Şimdi Ara

Intel Larrabee'nin masaüstü versiyonu ertelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Larrabee @SC09


    Intel yaptığı açıklamayla Larrabee kod adını taşıyan yeni nesil grafik işlemci mimarisinin son kullanıcıları hedef alan masaüstü ayağını iptal ettiğini duyurdu. Geliştirime çalışmalarına tahminlerin de üzerinde para harcandığı ve ilk iki GPU tasarımının beklentileri verememesi üzerine çöpe atıldığı belirtilirken, Pat Gelsinger'in firmadan ayrılışındaki temel nedenin de Larrabee projesindeki sıkıntılar olduğu iddia edilmişti.


    Kısa bir süre önce Oregon'da gerçekleştirilen Supercomputers 2009 etkinliğinde Larrabee tabanlı HPC (Yüksek performanslı bilgi-işlem) kartını gösteren ve ilgili segmente yönelik performans ölçümüne yer veren Intel, üçüncü tasarımı gündemde olan Larrabee projesinin son kullanıcıları hedef alan ayağını iptal ederken, 2010 yılında geliştirme platformu ve HPC sürümünü pazara sunmayı planlıyor.


    Günümüz modern GPU'larından farklı olarak x86 mimarisini temel alan ve CPU'ların sıralı işlem performansını GPU'ların paralel işlem yetenekleriyle buluşturmayı hedefleyen Larrabee projesinin son kullanıcıları selamlaması mevcut gelişmeler ışığında en erken 2011'de olacak gibi görünüyor ki aynı dönemde AMD'nin tamamiyle güncellenen GPU mimarisi, Nvidia'nın ise 2. nesil Fermi çözümleriyle pazarda olması bekleniyor.


    Hatırlanacağı üzere Nvidia tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang, GPU tasarlamanın çok daha karmaşık bir süreç olduğunu, Larrabee projesi ile Intel'in PowerPoint sunumundan öteye gidemeyeceğini iddia etmişti.








  • quote:

    Hatırlanacağı üzere Nvidia tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang, GPU tasarlamanın çok daha komplike bir süreç olduğunu, Larrabee projesi ile Intel'in PowerPoint sunumundan öteye gidemeyeceğini iddia etmişti.


    adam bunu demiş ya bu haberi duyduğunda ne keyiflenmiştir
  • nvidia tepe yöneticisi fermi den kaynaklı sıkıntılardan kurtulup bi nebze rahatlatmıştır :D
  • Ne oldum dememeli ne olucam demeli. ATI ve nVidia yıllardır GPU tasarımı yapıyorlar. Öyle bir kaç firmadan GPU tasarımında çalışan mühendisi kadroya alıp sıfırdan GPU tasarlayıp bu piyasada yeni oyuncu olamak kolay olmayacaktır. Başka alanda 1 numara olabilirsin ama yeni bir alana girerken dikkatli olmak gerekir. Bu Intel içinde geçerli. Büyük lokma ye büyük söz söyleme.
  • Jen-Hsun Huang'ın keyfine diyecek yoktur şimdi..
  • intel ve gpu bu iki şeyi bir arada düşünmek istemiyorum zaten larrabee in birşeye benziyeceğine inanmıyodum bide ertelendi 1 ay sonrada iptal edildi haberlerini okuruz
  • Bu kötü oldu.
  • SonyPs4'de intel larebbe kullanılacak dedikoduları da böylece uzun bir süreliğine kapandı :)

    İntelin GPU pazarına girmesi değilde Nvidia'nın CPU pazarına girmesi harika olurdu. Merakla beklemekteyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 5 Aralık 2009; 13:01:31 >
  • Intel önce 4500mhd'ye adam gibi sürücü yazmayı öğrensin..
  • neye seviniyorsunuz ? rekabet edecek firmanın azalmasına mı?
  • herkez haddini bilecek. param var diye en kral gpu yu yapamazsın. DNA da bu yok :) sen kim gpu kim. Bırak Nvidia ve Ati halleder. sen işine bak Cpu dan devam et ama piyasaya müdahale etmeden kalleşlik eetmeden.
  • havaya laf söylemeyelim onboardlardaki ekran kartlarını nvidia-amd mi üretiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    neye seviniyorsunuz ? rekabet edecek firmanın azalmasına mı?



    Zaten bizde senin söylediğin rekabet adına seviniyoruz. İntelin gpu işine girmemesi sevidirici; çünkü intel hangi işe el atsa piyasa avantajını kullanıp tekel oluyor (işlemci ,anakart çipset, taşınabilir pc vs. vs.).Bırakalımda intel bu işten de geri kalsın.

    Ama şu bir gerçek: GPU sektörü için yeni firmaların eksikliği hissediliyor.
  • intelin getireceği rekabet ortamı olmaz olsun daha iyi amd ve nvidia yeter de artar.intele kalırsak yandığımızın resmidir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    havaya laf söylemeyelim onboardlardaki ekran kartlarını nvidia-amd mi üretiyor?

    üretiyor da ne oluyor en dandik ekran kartları işte ati ve nvidianın ki ona 5 basar
  • İntel larrabee'yi ps4 için sony'ye kakalayabilirse pardon satabilirse arge masraflarını çıkartıp kara geçebilir ancak.Sony fermi 2 yerine bu ne idüğü belirsiz ucubeyi kullanır mı bilemem.
  • adamlar onboard ekran kartlarından cok buyuk kar edıyorlar zaten. Larrabee masaustune gelmese de olur. Intel ın Argeye ayıracak cok butcesi var. En sonunda basarı kacınılmaz. En kotu ihtimalle nvidia yı satın alırlar :)
    tekelci hibinolar
  • öyle konuşuyorsunuz ki intel sanki dağdan indi bu platforma... adamlar sıfırdan yeni bir mimari deniyorlar/oluşturuyorlar nvidia pat diye mi piyasaya düştü. durun azıcık sabretmek lazım. bana göre intel bu işten caymaz ve caymamasıyla birliktede geçte olsa piyasada önemli noktaya gelir. hatırlıyorum da amd piyasada eserken ve core duo daha yokken millet kükrüyordu intel bu sefer cevap veremeyecek diye... sonuç!?

    intel gibi bir şirketi küçümsemek akılcı değil bence. nvidianında bu agresif tutumunu anlamıyorum. sonuçta hiçbişe olmasa ellerinde piyasanın tapındığı para var. bu işler parayla değilmi :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mk2kill

    adamlar onboard ekran kartlarından cok buyuk kar edıyorlar zaten. Larrabee masaustune gelmese de olur. Intel ın Argeye ayıracak cok butcesi var. En sonunda basarı kacınılmaz. En kotu ihtimalle nvidia yı satın alırlar :)
    tekelci hibinolar




    süper yorum
  • intel'in işi zor olacaktır fakat başarıya ulaşacaklarını düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.