Şimdi Ara

Az daha sıkın dişinizi, 3 sene kaldı !!! Hacime göre vergi kalkacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aslında hepimiz biliyoruz Türkiye Uluslararası kyoto protokolünü kabul etti, ve 2013 yılıyla birlikte kullanmaya başlayacak,

    Türkiye’nin, Kyoto Protokolüne katılmasının uygun bulunduğuna ilişkin kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı [5.2.2009]. Tasarının maddelerinin görüşülmesinden sonra, tümü üzerinde yapılan açık oylamada, kanun tasarısı, 3′e karşı 243 oyla kabul edildi. Oylamada 6 milletvekili de çekimser kaldı.

    Tasarının gerekçesinde, Türkiye’nin Protokole taraf olmasının sağlayacağı yararlar şöyle sıralandı:
    ”Ülkemizin, kurucu üyelerinden olduğu BM’nin saygın bir ülkesi olarak, Protokol’e taraf olması, uluslararası gündemin en öncelikli ve acil sorunlarından biri haline gelen iklim değişikliği ile mücadele konusundaki kararlılığını ve uluslararası toplumun güvenilir bir ülkesi olduğunu göstermesi bakımından önem arz etmektedir.

    Protokole taraf bir Türkiye’nin, hemen hepsi Protokole taraf olan Sözleşmeye taraf ülkeler nezdinde itibarı ve 2012 sonrasına ilişkin müzakerelerde ağırlığı artacak, iklim değişikliği ile mücadele konusunda 2012 sonrasının şekillenmesinde ülkemiz kendi özgün koşullarını daha iyi müzakere edebilecektir. Kyoto Protokolü kapsamındaki uluslararası rejime katılacağımız için, özel sektörde sera gazı salım azaltımı için yapılabilecek projeler daha kolay teşvik edilebilecek ve özellikle uzun vadede başta enerji güvenliği olmak üzere ülke ekonomisine katkı sağlanabilecektir.

    Kyoto Protokolü, AB çevre müktesebatının bir parçasıdır. AB, Protokolün yerini alacak olan yeni anlaşmayı da müktesebatına dahil edecektir. Dolayısıyla, 2012 sonrasını önemseyen AB, ülkemizin Protokole taraf olarak, geleceğe yönelik hazırlıklarını bir an önce başlatmasını istemektedir. Ülkemizin Kyoto Protokolüne taraf olması halinde, AB ile iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında ve AB müktesebatına uyum bağlamında işbirliği olanaklarını geliştirmesi de mümkün olacaktır.”

    Çevre ve Orman Bakanlığından Türkiye’nin Kyoto Protokolü’ne katılmasının 2012 yılı sonuna kadar Türkiye’ye her hangi bir sorumluluk getirmediği ancak Türkiye’nin küresel sorumluluk çerçevesinde iklim değişikliğiyle mücadele konusunda önemli çalışmalar yapmaya devam edeceği bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye’nin Kyoto Protokolü’ne Katılmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı’nın TBMM’de kabul edildiği anımsatıldı. Türkiye’nin 24 Mayıs 2004′de Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesine taraf olarak sözleşme altında yürütülen çalışmalara aktif katılım sağladığı belirtildi.

    Açıklamada, Kyoto Protokolü’nün ilk yükümlülük dönemi olarak bilinen 2008-2012 periyotu için sera gazı salımı azaltım veya sınırlama taahhüdünü içerdiği ifade edilerek, ”2013 yılından itibaren yeni bir rejim başlayacak olup, ülkelerin üstleneceği sorumlulukların Aralık 2009′da Kopenhag’da yapılacak 15. Taraflar Toplantısında belirlenmesi hedeflenmektedir. Türkiye, Kyoto Protokolü’ne taraf olan bir ülke olarak 2013′ten itibaren uygulanacak iklim değişikliği kontrolü rejiminde ülkemiz çıkarlarını ortaya koyarak, görüşlerimiz doğrultusunda şekillenecek yeni rejime taraf olma imkanına kavuşacaktır. Kyoto Protokolü’ne taraf olmanın zamanlaması bilhassa bu nedenle önemlidir”denildi.

    Doğa Derneği Başkanı Güven Eken, ”Son 10 yılda Avrupa’da doğal kaynaklarını en hızlı tüketen ülke Türkiye’de Kyoto, umarız tersine bir dönüşün sembolü olur” dedi. Türkiye’nin son 10 yılda dünyada karbon emisyonu en hızlı artan ve Avrupa’da doğal kaynaklarını en hızlı tüketen ülke olduğunu belirten Eken, Kyoto Protokolü’ne ilişkin kanun tasarısının TBMM’de kabul edilmesini olumlu bir adım olarak gördüğünü belirtti. Güven Eken, şunları kaydetti:

    ”Son 10 yılda Avrupa’da doğal kaynaklarını en hızlı tüketen ülke olan Türkiye’de Kyoto, umarız tersine bir dönüşün sembolü olur ve Türkiye’nin doğa politikası iyi yönde değişir. Doğa Derneği, protokolün imzalanasını önemli bir adım olarak görüyor. Ancak Türkiye için asıl gerekli olan olan bu protokolün özünün anlaşılması ve uygulamada önemli adımlar atılması.”

    Kyoto altında yapılan çalışmaların karbon emisyonunu azaltmak ve adaptasyon önlemleri olmak üzere iki temel gruba ayrıldığını vurgulayan Eken, şöyle devam etti:

    ”Türkiye için iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirecek adaptasyon önlemleri büyük önem taşıyor. Örneğin Türkiye’nin var olan su politikasında sıkıntılar var ve Türkiye için ciddi risk oluşturuyor. Türkiye su sıkıntısı çeken bir ülke ve suyla ilgili ciddi bir politika değişikliğine gidilemezse 2030-2050 yılları arasında ülkemizi önemli bir su sorunu beklemekte.”


    vs. vs. ıvır zıvır geçiniz ...

    lakin hiç kimsenin dikkatini çekmeyen ve yazıda da pek değinilmeyen Türkiyede çok farklı şeyler yaşanmaya başlayacak,

    Toyota priuslar, honda civic hybridler, chevrolet volt gibi aracların önü açılacak, çünkü halen yürürlükte olan motor hacmi yerine egzoz emisyonlarını ön plana alan vergi düzenlemeleri yapılmak zorunda kalınacak,

    bütün bir konunun özeti şu, 2013 yılıyla birlikte motor hacmi yerine egzoz emisyonlarını ön plana alan vergi düzenlemeleri yapılacak...







  • Prius vb önü açılacak ama;
    Forum ahalisinin hoşuna giden yüksek hacimli benzinli motorların emisyonları zaten tavanda. Yani yüksek vergi düşmeyecektir.
    Benzine değinmiyorum bile.
    Ha, burada özellikle emisyonları düşük olduğu için dizel motorların avantajı ortaya çıkacak. 2.0 dizeller uygun hale gelebilir.
  • Benim Chevrolet Tahoe 5.7 vergisi 2000 Tl o zamann ne kadar olacak acaba
  • bu ülkede hiçbirşey olmaz tam tersi vergilerin iyice artacağını düşünüyorum malum ülke sadece vergilerle ayakta duruyor
  • inanmayın bu saçmalıklara,türkiyede vergi düşürecekler,dua edelim mevcut vergileri yükseltmesinler.
  • artık gazetelerde okuruz;
    "otomobil satın almak için 2 böbreğini birden satan vatandaş, hayatını kaybetti."
    "otomobil satın almak için çocuğunu köle tacirlerine satan baba tutuklandı."
    "otomobil satın almak için karısını......."
  • bullshit
     Az daha sıkın dişinizi, 3 sene kaldı !!! Hacime göre vergi kalkacak
  • vergiden kaçış yok,hacmine göre almasa rengine göre alır.Yüksek hacimlilerden daha az vergi alması bile lazım.aşırı yakıt tüketimi demek benzinden mazottan aşırı vergi demek.Devlet gücünü kullanarak köklemek daha kolaylarına geliyor.
  • Acaba ÖTV`de mi, MTV`de mi, yoksa ikisinde birden mi yapılacak bu düzenlemeler?
  • Bir defa hiçbirşey eskisi gibi olmayacağı gibi hiçbirşey de eskisinden daha ucuz veya daha ödenebilir olmayacak. Hacime göre alınacak vergi yeni araç tescilinde tahakkuk ettirilen ÖTV'yi etkilemeyeceği gibi belki uzak bir ihtimal MTV'nin CO2 salınımına (emisyonuna) göre alınması olası. Zaten eminim ki o da zamlanarak şimdikinden daha da yüksek olacak.

    Boşuna dememişler "the good old days..." Ben geleceğimi geçmişte yaşamak isterdim ("Retrofuture")
  • az kalmış ya
  • Sanırım 2 sıfır eksik söyledin. 300 yıl sonra mı acaba?

    Hiç sanmıyorum bu zihniyetin hacme göre vergiyi kaldıracağına. Farklı şekilde illaki vergiyi sokar bi yerden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 28 Kasım 2009; 13:35:56 >
  • Valla yeni düzenleme gelebilir, ona lafım yok. Ama devlet bir yerden geçiremezse başka bir yerden geçirir bize muhakkak. Kimse sevinmesin boşuna.
  • 3.000 YIL 3.000...!!! O zamana kadar araç da kalmaz. Kalanlar da zamana dayanmaz... Aaah ah şişeden cin çıksa ne isteyeceğimi çok iyi biliyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal
    Sanırım 2 sıfır eksik söyledin. 300 yıl sonra mı acaba? Hiç sanmıyorum bu zihniyetin hacme göre vergiyi kaldıracağına. Farklı şekilde illaki vergiyi sokar bi yerden.


     Az daha sıkın dişinizi, 3 sene kaldı !!! Hacime göre vergi kalkacak


     Az daha sıkın dişinizi, 3 sene kaldı !!! Hacime göre vergi kalkacak


     Az daha sıkın dişinizi, 3 sene kaldı !!! Hacime göre vergi kalkacak




  • Silindirleri sayalım...

     Az daha sıkın dişinizi, 3 sene kaldı !!! Hacime göre vergi kalkacak


    DÜZ SEKİZ!
  • Ah ah Alaaddin'in sihirli lambası olsa keşke elimizde.
  • isterse araç anteninin uzunluğuna,lastik ebadına,koltuk sayısına,bagaj hacmine,marş motoru beygirgücüne göre vergi alsınlar eskisinden daha az alacaklarını ummak hata olur
  • - Aracınızın motor hacmi? (Dur ben sana şurdan bi vergi sokayım...)
    - 1000 cc. (Oh, iyi ki küçük hacimli araba almışım.)
    - Emisyon değerleri? (Hacimden sokamazsam emisyondan sokarım, nedir yani...)
    - Limitin altında. (Oh, iyi ki çevreci araba almışım.)
    - Hmpf... Gözünün üstünde kaşın var!
    - Nasıl? (Noluyo lan?)
    - Gözünün üstünde kaşı var!! Nöbetçiler yakalayın, domaltın, vergiye boğun... Muhahahah!1!!
  • Yeni vergi düzenlemesi ha?
    Bu günler iyi günlerimiz o zaman...
    Alt vergi diliminin yükselmesinden başka bir vergi düzenlemesi olacağını sanmıyorum.
    Küçük hacim ve yaşlı araç alarak düşük vergi dilimine girebilenlerin karşısına yeni engeller çıkacaktır gibi geliyor...
  • quote:

    sera gazı salımı azaltım veya sınırlama


    Sera gazı salımı azaltım veya sınırlama.. Bütün KYOTO bu felsefe üzerine inşaa edilmiştir..

    Siz vergilerin hafifleyeceğini mi zannediyorsunuz.. Azaltım ve sınırlama ne demek?

    KULLANAMAYACAKSINIZ demek, bunun Türkçesi ne? Vergiler fahiş derecede artar..

    Vergilerin artması kullanımı azaltmaz... Dikkat edin KULLANAMAYACAKSINIZ yazdım, bu sefer vergiler fahiş derecede artar.. Kullanımı azaltmak için artırılacak vergiler, eskiden bol vergi verip en azından kullanabiliyordunuz, şimdi onu bile zor yapıcaksınız demektir bu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazardousmen -- 28 Kasım 2009; 14:54:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.