Şimdi Ara

Thermaltake Giant II VGA Isı pompalı soğutucu incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soğutma piyasasında yenilikçi ürünleri ile büyük bir üne sahip olan Thermaltake firmansının ekran kartları soğutucusu gerçekten tüm incelemelerde göz dolduruyor. Bu soğutucu Zalman'ın şimdiye kadar piyasada olan pasif soğutucusuna göre avantajlı zira üzerinde güçlü sayılabilecek bir fana sahip. Yinede mantık olarak benzer bir sistemi kullanıyor ve arka tarafındaki metal kütleye ısıyı aktarmak için ısı pompası (heat-pipe) teknolojisini kullanmakta. Birde ısı aktarımında yekpare olarak ekran kartının arkasına dolaşmasında tabii büyük bir fayda var.

    Sonuçta soğutucu gerçekten görevini iyi yapıyor ve bu incelemede görüldüğü gibi 320 Mhz'de tıkanan Msi Ge-Force 4 Ti 4200 ekran kartını 335 Mhz'e kadar stabil overclock olmasını sağlamış. Voltaj modifikasyonu yapabilecek cesarete sahip kişiler ise çok daha büyük bir ilerleme kaydedecekleri kesin. Testte ilginç olan bir ayrıntı aslında ramleri direkt soğutmayan ve hiç alakası olmayan Giant II'nin ram'lerinde overclock performansını 475 Mhz'den 502 Mhz'e çekmesi. Bunun tek mantıklı açıklaması sıcaklığı düşen GPU'nun ramlerle metal bağlantıları bulunduğundan onlarında ısısını düşürmesi.

    Fiyatı ülkemizde 40#8364; civarı olan bu ürün (L1, L2, L3, L4) bulabileceğiniz en güçlü ekran kartı soğutucusu, tek sorunu son çıkan Nvidia'nın FX serisi ile bazı sorunları olması. Birde sesinin 28 dBa olarak adlandırıldığına bakmayın 5500 devir/dakika dönen bir fan gerçekten sisteminizin ses seviyesini arttırabilir.


    Sayfanın Linki : http://www.modthebox.com/review217_1.shtml








  • acaba msi'ın soğutmayı çıkartıp bu alınsa ıyımı olur...?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.