Şimdi Ara

Ve nihayet Palm Pre, Precorder uygulaması sayesinde video kayıt özelliğine kavuştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Mobil Dünya Kongresi'nde teknoloji severlerin karşısına çıkarıldığı günden bu yana üzerinde konuşulan ve konuşulmaya devam eden Palm'ın WebOS işletim sistemli ilk model Pre nihayet video kayıt özelliğine kavuştu.


    Samsung i8910 OmniaHD, iPhone 3GS ve Nokia N900 gibi modellerle aynı donanım platformunu paylaşan Pre'nin video kayıt özelliğine sahip olmaması telefonu eleştiri oklarına açık hedef haline getirmişti. Pre, video kayıt özelliğini Palm tarafından WebOS 1.3.1 güncellemesine değil resmi olmayan üçüncü parti ''Precorder'' uygulamasına borçlu. Precorder sayesinde Pre kullanıcıları, 480x320 piksel çözünürlükte saniyede 30 kare video kaydedebiliyor. Video formatı olarak ise


    MPEG-4, H.263 veya H.264/AVC seçilebiliyor. Ayrıca karanlık mekanlarda çekim için led flaştan faydalanılabiliyor.


    Henüz alfa aşamasında olduğu için Precorder uygulamasının kullanımı esnasında çökmelerin yaşanabileceği ancak uygulamanın daha stabil hale gelmesi için çalışma yapıldığı ifade ediliyor.











  • Örnek video;

  • Video kalite olarak iyi düzeyde, karelenme yok ama çok net de değil. Pre, kendi bünyesinde bu özelliği sağlasa daha verimli çalışacaktır diye düşünüyorum ama nerede.. Firmaların stratejileri Pre kullanıcılarının video çekip çekmemesinden daha önce geliyor maalesef.
  • Çok net değil derken? Penceredeki kızı kastediyorsanız olabilir; ancak yeterli ışık yok arka fonda. Köpeklerin olduğu sahneler bence gayet iyi. Başlangıç için tatmin edici bir video bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 25 Kasım 2009; 0:20:08 >
  • Video gayet güzel ve yeterli bence ama başım döndü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Çok net değil derken? Penceredeki kızı kastediyorsanız olabilir; ancak yeterli ışık yok arka fonda. Köpeklerin olduğu sahneler bence gayet iyi. Başlangıç için tatmin edici bir video bence.

    Keskinlik kayboluyor hareket eden köpeklerde. Çok hafif bir çamurlaşma var. Tabi bunun olmadığı cep telefonu çok az. Bir ek programa göre iyi genel olarak bakarsak..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.