Şimdi Ara

Jailbreak’li iPhone’ları etkileyen 2.virus ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Yakın zamanda Avustralya'da ortaya çıkan ve Sophos Antivirus firmasının tespit ettiği ilk iPhone OS virusunun ardından; BBC, F-Secure güvenlik şirketi de Hollanda'a özel iPhone virusü tespit ettiği açıkladı. Kullanıcıları Hollanda'nın ünlü bankası ING'nin internet şubesinin giriş sayfasından farklı bir giriş sayfasına yönlendiren virus, sadece Apple'ın onaylamadığı Jailbreak işleminin yapıldığı iPhone'ları etkiliyor.


    F-Secure'dan Mikko Hypponen'in BBC yaptığı açıklamada virusun şimdilik çok fazla kullanıcıyı etkilemediğini düşündüklerini ve yaygınlaşmasının Wi-Fi noktaları üzerinden olduğunu belirtirken, konuyla ilgili The Loop'a açıklamada bulunan Apple'ın basın sözcülerinden Natalie Harrison'da Virus'un sadece onaylamadıkları Jailbreak işlemini geçirmiş iPhone'ları etkilediğini ve önceden de açıkladıkları gibi Jailbreak'in güvenli bir işlem olmadığını ve cihazın stabil çalışmasına engel olduğunu yineledi.


    Intego Security'de ortaya çıkan bu 2.virusun bir sunucuya bağlı olduğunu ve bu sunucuya etkilediği iPhone'larda bulunan kişisel bilgileri gönderdiğini açıkladı.









  • Bu virüs işi kesin apple'ın işdir.
  • Bilgi hirsizligi var ortada. Eger bir sekilde ucu apple a giderse ortada ne apple kalir ne iphone. Boyle bir riske gireceklerini zannetmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimakkaya

    Bilgi hirsizligi var ortada. Eger bir sekilde ucu apple a giderse ortada ne apple kalir ne iphone. Boyle bir riske gireceklerini zannetmiyorum.

    Bir farklı komplo teoriside ;rakip firmalardan birinin işi yada iphone gıcık olan birisi
  • ne kadar ilginç son günlerde hep jailbreakli iphonelar için virüs çıkıyor.bu bir raslantı olabilirmi sizce?
  • kesinlikle applenin işidir bu..
  • ne kadar emin konusuyosunuz :) kimse kim yapcak bişe yk sncta
  • Antivirüs yazılımı üreten firmaların benzer bir yazılımı iPhone için de üretip satma arayışı olabilir
  • simdi jailbreak yapilmis telefonlara siradan bir linux veya unix makinaya baglanir gibi uzaktan ssh ile baglaniliyor. tabiki kullanici adi root ve parolanin alpine oldugunu sagir sultanda biliyor. Bu sartlar altinda telefonun ipi numarasini bilen herkes telefona ulasir ve root girisi yaparlar. Ama root parolasini degistirirsenin o zaman bulastirsinlar virusu. Hikaye yapiyorlar baska bir sey degil. putty den baglanin su root deyip alpina komutunu girdikten sonra passwd komutuyla root parolasini degistirirsenin %100(99.99) guvende olursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realbrutal

    ne kadar ilginç son günlerde hep jailbreakli iphonelar için virüs çıkıyor.bu bir raslantı olabilirmi sizce?


    iyi de applestoreun calisma yapisi geregi zaten sadece JB lerde olabilir virus. JB olmayan telefona zaten apple in onaylamadigi yazilimi, dolayisi ile virusu kurmaniz mumkun degil (bu durumda bulastirmaniz) .
  • Aman aman domuz gribi olmasın da...
  • Birçok uygulama çıkıyor Apple bu konuda rekor kırdı.Zararlı yazılımlarda gitgide artacaktır.
  • apple a bir antivirüs programı yolu gözüküyor
  • ssh yi kapatın keyfinize bakın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimakkaya
    iyi de applestoreun calisma yapisi geregi zaten sadece JB lerde olabilir virus. JB olmayan telefona zaten apple in onaylamadigi yazilimi, dolayisi ile virusu kurmaniz mumkun degil (bu durumda bulastirmaniz) .


    nasıl orjinal yazılım kırılıp jailbreak yapılıbiliniyorsa,sim kilitli bir cihazın kilidi nasıl açılıyorsa, orjinal apple yazılımınada istenirse gayet virüs vs. sokulabilir bence.

    bunlar sadece fazla kafa yormaya gerek duyulmadan yapılmış virüsler.

    en iyi sshyi hiç yüklememek.wirelessdanda telefonunuza bağlanmayı verin sizde bağlayın kabloya hem şarj olsun hemde işinizi daha hızlı biçimde halledin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DungeonKeeper

    kesinlikle applenin işidir bu..



    kesinlikle değilsede akla geliyor
  • Bende apple'ın işidir diyom sadece JB dediğine göre, bu işte domuz gribine benzedi adamlar grip çıktığı gibi ilacıda bulunuyor ne hikmetse ama bi türlü kanserin bulamadılar.Dana gribi,kuş gribi şimdide domuz gribi bunlarda tabiki ilaç şirketlerinin işi apple'ın virüsü gibi bişey kanımca...
  • Apple, JailBreak Yapılmamasını Maddi Yönden (Kendisinin herhangi bir maddi kaybı yok fakat application yazılımcılarının kaybı büyüktür Ama Apple için hava hoştur.) Ve Güvenlik yönünden sıkıntıları vardır. Apple'ı maddi yönü pek ilgilendirmez. Apple telefonu satar işine bakar. Ama güvenlik yönünden ilgilendirir. JailBreak yapılan telefonlar daha korunmasızlardır. Apple bu nedenle JailBreak Yapılmasını uygun bulmuyor. iPhone ' un güvenlik açıkları piyasada ki talebini düşürür.

    Bu Yüzden Ben Virüsün, Apple ' ın işi olduğunu düşünmüyorum. Bence mantıklı olanda bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irfan666

    Apple, JailBreak Yapılmamasını Maddi Yönden (Kendisinin herhangi bir maddi kaybı yok fakat application yazılımcılarının kaybı büyüktür Ama Apple için hava hoştur.) Ve Güvenlik yönünden sıkıntıları vardır. Apple'ı maddi yönü pek ilgilendirmez. Apple telefonu satar işine bakar. Ama güvenlik yönünden ilgilendirir. JailBreak yapılan telefonlar daha korunmasızlardır. Apple bu nedenle JailBreak Yapılmasını uygun bulmuyor. iPhone ' un güvenlik açıkları piyasada ki talebini düşürür.

    Bu Yüzden Ben Virüsün, Apple ' ın işi olduğunu düşünmüyorum. Bence mantıklı olanda bu.

    Apple %30'unu alıyor bildiğim kadarıyla satılan yazılımlardan. Yani JB, Apple'ı maddi açıdan etkiliyor.




  • Figure ,

    Şöyle düşünelim. 10$ uygulamadan 3$ almak mı ?
    Yoksa 800$ ' a bir iPhone Satmak mı ?

    Apple ' ın bunun hesabını yaptığına kesinlikle eminim. Apple ' a taleb düşerse ve artık insanlar almassa böyle bir işe kalkışabilir(App ' lerden para kazanmak için) ama şimdi böyle bişey yapıcağını hiç sanmıyorum. İnsanlar virüs bulaşan telefonlara sahip olmak istemezler. Hele ki wi-fi ' dan. Sizce de mantıklı değil mi?
    Apple Çok büyük bir şirket. Bir düşünün bu kadar büyük bir şirket, JB'yi engelleyemez mi ? ;)
    Adamlar bastan yazılım yaptılar. Microsoft ' a rakip oldular. Bir düşünün. İsteseler şu dakikada yapıcakları bir Update ile JB'in kökünü kazırlar. Bunlar Ticaret oyunları. yakında bunlarıda görürüz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.