Şimdi Ara

En Vahşi Kim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

En Vahşi Kim

(En Son Oy Tarihi: 7.2.2010)
Giriş
  • biz insanlar bizim cinsten olmayan diğer varlıklara hayvan diyoruz vahşi diyoruz vahşi olan hayvanlar alemi mi?insanlarmı?hayvanlar vahşi diyorsanız neden,insanlar vahşi diyorsanız nedenlerini açıklarmısınız. doğada yaşayan hayvanları avlandıkları zaman bizlerde bunu gördüğümüz zaman veya belgesellerde izlediğimizde izleyende belgeseli anlatan kişilerde aslanlara leoparlara akbabalara vb lerine vahşi diyorlar diyoruz.vahşi hayat, vahşi kedilerin günlüğü vb gibi birçok belgesel filmleri var.bence asıl vahşi olanlar insanlar tabiiki herkes değil.
    insanlar niçin avlanır ve neden vahşidir
  • insanlar et ihtiyacını karşılamak için hayvanları keserler
  • insanlar sadece zevkleri için hayvan öldürürler
  • para kazanmak için hayvan keserler
  • sonra yerim diye yine hayvan öldürürler
  • insanlar zevkeleri için hayvanları döğüştürüler şişlerler eziyet ederler
    bunları yaptıkları için hayvanlardan daha vahşidir diyorum
  • hayvanlar aç kalınca avlanırlar
  • hayvanlar zevk için öldürmezler
  • sonra yerim diye öldürmezler
  • ölü buldukları hayvanları yiyerek doğanın temiz kalmasında faydalı olurlar
    bunlardan dolayı hayvanlar vahşi değildir diyorum

• İnsanlar hakkında tespitlerin doğru fakat hayvanlar hakkındaki tespitler tam olarak doğruyu yansıtmıyor.

Bence insan varlığının farkına vardığı zaman insan olur.
    Yoksa fizyolojik görünümünün insan olması bence pek bir şey ifade etmiyor.

Onun için hayvanlar daha vahşi :D

• Et ihtiyacını karşılamak için hayvan kesmek gerekir zaten.Onları Allah insanlara nimet olarak göndermiştir.
    • Zevk için hayvan öldüren insanlara insan bile demek istemiyorum ama şimdi vahşi doğaya gitsek orada ki hayvanlarda bizi öldürmeye çalışır.
    • Kasaplardan bahsediyorsan sonuçta o da et ihtiyacını karşılamaya bağlı olarak ilk söylediğimle bağdaştırıyorum.
    • Bunun cevabı da 2. verdiğim cevap ile aynı.Ama tabii yine de ek olarak söyliyim bu sadece dengesiz bir kaç insanın yaptığı bir şeyken bunun sonucunu tüm insanlara mal edemezsin.
    • Aç olmayan bir aslanı sevmeye gitsen eminim seni öldürmez.

Şimdi bunlardan çıkarılacak anlam nedir.Ben "hayvanları sevmeyen bir insan, insanları hiç sevemez" lafını doğrulayan bir kişiyim ve çoğu hayvana çoğu insandan daha çok değer veririm.Hergün haberlerdeki vahşetleri gördükçe bu duygum artıyor ama senin bu yazdıkların insanların vahşiliğini savunmuyor.

D.N:Çoğu insan derken abartmışım biraz ama şu şerefsiz insan kılıklı varlıklar var ya onlarında varlığı azımsanacak düzeyde değil.(Bknz:Zerrin Süküt)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_morad -- 29 Kasım 2009; 8:20:36 >

• arkadaşlar görüşlerinizde haklısınız ama hayvanlar aç kalmayınca avlanmıyorlar et ihtiyacı için kesime bir şey demiyorum burada konu vahşilik ilk yazımda da belirttim herkes değil diye.pekala senin evdesin ailenle birlikte eve vahşihayvan gelse ne yaparsın? asla zevk için öldürmezler.bazı hayvanlar örnek köpekler yiyeceğinin bir kısmını sonra yemek amacı ile toprağa gömerler,avcı hayvanlar bunu yapmazlar.hayvan öldürünce vahşi insan öldürünce masum böylemi.burada tüm insanları suçlamıyorum dikkat ettiyseniz bazı şıklarda keserler bazılarında öldürürler diye ayırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

arkadaşlar görüşlerinizde haklısınız ama hayvanlar aç kalmayınca avlanmıyorlar et ihtiyacı için kesime bir şey demiyorum burada konu vahşilik ilk yazımda da belirttim herkes değil diye.pekala senin evdesin ailenle birlikte eve vahşihayvan gelse ne yaparsın? asla zevk için öldürmezler.bazı hayvanlar örnek köpekler yiyeceğinin bir kısmını sonra yemek amacı ile toprağa gömerler,avcı hayvanlar bunu yapmazlar.hayvan öldürünce vahşi insan öldürünce masum böylemi.burada tüm insanları suçlamıyorum dikkat ettiyseniz bazı şıklarda keserler bazılarında öldürürler diye ayırdım

Sen yukarıda insanların vahşetinden bahsetmişsin ve et ihtiyacını karşılamak için hayvanları kesmelerini vahşet olarak göstermişsin.

Hayvanlar öldürünce vahşet insanlar öldürünce manşet olur.Eğer hayvanlar sadece aç kaldıklarında öldürselerdi vahşi denmezdi ama dediğim gibi sevmek amaçlı tok olan bir aslanın yanına yaklaş büyük ihtimal seni öldürmeye çalışır.Hayvanların vahşiliği buradan geliyor sadece avlarını öldürmelerinden değil.

Zevk için öldürenler insanlar için ne düşündüğümüde yazdım buraya.Yakın zamandan örnek veriyim o kedi kesen kızı yolda görsem önce döverim sonra Hayvan Haklarını Koruma Derneği'ne şikayet ederim(Polis diyecem de polis ne yapacak)Zaten bunların yarısından çoğu ünlü olma peşinde, sadistlik duygularla öldürenleride Allah bildiği gibi yapsın.Bugün hayvanları öldüren yarın başımıza seri katil kesilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_morad -- 29 Kasım 2009; 9:12:17 >

• pratikde bakarsan insan en kötü vahşi bir hayvandır lakin bu olay bizim dinimiz için geçerli değil dinimize göre aynı hayvanın yaptığı gibi insanda ihtiyacı olduğu sürece hayvanı acısız bir şekilde öldürmesi yalnış değildir şimdi bir soru soracaksıız insan et dışında başka şeylerde yiyebilir sonuç gene aynı kapıya çıkıyo zira bitkilerde bir canlıdır allah insan oğlunun et yemesi gerektiğini bize söylemiş dimi
  • Canlıları, insanlar ve hayvanlar diye 2 ye ayırmak saçma olur. Canlı türlerinden insanlarmı yoksa diğerlerimi daha vahşi? desek daha doğru olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tulamistad

pratikde bakarsan insan en kötü vahşi bir hayvandır lakin bu olay bizim dinimiz için geçerli değil dinimize göre aynı hayvanın yaptığı gibi insanda ihtiyacı olduğu sürece hayvanı acısız bir şekilde öldürmesi yalnış değildir şimdi bir soru soracaksıız insan et dışında başka şeylerde yiyebilir sonuç gene aynı kapıya çıkıyo zira bitkilerde bir canlıdır allah insan oğlunun et yemesi gerektiğini bize söylemiş dimi

Bunu allahın söylediğinin bir ispatı varmı?

Veya kuranı allahın gönderdiğinin bir ispatı varmı?

Şimdi diceksinizki madem allah yok bu kitap nerden geldi?

Dünyada günümüzde bile birçok din var ve dinlerin ortaya çıkış amacı toplumları düzene sokmak ve kontrol altında tutmaktır. Bu düzeni ve kontrolü yasalarla sağlayamazsınız eski zamanlarda. En kolay ve en kesin yolu bu şekil bir aldatmacayla kontrol altında tutmaktı.(bir insanı en kolay neyle kandırırsınız? ÖDÜL. Bir insanı en kolay neyle korkutursunuz? CEZA.) Daha sonra toplumda öne çıkan bazı insanlar, bu şekilde "koyunlaştırılarak" çobanların işine yarayacakları kıvama getirilmeye çalışılan, ve bu başarılan insanlardan yararlandı. Nasıl yararlanıldı diyecek olursanız, en basitinden intihar bombaları. Bu insanların dinleri uğruna savaşarak çok büyük sevap işleyeceklerini, cennete gideceğine inandırıldıklarını hepimiz biliyoruz. Onun dışında elhamdulillah müslümanım diyerek sandıkta bütün koyunların oyunu toplayan çobanlarında mevcut olduğunu biliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GökaLp. -- 29 Kasım 2009; 10:28:58 >

• @sony kamera, el_morad'ın örneğine en basitinden kedi fare ilişkisinide ekleyebiliriz.
    Mesela kediler küçük fareleri avlar fakat çok küçük oran kedi fareyi mideye indirir.

Bu arada tekrar altını çizmeliyim insan olmak için farkındalık şart.
  • alıntı Sen yukarıda insanların vahşetinden bahsetmişsin ve et ihtiyacını karşılamak için hayvanları kesmelerini vahşet olarak göstermişsin.
    ben insanları et ihtiyacı için kesim yaptıklarını vahşet olarak göstermedim listede yer verdim.dini açısına yer vermedim burada dini konular yasak.sen akrep görürsen ne yaparsın?kediye bir görev verilmiş ayni görev bir aslana bir leopara kurtlara pantere çıtaya verilse idi yeryüzünde geyik vb kalırmıydı.kedi fareyi gördüğü yerde avlar yiyende var yemeyende.bizde evimize giren haşaratı ve tehlikeaez eden böcekleri öldürüyoruz fare dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 29 Kasım 2009; 19:45:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

quote:

pratikde bakarsan insan en kötü vahşi bir hayvandır lakin bu olay bizim dinimiz için geçerli değil dinimize göre aynı hayvanın yaptığı gibi insanda ihtiyacı olduğu sürece hayvanı acısız bir şekilde öldürmesi yalnış değildir şimdi bir soru soracaksıız insan et dışında başka şeylerde yiyebilir sonuç gene aynı kapıya çıkıyo zira bitkilerde bir canlıdır allah insan oğlunun et yemesi gerektiğini bize söylemiş dimi

Dünyada günümüzde bile birçok din var ve dinlerin ortaya çıkış amacı toplumları düzene sokmak ve kontrol altında tutmaktır. Bu düzeni ve kontrolü yasalarla sağlayamazsınız eski zamanlarda. En kolay ve en kesin yolu bu şekil bir aldatmacayla kontrol altında tutmaktı.(bir insanı en kolay neyle kandırırsınız? ÖDÜL. Bir insanı en kolay neyle korkutursunuz? CEZA.) Daha sonra toplumda öne çıkan bazı insanlar, bu şekilde "koyunlaştırılarak" çobanların işine yarayacakları kıvama getirilmeye çalışılan, ve bu başarılan insanlardan yararlandı. Nasıl yararlanıldı diyecek olursanız, en basitinden intihar bombaları. Bu insanların dinleri uğruna savaşarak çok büyük sevap işleyeceklerini, cennete gideceğine inandırıldıklarını hepimiz biliyoruz. Onun dışında elhamdulillah müslümanım diyerek sandıkta bütün koyunların oyunu toplayan çobanlarında mevcut olduğunu biliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

quote:

ok

• Tabiki insanlar daha vahşidir.Hayvanlara vahşi dediğimizde bir aslanın geyiği parçalaması gelir aklımıza.Aslan doymak zorunda.Peki insanların yaptığı masum cinayetler bilmem kaç yerden bıçaklamalar,hayvanlara kasti eziyetler..?
  • Ben ikisini de seçtim
  • dünya kurulalı beri insanlar birbirileri ile savaşmışlardır.bir günde binlerce milyonlarca insan ölümü olan savaşlar vardır.yakın tarihte bile iki büyük savaş olmuş peki hayvanlar kendi aralarında toplu savaş yapıyorlarmı hayır. herkes değil ama insanların daha vahşi olduğunu savunuyorum
  • hangisi vahşi.bu soruyu trt akşam haberinde sordu.çinliler turistlere vahşi hayatı göstermek için aslanların onüne canlı dana bırakıyorlarmış.vahşi hayatımı gösteriyorlar yoksa vahşetimi gösteriyorlar.ya bunu izleyip çekim yapanlara ne demeli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.