Bildirim
Disk boot failure hatası yardım beyler (Resimli)
LTB Rıgoma Erkek Sweatshirt, Gri, L : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DK7JK6NT
2 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
delircem beyler kac gündür bununla uğraşıyorum bi yardım -
aqawasazax
Biosda görünmüyorsa donanımsal bir esprisi vardır..Hddnin power ve sata kablosunu kontrol edip değiştirerek denediniz mi?
Bunun yanında bios pilini çıkartıp 10 dk bekleyerek biosu resetleyip öyle de deneyiniz..
Anakartınız sata 1 destekliyor ve hdd sata 2 olabilir...Çok nadiren de olsa ondan da yapabiliyor görmemezlik.Jumper ayarını kontrol ediniz
vsvs -
kasanın içini pek bilmiyorum ama harddiskden gelen sata kablosu sata0 bölümüne giriyor dvd-r den gelen sata kablosu ise sata1 e giriyor. acaba hddyi 1 e dvd-r yi 2yemi alsam? -
bağlantıları tek tek denemeniz daha faideli olur..Dvdyi çıkartıp hdd yi tek tek ayrı ayrı slotlarda ve ayrı ayrı sata kabloları ile deneyiniz... -
sata hdd nin üzerinde jumper yuvası var takılımı acaba. -
Bu hatayı 2si enable diğeri autoyken cdyi bootlamadan veriyor. Eğer On-Chip Primary PCI IDEyi Disable yaparsam cdyi bootladıkdan sonra veriyor bu hatayı -
biosdan sata iptal ediliyomuş nasıl oluyor tarif edermisiniz? -
varsa başka pc den sata diskli bir xp cdsi yarat öyle xp yi kur.
burdan halledebilirsin
http://onlinesinemaseyret.com/windows-xpde-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum-resimli-analtim-t156326.html?s=355894f2f02c22616a25a39c05d755ad& -
quote:
Orijinalden alıntı: aqawasazax
biosdan sata iptal ediliyomuş nasıl oluyor tarif edermisiniz?
Sata/ide Controller gibi bir seçenek var mesela gigabyte anakartlarda oradan yapılabiliyor.. ama alfonso arkadaşımızın dediği gibi yapabilirsiniz.. satayı iptal etmenize gerek yok..sonuçta satayı ide olarak kullanmak istemezsiniz heralde.. -
onun dediği gibi denedim ama yine aynı sonuc veriyor windows kur mavi ekran geliyor dosyaları altda okuyor görüyorum ben sata sürücüleri flan yazıo ama sonra bölümlenmemiş alan var hep harddiski görmüyor benim oluşturduğum cddeki sata driverleri benimkiyle uyuşmuyor olabilirmi? -
yardm lütfen beyler kac gündür bununla uğrasıyorum -
sata sürücü driverleri uyuşmama gibi bir durum olmaz çünkü sata sürücülü xp cd si ile çok çeşitli pc lere format attım ben -
aqawasazax
Harddiski görmüyor derken
Kur bilgisayarınıza takılı sabit disk bulamadı
Diye bir uyarı mı veriyor?Yoksa başka bir mesaj mı var? -
hani format atarken bölümleri silersin bölüm oluşturursun ya c ve de die bnde c ve d yok hep bilinmeyen disk yazıyor. bu anlamda harddiski görmüyor dedim ayrıca vista kurarsam bu sorun olmuyormu? -
quote:
Orijinalden alıntı: aqawasazax
hani format atarken bölümleri silersin bölüm oluşturursun ya c ve de die bnde c ve d yok hep bilinmeyen disk yazıyor. bu anlamda harddiski görmüyor dedim ayrıca vista kurarsam bu sorun olmuyormu?
Sanırsam kart okuyucu var bilgisayarda..Eğer onlar olmasa idi benim üstte yazdığım hatayı verecekti..
Ama açıkcası benim kafam karıştı.
Sen biosda bu hdd yi görebiliyor musun önce onu söyle -
hayır göremiyorum sadece dvd-ryi gösterebiliyorum harddisk master dvd-r de master bu yüzden olabilirmi? -
Ama lütfen söylenenleri uygula..
Bak üstteki postlarımda ne yazdım ben..
Senin bios bile görmüyor hddyi..Önce biosa gösterebilmelisin.
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
bağlantıları tek tek denemeniz daha faideli olur..Dvdyi çıkartıp hdd yi tek tek ayrı ayrı slotlarda ve ayrı ayrı sata kabloları ile deneyiniz...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X