Şimdi Ara

Nvidia 6600GT katili; Ati X800GT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Firmanın X800GT adını verdiği yeni modeli ile orta seviye kullanıcıları hedef alacağı ve bu doğrultuda Nvidia'nın 6600GT modelinden daha iyi olacağı söyleniyordu.

http://www.hkepc.com/

Japonyalı HKEPC sitesinde bugün yayınlanan His X800GT incelemesi, bu iddaanın ne kadar gerçek olduğunu bizlere kanıtlamış gibi görünüyor. 256bit veriyoluna sahip olacak olan X800GT modelleri, zaten bu özelliğinden dolayı dahi 6600GT'nin bir adım önünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvell -- 1 Ağustos 2005, 10:37:56 >

• taklitçi ati
    ama 6600gt zaten çok eskidi. onun için bunu 6600gt ile karşılaştırmak yerine 7600 le karşılaştırmak daha iyi olur.
    7600nerden çıktı demeyin. çıkmadı ama eli kulagında
  • kac pipe line i olacak yada kacini acabilip kaca cikartabilecegiz diye sorsam daha dogru olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koparcan -- 1 Ağustos 2005, 10:42:34 >
  • 8 pipe
    gpu 470mhz
    ram 980mhz
  • 12 e acilabilitesi var gibi bir sey okudum simdi ama ne kadar gercektir yada ati bunu engeller mi bilmiyorum
  • en önemlisi fiyat ne olcak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: WebEX

en önemlisi fiyat ne olcak?

+1
    ati 200 dolara verıyorsa o zmn alırım hemen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Sapphire hd 4890?
    15 yıl önce açıldı
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    16 yıl önce açıldı
    ATI Radeon X550? nVidia FX550
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • size iki haberim var haberlere gore

iyi haber : fiyat 200$ civari olacak (yurt disi fiyati 140 $ civari) belki daha ucuz yada pahali onu bilemiyorum

kotu haber pipe line lar internal olarak locked yani hali hazir da bulunan 12 belkide 16 pipe i acamiyacakmisiz

ulan bir de acilsa idi tadindan yinmezdi yahu
  • HKEPC has a review up on the HIS Radeon X800GT card touted to be the GeForce 6600GT killer. As we know, NVIDIA partners have been enjoying good sales from their 6600GT cards as it faced little competition from ATI's partners with their X700 cards. Now ATI is fighting back with the X800GT card hoping to gain some market share back in the mainstream segment. ATI X800GT card will be using either R480 or R430 cores clocked at 470MHz but has only with 8 active pipelines. Unfortunately, it seems that ATI has locked the pipelines internally therefore it is not possible to unlock the core to 12 or 16 pipelines.

There are two models : 256MB version using GDDR3 2ns memories at 980MHz or 128MB version using GDDR1 2.5ns memories at 780MHz. Due launch on August 8th, the card pricing will be determined by each AIB partners but the suggested price for 128MB is ~US$130 and 256MB is ~US$149. HIS Radeon X800GT has a special feature called Dual BIOS where in any case the first BIOS failed, the second BIOS can be utilized by setting a jumper.

• Shader Model 3.0 varmıymış bakalım HDR varmıymış bakalım

Performansı 6600GTye ne kadar fark atar bakalım

???Bu sorular cevaplandırıldıktan sonra iyi bir kart olup olmadığını görcez
    Bir de agpsi var mıymış???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 09nanometer -- 1 Ağustos 2005, 11:13:38 >
  • fiyat iyiymiş, burda da 180 dolar civarı satılırsa fiyat/performans lideri olur.. bu karta karşı nvidia'nın karşılık vermesi gerekir tabi ati kartı bol üretebilirse..
  • tabi performansı çok önemli, ama 6600gt kullanan biri olrak hdr falan aramam, orta düzey yane 6600gt zaten hdr da çok performans kaybediyor,bence hdr çok büyük bir fark yaratmaz kart güçlü olsun yeter, HDR üst düzey kartlar içinde fark yaratır bence..
  • quote:

Orjinalden alıntı: 09nanometer

Shader Model 3.0 varmıymış bakalım HDR varmıymış bakalım

yok işte.. ati ne kadar çabalasada sm3.0+hdr koymadığı sürece gözümde 0.
    performansıda zaten öyle aman aman değil çok az fark var.

• quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Orjinalden alıntı: 09nanometer

Shader Model 3.0 varmıymış bakalım HDR varmıymış bakalım

yok işte.. ati ne kadar çabalasada sm3.0+hdr koymadığı sürece gözümde 0.
    performansıda zaten öyle aman aman değil çok az fark var.

Haklısın.Testlere de baktım.128mb olanının öyle çok bi farkı yok 6600GTden.ATI HL2de NViDiA da DOOM3 te iyi performans vermiş çünkü HL2 ati için doom3 te nvidia için optimize edilmiş oyunlar.HDR yi geçtim de SM3.0 ı koymadıkça eğer ati bu x800gtyi 180dolardan 1 kuruş fazla satıp da 6600GTden pahalıya gelsin Bazı aticiler dışında kimse almaz SM3.0 ı koymak bu kadar zor bir olay mı?

• ati son bir yıldır çok düşündürüyor, özellikle üretimle ilgili..
  • R520 de fos çıkarsa ATInin işi bitmiştir.
    Zaten sonra 7600 7800düz vs. çıkacak
  • Ati işini bilir.Çıkardığı ürünler hiç bi zaman taklit olmaz.Ati her zaman bir numara
  • nvidia number one
  • r520 lerı beklıyorum atı nın gucunu bır gorelım
  • r520 den de hala haber yok. daha hiç test felan göremiyoruz demekki daha oldukça uzun bir süre var. bir de bunun türkiyeye gelme süresi ohooooo o zamana nvidia geforce 8xxx serisini çıkarır
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.