Şimdi Ara

===> Nokia N8 | S^3 + 1/1.83' 12MP + Xenon + 720p + AMOLED + HDMI + USB OTG <=== (2119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42.729
Cevap
25
Favori
2.022.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21172118211921202121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enola

    Wp8 gerçekten patladı w9u görmek kazım ama windows senelerdir mobile işletim sistemi yapamıyor bana göre senin geliştiricileri teşvik etmen yerine kendin tüm platformlar için en kral yazılımı üretmen yani öncü olman lazım ama yapmadı kendi kaybetti şu an bu mesajı galaxy tab dan yazıyorum bi bunun twitter uygulaması bi wp8in... kıyaslanmaz bile ha canon la mic. Ortaklık anlaşması yaptı şöyle 4.5 inç 3000mah solar pilli w9lu xenon flaşlı süper kameralı bi telefon çıkar (bence en erken 2016) o zaman alırım (w9 artık hem pc hem telefon için gelecek) o zamana kadar yaşta geçtiğine göre bankalarla çok haşır neşir olduğum için inanamamakla beraber ip6 alacam (pil facia ama kamera iyileştirilmiş. Akbank, işbank yakında garanti touchid ile giriş bile koydu geçtim desteği bu gidişle kredi kartı ekleyip telefonla ödeme bile gelir yakında)

    Dostum WP8 için de aynı şeyler söylenmişti. Anlamadım ben bu işi. :) Windows 8 ile PC, tablet ve telefon aynı çekirdeği kullanmıyor muydu? Hatta Microsoft fanatiği bi arkadaş vardı ortak çekirdek olduğu için ufak bi portla bilgisayarda çalışan uygulama telefonda da çalışabilecekti diyordu. Ben de öyle biliyorum zaten. Yani bildiğim kadarıyla W8 ile tablet, PC, telefon zaten tek çatı altında toplandı diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum acaba?

    @hunkar1 808'i ne yaptın sattın mı yoksa? :)

    @tayfn1907 boşver zaten Nokia yazısını görmeyelim daha iyi. Nokia'nın adını kirletmekten başka bir şey yapmadılar. Üzerinde NOKIA yazıpta Nokia ile alâkası olmayan cihaz.görmekten gına gelmişti zaten. Windowslu Nokia göreceğime hiç görmem Nokia'yı daha iyi. İçinde Symbian ya da MeeGo olmayan bir Nokia, Nokia değildir. Ben bugün Lumia cihazlara bakınca Nokia falan görmüyorum, bildiğin Amerikan malı bir cihaz görüyorum. O asi, yaratıcı ruhu olan Finlandiyalı Nokia'yı göremiyorum. Böyle bir cihaz silsilesinde Nokia isminin silinmesi kadar sevindirici bir şey olamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Onlar sabit cfw ile gidiyor sadece normalde yazilima gömülü başkan...

    Satmadım sugar,aç kalırsam anca o zaman..:) n8 ve 808 bende sabit biliyorsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben'de sırf kamerası için evde bir tane Nokia telefon bulunduranlardanım. Nokia/Microsoft'un kamerada liderliği de, Panasonic'in son duyurduğu telefonla tarihe karışacak. Canonla anlaşma bile kurtaramaz, 1" sensör (Nikonun aynasız SLR fotoğraf makinelirnde kullandığı boyut) ve Leica lensle çıkıyor.
    Şu an çok pahalı olacak gibi görünüyor ucuzladığı an benim için Nokia tamamen bitmiş demektir.
  • Tabi birde işin bu kısmı var değilmi kesinlikle haklısın bu konuda adamlar nokianın ekmeğini öyle bir yedi ki kalıntı bırakmadı resmen birde şöyle bir yazı buldum umarım gerçek olur geç olsun güç olmasın derler
    opensources teki developer'ler acık kaynakta sistem portu yapıyormuş
    2016 yılına bilenen Nokia sanırım symbian veya MeeGo ile iyi bir giriş yapmaya hazırlanıyor muş" diyelim
    Symbian open source başlıgında ^3~^4 ve ^5 serilerine deneyip cihaz üretimi ile merhaba diyecekmiş
    inanmak istemiyorum fakat Nokia nın bir grup geliştirici ile sistem geliştirdigini biliyorum
    fakat hangi düzeyde boyutları nelerdir halen sır gibi
    bu konuda keskin bilgilere sahip olanlar varmı?
    Nokia ile iletişime geciyorum ama bu konuya gelince cevap yok !! Demekki geliştirme var gizli tutuluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 23 Eylül 2014; 12:26:50 >
  • O saf yazılardan bende yazmıştım. çünkü piyasaya iddialı girmenin tek şartı buydu. Kernel tabanlı bi işletim sistemi çıkardı ama kapalı olmayı o kadar abarttıki geçtim tel pc senkronizasyonunu hala! Telefonun sorunsuz(yani sınırsız) bi dosya yöneticisi bile yok. İnsanlar yırtınıyor geliştirici olmak için ama adamlar utanmasalar cia sabıka kaydı isteyecekler şöyle basitçe anlatmak gerekirse adamlar seni uçsuz bucaksız kumsala getirip köşeye bi sandalye koyup burada otur, kuma basmak denize girmek yasak diyolar sen geçtim yüzmeyi güneşlenemiyorsun bile . O yüzden yazdım zaten kapalı sistem olması harika güvenlik açısından ama sen geliştir yazılımları kardeşim ve milleti iphone gibi sınırlama işte w9da bunu yapacaklarını belirtiyorlar ha artık inanıyormuyum aska olursa en erken 2016 olur ozamanda alırız diyorum zaten olmazsa ios ve androidden başka hiçbirşey bilemiycez.
    Tayfun brnce hiç umutlanma çıkarmı çıkar ama zaman popilizmin zirve olduğu bir dönem malesef. Senin çıkarman yetmşyor tüm şirketlere destek çıkartmalısın buda milyarlarca dolarlık sermaye denek çünkü o şirketler bu boyutta artık bunuda bi şirket devlet desteğiyle bile ancak sağlayabilir. Finlandiya ile usa oek kıyaslanamaz malesef. Yani kısaca zaman istihbarat zamanı amerika kendine ait olmayan telefonun globalleşmesini kabul etmez bak huawei diye telefon var. Tüm özellikleri samsunga bin basar android kullandığı halde sırf çin diye ne kadar tutuluyorlar yada izin veriliyor
    Neyse paranoyaya bağlamayım ama şunu kabul etmek lazım. Nokia zamanında "mükemmel" telefon kavramını bize öğrettiği için öyle telefonlar bekliyoruz ama artık nokia yok...mükemmel telefon yok...hiçde olmayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Enola kullanıcısına yanıt
    Zaten mevcut cihazlara da W9 gelmeyeceği söylentileri var. Eğer öyle olursa alan adam bir daha WP almaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halen daha Nokia ' nın Symbian bir cihaz çıkarmasına umut bağlayanlara gülüyorum. Nokia Symbian ' ın ipini tamamen çekti , 2016 ' dan sonra falan da böyle bir cihaz çıkarmasını boşuna beklemeyin. Benim merak ettiğim durum neden bu sistemin kaynak kodlarını tamamen açmadı? Sistemin kaynak kodlarını açıp yoluna devam etseydi Nokia ancak o zaman Nokia olacaktı. Nokia yazısı silinirse Nokia cihaz almam diyenler var yukarıda. Nokia ' yı Nokia yapan Symbian ' dı. Wp ' a geçtikten sonra çıkartılan cihazlarda ben Nokia ruhundan kalan herhangi bir şey göremiyorum. Anlayacağınız WP ' lu Nokia cihaz kullananlar Nokia kullandıklarını zannedenlerdir bana kalırsa. O yüzden söylüyorum ki N8 ve 808 kullananlar ellerindeki cihazların değerini bilsinler. Keşke böyle olmasaydı ama kapitalist sistem bunu öngördü ve böyle oldu. Zamanında önceki cümlemde değindiğim durum Symbian için söyleniyordu. Çünkü Android gibi açık kaynak bir sistem değil aksine parayla satın alınıp kullanılabilen (WP gibi) sistemdi. İnsanlarda bu yüzden açık kaynaklı ücretsiz yazılımlara yöneldiler. (Android) . Nokia ' nın başında amerika menşeili yöneticiler olmasaydı belki şimdi Symbian ' da açık kaynak kodlu ücretsiz bir işletim sistemiydi. Hep şöyle olsaydı böyle olsaydı böyle olacak diye yakınıyoruz ama hiçbir şey aslında tüketicinin istediği gibi olmuyor malesef.




  • Kimse de kullanmiyor zaten merak etmeyin...100 akilli cihaz kullanicisindan wp kullananlarin sayisi 5'i geçmez..

    Piyasadaki durumu da ortada zaten..telefoncular lumia 925'e 250 lira para veriyor mesela bizzat kendim şahit oldum.


    Edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunkar1 -- 24 Eylül 2014; 12:39:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılıp çizilecek çok şey var ama sonuç olarak hep aynı yere çıkacağız bundan sonra en azından şu kaynak kodlarını verselerdi yine başka telefon aramazdık
  • Bazı yanlıs bılınenlerı ya da gozden kacanları aydınlatayım. Sonrasına da bazı katkı yapmak ıstıyorum ızın verırsenız.

    Nokia Finlandıya'nın bir şehrinden adını almakla birlikte dunyanın sayılı sermaye gruplarından bırı. Bu tarz buyuk sermayelerde "ulusal" olmak dıye bır durum soz konusu degıl. Dolayısıyla Nokia'yı Finlandıya dırıltmeye kalksa da ABD gıbı destek veremeyecegı ıcın dırılemez demek cok da dogru degıl. Cunku Nokia'yı dırıltecek olan Global Sermayedır. Ama zaten dıger marka ve modeller "pazarda" ıstenıldıgı gıbı konumlandırıldıgından, NOKIA ıcın bambaska bır konum belırlendı.

    Apple'ı tam ıstedıklerı yere oturtan global sermaye ve NSA, Google'ın butun eskı teknolojılerını Yandex e el altından vermesının onune gecemedıgınden Androidin yerıne Microsoft/WP yı ıkame etme hamlesınde Nokia yı "carrier" olarak kullandılar. Mantıklı bır hamleydı.

    Peki Nokia ne yapacak? S^3 S^4 S^5 ah ne kadar cok ısterdım. Ancak Nokia acıkaldıgı gelecek planında telefon uretmeyecegını, GSM oepratorlerı ıcın donanım ve teknolojı uretımıne yonelecegını (Alcatel Ericsson gibi), son kullanıcı tarafında ise HERE operasyonunu devam ettırecegini acıkladı.

    Artık zaten akıllı telefon pazarına gırmenın hıc bır manası yok. OPPO dıye bır marka var. Alemın ıcınden gececek cıhazları var adamların. Ama kımse bılmıyor kullanmıyor. Oysa reklamlarında Leonardo Di Caprio oynuyor mesela.

    Lumia/WP cihazların %5 oranda kullanıldıgı durumu tamamen pıyasayla alakalı bır durum. Ornegin benım bulundugum mahallede (kemerburgaz-Gokturk) her 10 kısıden 3 unde (Abartmıyorum) WP li telefon var. Gerisi ayfoncu. Android i, mahallelı olmayıp orada calısanlar kullanıyor. (Ben N8 de dırenıyorum ama hanımda da L720 var mesela). Ama İşyerının oldugu mahallede (Mecidiyekoy) WP li telefon gormek ımkansız. Herkeste boyboy android, i3gs i5s arası tum modeller mevcut. E tabı telefoncuların 250 TL bıcmelerı dogal. Bizde olay bıraz da "hava atmak" la alakalı. Adam karnı ac kredı kartı borclu gezıyor, ama cebınde ayfon var. Bakıyosun, liseli. Olan bu :)

    Ha Lumialar Nokia ruhunu yansıtmıyor mu? Şöyle anlatayım da abartı olmasın inanın lütfen. Hayatımda ilk telefonum motorola(tugla) idi. Şirket vermişti. Sonra bı panasonıc verdıler (acılabılen teleskopık antenlı). Ondan sonra parayla satın aldıgım ılk delefon 3110 idi. O gun bugundur Nokia'dan baska marka tanımam. Evlendım. Eşim benden beter Nokia'cı cıktı. Su an evımızde bır ayakkabı kutusunda nokianın butun eskı modellerı (communicator dahil) mevcut desem derdımı anlatabılmıs olurum sanırım.

    Neyse, Eşimin N82 si sacmalamaya baslayınca yenı Lumialardan hangısını ıstedıgını sordum. "Pili uzun gıtsın takılmasın" dedı. Baya arastırdım, burada, orada sordum, 720 de karar kıldım. Eşime 720 aldım. Eşimin kardeşinde GalaxyS3 var, her gun bırlıkte takıldıgı kuzenlerınde ayfonlar var. Ama benım eşim her gecen gun bana "iyi ki lumia almışsın" dıyıp duruyor. Niye dıyorum; bırı dandık cekıyor, otekı zırt pırt donuyor, falancası blututtan bısey gonderemıyor, gonderıdıgımı goremıyor, hepsının sarjı gun ortasında bıtıyor, ha gecen falanca yere gıtmek ıcın harıtaları actılar yol bulcaz dıye gobeklerı catlarken sarjı bıtenler oldu ama hedefı bulamadılar, HERE ıle hemen bulduk. Sorsan Nokia bitmiş ama Nokia hala Nokia, menu formu degısse de ıcerıgı kabılıyetı becerısı degısmemıs. Beton gibi..." dedi.

    Keşke nokia X projesıne devam etseydı. Asıl merak ettıgım "aptal telefon" uretımınde ne yapacakları. Bu saatten sonra "akıllı kıyafet" ar-gesi yapmaları lazım. Akıllı telefon pazarında köşeler tutulmuş durumda keza...




  • Yako2k3 kullanıcısına yanıt
    N82 nasıl kafayı yedi? :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    N82 nasıl kafayı yedi? :)

    rehberden numaralar ucmaya baslamıstı. kendı kendıne aramalar yapıyor, gelen aramalarda da hıc arama gelmemıs gıbı tepkı verıyordu. bıldıgınız kafayı yemıstı :)


    Ben de n8 den once e65 kullanıyordum. ön kapagındakı metal cerceve yapısık olması gerektıgı yerden kalktı. telefon sapasaglam oysa. Baya bı aradık orıjınal kapak. Nokia Turkıye Genpa falan aklınıza gelekec her yerı aradık. Telefonculardan cakma kapak taktık afedersınız b.k gıbı oldu. o zaman n8 almaya karar vermıstım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yako2k3 -- 25 Eylül 2014; 0:47:58 >
  • Yako2k3 kullanıcısına yanıt
    N82 sağlam mı hâlâ? Ben sattım, sattığıma da pişman oldum. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Bende askere gideceğim diye N73 ME satmıştım ml gibi şimdi olsa satmam bir ara N79 aradım bende onu çok seviyorum tasarım olarak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

    Bende askere gideceğim diye N73 ME satmıştım ml gibi şimdi olsa satmam bir ara N79 aradım bende onu çok seviyorum tasarım olarak
    yazılımını (s60 tı yanlıs hatırlamıyorsam) guncelleyınce duzeldı. Ama o arada bebeklerımıze bol bol resım cekebılmek ve bılgısayar basında oturmaya vakıto lmayacagından cepten pratık ınternete gırebılmesını saglamak ıcın aldık lumıa yı.

    N82 nın yanında e65,3650,8210,1100,3210,3110 larda hala calısır vazıyette duruyorlar. (Ben cıft telefon kullandıgım ıcın hep bı akıllı bı aptal. su an n8 ın yanında 1202 var mesela)

    Bu arada satılık veya devretmelık degıller. Eger o nıyetle sordu ısen :/ (Bizimki sevdiklerinden ayrılamamak)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yako2k3 -- 25 Eylül 2014; 10:41:40 >




  • Yako2k3 kullanıcısına yanıt
    Hocam sen koleksiyon yapmışsın resmen :) bende N8,6300,X2-00,X3-00 var sadece ama N79 da gözüm kalıyor hala ne yalan söyleyeyim o telefonların başka bir havası vardı sen kendi durumun için en ideal seçimi yapmışsın bence Lumia alarak Androide pek güven olmuyor sağlamlık ve stabillik konusunda N82 de çok güzel cihaz bu arada
  • yemişim androidi de ayfonu da. daha az ıslemcı ve daha dusuk ram ıle daha akıcı ve "nokia kalıtesı". Lumia alınacaksa uzerındekı Nokia yazısı kalkmadan alınmalı...
  • Yako2k3 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası bir ara ciddi ciddi L1020 almaya niyetlendim ama malum şarj sorunu yüzünden vazgeçtim WP nun en büyük artısı zaten daha düşük donanımla daha iyi ve stabil performans vermesi
  • Yako2k3 kullanıcısına yanıt
    Aman dikkat et onlar seni yemesin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerse yesınler napım :)

    Hala bana sert kasa tavsıyesı veremdınız. Cam fılmını ılk defa "şeffaf" olanlardan taktırdım dun. Sankı telefonun ekranı canlandı arkadas. Sankı yenı telefon almısım gıbı hıssettırıyor. Cıvıl cıvı lrenkler falan.

    Mat cam fılmı olanlara duyurulur. Kurtulun ondannn ...
  • 
Sayfa: önceki 21172118211921202121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.