Bilgisayarım yoğun kullanımlar esnasında bazen donup kalıyor. Bu donma sonucu ekran genellikle ince dikey çizgileri olan yeşil bir ekran oluyor. Bu ekran bazen krem ya da sarı da olabiliyor. Ne kadar beklesem de sistem dendini resetlemiyor. Ben de manuel olarak tekrar başlatıyorum.
Bu sorunu önceleri O.C. yaptıktan sonra alıyordum. Şimdilerde ise, default ayarlar ile oynadığım oyunlarda alıyorum, hatta az önce yazıcıya yazdır komutu verdim yine o ekran ile karşılaştım.
Acaba sorun yazılımsal mıdır yoksa donanımsal mıdır?
Sistemim: AMD Phenom X4 9950 (Akasa Nero Soğutuculu) -- 47 derecenin üzerine çıkmıyor OCZ 1+1+2 (4 GB) 1066 -- Elimle ısısını ölçmeye kalkınca çok fazla yakmıyor, ama sıcak olduğu hissini veriyor. Asus M3A78-EM (En güncel firmwarede) Sapphire HD 5850 (Önceden 4870 ve 4890 kullandım, aynı hataları alıyordum yine) -- 40 derece sviyesinde Collermaster Centurion 700W kasa -- Önde ve yanda 120 CM'lik emici fan ve arkada 120 CM'lik egzost fan var, yani hava akımı oldukça iyi olmalı.. Windows 7 Ultimate 64 Bit (Önceden Vista Ultimate 64 Bit vardı yine aynıydı)
Bu durum çok sık olmuyor, ama sebebi nedir bilmek istiyorum. Donanımsal ise değişim işlemini yaparım hemen. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.
Flood yapıyorum yoksa kimsenin konuyu göreceği yok. Aldığım mavi ekran hatalarını koyuyorum, umarım yardımcı olabilirsiniz de sorun çıkaran kısmı tespit ederiz.
quote:
Sorun imzası: Sorunlu Olay Adı: BlueScreen OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.256.1 Yerel Kimlik: 1055
Sorun hakkında ek bilgiler: BCCode: 124 BCP1: 0000000000000000 BCP2: FFFFFA8004EAA038 BCP3: 0000000000000000 BCP4: 0000000000000000 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1
Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar: C:\Windows\Minidump\120909-26613-01.dmp C:\Users\Alperen\AppData\Local\Temp\WER-33852-0.sysdata.xml
Sorun imzası: Sorunlu Olay Adı: BlueScreen OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.256.1 Yerel Kimlik: 1055
Sorun hakkında ek bilgiler: BCCode: 124 BCP1: 0000000000000000 BCP2: FFFFFA80049FA8F8 BCP3: 0000000000000000 BCP4: 0000000000000000 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1
Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar: C:\Windows\Minidump\122009-27144-01.dmp C:\Users\Alperen\AppData\Local\Temp\WER-35006-0.sysdata.xml
Bilgisayar açılırken f5 ve f8 e bas aralıklarla. Sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak seçeneği ile aç. çıkan mavi ekrandaki dosya ismini hata kodunu buraya yaz lütfen.
üstte yaptığın alıntıdaki bilgiler yeterli değil.
F5 ve F8'e aralıklarla bastığımda Güvenli modda çalıştır vs. ekranı çıkıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: inzell
E ben de farklı birşey demedim ki..O ekranda seçenekler var..
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
Bilgisayar açılırken f5 ve f8 e bas aralıklarla. Sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak seçeneği ile aç. çıkan mavi ekrandaki dosya ismini hata kodunu buraya yaz lütfen.
benımde kasada aynı sorun vardı ekran kartından olabılcegını soyledıler haklılık payı var ama genelde işlemci çok ındıgında(fan yetersiz) kasanın kapagını acıp kullanmayı dene cozumum boyle oldu..
E ben de farklı birşey demedim ki..O ekranda seçenekler var..
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
Bahsettiğim ekranda 4 tane seçenek var; güvenli modda çalıştır, ağ desteği ile çalıştır, komut... ile çalıştır ve bilinen en son ayarlarla çalıştır gibi bişey. Yani "Sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak seçeneği ile aç." kısmını bulamadım orada.
@Slayer_87, soğutmayla ilgili bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Çünkü bazı durumlarda yeni açtığımda oluyor bazen de 15 saatlik bir kullanımdan sonra oluyor.
bu sorunun aynısını yaşıyorum şu anda bende de his 5870 ekran kartı var. sen çözüm buldun mu dostum.
Şu sıralar olmuyor, tamamen keyfi oluyor bu durum. :) Mesela geçenlerde ekran kartını direkt LCD TV'ye bağlayıp 1080p film izledim, iki üç filmin ortalarına doğru blue screen verdi. Yine izlemeye devam ediyorum ama sorun yok. Kasan kuytu köşe bir yerde kalmasın, önü arkası falan bir zaman açıkta dursun bakalım.
inzell'in bilgisayarında yaşanan sorunun aynısı benim bilgisayardımda da oluyor. Hatta mavi ekran hatası raporundaki verilerin hepsi aynı. Bu sorun neden oluşuyor. Lütfen yardımcı olun. Bu arada sorun herzaman olmuyor arasıra gerçekleşiyor.. şimdiden teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: dafydak
bu sorunun aynısını yaşıyorum şu anda bende de his 5870 ekran kartı var. sen çözüm buldun mu dostum.
aynı kart var bendede. sapphire marka.aynı sorunu yaşıyorum.genelde oyun oynayınca oluyor.kaç defa format attım olmadı.2 harddisk var 2 sinide ayrı ayrı denedim ama yok hala aynı hata var.Ekran kartından değildir umarım.Az para vermedim yani...
ram lerinizi değiştirin bi arkadaslar aynı sorun bende var kımı zman donup kalıyor o zman reset atıyorum kımı zaman ıse kendısı res atıyor acıldıgında mavı ekran hatasını gosterıyor bellı kı hepımızın ortak sorunu bellekten kaynaklanıyor yanı ya ekran kartı nı degıstırdıgınızde duzelecek yada ram ı ben ram ı degısıtırdıgımde bır sıkıntı yok sızde bı deneyın bakalım.
Bios da power menüsünün içinde tekrar başlatma ayarı var arkadaş onu devre dışı bırak diyor.
Selamlar Herkese
NVIDIA GTX 470 EKRAN KARTIM
Sorun hakkında ek bilgiler: BCCode: 116 BCP1: FFFFFA800A83F4E0 BCP2: FFFFF8801084B23C BCP3: FFFFFFFFC000009A BCP4: 0000000000000004 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1
Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar: C:\Windows\Minidump\081111-20014-01.dmp C:\Users\ozel_34\AppData\Local\Temp\WER-45021-0.sysdata.xml
Boyle bı blu screen hata msjı alıyorum arkadaslar .. Sizce neden olabılır tesekkurler..
Merhabalar, bende aynı sorundan müzdaripim.. ASUS N53SN-SZ174V bilgisayarım var.Daha aldığım ilk gün aksilik bu ya mavi ekran hatası verdi.. ve bende fotoğraflarıda mevcut.HTML kodlarıyla mı koyuyorduk fotoğrafları hatırlamıyorum.. Sorun oyundan kaynaklı sanırım 64 bit destekli değil.Orjinallik sever biri olduğum için bilgisayarda (en azından yeni ürünlerde) hemen 32 bit ultimate kurmak istemiyorum.Birazda orjinalliğin verdiği hazzı tatmak lazım bence.. Herneyse bunu başka bir yöntemle çözebilir miyiz? Yardımcı olabilicek varsa minnettar olurum.Ha bi de utancımı yüzüme vurmak için belirtmek isterim ki ben bilgisayar teknolojisi ve programlama mezunuyum. :( (imageshack.us tan atamadım anlamadığım sebepten dolayı fotoğtrafı.direk buraya yazıyım diyorum..) A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. QUOTA_UNDERFLOW If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer.If this screen appears again,follow these steps: Check to make sure any new hardware or softrware is properly installed.If this is a new installation,ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you might need.
If problems continue,disable or remove any newly installed hardware or software.Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.If you need to use safe mode to remove or disable components,restart your computer, press F8 to select advanced startup options, and then select safe mode. Technical Information: ***STOP:0X00000021 (0X0000000000000000, 0X0000000000000001,0X00000000000D0A0D32,0X000000000B1BA936)
Collecting data for crash dump... Initializing disk for crash dump.. Beginning dump of physical memory. Dumping physical memory to disk:100
quote:
Orijinalden alıntı: onury59
Merhabalar, bende aynı sorundan müzdaripim.. ASUS N53SN-SZ174V bilgisayarım var.Daha aldığım ilk gün aksilik bu ya mavi ekran hatası verdi.. ve bende fotoğraflarıda mevcut.HTML kodlarıyla mı koyuyorduk fotoğrafları hatırlamıyorum.. Sorun oyundan kaynaklı sanırım 64 bit destekli değil.Orjinallik sever biri olduğum için bilgisayarda (en azından yeni ürünlerde) hemen 32 bit ultimate kurmak istemiyorum.Birazda orjinalliğin verdiği hazzı tatmak lazım bence.. Herneyse bunu başka bir yöntemle çözebilir miyiz? Yardımcı olabilicek varsa minnettar olurum.Ha bi de utancımı yüzüme vurmak için belirtmek isterim ki ben bilgisayar teknolojisi ve programlama mezunuyum. :( (imageshack.us tan atamadım anlamadığım sebepten dolayı fotoğtrafı.direk buraya yazıyım diyorum..) A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. QUOTA_UNDERFLOW If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer.If this screen appears again,follow these steps: Check to make sure any new hardware or softrware is properly installed.If this is a new installation,ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you might need.
If problems continue,disable or remove any newly installed hardware or software.Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.If you need to use safe mode to remove or disable components,restart your computer, press F8 to select advanced startup options, and then select safe mode. Technical Information: ***STOP:0X00000021 (0X0000000000000000, 0X0000000000000001,0X00000000000D0A0D32,0X000000000B1BA936)
Collecting data for crash dump... Initializing disk for crash dump.. Beginning dump of physical memory. Dumping physical memory to disk:100
aynı laptopdan bendede var harci diske birşeyler atarken mavi ekran veriyor sorunu çözebildin mi?
arkadaşlar bendede aynı blue screen hatası olayı mevcut. KİMSE ÇÖZÜM YAZMAMIŞ. BİLEN GERÇEKTEN YOKMU HALEN??LÜTFEN BİLEN YARDIMCI OLSUN..
ARKADAŞLAR HALEN ÇÖZÜM BULAN YOKMU ACABA??
çözümü yok. mavi ekranı yaratna problemim o zamanlar Sro online idi. üstüne kendi içerisindeki formatını yaptım ve bios güncellemesi dahil tüm donanımı güncelledim.Bence sizde mutlaka güncellemesini takip edin.Çok nadir böyle bi sorun tekrar yaşadığım oluyor ama kilit noktayı bulamıyorum sık sık yaşamadığım için. Halbuki bilgisayarda sürekli aynı şeyler çalışmakta.İlginç bir durum..