Şimdi Ara

HBB1, Internet bağlantınızda VOIP ve Online oyunlara öncelik tanıyın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hawking Technologies tarafından geliştirilen HBB1 Broadband Booster, yaygınlaşan geniş band Internet erişimi hizmetleri ile oldukça popüler olan VOIP (Voice over IP) görüşmelerini çok daha sorunsuz bir şekilde yapabilmenizi sağlıyor.

    VOIP üzerinden görüşmelerde, görüşmenin kalitesini belirleyen unsur Internet bağlantınızın upload hızı olmakta. Genel olarak geniş band Internet bağlantılarında download ile upload hızları arasında 1/4 oranı olmaktadır. Hız oranına örnek vermek gerekirse ülkemizde yaygın olarak kullanılan 256Kbps Adsl bağlantısında 256Kbps download hızı varken upload hızı 64Kbps seviyesindedir.

    VOIP görüşmelerinde eğer ses en kısa sürede karşı tarafa gönderilemezse arada gecikmeler oluşacağından görüşme can sıkıcı bir hal alır. Yani görüşme kalitesini engelleyecek ve oluşacak olası bir darboğazın sorun yaratacağı yer bağlantının Upload kısmı olacaktır. Eğer görüşme esnasında herhangi bir dosya upload'ı gerçekleştiriyorsanız, istenmeyen gecikmeler ve kesilmeler yaşamanız olası. Bireysel kullanımda hattı sadece bireyin kendisi kullandığı için upload ları engellemek ve görüşme kalitesini arttırmak olanaklı fakat şirket ortamında bir çok kişinini yararlandığı bağlantıda kullanıcıları sınırlandırmak ve görüşme kalitesini arttırmak oldukça zahmetli bir iş. Upload hızını optimize edebilen ve içlerinde açık kaynak kodlu ve kullanıcının müdehale edebildiği yazılımlar bulunan pahalı routerlar piyasadan temin edilebilir fakat hem ödenecek ücretin fazlalığı hemde kullanımlarındaki karmaşıklık bu ürünlerin küçük ofis ve ev kullanıcıları tarafından kullanımını zorlaştırmakta.

    Gücünü 8 iş hattına sahip 32bit mimari ile inşa edilmiş 250Mhz hızındaki Ubicom IP3020 Network işlemcisinden almakta olan HBB1, kullanıcıların VOIP hizmetinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için Internet bağlantınızı otomatik olarak, dışarıdan herhangi bir müdehaleye gerek kalmadan optimize eden bir cihaz. HBB1'in amacı bağlantınızı hızlandırmak ya da download performansınızı arttırmak değil, VOIP, oyun ve benzeri upload'ın önem taşıdığı ve gecikmenin en az olması gereken uygulamalara öncelik tanıyarak bir den fazla kişinin Internet bağlantısını paylaştığı durumlarda performans kaybını önlemek.

    HBB1, modem ile router arasına bağlanarak kullanıyor ve bilgisayardan Internete gönderilen veri paketlerini kontrol ederek bunlara bir öncelik sırası atıyor. VOIP, online oyun veya video konferans gibi uygulamaların gönderim isteklerine, FTP, dosya paylaşım ve benzeri programlara nazaran öncelik tanıyan HBB1, upload işlemini dengeleyerek kullanıcıların gecikmelerin önemli olduğu uygulamalardan yüksek verim almalarını sağlıyor.

    Tomsnetworking.com'da yapılan ürün incelemesinde HBB1'in FTP vasıtası ile upload yapılırken dahi VOIP kalitesinde hiçbir düşüş yaşatmadığı görülmüş.Test sonuçları dikkatle incelenirse herhangi bir upload işlemi yokken HBB1'in varlığı fark edilmiyor ve devredeyken ve değilken sonuçlar aynı. Fakat işin içine FTP upload girdiğinde HBB1'in farkı rahatlıkla anlaşılabilir, ortalama %50 oranında bir performans artışı sağlıyor ve bağlantıyı optimize ederek gecikmeleri olabildiğince düşürüyor.

    Ofis ortamında veya Internet paylaşımının bulunduğu evlerde VOIP ve online oyun performansında ciddi iyileştirmeler yapabilecek olan HBB1, 70$ gibi düşük bir ücretle yurtdışında satışa sunulmuş durumda.


    Sayfanın Linki : http://72.3.135.48/products/productlist.php?CatID=36&FamID=80&ProdID=233








  • iyide cfosspeed bu işi yapıyor zaten software olarak,ne gerek var bu alete?
  • yav inşaalah şu adsl hızları artar da bunlarada gerek kalmaz...ağustosun ortsı gibi en düşük bağlantı 512 diyolar ama hayırlısı...
  • @engink

    cfosspeed oldukça etkili bir yazılım fakat sadece tek makina için optimizasyon yapmakta HBB1 bütün ağdaki makinalar için VOIP ve Online oyunlarda öncelik ayarı yapabilmekte.

    @El_domingo

    Bağlantı hızı ile HBB1'ın yaptıkları arasında dağlar kadar fark var. Bağlantı hızının 1Mbit dahi olsa eğer upload yapan herhangi bir program ağı meşkul ediyorsa VOIP üzerinden görüşme yapmanız veya online oyun oynamanız zorlaşacaktır. HBB1 ağ üzerinde zamanlaması önemli olan uygulamalara öncelik tanıyarak performansı arttırmaya yönelik bir cihazdır.
  • tam bana gerek bir cihaz,wireless baglati var, (adls yok :( ), bir suru online oynayan cocuk var. acaba wireless baglantiya uygunmudur? 256kbit de performans farki gorebilir miyiz? en onemlisi nerden satin alabiliriz?
  • Wireless bağlantıda asıl hıza etki eden ve gecikmelerin önüne geçen alet Wireless Router olacaktır. Eğer Router yetersiz kalırsa bu cihaz bağlantınıza etki etmeyecektir.

    Her bağlantı hızında upload'ı optimize eder fakat 64Kbps oldukça upload için düşük bir hız olduğundan bu tip bir cihazın etkisini fazla hissedemeyebilirsiniz.


    HBB1 şu an için sadece yurtdışından temin edilebilir.
  • işe yaraması için en azından kafadan bir 1Mbit upload olması lazım. Tabi dinamik bir ağda olduğumuzu varsayarsak

    64K uploadın neresiein çeksen nafile.. hızlarda büyü artışlar olmadıka bence çok gereksiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acharad

    işe yaraması için en azından kafadan bir 1Mbit upload olması lazım. Tabi dinamik bir ağda olduğumuzu varsayarsak

    64K uploadın neresiein çeksen nafile.. hızlarda büyü artışlar olmadıka bence çok gereksiz


    cihazın işe yaraması için 128Kb upload yeterli nede olsa VOIP için önerilen hızlar 75Kb ile 100Kb arası upload...
  • trafikteki diğer client lar voip görüşmesi süresince avuç yalama modunda olacaklar sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acharad

    trafikteki diğer client lar voip görüşmesi süresince avuç yalama modunda olacaklar sanırım


    VoIP nin kesilmesinden se diğerlerinini upload larının sınırlanmasında hiç bir sakınca yok... Seçim senin tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.