Şimdi Ara

cep telefonunun zararları ve korunma yolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bana gelen bir maili faydalı bulduğum için buraya aynen yapıştırıyorum.aramadan aratmadım ilk sayfada yoktu olsun istedim.sonuçta ne kadar insan ulaşırsa bu yazıya o kadar iyi olur.

    GERÇEK BİLİMSEL ARAŞTIRMA SONUÇLARI.

    Cepteki tehlikenin korkunç boyutu İki bilim adamının yazdığı 'Tehlikeli Oyuncak' adlı kitap, cep telefonunun zararlarına ilişkin tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi. İşte cebimizin madde madde kısa ve uzun vadeli zararları; 02 Mayıs 2005

    Cep telefonuyla ilgili yeni teknolojilere kulağımızı kabartmışken, iki bilim adamı keyfimizi kaçırdı. "Tehlikeli Oyuncak" adlı kitap, cep telefonunun insan sağlığı üzerindeki zararlarına ilişkin çarpıcı araştırma sonuçlarını, cep telefonu lehine yapılan bilimsel çalışmaların nasıl fiyasko ile sonuçlandığını ve bilim adamlarının ilginç itiraflarını içeriyor. İşte cep telefonunun ortaya çıkaracağı rahatsızlıklar ve ondan korunma yöntemleri...

    ÖLÜMÜNE KONUŞUYORUZ...

    Cep telefonumuz yoksa, varlığımızın da bir anlamının kalmayacağı günlere doğru koşar adım gidiyoruz. Kısa sürede elimiz ayağımız zannettiğimiz bu cihaz sayesinde konuşuyor, yazışıyor, fotoğraf çekiyor, TV izliyor, müzik dinliyor, tansiyonumuzu ölçüyor, haberdar oluyor, hesaplarımızı düzenliyor, ödüyor, harcıyor ve daha pek çok şey yapıyoruz.

    Kulaklarımızı, cep telefonlarının muhteşem işlevlerine kabartmışken alın üç yeni gelişme size: Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), cep telefonlarından ve baz istasyonlarından maruz kalınan radyo dalgalarını içine alan elektromanyetik alanları, muhtemel kanserojen içeren 2-B grubuna aldı. Bu bilgi muğlak geliyorsa, işte daha anlaşılır olanı: İngiltere Radyolojik Koruma Kurulu'ndan: "Cep telefonları küçük çocuklarda tümör riski yaratıyor." Bu türden bilgilerden daha çok var; çünkü zaman ilerliyor ve kullandığımız teknolojinin uzun vadede görülecek zararları bir bir ortaya çıkmaya başladı: Dünya iletişim devlerinden AT&T için çalışıp cep telefonunun zararının olmadığını söyleyen Dr. George Carlo, şirketten ayrıldıktan sonra yazıp konuşabiliyor ancak: "Laboratuvar deneyleri, cep telefonu radyasyonunun genetik şifre bozukluklarına yol açtığını göstermiştir."


    Medyada arada bir yayınlanan haberler, cep telefonlarının zararsız olduğu, yapılan araştırmalarda zararının henüz tam olarak tespit edilemediği yönünde bilgiler veredursun; bu harika cihaz sayesinde sağlığımızın büyük bir tehdit altında olduğu, artık bilimsel verilerle ve yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Türkiye'de madalyonun kara yüzü ile ilgili yayınlanan ilk kitap, geçtiğimiz günlerde okurun ilgilisine sunuldu. Hayykitap Yayınları'nın çıkardığı "Tehlikeli Oyuncak" adlı eser, Prof. Dr. Selim Şeker ve Anıl Korkut tarafından yazıldı. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün hocalarından Prof. Selim Şeker, 25 yılı aşkın zamandır elektromanyetik ve bunun insan üzerindeki etkileri konularında bilimsel çalışmalar yapmış, eserler kaleme almış bir isim. Anıl Korkut ise moleküler biyoloji, genetik ve kimya okumuş, halen Amerika Colombia Üniversitesi'nde genetik konusunda doktora çalışmalarını sürdüren bir bilim adamı... Şeker ve Anıl'ın bilimsel-akademik bir dile boğulmadan, herkesin anlayabileceği bir dil ve üslupla kaleme aldıkları kitap, cep telefonunun sağlığımız üzerindeki zararlarına ilişkin çarpıcı araştırma sonuçlarını, dehşet verici çelişkileri, cep telefonu üreticilerinin cep telefonu lehine destekledikleri bilimsel çalışmaların nasıl fiyasko ile sonuçlandığını gösteren örnekleri, bilim adamlarının ilginç itiraflarını içeriyor. Kanserden beyin tümörüne, yüksek tansiyondan hafıza kaybına, cep telefonunun kısa ve uzun vadede ortaya çıkan ve çıkması muhtemel olumsuz etkilerinin anlaşılır bir dille açıklandığı kitapta, en az zararla gerçekleştirilecek kullanım için, bir kısmını üst tarafta alıntıladığımız tavsiyelerde bulunuluyor.

    Konu ile ilgili görüştüğümüz Prof. Dr. Selim Şeker, kulağımızın neredeyse içine sokup beynimize bu kadar yakın tuttuğumuz, elektromanyetik radyasyon yayan başka bir cihazın olmadığını belirtiyor ve şöyle diyor: "Diğer aletlerin kullanımında aldığımız zararı, vücut kendini yenileyerek bertaraf edebiliyor. Oysa cep telefonunu yoğun kullandığımız için buna fırsat vermiyoruz. Cep telefonunun kullanımı gün geçtikçe artıyor. Dolayısıyla daha da bağımlısı oluyoruz ve tehlike gittikçe büyüyor."


    Prof. Şeker, zaman zaman medyada cep telefonlarının insan sağlığına zararı olmadığı yönündeki haberleri nasıl karşıladığı yönündeki sorumuzu, sigara örneği ile açıklıyor: "1960'larda sigaranın zararlarından hiç söz edilmiyor, sadece öksürük yaptığı konuşuluyordu. Ama şimdi kanser yaptığını biliyoruz. Biz sigarada yapılan hatanın cep telefonunda da yaşanmaması için dikkatli olmamız gerektiğini, zararlı yanlarıyla ilgili sonuçları ve ihtimalleri belirtip uyarmayı istiyoruz. Bu teknolojiyi bilinçli kullanmak, çocuklardan uzak tutmak gerektiğini, bir bilinç oluşturup cep telefonu üreticilerini, daha az elektromanyetik radyasyon yayan cihazlar yapmaları için zorlamak gerektiğini söylüyoruz."


    Türkiye'de bazı GSM operatörlerinin hazırladığı ve cep telefonunun sağlığa zararının olmadığını belirttiği broşürlere, para karşılığında, konu ile ilgili bir tane bile makalesi olmayan bilim adamlarının imzasının alındığını belirtiyor Prof. Şeker ve ekliyor: "Bu türden çalışmaları bağımsız kuruluşlar yapar. Şikayetçi olunan tarafın, şikayet ile ilgili çalışma yapması etik acıdan ne kadar doğru olur? Ama medya bu kuruluşlardan büyük miktarlarda reklam girdisi sağladığı için aleyhte sonuç veren çalışmaları değerlendirmiyor, lehte olan çalışmaları ön plana çıkarıyor."


    Cep telefonundan korunmanın basit yolları


    Cep telefonu görüşmelerini mümkün olduğunca kısa tutup gereksiz konuşmalardan kaçınmak, yakında sabit hat varsa onu tercih etmek.

    Acil durumlar hariç çocuklara cep telefonu kullandırtmamak, telefonları onların yakınında tutmamak.

    Cep telefonu görüşmelerini çocuklardan mümkün olduğunca uzakta yapmak.

    Hamilelikte cep telefonunu acil durumlar dışında kullanmamak, hamilelik süresince evdeki cep telefonlarını kapalı tutmak.

    Cep telefonunu bir kulaklık aracılığıyla kullanmak. (Bu, zararı bütünüyle önlemez, ancak azaltabilir. Çünkü kulaklıkla da radyasyon beyne ulaşır.)

    Konuşma dışında cep telefonunun ekstra özelliklerini kullanmaktan kaçınmak. (Bir çalar saat, gece boyunca başucunuzda durarak biyolojik ritminizi altüst edecek cep telefonuyla aynı işlevi görecektir.)

    Kısa bilgi gönderiminde SMS kullanmak.

    Cep telefonlarının en savunmasız zamanda yakalayacağı geceleri cihazı kapatma alışkanlığı kazanmak.

    Cep telefonlarının en çok radyasyon yaydığı zamanlar, telefon çaldığı ve çevirdiğiniz numaranın bağlandığı anlardır. Bu sırada telefonu baş bölgesinden uzakta tutmak. (Gelen çağrıyı açtıktan veya karşı taraf görüşmeye açtıktan 1-2 saniye sonra cihazı kulağa götürmek daha güvenlidir.)

    Asansör ve otomobil gibi dar ve kapalı alanlarda cep telefonu ile görüşme yapmamak. (Cihaz çekmediği için görüşmenin gerçekleşmesi baz istasyonun daha fazla elektromanyetik radyasyon iletmesini gerektirir.)

    Baz istasyonları ve taşıma hatlarını, okul, kreş, hastane ve huzurevi gibi alanların uzağında kurmak. (Radyasyondan en çok zararı çocuklar, hamileler ve yaşlılar görür.)

    SAR değeri daha düşük cihazı tercih etmek daha az radyasyona maruz kalmak demek. SAR değeri düşük cep telefonlarını tercih etmek.

    Harici antenli cep telefonlarını tercih etmek.(bunu hep belirtiyorum ama dinleyen yok."aaa antenli telefonmu kaldı yahu" diye kötülüyorlar yeni çıkan telefonları)

    Cep telefonunu gün içinde vücudunuzdan olabildiğince uzakta, çantada; çantanız yoksa, en dış cebinizde taşımak.

    Cep telefonlarını elektromanyetik fren sistemli taşıtlarda, petrol istasyonlarında ve hastanelerde kullanmamak.

    Cep telefonunu kalp, beyin ve cinsel organlara yakın bir yerde taşımamak.

    Yakınınızda bulunan baz istasyonunu kaldırtmak ve servis yetkililerine, istasyonları için sağlığı tehdit etmeyecek yerler seçme konusunda sorumluluklarını hatırlatmak.

    Cep telefonunun bir organımız olduğunu zannetmemek, hayatı cep telefonu olmadan idare etmenin yollarını aramak, mümkün mertebe klasik iletişim araçlarını kullanmak.

    Kısa vadeli zararları (24 saat)

    Görüş alanında daralma.

    Kalp pilinin bozulma riski.

    Yoğun stres ve yorgunluk hissi.

    Konsantrasyon ve dikkat bozulması.

    Kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma

    İşitmede geçici aksaklıklar oluşması.

    Baş ağrıları ve sersemleme

    Uzun vadeli zararları (10 yıl)

    Genetik yapının bozulması.

    Beyaz kan hücresi (lenfoma) kanseri.

    Kan beyin bariyerinin zedelenmesi.

    Kalp rahatsızlıkları.

    Hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski

    Kalıcı işitme bozuklukları.

    Embriyo gelişiminin zarar görmesi.

    Kadınlarda düşük riskinin artması.

    Kan hücrelerinin bozulması.

    Bağışıklık sisteminin bozulması.

    Yüksek tansiyon.

    Sperm sayısının azalması.

    Cilt kanseri.


    Yazan:Kadir Duranlı







  • bence o kadar da abartmayalim
    bu yazilan zararlarin daha fazlasini monitor basinda aliyoruz zaten,yada ne bileyim ona sira gellene kadar tonla zararli sey var...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CrasH

    bence o kadar da abartmayalim
    bu yazilan zararlarin daha fazlasini monitor basinda aliyoruz zaten,yada ne bileyim ona sira gellene kadar tonla zararli sey var...

    monitörü telefon gibi kulağına yapıştırırsan alırsın demek isterdim ama monitör,cep telefonu gibi kablosuz sinyal gönderip alan bir alet değil.
  • TeLefonun zararLı oLdugunun tartısmasını yapmak sacmaLık ztn.
  • bt kullanmanın faydası olurmu acaba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oktayakgoz

    bt kullanmanın faydası olurmu acaba

    ne alaka?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oktayakgoz

    bt kullanmanın faydası olurmu acaba

    bt ile kullanırsanız telefonun zararından korunuyorsunuz. bunu İTÜ deki bir prof açıkladı. Gazetede okudı,yudum. Telefonun radyasyon etkisi olmazmış.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ak34


    quote:

    Orjinalden alıntı: oktayakgoz

    bt kullanmanın faydası olurmu acaba

    bt ile kullanırsanız telefonun zararından korunuyorsunuz. bunu İTÜ deki bir prof açıkladı. Gazetede okudı,yudum. Telefonun radyasyon etkisi olmazmış.
    +
  • ayrıca aklıma geldi zaten BT radyo frekansı başka bir ışın taşımıyor.
  • evet arkadaşım doğru telefonlar sandığımızdan dahada zararlı ama hayatımızda artık bir
    temel ihtiyaç oldu ondan kopamıyoruz küçücük çocukların elinde bile cep telefonları var ama dadiğim gibi
    artık hayatımızda öle bir yer edinmiş ki onu çıkarıp bi kenara atamıyoruz telefonun zararları şimdi ortaya çıkmıyo ama çok yakında herkes telefonların zararlarını anlıycak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KoReLi

    evet arkadaşım doğru telefonlar sandığımızdan dahada zararlı ama hayatımızda artık bir
    temel ihtiyaç oldu ondan kopamıyoruz küçücük çocukların elinde bile cep telefonları var ama dadiğim gibi
    artık hayatımızda öle bir yer edinmiş ki onu çıkarıp bi kenara atamıyoruz telefonun zararları şimdi ortaya çıkmıyo ama çok yakında herkes telefonların zararlarını anlıycak


    ben çıkartın atın hayatınızdan demedim zatensadece insanlar minimum zarar görsün diye korunma yollarını yazdım.daha doğrusu yapıştırdım




  • quote:

    Orjinalden alıntı: klonajinsky

    arkadaşlar bana gelen bir maili faydalı bulduğum için buraya aynen yapıştırıyorum.aramadan aratmadım ilk sayfada yoktu olsun istedim.sonuçta ne kadar insan ulaşırsa bu yazıya o kadar iyi olur.

    GERÇEK BİLİMSEL ARAŞTIRMA SONUÇLARI.

    Cepteki tehlikenin korkunç boyutu İki bilim adamının yazdığı 'Tehlikeli Oyuncak' adlı kitap, cep telefonunun zararlarına ilişkin tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi. İşte cebimizin madde madde kısa ve uzun vadeli zararları; 02 Mayıs 2005

    Cep telefonuyla ilgili yeni teknolojilere kulağımızı kabartmışken, iki bilim adamı keyfimizi kaçırdı. "Tehlikeli Oyuncak" adlı kitap, cep telefonunun insan sağlığı üzerindeki zararlarına ilişkin çarpıcı araştırma sonuçlarını, cep telefonu lehine yapılan bilimsel çalışmaların nasıl fiyasko ile sonuçlandığını ve bilim adamlarının ilginç itiraflarını içeriyor. İşte cep telefonunun ortaya çıkaracağı rahatsızlıklar ve ondan korunma yöntemleri...

    ÖLÜMÜNE KONUŞUYORUZ...

    Cep telefonumuz yoksa, varlığımızın da bir anlamının kalmayacağı günlere doğru koşar adım gidiyoruz. Kısa sürede elimiz ayağımız zannettiğimiz bu cihaz sayesinde konuşuyor, yazışıyor, fotoğraf çekiyor, TV izliyor, müzik dinliyor, tansiyonumuzu ölçüyor, haberdar oluyor, hesaplarımızı düzenliyor, ödüyor, harcıyor ve daha pek çok şey yapıyoruz.

    Kulaklarımızı, cep telefonlarının muhteşem işlevlerine kabartmışken alın üç yeni gelişme size: Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), cep telefonlarından ve baz istasyonlarından maruz kalınan radyo dalgalarını içine alan elektromanyetik alanları, muhtemel kanserojen içeren 2-B grubuna aldı. Bu bilgi muğlak geliyorsa, işte daha anlaşılır olanı: İngiltere Radyolojik Koruma Kurulu'ndan: "Cep telefonları küçük çocuklarda tümör riski yaratıyor." Bu türden bilgilerden daha çok var; çünkü zaman ilerliyor ve kullandığımız teknolojinin uzun vadede görülecek zararları bir bir ortaya çıkmaya başladı: Dünya iletişim devlerinden AT&T için çalışıp cep telefonunun zararının olmadığını söyleyen Dr. George Carlo, şirketten ayrıldıktan sonra yazıp konuşabiliyor ancak: "Laboratuvar deneyleri, cep telefonu radyasyonunun genetik şifre bozukluklarına yol açtığını göstermiştir."


    Medyada arada bir yayınlanan haberler, cep telefonlarının zararsız olduğu, yapılan araştırmalarda zararının henüz tam olarak tespit edilemediği yönünde bilgiler veredursun; bu harika cihaz sayesinde sağlığımızın büyük bir tehdit altında olduğu, artık bilimsel verilerle ve yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Türkiye'de madalyonun kara yüzü ile ilgili yayınlanan ilk kitap, geçtiğimiz günlerde okurun ilgilisine sunuldu. Hayykitap Yayınları'nın çıkardığı "Tehlikeli Oyuncak" adlı eser, Prof. Dr. Selim Şeker ve Anıl Korkut tarafından yazıldı. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün hocalarından Prof. Selim Şeker, 25 yılı aşkın zamandır elektromanyetik ve bunun insan üzerindeki etkileri konularında bilimsel çalışmalar yapmış, eserler kaleme almış bir isim. Anıl Korkut ise moleküler biyoloji, genetik ve kimya okumuş, halen Amerika Colombia Üniversitesi'nde genetik konusunda doktora çalışmalarını sürdüren bir bilim adamı... Şeker ve Anıl'ın bilimsel-akademik bir dile boğulmadan, herkesin anlayabileceği bir dil ve üslupla kaleme aldıkları kitap, cep telefonunun sağlığımız üzerindeki zararlarına ilişkin çarpıcı araştırma sonuçlarını, dehşet verici çelişkileri, cep telefonu üreticilerinin cep telefonu lehine destekledikleri bilimsel çalışmaların nasıl fiyasko ile sonuçlandığını gösteren örnekleri, bilim adamlarının ilginç itiraflarını içeriyor. Kanserden beyin tümörüne, yüksek tansiyondan hafıza kaybına, cep telefonunun kısa ve uzun vadede ortaya çıkan ve çıkması muhtemel olumsuz etkilerinin anlaşılır bir dille açıklandığı kitapta, en az zararla gerçekleştirilecek kullanım için, bir kısmını üst tarafta alıntıladığımız tavsiyelerde bulunuluyor.

    Konu ile ilgili görüştüğümüz Prof. Dr. Selim Şeker, kulağımızın neredeyse içine sokup beynimize bu kadar yakın tuttuğumuz, elektromanyetik radyasyon yayan başka bir cihazın olmadığını belirtiyor ve şöyle diyor: "Diğer aletlerin kullanımında aldığımız zararı, vücut kendini yenileyerek bertaraf edebiliyor. Oysa cep telefonunu yoğun kullandığımız için buna fırsat vermiyoruz. Cep telefonunun kullanımı gün geçtikçe artıyor. Dolayısıyla daha da bağımlısı oluyoruz ve tehlike gittikçe büyüyor."


    Prof. Şeker, zaman zaman medyada cep telefonlarının insan sağlığına zararı olmadığı yönündeki haberleri nasıl karşıladığı yönündeki sorumuzu, sigara örneği ile açıklıyor: "1960'larda sigaranın zararlarından hiç söz edilmiyor, sadece öksürük yaptığı konuşuluyordu. Ama şimdi kanser yaptığını biliyoruz. Biz sigarada yapılan hatanın cep telefonunda da yaşanmaması için dikkatli olmamız gerektiğini, zararlı yanlarıyla ilgili sonuçları ve ihtimalleri belirtip uyarmayı istiyoruz. Bu teknolojiyi bilinçli kullanmak, çocuklardan uzak tutmak gerektiğini, bir bilinç oluşturup cep telefonu üreticilerini, daha az elektromanyetik radyasyon yayan cihazlar yapmaları için zorlamak gerektiğini söylüyoruz."


    Türkiye'de bazı GSM operatörlerinin hazırladığı ve cep telefonunun sağlığa zararının olmadığını belirttiği broşürlere, para karşılığında, konu ile ilgili bir tane bile makalesi olmayan bilim adamlarının imzasının alındığını belirtiyor Prof. Şeker ve ekliyor: "Bu türden çalışmaları bağımsız kuruluşlar yapar. Şikayetçi olunan tarafın, şikayet ile ilgili çalışma yapması etik acıdan ne kadar doğru olur? Ama medya bu kuruluşlardan büyük miktarlarda reklam girdisi sağladığı için aleyhte sonuç veren çalışmaları değerlendirmiyor, lehte olan çalışmaları ön plana çıkarıyor."


    Cep telefonundan korunmanın basit yolları


    Cep telefonu görüşmelerini mümkün olduğunca kısa tutup gereksiz konuşmalardan kaçınmak, yakında sabit hat varsa onu tercih etmek.

    Acil durumlar hariç çocuklara cep telefonu kullandırtmamak, telefonları onların yakınında tutmamak.

    Cep telefonu görüşmelerini çocuklardan mümkün olduğunca uzakta yapmak.

    Hamilelikte cep telefonunu acil durumlar dışında kullanmamak, hamilelik süresince evdeki cep telefonlarını kapalı tutmak.

    Cep telefonunu bir kulaklık aracılığıyla kullanmak. (Bu, zararı bütünüyle önlemez, ancak azaltabilir. Çünkü kulaklıkla da radyasyon beyne ulaşır.)

    Konuşma dışında cep telefonunun ekstra özelliklerini kullanmaktan kaçınmak. (Bir çalar saat, gece boyunca başucunuzda durarak biyolojik ritminizi altüst edecek cep telefonuyla aynı işlevi görecektir.)

    Kısa bilgi gönderiminde SMS kullanmak.

    Cep telefonlarının en savunmasız zamanda yakalayacağı geceleri cihazı kapatma alışkanlığı kazanmak.

    Cep telefonlarının en çok radyasyon yaydığı zamanlar, telefon çaldığı ve çevirdiğiniz numaranın bağlandığı anlardır. Bu sırada telefonu baş bölgesinden uzakta tutmak. (Gelen çağrıyı açtıktan veya karşı taraf görüşmeye açtıktan 1-2 saniye sonra cihazı kulağa götürmek daha güvenlidir.)

    Asansör ve otomobil gibi dar ve kapalı alanlarda cep telefonu ile görüşme yapmamak. (Cihaz çekmediği için görüşmenin gerçekleşmesi baz istasyonun daha fazla elektromanyetik radyasyon iletmesini gerektirir.)

    Baz istasyonları ve taşıma hatlarını, okul, kreş, hastane ve huzurevi gibi alanların uzağında kurmak. (Radyasyondan en çok zararı çocuklar, hamileler ve yaşlılar görür.)

    SAR değeri daha düşük cihazı tercih etmek daha az radyasyona maruz kalmak demek. SAR değeri düşük cep telefonlarını tercih etmek.

    Harici antenli cep telefonlarını tercih etmek.(bunu hep belirtiyorum ama dinleyen yok."aaa antenli telefonmu kaldı yahu" diye kötülüyorlar yeni çıkan telefonları)

    Cep telefonunu gün içinde vücudunuzdan olabildiğince uzakta, çantada; çantanız yoksa, en dış cebinizde taşımak.

    Cep telefonlarını elektromanyetik fren sistemli taşıtlarda, petrol istasyonlarında ve hastanelerde kullanmamak.

    Cep telefonunu kalp, beyin ve cinsel organlara yakın bir yerde taşımamak.

    Yakınınızda bulunan baz istasyonunu kaldırtmak ve servis yetkililerine, istasyonları için sağlığı tehdit etmeyecek yerler seçme konusunda sorumluluklarını hatırlatmak.

    Cep telefonunun bir organımız olduğunu zannetmemek, hayatı cep telefonu olmadan idare etmenin yollarını aramak, mümkün mertebe klasik iletişim araçlarını kullanmak.

    Kısa vadeli zararları (24 saat)

    Görüş alanında daralma.

    Kalp pilinin bozulma riski.

    Yoğun stres ve yorgunluk hissi.

    Konsantrasyon ve dikkat bozulması.

    Kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma

    İşitmede geçici aksaklıklar oluşması.

    Baş ağrıları ve sersemleme

    Uzun vadeli zararları (10 yıl)

    Genetik yapının bozulması.

    Beyaz kan hücresi (lenfoma) kanseri.

    Kan beyin bariyerinin zedelenmesi.

    Kalp rahatsızlıkları.

    Hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski

    Kalıcı işitme bozuklukları.

    Embriyo gelişiminin zarar görmesi.

    Kadınlarda düşük riskinin artması.

    Kan hücrelerinin bozulması.

    Bağışıklık sisteminin bozulması.

    Yüksek tansiyon.

    Sperm sayısının azalması.

    Cilt kanseri.


    Yazan:Kadir Duranlı

    abartıı




  • bt konusunu ise kesin olarakl bilmiyorum ama tahmin yürütmek gerekirse kulaklık kullanıdığında telefon beyne daha uzakta tutulduğu ve baz istasyonlarından gelen dalgalardan daha zayıf sinyaller yaydığı için daha az zarar verdiği görüşündeyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: klonajinsky


    quote:

    Orjinalden alıntı: CrasH

    bence o kadar da abartmayalim
    bu yazilan zararlarin daha fazlasini monitor basinda aliyoruz zaten,yada ne bileyim ona sira gellene kadar tonla zararli sey var...

    monitörü telefon gibi kulağına yapıştırırsan alırsın demek isterdim ama monitör,cep telefonu gibi kablosuz sinyal gönderip alan bir alet değil.



    TELEVİZYONUN YAYDİGİ RADYASYON CEP TELOFONUN YAYDİGİNİN KAC KAC KATİ BİLİYORMUSN?USTELİK YUKSEK VOLTAJ LA CALİSAN ALETLERİN YARATTİGİ MANYETİK ALANLAR COK DAHA ZARARLİ.BİLMEM ANLATABİLDİMMİ..
  • radyasyon kelimesini açıklamak isterim:
    çoğumuz radyasyon diyince aklına x-ışınları gelir. ancak gsm'in bulunduğu frekans itibariyle radyo frekans gurubundadır. önce bunu belirtiyim.

    içinden akım geçen her cihazda bir rf yayılımı sözkonusudur

    telefonda bir alıcı verici olduğuna göre tabiiki bir YAYILIM söz konusudur. Bu değer 2W (watt) değerindedir. Bu değer arama tuşuna basıldığından itibaren 3 saniye süreyle sabit kalır. Daha sonra sinyal karışması olmaması için bu değer bulunduğu yere bağlı olarak 0,1 watta kadar düşebilmektedir.

    Antenli telefonlarda sinyaller antende toplanır ve antenden gönderilir. Yaklaşık yönlü olduğu için iç antenlere göre biraz daha az etkileyebilir.

    Baz istasyonlarınında çıkışı max 10W olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 1 Ağustos 2005, 21:31:22 >
  • Cep telefonları uzun zamandır kullanımda olmadığı için uzun vadeli etkileri bilinmiyor. Etkileri hakkında yeterince bilgi toplanmış değil. Bu etkiler yıllar on yıllar içinde kansere sebep oluyor olabilir. Belki ileride bazı kanser türleri için risk oluşturduğu kanıtlanabilir.

    O zamana kadar kulaklık veya bt ile kullanmak, vücuttan biraz uzakta, çantada taşımak, çocukların kullanmasını engellemek uygun olabilir.
  • Bir onkoloji (kanser hastalıkları klinik bilimi) hocası bu konuda ; Son zamanlarda çok nadir rastlanan bir tip kanserden(Sarkom) arka arkaya gördüğünü bu hastaların GSM operatörlerinde çalışan kişiler olmasının anlamlı olduğunu söylemişti. Tabii bu sadece bir izlenim. Benim bildiğim kanıt gösteren bir araştırma yok(Belki benim haberim yoktur) . Ama dikkatli olmakta fayda var!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CrasH


    quote:

    Orjinalden alıntı: klonajinsky


    quote:

    Orjinalden alıntı: CrasH

    bence o kadar da abartmayalim
    bu yazilan zararlarin daha fazlasini monitor basinda aliyoruz zaten,yada ne bileyim ona sira gellene kadar tonla zararli sey var...

    monitörü telefon gibi kulağına yapıştırırsan alırsın demek isterdim ama monitör,cep telefonu gibi kablosuz sinyal gönderip alan bir alet değil.



    TELEVİZYONUN YAYDİGİ RADYASYON CEP TELOFONUN YAYDİGİNİN KAC KAC KATİ BİLİYORMUSN?USTELİK YUKSEK VOLTAJ LA CALİSAN ALETLERİN YARATTİGİ MANYETİK ALANLAR COK DAHA ZARARLİ.BİLMEM ANLATABİLDİMMİ..

    televizyondan bahsettiğimi hatırlamıyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tinea
    Bir onkoloji (kanser hastalıkları klinik bilimi) hocası bu konuda ; Son zamanlarda çok nadir rastlanan bir tip kanserden(Sarkom) arka arkaya gördüğünü bu hastaların GSM operatörlerinde çalışan kişiler olmasının anlamlı olduğunu söylemişti. Tabii bu sadece bir izlenim. Benim bildiğim kanıt gösteren bir araştırma yok(Belki benim haberim yoktur) . Ama dikkatli olmakta fayda var!


    gsm operatöründe çalışanlar anten montajı ile ilgilenmediklerinden böyle bir yaklaşım yapılamaz. ancak anten montajında görevli kişilerde bu tip kanserin gerçekleşmesi nasıl olur onu öğrenmek lazım. anten montajı cihaz çalıştırılmadan yapılır.
  • atin olumu arpadan olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.