyorum.hayırlı olsun
  • bende gaziemir ulaştırmaya gidiyorum. takım komutanı. yanlız değilsin.
  • @kamuran_55
    hayırlı olsun tertip hayırlı teskereler... Bilgiler için teşekkürler...

    @entrepreneur
    Tertip meslek ne senin biz ne yapacaz bi bilgiye ulaşabildin mi?
  • Arkadaşlar siz yine bildiğiniz şekliyle takım komutanlığı yapacaksınız ulaştırmanın artı bi olayı yok.Bi kaç detay vereyim fasfootunuz var kantininiz var dev ekran tv digitürk ligtv vs var .Kışlanın içinde ptt ver akbank şube ve atmleri var .6 Kişilik odalarınız olacak yemekhanenizle aynı binada hemen yakın binadada personel asteğmen okuluyla ortak kullandığınız kantininizve dersleri göreceğiniz okul binanız var .Kura yeri olarak en doğu diyarbakır merkez vardı 325.dönem de .Yanlız bölük komutanınız değişmediyse biraz ezer bilginiz olsun .Yemin törenine kadar full yürüyüş vs yaparsınız .Düzenli spor yaptırırlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgrtrk -- 10 Aralık 2009; 12:34:54 >
  • ben de kısa dönem er olarak gaziemir'e gidiyorum. hayırlısı bakalım. bize orda sürücü eğitimimi verecekler bilgisi olan var mı ? benim ehliyet var arabamız yok. dogru dürüst sürmedim hiç. orda sıfırdan mı ogretiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerbuga -- 10 Aralık 2009; 12:52:52 >
  • Bilgiler için çok teşekkürler "zgrtrk"
    pek fazla kişinin konu hakkında bilgi sahibi olmaması oranın pek fazla kalabalık olmayacağını getiriyor aklıma bu da sorunlar bi kısmını hallediyor ama komutan kısmı herkes seninle aynı fikirde ve sanırım biraz zorlayacak... Vatan görevi sonuçta nasıl olursa olsun yapacağız bu işi... Çok şükürki yerimiz iyi...

    @kerbuga
    hayırlı teskereler kardeşim umarım gönlüne göre olmuştur...
  • Komutan yönündende aslında çok ekstra bi sorun yok ama biraz ağzının ayarı yok işte .Bi de sporu falan kasıyolar baya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vuraldesign

    @kamuran_55
    hayırlı olsun tertip hayırlı teskereler... Bilgiler için teşekkürler...

    @entrepreneur
    Tertip meslek ne senin biz ne yapacaz bi bilgiye ulaşabildin mi?


    elektrik-elektronik mühendisiyim. daha ne olacağı konusunda bir bilgim yok. şimdi yanımda neler götürmeliyim onları düşünüyorum. en az yükle gitmek istiyorum. senin bilgin varsa öğrenmek isterim.
  • Tertipler ben de Gaziemir'e geliyorum yedek subay olarak, ancak Hukuk mezunu oldugumdan branşım ASAL çıkmış, yani personel asteğmen olacam, aynı koğuşa düşersek görüşürüz artık. Genel olarak yukarıda yazılanlara yakın şeyler duydum birliğimiz hakkında, her türlü imkan varmış, yemekler güzelmiş ama eğitim nispeten yorucu ve zormuş, kısmet artık bakalım.

    Bizim yemin törenimiz ne zaman olacak fikri olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadow134

    Tertipler ben de Gaziemir'e geliyorum yedek subay olarak, ancak Hukuk mezunu oldugumdan branşım ASAL çıkmış, yani personel asteğmen olacam, aynı koğuşa düşersek görüşürüz artık. Genel olarak yukarıda yazılanlara yakın şeyler duydum birliğimiz hakkında, her türlü imkan varmış, yemekler güzelmiş ama eğitim nispeten yorucu ve zormuş, kısmet artık bakalım.

    Bizim yemin törenimiz ne zaman olacak fikri olan var mı?


    gidince görürüz diye çokta merak etmiyorum yemin törenini. gaziemir hakkında internetteki yorumlar genel olarak iyi olduğu yönünde. hatta olayı abartıp en iyi yer diyenlerde oluyor. hayırlısı artık.
  • JANDARMA EĞİTİM BİRLİKLERİNDE ACEMİ EĞİTİMİ YAPACAK YÜKÜMLÜLER İÇİN BİLGİLER

    *

    YÜKÜMLÜLERİN BİRLİĞE TESLİM OLURKEN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER İLE ÖZEL EŞYALAR:
    o

    Sevk pusulası,
    o

    Askerlik cüzdanı,
    o

    Nüfus cüzdanı,
    o

    Sürücü belgesi,
    o

    Doktor raporu (rahatsızlığı varsa),
    o

    Bonservis, lisans belgeleri, özel yetenek ile ilgili belgeleri

    yükümlülerin beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir. Erlerin kayıt kabul işlemleri esnasında sivil elbiseleri alınarak birlikte muhafaza edilir. Cep telefonu, radyo, volkmen vb. malzemeler kışlaya sokulmaz. Ayrıca;
    o

    Tıraş malzemeleri (jilet, tıraş sabunu, tıraş fırçası vb.),
    o

    İç çamaşırı (beyaz-haki),
    o

    Çorap (siyah),
    o

    Spor ayakkabısı, spor kıyafeti,
    o

    Terlik,
    o

    Dikiş takımı (iğne, iplik),
    o

    Havlu (el-yüz, banyo),
    o

    Diş fırçası ve macunu,
    o

    Tırnak makası
    o

    Siyah ayakkabı boyası ve malzemesi
    o

    Pijama vb.

    malzemeleri beraberlerinde getirebilecekleri gibi, bu malzemelerin tamamını piyasaya göre daha ucuz olarak birliklerin kantinlerinden temin edebilirler.
    *

    GÜNLÜK YAŞAMLA İLGİLİ KONULAR:
    o

    Yakınları ile haberleşme :

    Acemi erler katıldıkları ilk günden itibaren, Birlik postanesi ve Bölüklere ait ankesörlü telefonlarla, ayrıca hafta içerisinde öğle istirahatlerinde ve mesai bitiminden yat saatine kadar olan sürede, hafta sonlarında ise, 09.00-20.00 saatleri arasında ailelerini telefon ile arayabilmekte, aile ve yakınlarında kendilerine bildirilen telefon numaralarından, yukarıda belirtilen saatlerde acemi erlerle görüşebilmektedirler.

    Erlerin yakınlarına yazmış oldukları mektuplar, ücretsiz olarak postalanmakta, gelen mektup, koli ve emanetler Bölük Komutanları tarafından kontrol edildikten sonra sahiplerine verilmektedir.
    o

    Yemin Töreni, tarihi, ve hafta sonu izinleri :

    Yemin töreni, dört haftalık temel eğitim safhasının bitimini müteakip Cuma günleri yapılmaktadır.

    Dört haftalık temel eğitim safhasını tamamlayıp yemin eden acemi erlere hafta sonu bir gün çarşı izni verilmektedir (Yemin töreninden önce çarşı izni verilmemektedir). Yemin törenin olduğu gün garnizon dışına çıkmamak kaydı ile acemi erlere, annesi, babası, eşi,evli ağabey ve ablası refakatinde bir gün yat izni verilir. Acemi erler çarşı izinlerini 1 no lu (askeri elbise) kıyafet ile çıkarlar.
    o

    Ziyaret ile ilgili hususlar :

    Ziyaretçilerin yükümlülerin eğitimini aksatmadan görüşebilmesi için, hafta içi mesai saatleri içerisinde 13.00-14.00 saatleri arası ve akşam 17.30-20.00 saatleri arasında ve hafta sonları ise Cumartesi günleri saat 12.00’ den sonra, Pazar günleri ise gün boyu ziyaretlerine müsaade edilmektedir. Ziyaretlere ailesi, akrabaları, yakın arkadaşları ve tanıyan herkes gelebilir.
    o

    Sağlık hizmetleri ile ilgili hususlar :

    Birliklerde asgari 30 yataklı iaşeli revir bulunmakta olup, biri diş tabibi olmak üzere yeteri kadar doktor görev yapmaktadır. Acemi erler birliklere katıldıkları ilk hafta bu tabipler tarafından sağlık taramasından geçirilirler. Her birlikte 24 saat süreli acil müdahale odası ve mesai saatlerinde erlerin muayene oldukları muayene odaları mevcuttur. Revirde tedavisi mümkün olmayan hastalar en yakın Askeri Hastaneye yada Devlet Hastanesine sevk edilirler. Tüm bu muayene, tedavi ve ilaç masrafları Devlet tarafından karşılanır.
    o

    Beslenme ile ilgili hususlar :

    Beslenme ihtiyaçları birlik mutfağından karşılanmaktadır. Mutfaklar en son teknoloji ile donatılmış olup, hijyenik koşullarda hizmet vermektedir. Birlik mutfaklarında genellikle sabah kahvaltısı üç çeşit, öğle yemeği dört çeşit ve akşam yemekleri üç çeşit çıkarılmakta olup, günlük kalorisi 3400-5000 civarındadır. Mutfağın fırın bölümünde üç öğün taze ekmek yapılmaktadır. Birlik mutfaklarında sivil aşçı, fırında sivil fırıncı tarafından hizmet verilmektedir. Mutfaklardan alınan yemekler özel termoslarla sıcaklığını ve tazeliğini kaybetmeden yemekhanelere getirilir, yine özel ısıtmalı benmari cihazları ile muhafaza edilerek servis yapılır.
    o

    Temizlik-hijyenik durumlar :

    Birliklerde görev yapan Veteriner Hekimler tarafından mutfak, yemekhane, banyo, tuvalet gibi müşterek kullanılan yerlerde sık sık ilaçlama yapılmak suretiyle bulaşıcı ve mikrobik hastalıklara karşı önlem alınmaktadır.

    Her Taburun asgari iki adet banyosu bulunmaktadır. Bu banyolar bir defada ortalama elli kişiye hizmet edecek kapasitede olup acemi erlerin haftada en az iki kez banyo yapma imkanları bulunmaktadır. Ayrıca her sabah saat 05.00-06.00 saatlerinde ihtiyaç duyulması halinde banyo yapılabilmektedir.

    Erbaş ve erlerin bütün çamaşırları birliklerce görevlendirilen personel tarafından toplanarak haftada bir gün birlik çamaşırhanesinde son sistem otomatik yıkama makinelerinde kaliteli deterjanlar ile yıkanmaktadır.
    o

    Kolaylık tesisleri ve hizmetler :

    Erbaş ve erlerin faydalanacağı bütün tesisler mevcuttur. Personel, alışveriş ihtiyaçlarını mevcut kantinlerden, dinlenme ve istirahat saatlerinde ise Bölük çay ocağı-bahçesi, yemekhanesi ve spor komplekslerinden faydalanırlar. Eğitim alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere seyyar kantinler hizmet vermektedir. Bölüklerde berber, terzi ve saraç mevcuttur.
    o

    Günlük mesai :

    Acemi erler kış ve yaz mesai çizelgesinde her gün saat 06.30 da kalkar, şahsi temizlik, kendi sorumlu oldukları koğuş ve dolap temizliklerini yaptıktan sonra kahvaltılarını yaparlar. Öğleden önce beş saat eğitim yapılarak mevsim şartlarına göre 13.00-14.00 saatleri arasında öğle yemeği ve dinlenmeye geçilir. Öğleden sonra üç saat daha eğitim yapılarak 17.30 da akşam yemeğine girilir. Bir saat gece dersini müteakip TV., sinema izlenmesi gibi faaliyetler için serbest bırakılır.
    o

    Uğurlama, dağıtım izini ve yeni birliğe katılış :

    Acemi erler on haftalık eğitim sürelerini tamamladıktan sonra yeni birliklerine katılmak üzere on günlük dağıtım iznine ayrılırlar.Birliklerde acemi eğitimini tamamlayan erler onuncu haftanın sonunda birlikte bulunan personel tarafından törenle uğurlanır. Erleri taşıyan otobüsler birlikler tarafından kiralanır.

    Acemi erler dağıtım izni sonunda, dağıtım oldukları birliklere, acemi birliğinden kendisine teslim edilen izin kağıdı, kimlik kartı, giyecekler ve diğer eşyaları ile birlikte verilen süre sonunda katılırlar.

    http://www.jandarma.tsk.tr/

    merak edilen bazı konular burada açıklanmış. jandarma genel komutanlığı resmi sitesinden alıntı.




  • askerliğimi 325. dönem kd olarak gaziemir de yaptım.Gaziemir gercekten güzel yer askerlik için ama askerlik her yerde askerlik bunu unutmayın oraya gidince anlarsınız ne demek istediğimi.Arkadaşların da dediği üzere gaziemir de astegmen eğitimi biraz zor.Ama mekan olarak cok rahat resmen tatil köyü konforu var mesai saatleri dısında.İçerde futbol voleybol basketbol masa tenisi bilardo vb bir sürü aktivite var bu yazdıklarım astek ler için
  • Tertip bu yazdıkların er ve erbaşlar için geçerli bizim için durum biraz daha farklı olacak sanırım. Ancak fiziksel imkanlar bu şekilde sonuçta...

    Alınacaklara gelince ben DH'nin hazırladığı listenin tamamını almaya çalıştım bunun dışında kendim bir kaç kozmetik ürün ekledim. Her ikisinin de listesini yollıyım ben sana hangisi daha çok işine yararsa onu tamamlarsın tertibim...

    Tuzla'da toparlamak yaklaşık olarak 2-3 saat sürdü...

    Kendi Listem ile başlarsak;

    •Efsane asker saati casio
    •Yara bandı
    •Çorap (olabildiğince uzun, botların kesmemesi için)
    •İç çamaşırı
    •Talk pudrası ve yedek paketleri
    •Vatka (bot içine koymak için)
    •Tabanlık
    •Selpak mendil (10'lu paket)
    •Terlik
    •El, yüz ve banyo havlusu (Mavi)
    •El sabunu
    •Diş macunu, fırçası
    •Dikiş seti (siyah ve haki iplik makarası mutlaka eklenmeli)
    •Tıraş köpüğü ve bıçağı
    •Şampuan
    •Kolonyalı mendil
    •Ayakkabı boyası ve süngeri (Siyah)
    •Kalem kâğıt ve not defteri
    •Siyah pilot kalem
    •Elbise askısı ve kılıfı
    •Eşofman ve şort (yatarken giymek için)
    •Askeri cüzdan
    •Telefon kartı (türk telekom)
    •Kitap (cansıkıntısına birebir, siyasi içerikli olmadığı sürece sınır yok)
    •Mantar ve pişik kremi (dermatrosit,oksitin krem)
    •Kas gevşetici krem (muskoril)
    •Tırnak makası
    •Çengelli iğne (yatak çarşafını kolayca yapabilmek için)
    •Çamaşır filesi
    •Sarı renkli kilit (sivil bavulunuzu, usta birliğinde dolabınızı ve botlarınızı kilitlemeniz için)
    •İçlik (termal)(Haki)
    •Eldiven, Boyunluk, Bere(Haki)
    •Hepsini koymak için en ucuzundan bir bavul
    •Tuvalet kâğıdı, sabun(sabunlukla), isteyen sıvı sabun alsın,
    •Tıraş kutusu
    •Nasır bandı
    •Bepanthene Plus Merhem
    •Dudak koruyucusu
    •Roll-on
    •Borik Asit Toz*

    Bu liste DH'nin hazırladığının çok benzeri sadece bir kaç ufak ekleme var...
    Bunlardan yabancı olan Borik Asit olabilir. Bunuda eczanelerden isteyeceksiniz toz halinde ve postalınızın içine serpeceksin. Bu meret mantar,terleme ve kokuya engel oluyor. Bu ayak için hazırlanan merhemlerin hammaddesidir zaten...

    DH'den tertiplerimizin ve dedelerimizin hazırladığı liste için;
    http://docs.google.com/View?docID=0ASRfNWM42cgyZGduM3BxcGdfMTRkeHhjM3dmZg&revision=_latest&hgd=1
    adresinden ulaşabilirsiniz.

    Sana tek tavsiyem mümkün mertebe herşeyi tam haki renginde almaya çalış. Yazlık kamuflaja uygun açık renk haki çamaşırlar bulunuyor adamlar sorun olmaz diyor ancak bence riske atmayın...

    Bir de bizim birliğimiz duyduğum kadarı ile çok kalabalık olmayacakmış bu yüzden herşeyden çok fazla almamaya çalıştım sadece acil ihtiyaçları tamamladım kalanları orda kantinden tamamlamayı düşünüyorum...

    Saygılarımla...




  • asteğmen adayları için listeye boş bir valiz yazayım. oraya gidince bir sürü elbise ayakkabı vs. verecekler. ve en büyük sorun o an için yanınızda bunları koyacak birşey olmaması. kocaman bir dolabınız olacak ama içine sadece onların söylediği elbiseleri koyabileceksiniz. onun için dolaba hiç güvenmeyin. sivil eşya odasını kullanın. bunun içinde yanınızda boş bir valiz, çanta vs. getirmeniz ilk başta çok işinize yarar.
  • izmir gaziemir personel (ASAL) yedek subay olarak askerligini yapmıs olan sevgili yurdum insancıkları. yardımcı olurmusunuz nedir ne degildir acemilik nasıldır, sac trası nasıl olmalı, yanımızda ne götürelim ve sair ve sair ve sair.

    simdiden sagolun varolun
  • Evet arkadaşlar personel(ASAL) yapmış olanlar yardımcı olabilirmi ne götürelim bizi neler bekliyor? saç traşımızı nasıl yaptıralım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.