Şimdi Ara

##ELLE IP VERME## (Fotolu anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1
Cevap
6
Favori
141.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle ağ bağlantılarımıza çift tıklayarak ağ bağlantılarımızı açıyoruz.

Ağ bağlantıları penceresinin sol menüsünde “ağ bağlantılarımı görüntüle“ye tıklıyoruz.

Görüntüle dedikten sonra yerel ağ bağlantımızın simgesi çıkacak. Simgeye sağ tıklayarak "özelliklere" tıklıyoruz.

Karşımıza çıkacak ekrandan "internet iletişim kurallarına" çift tıklatın.

Açılan pencereden "Aşağıdaki ip adresini kullan" ı işaretleyiniz.

Burada yapmanız gereken şu: IP adresi kısmınıza modeminizin ıp sini giriyorsunuz. Eğer modeminizin ıpsini bilmiyorsanız başlat/çalıştır'a tıklayın çıkan pencereye "cmd" yazın, enter'a basın. Karşınıza çıkan dos ekranına şunu yazın: ipconfig/all yazıp enter'a basıyorsunuz. Karşınıza fotodaki gibi bi ekran çıkacak. Fotodaki işaretli yer sizin ip 'nizdir.

Benim ip numaram 192.168.1.2 imiş..

Ip' mizi öğrendik şimdi elle ip vermeye başlayabiliriz..

Fotodaki gibi ilgili yerleri değiştirin. Tamam diyerek pencereleri kapatınız.

Burada biilmeniz gerekenler şunlar:

ip adresiniz modeminize ulaştığınız numaradır: Mesela benim modeme ulşamak için kullandığım numara(yani ip adresim) 192.168.1.1

Bakın ip adresini yazarken dikkat ederseniz 192.168.1.1 yazmadım. Sondaki 1 rakamını 2 yaptım. Çünkü son rakam modeme ulaştığınız ip numarasından farklı olmalı. Son rakamı 1 den farklı olmak kaydıyla 99'a kadar oaln bir rakamı verebilirsiniz. Yani 192.168.1.44, 192.168.1.56, 192.168.1.88..vs Yeterki son rakam ip numaranızla aynı olmasın.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elle IP Verme: Adım Adım Fotoğraflı Anlatım

Elle ip verme, manuel ip atama veya manuel ip verme olarak da bilinen bir işlemdir ve cihazlarına manuel olarak bir IP adresi atamana olanak tanır. Bu, belirli durumlarda kullanışlı olabilir, örneğin:

• Bir cihazı statik bir IP adresine sabitlemek istediğinde
    • Ağ sorunlarını giderme
    • Güvenlik duvarı ayarlarını yapılandırma

Adım Adım Kılavuz:

1. Ağ Bağlantılarını Aç: Windows'ta, "Başlat" menüsüne tıkla ve "Ayarlar"ı seç. "Ağ ve İnternet"e git ve ardından sol bölmeden "Durum"u seç.

2. Adaptör Ayarlarını Değiştir: "İlgili ayarları değiştir" seçeneğine tıkla ve ardından ağ bağdaştırıcını seç. Sağ tıkla ve "Özellikler"i seç.

3. IP Ayarlarını Yapılandır: "İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)"ü bul ve seç. "Özellikler" düğmesine tıkla.

4. Elle IP Ver: "Aşağıdaki IP adresini kullan" seçeneğini işaretle. İstediğin IP adresini, ağ geçidini ve alt ağ maskesini gir. DNS sunucularını da manuel olarak girebilirsin.

5. Değişiklikleri Kaydet: "Tamam" düğmesine tıklayarak değişiklikleri kaydet.

Önemli Notlar:

• Ağ geçidinin, yönlendiricinin IP adresi olması gerektiğini unutma.
    • Alt ağ maskesi, genellikle 255.255.255.0'dır.
    • DNS sunucuları için 8.8.8.8 (Google DNS) veya 1.1.1.1 (Cloudflare DNS) gibi halka açık DNS sunucularını kullanabilirsin.
    • Bir IP adresi atarken cihazının ağınızdaki diğer cihazlarla çakışmadığından emin ol.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
    Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.