Şimdi Ara

Win 7 / Win Xp Ağ kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
62.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Win 7 kurulu bir laptop var wireless ile bağlanıyorum.WinXp kurulu masaüstü var (kablolu bağlantı)Bu ikisini ağ üzerinden paylaşıma açmak istiyorum.Nasıl yapabilirim ?

• Aşağıdaki adımları yapmadan önce firewall ve antivirüs programlarını ilk öncelikle kapat ve aşagıdaki adımlara yap.

1- İlk önce hem win7 hemde xp makinanın bilgisayarım-özellikler segmesinden çalışma gurubu adını değiştireceksin aynı yapacaksın harfi harfine. Pc restart at her iki makineyede...

2- Hangi bilgisayardaki sabit diskleri görmek istiyorsan o sabit diske sağ tıkla özellikler->paylaşımdan disk sürücünü paylaşıma açacaksın. Bu işlemi tüm paylaşmak istediğin sürücülerde yap. Diskin doluluk oranına göre uzun sürebilir bu sabırlı olman lazım.

3- Bilgisayarıma gir üstteki yerde ağ sürücüsüne bağlan var ona tıkla pencere açılacak oradan gözatı tıkladığında otomatik olarak ağları arayacak orada diğer bilgisayarın ismini göreceksin ona tıkladığında paylaşılan diskleri görürsün onları seçip tamama bastığında bilgisayarımda kendi sabit diskin varmış gibi görürsün tüm işlemleri yaparsın.

Bende windows 7 64bit kullanıyorum laptopda wireless üzerinden yan masamdaki masaüstü bilgisayara bağlanarak işlemlerimi yapıyorum. Masaüstündede xp kurulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLOCK-19 -- 2 Aralık 2009; 16:30:49 >

• çok saol carizma500
  • Rica ederim...

Bu arada 3.açıklamaya ek olarak wireless otomatik olarak bulmaz ise bilgisayarı manuel olarak ip adresini gir diğer makinanın. Örneğin \\192.168.2.2\\ aynen böyle yazacaksın bu şekildede görürsün paylaşılan harddiskleri...
  • Bunu denememe rağmen yapmadı işlemi bir ara kendisi ip verdi otomatiğe aldım her ikisinide şimdi internet erişimi yok deyip duruyor...

Win7 Bağlantı olarak daha XP den çok örnek alması gerekiyor sanırım.
  • işletim sistemleri neler ?
  • üstad bana da bi yardım eder misin ?
    http://forum.donanimhaber.com/m_38750843/tm.htm
  • ettim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

Aşağıdaki adımları yapmadan önce firewall ve antivirüs programlarını ilk öncelikle kapat ve aşagıdaki adımlara yap.

1- İlk önce hem win7 hemde xp makinanın bilgisayarım-özellikler segmesinden çalışma gurubu adını değiştireceksin aynı yapacaksın harfi harfine. Pc restart at her iki makineyede...

2- Hangi bilgisayardaki sabit diskleri görmek istiyorsan o sabit diske sağ tıkla özellikler->paylaşımdan disk sürücünü paylaşıma açacaksın. Bu işlemi tüm paylaşmak istediğin sürücülerde yap. Diskin doluluk oranına göre uzun sürebilir bu sabırlı olman lazım.

3- Bilgisayarıma gir üstteki yerde ağ sürücüsüne bağlan var ona tıkla pencere açılacak oradan gözatı tıkladığında otomatik olarak ağları arayacak orada diğer bilgisayarın ismini göreceksin ona tıkladığında paylaşılan diskleri görürsün onları seçip tamama bastığında bilgisayarımda kendi sabit diskin varmış gibi görürsün tüm işlemleri yaparsın.

Bende windows 7 64bit kullanıyorum laptopda wireless üzerinden yan masamdaki masaüstü bilgisayara bağlanarak işlemlerimi yapıyorum. Masaüstündede xp kurulu.

arkadasım bu dediklerini harfiyen yaptım hatta paylastıgım sabis disklerin üzerine el simgesi falan geldi ama win7 yüklü pc de aglar icin gözat dedigimde masaüstü bilgisayarımda paylasmis oldugum sabit diskleri göremiyorum neden olabilir acaba?

• tesekkurler... çözdum olayı aynen dedıgın gıbı..
    ellerıne saglık dostum..
  • @taken21

Hr iki makinanında grup adı ve katıldığı grup aynımı?
  • quote:

@taken21

Hr iki makinanında grup adı ve katıldığı grup aynımı?

aynı arkadasım

bu senin anlattıgın yöntemde modem kullanılıyormu? yoksa 2 pc arasında direkt baglantımı kuruluyor? modem kullaniliyorsa modem ayarlarına bi el atcamda..
  • yok yok modemle alakası yok. ben biri masaüstü pc ( wireless modem bağlı ) diğeride wireless üzerinden bağlantı kurduğum laptop her ikiside win7 64 bit. Peki firewall ve anti-virüs yazılımlarını deaktif edermisin öyle dene engelliyor kimi zaman
  • zaten antivirüs kullanmıyorum. firewall larda kapalı olması lazım ama yinede kontrol edeyim sabaha. simdi o pc dolu. saol yardımın icin
  • quote:

Aşağıdaki adımları yapmadan önce firewall ve antivirüs programlarını ilk öncelikle kapat ve aşagıdaki adımlara yap.

Çok teşekkürler. Bğlantıyı kurdum.

• rica ederim
  • arkadaşım her seferinde işlemi böyle mi yapacağız xp den xp ye yaptığımız gibi olmuyor mu bu her film bakacağımızda bilgisayarıma girip ağ bağlatılarına girip film mi seçeceğiz uğraşılmaz böyle ya
  • yoo ne alaka her sefer yapmıyorsun ki bir kez yapıyorsun o kadar
  • Benzer konuda sorum olduğu için yeni başlık açmadım.

Win 7 ile win xp home arasında internet üzerinden multiplayer oyunlar için ağ kurmak istiyoruz. Hamachi ya da tunngle gibi ara programlar kullanmadan, doğrudan net üzerinden ağ kurmak için tavsiyeniz nedir?
  • malesef şahsi olarak benim bu konuda bilgim yok multiplayer oyun konusunda
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.