Şimdi Ara

CORSAIR H50 HYDRO su soğutma nasıldır arkadaşlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
13.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni topladığın 1366 soket sistemem hava soğutması düşünürken bu ürün d,kkatimi çekti. hemde kurulumu kolay birşeye benziyor. aranızda kullanan veya tavsiye edecek varsa yardım ederse sevinirim. yani hava soğutmadan daha mı iyidir?

http://www.dijitaltrend.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1_98&products_id=1580

• Ne beklediğinize bağlı eminim böyle bir sistemden daha iyi soğutacak daha ucuza hava soğutma kurabilirsiniz.
  • Model: CWCH50

Soğutma Plakası: Bakır
    Fan: 120mm, 1700RPM +/- 10%

Radyatör Malzemesi: Alüminyum

Sadece korozyon yapar. Arkadaşın da bahsettiği gibi, o paraya daha iyi hava soğutma temin edilebilir.
  • Ben H50 yi yaklasik 1 aydir kullaniyorum ve gayet memnunum. H50 tek fan ile beraber geliyor ama ben diger tarafina 12cm 1 fan daha ekledim ve i7 920 islemcimi 4.2 ghz HT acik 1.35v ile idle 25-26 derece 2 saat prime95 (8 thread) tam yukte max 76 derece gordum bu sicakligada 45 dakika sonra ulasti ve yaklasik 1 saat 15 dakika daha yukari cikmadi Ortam sicakligi 20-21 derece. Zannetmiyorumki piyasada bundan daha iyi sogutacak bir hava sogutma olsun en fazla bu kadar sogutabilir daha fazla degil. Bu sogutmanin + lari Kurulumu cok kolay, Fazla yer kaplamiyor (iyi bir hava sogutma anakartin yarisini kapliyor nerdeyse) ve bakim derdi yok. Kotu tarafi ise AMFIBI arkadasin dedigi gibi korozyon sorunu olabilir bunuda zaman gostericek.
  • Ben de istiyorum bu H50'den ama nedense LGA1156(P55 chipset i5-i7'ler) için aparatı daha gelmedi :S Acaba biraz zorlayarak 775 aparatıyla takabilir miyim onu düşünmeye başladım... Ne firebal ne de başka bir firma LGA1156 hiçbirşey getirmiyor ben de bunu anlamış değilim :S
  • Ben hong kong tan aldm kutudan cikan kullanim klavuzunu inceledigimde lga1366 ve lga1156 icin kullanilan butun aparat ayni tek fark aparatin ustundeki vidalarin oturdugu yuvalar yani kisaca 1366 aparati ayni zamanda 1156 icin uyumlu. Guzel bir sistem yapmislar aparatin ustunde bitisik 3 vida yuvasi var lga 1156 icin olanlarda belirtilmis tek yapman gereken dogru vida yuvasini secmen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serqanz

Ben hong kong tan aldm kutudan cikan kullanim klavuzunu inceledigimde lga1366 ve lga1156 icin kullanilan butun aparat ayni tek fark aparatin ustundeki vidalarin oturdugu yuvalar yani kisaca 1366 aparati ayni zamanda 1156 icin uyumlu. Guzel bir sistem yapmislar aparatin ustunde bitisik 3 vida yuvasi var lga 1156 icin olanlarda belirtilmis tek yapman gereken dogru vida yuvasini secmen..

Bu konuda emin misiniz acaba ? Çünkü bir sitede "yakında LGA1156 aparatı da piyasaya çıkacak" gibi bir ibare okudum ve satış yapan hiçbir sitede, CPU uyum listesinde 1156 tabiri geçmiyor, sadece 775 + 1366 ibareleri geçiyor... Hak verirsiniz ki şimdi o kadar parayı deneme uğruna harcamak istemiyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bendekinin bu sekilde olduguna eminim hatta kutudan cikan kullanim klavuzu suanda masamda 4 ayri sayfa var amd AM2-AM3, Lga775, Lga1156 ve Lga1366.
    Ayrica Corsair web sitesinden inceledim Socket Support kisminda butun destekledigi soketler yaziyor. Siz urunu almak isteginiz yere PART NUMBER : CWCH50 olup
    olmadigini sorarsaniz iyi olur belki eski uretimlerinde bu destek yoktur.
  • Bende sipariş verdim arkdaşlar umarım memnun kalırım hepsiburadadan aldım.%25te card finans go'dan puan geldi ohh

Birde korozyondan bahsetmişsiniz,sitede 5000 saat kullanım ömrü var deniliyor,eğer korozyon yapsaydı böyle bir şey sunarlarmıydı veya korozyonu önleyecek birşeyler yapmamışmıdır acaba adamlar?Biz bu sistemde korozyonu önleyecek neler yapabiliriz ve korozyon nedir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thanatosus -- 20 Aralık 2009; 15:29:24 >
  • bende bundan alıcam aerocool kasama ama kafam karıştı.titan amanda'da cok iyi duruyor ve bundan iyi diyorlar..
  • Evet titan amanda mı? yoksa bu mu ? amfibi arkadaşımız ne önerir? BEnde titan amanda var zaten ama amd platformuna geçtiğimde elimdekini satıp amd uyumlusunu sıfır olarak alacağım ama aradaki 50 liralık fark değer mi ve de hangisi daha iyi performans verir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_GayveR80 -- 27 Ocak 2010; 16:34:55 >
  • quote:

Ben H50 yi yaklasik 1 aydir kullaniyorum ve gayet memnunum. H50 tek fan ile beraber geliyor ama ben diger tarafina 12cm 1 fan daha ekledim ve i7 920 islemcimi 4.2 ghz HT acik 1.35v ile idle 25-26 derece 2 saat prime95 (8 thread) tam yukte max 76 derece gordum bu sicakligada 45 dakika sonra ulasti ve yaklasik 1 saat 15 dakika daha yukari cikmadi Ortam sicakligi 20-21 derece. Zannetmiyorumki piyasada bundan daha iyi sogutacak bir hava sogutma olsun en fazla bu kadar sogutabilir daha fazla degil. Bu sogutmanin + lari Kurulumu cok kolay, Fazla yer kaplamiyor (iyi bir hava sogutma anakartin yarisini kapliyor nerdeyse) ve bakim derdi yok. Kotu tarafi ise AMFIBI arkadasin dedigi gibi korozyon sorunu olabilir bunuda zaman gostericek.

Aldığınız değerler bence çok iyi montaj / demontaj kolaylığı aklımı çeliyor yakın zamanda bende sipariş edicem sanırım, ürün hakkında güzel yorumlar görüyorum. Daha önce CM'nin Aquagate 120 ürününü kullanmıştım radyatörü alüminyum blok tabanı bakırdı yaklaşık 1 sene kullandıktan sonra suyunu kontrol amaçlı tahliye edip bloğu açtığımda pek korozyona rastlayamamıştım bu üründe de bu hususun Corsair'in gözünden kaçması bence imkansız. Aldığınız değerler ve fiyatın çok iyi bence, 5000 saat kullanım ömrü biçildiğine göre ürünün sıvısında mutlaka anti korozyon malzemesi mevcuttur

quote:

Orijinalden alıntı: shadowan

Bende sipariş verdim arkdaşlar umarım memnun kalırım hepsiburadadan aldım.%25te card finans go'dan puan geldi ohh

Birde korozyondan bahsetmişsiniz,sitede 5000 saat kullanım ömrü var deniliyor,eğer korozyon yapsaydı böyle bir şey sunarlarmıydı veya korozyonu önleyecek birşeyler yapmamışmıdır acaba adamlar?Biz bu sistemde korozyonu önleyecek neler yapabiliriz ve korozyon nedir :)

Ürün elinize geçtiğinde sizin de yorumlarınızı öğrenmek isterim. Sorularınıza gelirsek.

Ürünü aldığınızda içindeki suda alüminyum yapısından dolayı illaki anti korozyon solüsyonu olacaktır, o yüzden bence ekstara birşey yapmaya gerek yok. Zaten sök / tak yapmanız hortumların hava yapmasına ve performans düşüklüğüne yol açabilir.

Korozyon nedir dersek metalin yapısının bozulması denebilir. Mesela demirin paslanması, alüminyumun çürümesi oksitlenmesi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjiNN -- 28 Ocak 2010; 20:23:00 >

• http://www.overclock.net/water-cooling/612436-official-corsair-h50-hydro-series-owners.html arkadaşım bende bu ürünü almak istiyorum amacın fandan ve sesten kurtulmaksa garantisi var bence alınabilir bir ürün oldugunu düşünüyorum verdigim linkte bu ürünü kullananlar var ve adamlar clup kurmuş eger yabancı dilin varsa bak ben bu ürünün iyi bişey oldyguna innanıyorum ve en kısa zamanda almayı planlıyorum.....
  • Kolaylığı ve su soğutma olması beni de cezbediyor açıkçası. Stok fan soğuk havada götürüyor ama yaza doğru kafa felan bırakmaz. Ben de düşünüyorum almayı.
    Muhtemelen görmüşsündür burda da bir konusu var;
    http://forum.donanimhaber.com/m_35554532/tm.htm
  • iki haftadır bu ürünü inceliyorum yerli ve yabancı sitelerde kötü bir yoruma veya eleştiriye rastlamadım performansından kullananlar çok memnun kasa içindede fazla yer tutmaması artı avantajı . Fiyat olarak bana biraz yüksek fakat yeni sistem toplayan ve performansa önem veren arkadasların devasal büyüklükteki hava sagutmalara para vermektense bu ürünü düşünmeden almalılar bence .
  • Fan kasanın dışına takılıyor, radyatör ise hemen fanın arkasına kasa içine. Fan radyatör ısısını dığarı doğru üflüyor. Cpu'dan suyun bulunduğu borulardan hafif bir ses geliyor. Bu ses de suyun sistem içindeki hareketinden dolayı oluşuyor. Rahatsız edici bir ses oluşturmuyor bence.

Bu arada soket ile ilgili sorular da gördüm, Corsair yurtdışında ürünü piyasaya sunduğu sırada tüm soketleri desteklemiyormuş. Bunu farkederek ek birkaç kit koymuşlar, böylece tüm soketler için uyumlu hale getirmişler. Türkiye'de tamamiyle uyumlu olarak satışa sunuluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemre_

Kullanan arkadaşlar bu ürünün fanı içerimi üflüyor dışarı mı?

Birde bazı yerlerde okuduğum yorumlarda cpu blogundan rahatsız edici ses geliyormuş. Bu ses ne kadar rahatsız edici?

İnanın ne zamandır kullanıyorum makinede çıt yok,o kadar sessiz.Takarken uğraştırdı çünkü nasıl takacağımı bilmiyordum ama youtube'da birsürü video var nasıl takılacağına dair hatta corsair kendisi nasıl monte edileceğini harfiyen yavaş yavaş anlatıyor,şekillerle işaretlerle filan.İlk çalıştırdığımda hortumlarda ilerleyen suyun sesi gelmişti şırrr şırrr diye 2-3 dk devam etti sonra sustu,o zamandır çıt yok :) Fanı istediğiniz şekilde bağlayabilirsiniz eğer google'da aratırsanız millet çeşit çeşit bağlamış hatta 2 tane fan bağlayan var tabii dikkat etmek lazım dışarı doğru üflemesine,o da fanın üzerinde havayı nereye üflediği okla gösterilmiş oradan anlaşılıyor.Korozyonunda önlemini aldıklarını düşünüyorum sonuçta bu adamlar bir ürün çıkarıyor ortaya ve bunun satışını yapıyorlar,uzmanları.Olsada kısa bir sürede olacağına ihmal vermiyorumki zaten eskisede bir 3-5 sene götürür,o zamanada sıvı soğutma iyice ucuzlar gider yenisini alırım :)Eğer sorunuz olursa gene cevaplarım.

MİSAL=

CORSAIR H50 HYDRO su soğutma nasıldır arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thanatosus -- 18 Şubat 2010; 14:29:57 >

• aynı soğutucu bendede var ve gayet memnunum.

yanlız fanı bağlama şekline dikkat ediniz. dışarıdan soğuk havayı cekip radyatörün aralıklarından geçirecek yani dıştan içe şeklinde. öne bir adet 12 lik fan bağlayarak performansı artırabilirsiniz. Amd phenom II 965 be 140w olan revizyon bekleme konumunda 28 - 30 derece bad company 2 full ayarlarda oynerken ekran kartının da yaratmış olduğu sıcaklık ile en fazla 50 derece gördüm. kasadan kasaya farketebilir bu durum.
  • bende almayi dusunuyorum bu sogutucuyu

bende olan islemci e6750 ve orjinal fan sogutucu var uzerinde ve buna ragmen ben 3.2ghz gordum stabil olarak..

ve istedigim hiz ise 4ghz benim islemcim ile.. bazi yabanci sitelerde forumlarda millet basariyor. hatta youtube da video izledim orda adam yorum yazmis benim islemcim ile 4.2 ghzde calistiriyormus bu gayet guzel bir basari..

ancak bendeki anakart ise p5b deluxe falan degil duz p5b... biraz dandirik gibi duruyor.. sorun olurmu performans acisindan..
  • quote:

Ben H50 yi yaklasik 1 aydir kullaniyorum ve gayet memnunum. H50 tek fan ile beraber geliyor ama ben diger tarafina 12cm 1 fan daha ekledim ve i7 920 islemcimi 4.2 ghz HT acik 1.35v ile idle 25-26 derece 2 saat prime95 (8 thread) tam yukte max 76 derece gordum bu sicakligada 45 dakika sonra ulasti ve yaklasik 1 saat 15 dakika daha yukari cikmadi Ortam sicakligi 20-21 derece. Zannetmiyorumki piyasada bundan daha iyi sogutacak bir hava sogutma olsun en fazla bu kadar sogutabilir daha fazla degil. Bu sogutmanin + lari Kurulumu cok kolay, Fazla yer kaplamiyor (iyi bir hava sogutma anakartin yarisini kapliyor nerdeyse) ve bakim derdi yok. Kotu tarafi ise AMFIBI arkadasin dedigi gibi korozyon sorunu olabilir bunuda zaman gostericek.

soğuk bir yerde oyunlarda falan 50 yi geçmez belki..4.2 ve verdiğin voltaja göre değerler çok iyi bence..daha düşük volt ile çıkan bir işlemci olsaydı buz gibi olurdu belki..korozyon ne acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 7 Mart 2010; 20:40:40 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.