Şimdi Ara

Samsung'dan dev boyutlarda uygun fiyatlı DLP teknolojisine sahip HDTV televizyonlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
10.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullanıcılar bir televizyondan neler ister? Büyük olması, renklerin netliği, giriş çıkış portlarının güncel olması ilk başta akla gelenler. Televizyondan beklenen işlevler arasına son günlerde HDTV nin iyice yaygınlaşmasından sonra HDTV yayınlarına uygun yüksek çözünürlük içermesi, bilgisayar bağlantıları bulunması ve dijital yayınlara uygunluk gibi istekler eklendi.

    Samsung, HLR5688W 1080p DLP TV ile sizlere, 56'' boyutlatında, 1080p ( 1920 x 1080p) çözünürlükte, havadan veya kablo şebekesi üzerinden yapılan dijital yayınları almaya uygun DLP teknolojisi ile 5000:1 gibi yüksek doygunluk oranlarında renkler gösterebilen bir televizyon sunuyor. ( Digital Light Process- Dijital Işık İşleme teknolojisi hakkında bilgi için buraya tıklayınız)

    HLR5688W, Samsung'un DLP konusundaki tecrubelerinin en üst düzey teknolojilerle harmanlanmış hali. Resim içinde resim gösterme, iki adet HDMI girişi, DVI ve analog bilgisayar girişleri, S-Video girişleri, dijital kablolu yayınlar için bütünleşik gelen kablolu kartı, program akışı gösterebilme 60W gücünde SRS TruSurround XT ses sistemi gibi oldukça üstün özellikler 5000$ gibi makul bir fiyatla kullanıcıya sunulmakta.

    Samsung, HLR5688W ile birlikte daha küçük ekran boyutları bulunan 1080p yerine 720p destekli HLR5087W modeli DLP HDTV televizyonuda piyasaya sürmüş durumda. 3700$ gibi daha düşük bir fiyatı bulunan bu model düşük ekran boyutları ve çözünürlüğün yanı sıra üst modelde bulunan iki HDMI girişi yerine sadece bir adet HDMI girişine sahip. bilindiği üzere HD-DVD oynatıcılar ve yeni nesil konsollar (PlayStation 3 ve Xbox360 gibi) HDTV desteği için HDMI girişine sahip televizyonlar istemekteler.

    Firma ayrıca 67'' ekran boyutu ile dünyanın en büyük DLP teknolojisine sahip televizyonu olan HLR6768W'yuda 7000$ gibi bir ücretle satmakta. Eğer 56'' bana küçük gelir derseniz 2000$ daha ödeyerek oturma odanıza bir cep sinema kurabilirsiniz.


    Sayfanın Linki : http://www.samsung.com








  • makarasina diyosun heralde

    çok ucuzmus bunlar 2-3 tane alayim ben
  • fiyatlar normalde
    turkiye için lux daha
  • fiyatlar normal ama birde bana nerde satıldığını söyleyebilirseniz ne kadar çok sevinirim bir bilseniz..çünkü bu tip tvleri bulmak biraz zor..en sok kızıltoprakta samsung bir showroom açıcak ama o da ne zaman açılır bilemem...samsung a mesaj atıyorum yetkili satıcılarda istediğiniz tvyi bulmak mümkün değil vede piyasanın üstünde fiyat veriyorlar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amdepox

    fiyatlar normal ama birde bana nerde satıldığını söyleyebilirseniz ne kadar çok sevinirim bir bilseniz..çünkü bu tip tvleri bulmak biraz zor..en sok kızıltoprakta samsung bir showroom açıcak ama o da ne zaman açılır bilemem...samsung a mesaj atıyorum yetkili satıcılarda istediğiniz tvyi bulmak mümkün değil vede piyasanın üstünde fiyat veriyorlar..

    vaybe büyük ekran bir tv için 9000 $ normal arkadaşlar bir nerdeyse 2000 model bir opel vectra fiyatı ediyor durumlar süper galiba




  • arkadaşlar bu sistemin ömrü ne kadar verdigin paraya değermi acaba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilhanöztürk

    arkadaşlar bu sistemin ömrü ne kadar verdigin paraya değermi acaba


    DLP televizyonlarda ortalama 3 yılda bir cihaz içindeki ampül ün değiştirilmesi gerekiyor. Yaklaşık 300-400$ bir maliyeti olan ampül değişikliği sonunda ürünü istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
  • 3 yılda bir 300-400$ masrafla olacak iş değil. Eski tüplü televizyonumu hiç masrafsız 10-15 yıl kullanırım daha iyi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeknet

    3 yılda bir 300-400$ masrafla olacak iş değil. Eski tüplü televizyonumu hiç masrafsız 10-15 yıl kullanırım daha iyi.


    400$'ı 3 yıla vurursanız her ay 11$ lık bir ücretle 1080P HDTV izlemek bence ödenebilecek bir bedel. Sonuçta bir televizyona 5000$ gibi bir ücret ödeyebiliyorsanız, bu zevklerinizin bir çok şeyin önünde yer aldığı anlamına gelir. Bu televizyona bilgisayar yada oyun konsolu bağlayarak yaşayabileceğiniz deneyimi emin olun 11$ a hiç bir şeyle değiştirmezsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amdepox

    fiyatlar normal ama birde bana nerde satıldığını söyleyebilirseniz ne kadar çok sevinirim bir bilseniz..çünkü bu tip tvleri bulmak biraz zor..en sok kızıltoprakta samsung bir showroom açıcak ama o da ne zaman açılır bilemem...samsung a mesaj atıyorum yetkili satıcılarda istediğiniz tvyi bulmak mümkün değil vede piyasanın üstünde fiyat veriyorlar..


    vay be forumda burjuvalar var misda haberimiz yok
  • bu burjuva ile alakası yok... zevk...
  • bu paraya daha zevkli şeylerde var....
  • Kesinlikle HDTV gelecegin teknolojisi , yeni nesil konsollar ile inanilmaz uyum gostereceklerine inaniyorum.
    $u an bile Ninja Gaiden (bkz: xbox) HDTV destegi var ve normal tuplu televizyonlarla HDTV arasindaki farki gormenizi tavsiye ederim.

    sevgiler & saygilar.
  • 300-400USD olan lamba fiyatları bence 3-4 seneye düşecektir. Hatta 10 sene içinde aynı paraya tüm TV setini almak bile sözkonusu olabilir. Tabi başka bir teknoloji çıkmazsa ortaya..
  • Plazma ve LCD televizyonlar 5 sene sonra bozulup bozulmayacakları garanti değil. Yapıları gereği sakat teknolojiler onun için DLP hem aralarında ucuz kaçıyor hem de bakımı kolay ve uzun vadeli oluyorlar.

    Unutmayın ki
    67 inch = 170 Cm yani ekran
    56 inch = 156 Cm yani ekran

    hem yanlarında gelen hoparlörler 60 Watt ki çoğu kişiye ayrıca müzik sistemine bağlamasına gerek bırakmayacak kadar yüksek miktar.
  • Gerçekten hd kamera ile çekilmiş ham görüntüyü hd monitörde izlemiş biri olarak bu kalitenin kusursuz ve çok iyi olduğunu söyleyebilirim o konuda haklısınız. Ama Şu 300-400$ bakım hikayesi gerçekse bu ciddi bir sorun. 5000$ verip TV alacaksınız ve HD izliyoruz diye ayda bilmem 11$ da ek para vereceksiniz. Gerçi bu parayı düşünmeden verecek çok kişi olabilir. Ama teknolojiden biraz anlayanlar bu gereksiz masrafların altında kazıklanmazlar.
    Ayrıca LCD teknolojisi olan basit elektronik saatlerin bile LCD lerinin 10 yıldan fazla bir süredir kullanıldığını hatta LCD arızalarının yok denecek kadar az olduğu bilinmektedir. Yani gelecekte de yine LCD ve plazmalar olacak.
  • yine hemen hemen her teknolojik üründe olduğu gibi fiyatının düşmesini beklememiz gerekecek anlaşılan
  • ya ben bu ps3 için bunlardan bitane alırımda şu anda fiyatlar harbi uşmuş.
    ps3 çıkana kadar duşermi acaba fiyatları
    herşey dahil 2000-2500$ arası olsa yeter de olurmu acaba
  • LCD'lerin en büyük sorunu arka aydınlatmanın belli bir ömrünün olması ve TV'de çok daha yüksek arka aydınlatma kullanıldığından dolayı ve alanın yüksek olmasından dolayı risk masa üstü olanlara göre daha fazla.

    Ayrıca LCD'lerin renk sorunu büyük problem hani bilgisayarda o kadar fark edilmiyor ama renk sklasının azlığı TV gibi devamlı video izlenen bir ortamda rahatsız edici boyutlarda.

    Plazma zaten çok stabil ve bildiğimiz tüplü tv'ler kadar giden hatta LCD kadar dayanıklı bir şey değil ve çözünürlük sorunu yaşıyor.

    İnceltilmiş tüplü (CRT) TV'ler hem ucuz hem kaliteli görüntü hemde bakımı olmayan bir teknoloji ama onda da 170 Cm ekran boyutuna ulaşmanın imkanı yok.

    Tüm bu nedenlerden dolayı DLP teknolojisi en akılcı çözüm. Ayrıca bu bakım olayı normal projeksiyon TV'lerde de var ve tüm dünyada Projeksiyon TV'ler acaip popüler.




  • plazmalarda idonuk resimlerde iz yapma problemi varmiş
    lcd lerde istedigin acidan izleyemiyorsun
    proseksiyon lamba problemi

    sorunsuz sistem sizce hangisi
    bir de hitachi nin su sistemi ile calisanini duymuştum
    bilen var mı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.