Şimdi Ara

Neden ses sistemi yerine TV'den ses geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Enteresan bir durumla karşı karşıyayım...

Hometech DVD/DivX player, Creative Megaworks THX550 5.1 ses sistemi (analog) ve yeni getirttiğim dijital sesi 5.1 analog işarete dönüştüren HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (AC3/DTS decoder) ile bir home theater sistemi kurmaya çalıştım. Kullandığım TV, Samsung plazma ve HDMI girişi var. DivX player'ın optik ses çıkışını (SPDIF) Audio Rush'ın SPDIF girişine girdim. Audio Rush'ın çıkışından da THX550'nin C/SW, SL/SR ve FL/FR girişlerine bağlantı yaptım. Hometech'den Samsung'a ise HDMI bağlantısını yaptım.

Sorun şu: DivX filmi flash bellek'den izlerken hem TV'nin stereo hoparlörlerinden, hem de THX550'nin 5.1 hoparlörlerinden ses geliyor. TV'yi güç düğmesine basarak devre dışı bıraktığımda THX550 den gelen ses çok zayıflıyor. Anlaşılan o ki HDMI kablosu ile TV'ye taşınan ses sinyali çok güçlü. Açıkçası ses'in THX550'den gelmesini; Audio Rush devrede iken Samsung TV'nin stereo ses sisteminin iptal olmasını beklerdim. Ben mi yanlış bir şeyler yaptım, yoksa sistemin doğru çalışması böyle mi, bilmiyorum. Hem Hometech hem de Samsung'un menülerine girip bu durumu düzeltmeye çalıştım, ama değişiklik olmadı.

Fikri, görüşü, deneyimi ve bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

• Yok mu arkadaşlar konu hakkında fikri/bilgisi olan?

Analog 5.1 ses sistemi olan ve HDMI ile DVD player/televizyon bağlantısı yapan arkadaşlar hem TV'den, hem de 5.1 ses sisteminden mi ses alıyorlar, yoksa sadece TV veya ses sisteminden sadece birinden mi ses alıyorlar?
  • Bence LG DV392 DVD player var..Tvim 32 LH 3000 lcd tv..Ses sistemi everest 5402 5+1 optik..dts,dpolby d.dolby pro çözuyor.bendede tv de ses var.seyredeceğim zaman tv nın senını kapatıyorum.Kolonlardan gelen ses gayet güzel.tam 5+1.tvden ses gelme olayını kurcalamadım.belkı bunu iptal etmenın bır yolu vardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave34 -- 1 Aralık 2009; 17:43:25 >
  • Yanıt için teşekkürler brave34...
    Acaba bütün home theater sistemleri, DivX player'dan TV'ye HDMI bağlantısı yapıldığında böyle mi çalışıyor? Televizyonun sesini tamamen kıstığında 5.1 hoparlörden gelen ses seviyesi nasıl? Bendeki THX550'den gelen sesin seviyesi oldukça zayıf. TV'nin stereo sesi uzaktan kumanda ile tamamen kısılsa da halen aktif olduğundan THX550 sanırım yeterli kuvvetlendirme yapamıyor.
  • İki yolu var;

1 -) DVD playerınızın Audio ayarlarına girerek HDMI Audio seçeneğini OFF yapınız.
    Kolay, basit ve doğru olan budur. (Aksi takdirde Ses sisteminize gitmesi gereken Surround 5.1 ses, TV desteklemediğinden orjinal çok kanallı ses Stereo 2.0 a indirgediğinden ses surround tan çıkışır)
    Aynı zamanda da hem ses sisteminizden hemde TV den alırsınız sesi.

2 -) Samsung TV nizde ; Audio ayarlarında Dahili sessizlik menüsü vardır onu Açık (Enable) yapın.
    Buda uygundur ancak Playerınız, TV için sesi 2.0 kanala indirger.

Ekleme; Playerınızın Audio çıkışını SPDIF -RAW ve modu 5.1 yapmayı unutmayın.

Edit:Ekleme yapıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Aralık 2009; 21:57:45 >
  • kardeş diğer sistemler hakkında bilgim yok walla.Bnede tv yi kısınca ses gayet güzel.baslar felan yerınde.konuşma seslerı ve efekltler de sorun yok.Arkadaşın dediğini bi deneyelım.sorun inş çözülür.
  • Vakit ayırıp cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Dediklerinizi kontrol edip uygulayacağım.
    Bu arkadaşlar dışında anlatığım sorunu yaşayan başka kimse yok sanırım. Fikri veya bilgisi olan varsa burada bizlerle paylaşırsa sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv de ses var görüntü yok
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vehbi

Vakit ayırıp cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Dediklerinizi kontrol edip uygulayacağım.
    Bu arkadaşlar dışında anlatığım sorunu yaşayan başka kimse yok sanırım. Fikri veya bilgisi olan varsa burada bizlerle paylaşırsa sevinirim.

Size her cevap verenın sorunla karşılaştığını düşünmeyiniz!
    Ben yardıma ihtiyacınız olduğunu gördüm ve yardımcı olmaya çalıştım.
    Sesle ilgili herhangi bir sorun yaşamıyorum
    Ayrıca sizin donanımınızdan hiçbirini de kullanmıyorum.

** Siz benim önceki mesajımdakilere dikkat edin. Düzelecektir.
  • Teşekkürler Ahmet. Zaten bu forumların amacı bilgi paylaşımı sağlamak. Dediklerini bu akşam uygulayacağım. Umarım sorun ortadan kalkar. Sonucu da burada yazacağım.
  • Merhaba Ahmet,

Dediklerini uygulamaya çalıştım. Ama sonuç pek parlak değil.

1- DivX player'ım HomeTech DivX 567. Audio ayar seçeneklerinde maalesef HDMI Audio ayarı yok, o nedenle OFF yapamadım. Audio menüsünde yer alan Digital Çıkış Ayar Sayfası'nda (SPDIF kapalı, Hepsi ve PCM Sadece) seçenekleri mevcut. Bunlardan 'Hepsi' ni seçtim. PCM'yi de denedim ama sonuç değişmedi.

2- Plazma TV setim Samsung 42C91H. Internal Mute ayarını (Enable=ON) yaptım. Bu sefer durum düzeldi. Yani TV'den gelen ses kesildi ve 5.1 ses sistemimden gelen sesin seviyesi bir miktar yükseldi. Ama bu şekildeki ayar değeriyle normal TV yayınını seyretmek istediğimde TV'den hiç ses gelmemeye başladı. Her TV seyretmek istediğimde bu ayara girip Disable yapmam gerekiyor.

Player'da SPDIF Raw ayarı yok. Sadece 1 maddesinde belirttiğim seçenekler mevcut. Modu 5.1 yaptım. DivX player'da Alanzo yazılımı yüklü.

Sanırım ve korkarım DivX player'ımda yeterince fazla ayar seçeneği bulunmuyor. Ve bu haliyle sorunu düzeltmek mümkün değil.

Teşekkürler.

• Up
  • konuyla alakası yok ama özür dileyerek soruyorum

"HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder"

bu ürünü internetten mi aldınız. Türkiyede bunu veya herhangi bir muadilini bulma şansım olabilir mi acaba.

Konudan pek anlamadığım için sorayım logitech x-530 sistemim var bununla kullnamk istiyorum (özellikle ps3 için) mantıklı bir çözüm olur mu acab?
  • Merhaba,
    Evet ürünü yurtdışından (Çin'den) getirttim. Türkiyede muadilinin olup olmadığını bilemiyorum. Bu ürün optik kablo ile gelen spdif ses işaretini 5.1 analog seslere dönüştürüyor ve analog hoparlörlerinizi sürüyor. Özellikle kullandığınız DivX player'ın DTS/AC3 ses decoder'i yoksa işinize yarayacaktır. Ürünü ebay'den bulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.