Şimdi Ara

HD4870 TAVSİYE EDİLMİYOR. SEBEBİ İÇERİDE...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
4.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4870 in 5770 ile arasında boşta ve yükte 65w güç tüketim farkı var. Bu fark sadece kartların psu dan çektiği güçtür. Bunu göz önünde bulundurarak bir tablo hazırladım. Bu tabloda psu verimini %80 olarak hesapladım. 1 yılda 4870 ve 5770in tüketim farklarının günlük kullanım saatine göre hesapladım.

Aradaki tüketim farkları göz önüne alındığında 4870 almam, tavsiye etmem.

5770 300tl civarına alınacak en iyi ve en teknolojik karttır. Sıfır 5770 ikinci el ve sıfır 4870 almaktan kat ve kat daha iyidir.

Not: 65w tüketim farkı techpower sitesindeki kartların güç tüketim tablolarından hesaplanmıştır. Sitede verilen değerler sadece ekran kartlarının pci ex yuvası ve pci-ex hattından çekilen değerler kullanılarak hesaplanmış. Tüm sistemin güç tüketim değerlerinin arasındaki farklar değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 1 Aralık 2009; 0:51:40 >

• Güzel çalışma eline sağlık. Yalnız tabloyu görünce bendeki 4870x2 yi elden çıkarasım geldi birden
  • Eline sağlık..
  • Teşekkürler paylaşım için...

HD4870 güç tüketimi ve ısı bakımından gerçekten de yüksek seviyede, özel soğutmalı olanları da çok ısınıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Teşekkürler paylaşım için...

HD4870 güç tüketimi ve ısı bakımından gerçekten de yüksek seviyede, özel soğutmalı olanları da çok ısınıyor...

Ben kullanıyorum hocam herhangi bir sıcaklık sorunuyla karşılaşmadım şuan için..
    Yükte 70 dereceyi bulmuyor bile.
  • senin kartta 2 tane kocaman fan var çünkü
  • 4870 in bu kadar güç tükettiğini bilmiyordum
  • Bu zamanda 4870 alınmaz.. Hele hele 5770 gibi zayıf bir karta 300+ ytl hiç verilmez..Şu zamanda yapılcak en düzgün şey ,çoluğunuzu çocuğunuz sevindircekseniz yada arada oyun oynarım ben diyorsanız 130-150 ytl arası 8800 9800 gt gts yada 4830 türevi birşey almaktır.. Ayrıca ekran kartına 300 400 lira veren bir insan elektrik faturası gibi ufak hesaplar yapmaz.. Zaman ekonomi devri ama bir ekran kartına 300 400 lira verip elektrik çok gelmesin gibi hesaplar çok komik..Madem paran yok ödeyemiyorsun almıyacaksın :)
  • Saçma sinegin yagını hesaplıyorsunuz yani.
  • Saçma mesajlarınızı kendinize saklayınız. Tablodaki sayılar ufak hesaplar olmadığı gibi sineğin yağı hiç mi hiç değildir. Sanki sözü geçen paralar az miktarmış gibi konuşmayın.

Ayrıca ne tesadüftür ki böyle yorumlar yapanların kartları 4870. Kısacası toz kondurmama durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 1 Aralık 2009; 1:55:26 >
  • üşenmeyip bu tabloyu hazırlaman takdire şayan gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: mav1li
    Saçma mesajlarınızı kendinize saklayınız. Tablodaki sayılar ufak hesaplar olmadığı gibi sineğin yağı hiç mi hiç değildir. Sanki sözü geçen paralar az miktarmış gibi konuşmayın.
    Ayrıca ne tesadüftür ki bu yorumu yaparların kartları 4870. Kısacası toz kondurmama durumu.

Hayır hocam tablo doğru gayet güzel açıklanmış , birşeye itiraz etmedim yani.Ama sıcaklık konusuna itirazım var (referans tasarıma itirazım yok )

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

üşenmeyip bu tabloyu hazırlaman takdire şayan gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkergokban

quote:

Orijinalden alıntı: mav1li
    Saçma mesajlarınızı kendinize saklayınız. Tablodaki sayılar ufak hesaplar olmadığı gibi sineğin yağı hiç mi hiç değildir. Sanki sözü geçen paralar az miktarmış gibi konuşmayın.
    Ayrıca ne tesadüftür ki bu yorumu yaparların kartları 4870. Kısacası toz kondurmama durumu.

Hayır hocam tablo doğru gayet güzel açıklanmış , birşeye itiraz etmedim yani.Ama sıcaklık konusuna itirazım var (referans tasarıma itirazım yok )

Lafım sana değil. Yukarıda sineğin yağından falan bahseden var. O kişi ve onun gibi yorum yazan kişileredir. Ben sıcaklıktan falan hiç bahsetmedim.

• quote:

Ayrıca ne tesadüftür ki böyle yorumlar yapanların kartları 4870. Kısacası toz kondurmama durumu.

Mesajıma cevap veremediğin için anlamsız bir yorum yapmışsın..İyi okursan ben 2 kartıda önermiyorum..2 kartın performansı birbirine yakın zaten..5770 dx11 ile avantajlı ama fiyatını hiç ama hiç hak etmiyen bir kart. Bu geçiş döneminde bu kartlara bu kadar para verilmesine yazık sadece diyorum....Hem oyun yok doğru dürüst hemde fiyatlar el yakıyor...Benim amacım insanları bilinçlendirmek. Bu yüzden bu konu altında birdaha mesaj yazmıyacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyraxus

quote:

Mesajıma cevap veremediğin için anlamsız bir yorum yapmışsın..İyi okursan ben 2 kartıda önermiyorum..2 kartın performansı birbirine yakın zaten..5770 dx11 ile avantajlı ama fiyatını hiç ama hiç hak etmiyen bir kart. Bu geçiş döneminde bu kartlara bu kadar para verilmesine yazık sadece diyorum....Hem oyun yok doğru dürüst hemde fiyatlar el yakıyor...Benim amacım insanları bilinçlendirmek. Bu yüzden bu konu altında birdaha mesaj yazmıyacağım..

Ben illa gidip 5770 alın demiyorum. Ekran kartına 300tl vermeyi uygun görenler için hd5770 tavsiye ediyorum. 250 tl ye İkinci el 1 gb 4870 alacağınıza 65 tl daha verin 5770 alın tavsiyesinde bulunuyorum. Hd4870 zamanında çok iyi karttı. Ama artık ikinci elde olsa 4870 devri kapandı.

Ayrıca ezik dediğin kart fiyat performans olarak 5850 e %10-15 5870 e %35-40 fark atıyor. Crysis ve gta 4 gibi bazı oyunlar hariç diğer tüm oyunları 1920 li çözünürlükte oynatabilmektedir.

Herkesin bir ekran kartına verecek 550+ lirası yok. Kimine göre 5870 de ezik karttır. İki tane 5970 alır kullanır. Yeni sürücülerle 5000 serisi daha çok yol alacak. 5770 1.36 tf 4870 1.2 tf gücünde. Ama 5770 düşük çözünürlüklerde bile 4870 in gerisinde kalıyor. Yüksek çözünürlüklerde 8XAA 16XAF açıldığı zaman geride kalsa bellek bantgenişliğene bağlanabilir. Fakat düşük çözünürlüklerde geride kalması bir sorun/optimizasyon eksikliği olduğunun göstergesidir. Buda yeni sürücülerle zamanla aşılacaktır. Hatta cat 9.12 5000 serisi için performans sürücüsü olacakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 1 Aralık 2009; 3:01:42 >

• quote:

Bu zamanda 4870 alınmaz.. Hele hele 5770 gibi zayıf bir karta 300+ ytl hiç verilmez..Şu zamanda yapılcak en düzgün şey ,çoluğunuzu çocuğunuz sevindircekseniz yada arada oyun oynarım ben diyorsanız 130-150 ytl arası 8800 9800 gt gts yada 4830 türevi birşey almaktır.. Ayrıca ekran kartına 300 400 lira veren bir insan elektrik faturası gibi ufak hesaplar yapmaz.. Zaman ekonomi devri ama bir ekran kartına 300 400 lira verip elektrik çok gelmesin gibi hesaplar çok komik..Madem paran yok ödeyemiyorsun almıyacaksın :)

8800GTS az mı güç tüketiyor? Şaka yapıyorsunuz heralde...

Az ve öz oyun oynayanlar tüketimi hesaba katar. Günde en az 16 saat pcsini açık tutan biri olarak yıllık 126TL'nin benim için ciddi bir meblağ olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Gerçi ben 4670 kullanıyorum o ayrı konu

Tablo çok güzel hazırlanmış azizim. Aslında GTX260, 9800/8800GT, 4770, 4670 gibi populer kartlarla da bir kıyaslanma olursa tadından yenmez. Gerçi ne kadar zamanınızı alır onu da bilemiyorum o yüzden fazla eşelemeyeyim

• tablo inanılmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hökela

quote:

Bu zamanda 4870 alınmaz.. Hele hele 5770 gibi zayıf bir karta 300+ ytl hiç verilmez..Şu zamanda yapılcak en düzgün şey ,çoluğunuzu çocuğunuz sevindircekseniz yada arada oyun oynarım ben diyorsanız 130-150 ytl arası 8800 9800 gt gts yada 4830 türevi birşey almaktır.. Ayrıca ekran kartına 300 400 lira veren bir insan elektrik faturası gibi ufak hesaplar yapmaz.. Zaman ekonomi devri ama bir ekran kartına 300 400 lira verip elektrik çok gelmesin gibi hesaplar çok komik..Madem paran yok ödeyemiyorsun almıyacaksın :)

8800GTS az mı güç tüketiyor? Şaka yapıyorsunuz heralde...

Az ve öz oyun oynayanlar tüketimi hesaba katar. Günde en az 16 saat pcsini açık tutan biri olarak yıllık 126TL'nin benim için ciddi bir meblağ olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Gerçi ben 4670 kullanıyorum o ayrı konu

Tablo çok güzel hazırlanmış azizim. Aslında GTX260, 9800/8800GT, 4770, 4670 gibi populer kartlarla da bir kıyaslanma olursa tadından yenmez. Gerçi ne kadar zamanınızı alır onu da bilemiyorum o yüzden fazla eşelemeyeyim

Evet 8800gts de çok güç tüketen bir kartmış. Az önce baktım. Boşta soba diye tabir edilen 2900xt den 1w daha az güç tüketiyor. Yükte ise fark 22w oluyor.

Hd4670 boşta 9-10w güç tükettiği için hesaplamaya değmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hökela

GTX 260 ile de bir mukayese fena olmaz

Gtx 260 ın 3-4 tane (65nm, 55nm, 216sp ) değişik modeli var. Bu yüzden o iş epey masraflı olur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.