Şimdi Ara

5800 kalem yuvası gevşeme sorunu %100 çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
10.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bende bir 5800kullanıcısıyım.Bildiğiniz üzere 5800 da kalem i tak çıkar tak çıkart yapa yapa kalem yuvasında gevşeme oluyor. Ve istemediğiniz bir anda kalem çıkabiliyor ve hatta kayboladabiliyor.
    Burada bu problemi çözeceğiz.
    İhtiyacımız olan bir tek plastik cubuk şeklinde şeffaf eriyen materyal.piyasadaki adını bilmiyorum.
    bu plastiğe sıcaklık uygulayarak eritiyoruz ve bir iğne ucu ile eriyen kısımdan bir miktar arka kapaktaki kalem giriş yerine ufak bir dokunuş yapıyoruz.ve 15 sn kadar bekledikten sonra işlem tamam.
    ilerde resim de ekleyeceğim.
    inşallah yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasircetinkaya -- 22 Kasım 2009; 20:27:15 >

• buna gerek yokki kaleme cok fazla güc uygulamadan bastır ortadan aynı sey yapıyorum sorun olmuyo yada içinde tutan plastikleri gene cok fazla güc uygulamadan hafifce üstüne bas valla sapasaglam duruyo hala :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasircetinkaya

merhaba arkadaşlar bende bir 5800kullanıcısıyım.Bildiğiniz üzere 5800 da kalem i tak çıkar tak çıkart yapa yapa kalem yuvasında gevşeme oluyor. Ve istemediğiniz bir anda kalem çıkabiliyor ve hatta kayboladabiliyor.
    İhtiyacımız olan bir tek plastik cubuk şeklinde şeffaf eriyen materyal.piyasadaki adını bilmiyorum.
    bu plastiğe sıcaklık uygulayarak eritiyoruz ve bir iğne ucu ile eriyen kısımdan bir miktar arka kapaktaki kalem giriş yerine ufak bir dokunuş yapıyoruz.ve 15 sn kadar bekledikten sonra işlem tamam.

"sıcak mum çubuk silikon" dan bahsediyorsunuz sanırım elektrikcilerde , elektronik malzemesi satan yerlerde bulunabilir.. mesela:
    http://urun.gittigidiyor.com/8-mm-sicak-silikon-15-adet-MUM-CUBUK-SILIKON_W0QQidZZ16510892

• teşekürler. benimkinin içindeki plastik küçük parça kırılmıştı. bu bilgi çok işime yaradı.
  • benim ilk baktığım telefonda kalem yerinden çok zor çıkıyordu teli bilmediğim için hepsi öyle sanmıştım fakat bunu aldığımda kalemi çıkarması takması çok kolay alırken dikkat edelim ben belki alacaktım ve farkına olmayacaktım yeni alanlar dikkat etsin
  • benim telefonun kalemi cıkmıyo yaa
    hiç kurcalamıyorum ama boyle olur die taş gibi vidalanmış sanki oraya ..hiç cıkmadı şimdiye kadar :D
  • Buna hiç gerek yok aslında ufak 2cm'lik bir kağı parçasını kalem eninde ikiye katlayın sonra bir daha ikiye katlayın 1cm kalsın onu kalemi yürüttüğünüz yuvada yer ettirin kalemin dayandığı yere kadar dayansın kapağı kapatın iyice sıkışmış oluyor ve hiçbir gevşeklikte olmuyor

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp er tunga -- 30 Mart 2010; 0:20:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasircetinkaya

merhaba arkadaşlar bende bir 5800kullanıcısıyım.Bildiğiniz üzere 5800 da kalem i tak çıkar tak çıkart yapa yapa kalem yuvasında gevşeme oluyor. Ve istemediğiniz bir anda kalem çıkabiliyor ve hatta kayboladabiliyor.

Çözüm için teşekkürler, fakat bu kısmın belirli zaman sonra aşınması esasında kullanıcı hatası değil bu sebepten benim telefonda aynı sorun oldu yaklaşık 14 aydır kullanıyorum, genpa servise bıraktım ücretsiz arka kapağını değiştirdiler....

• Aldığım yer Darty'de bi elemana laf arasında sordum kullanıcı hatasıdır 10 tl ye değiştirilir kapak heralde dedi. Şimdi ben ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rowle

Aldığım yer Darty'de bi elemana laf arasında sordum kullanıcı hatasıdır 10 tl ye değiştirilir kapak heralde dedi. Şimdi ben ne yapmalıyım?

Atmasyon bir cevap vermiş sana açık açık, kapağında 10 TL olduğunu hiç sanmıyorum.
    Yeni kapak alacaksın yine aynı sorun çıkacak çok hassas biryer kalem yuvası aşınınca bu şekilde oluyor.
    Tavsiyeleri dinlemeni öneriyorum.
  • evet arkadaşlar kalem gevşediyse eğer garanti servisleri arka kapağı değiştiriyor ben bugün değiştim..
  • evde var silikon çubuk ya oleyy.. Gerçekten pratik bi çözüm sağol
  • Bir çözüm de ben vereyim ; hani şu simkart plastikleri var ya,onlardan çok minik bir parça kesip kalem yolunun ortasına peligom veya japonla yapıştırın.yalnız bu parça oldukça ince olmalı yoksa arka kapakta oynama olabilir.
  • ARKADAŞLAR TELEFON GARANTİLİYSE EĞER ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRİYOLAR GARANTİ SERVİSLERİ..
  • kalem yatağına bant yapıştırarak da çözebilirsiniz bu sorunu.
  • Bir bende miş yok bu sorun. Kalemi hiç kullanmadığımdan olmalı. Benimki gevşese veririm hemen servise. Ben uğraşamam
  • Arkadaşlar bende de bir süredir bu "gevşeme" sandığım problem var. Burada yazılanları gördükten sonra Nokia shop servise götürüp kapağı garanti kapsamında değiştirtmek istedim. Bana bunun garanti kapsamında olmadığını ve kalemi tutan plastik kırılmış olduğu için gevşeme yaptığını söylediler. Arka kapağı açıp yerini de gösterdiler. Arka kapağın tahminen 25 TL civarında olduğunu söylediler. Ben o an satın almayı düşünmediğimden tam fiyat almadım. Eşimin de aynı model telefonu olduğundan onun arka kapağını çıkarıp benimki ile karşılaştırdım. Gerçekten de bana söyledikleri noktada kalemi tutan bir plastik parça var. Benimki ne zaman ve nasıl kırıldı, kırılan parça nerede bilemiyorum ama durum budur. Kalem düşüp kaybolana kadar idare etmeyi planlıyorum :)
  • kapai acip yuvaya bant yapistirmak suretiyle superce hallettim.su an ilk alindii gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

Arkadaşlar bende de bir süredir bu "gevşeme" sandığım problem var. Burada yazılanları gördükten sonra Nokia shop servise götürüp kapağı garanti kapsamında değiştirtmek istedim. Bana bunun garanti kapsamında olmadığını ve kalemi tutan plastik kırılmış olduğu için gevşeme yaptığını söylediler. Arka kapağı açıp yerini de gösterdiler. Arka kapağın tahminen 25 TL civarında olduğunu söylediler. Ben o an satın almayı düşünmediğimden tam fiyat almadım. Eşimin de aynı model telefonu olduğundan onun arka kapağını çıkarıp benimki ile karşılaştırdım. Gerçekten de bana söyledikleri noktada kalemi tutan bir plastik parça var. Benimki ne zaman ve nasıl kırıldı, kırılan parça nerede bilemiyorum ama durum budur. Kalem düşüp kaybolana kadar idare etmeyi planlıyorum :)

bendede o parça yok ve bu sorun kullanıcı değil üretici hatalı. arka kapkda kalem düz bi şekilde duruyor tutacaklar falan esnemeye dayanıklı değil, bu sistem kapak sert o lup esneme payı olmasa olurdu ama arka kapağı çıkartırken mecburen kapağı yarı yarıya esnetmek zorunda kalıyosun buda ordaki küçük tutacakları tahrip ediyo be sebeple kalem gevşiyor ben daha servise gitmedim fakat gidince 25tl ver derlerse iki üç kişiyi pataklar öyle çıkarım herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

Arkadaşlar bende de bir süredir bu "gevşeme" sandığım problem var. Burada yazılanları gördükten sonra Nokia shop servise götürüp kapağı garanti kapsamında değiştirtmek istedim. Bana bunun garanti kapsamında olmadığını ve kalemi tutan plastik kırılmış olduğu için gevşeme yaptığını söylediler. Arka kapağı açıp yerini de gösterdiler. Arka kapağın tahminen 25 TL civarında olduğunu söylediler. Ben o an satın almayı düşünmediğimden tam fiyat almadım. Eşimin de aynı model telefonu olduğundan onun arka kapağını çıkarıp benimki ile karşılaştırdım. Gerçekten de bana söyledikleri noktada kalemi tutan bir plastik parça var. Benimki ne zaman ve nasıl kırıldı, kırılan parça nerede bilemiyorum ama durum budur. Kalem düşüp kaybolana kadar idare etmeyi planlıyorum :)

hocam aynı sorun bendede vardı arka kapağın o kalemi tutan plastik kırılmıştı samsunda telecervis var garanti kapsamında değişti bunu nokıa club e gittim garanti kapsamına girmiyo dedi yani tele servisin parasını hayrına verdiğini sanmıyorum ücretsiz yaptırdım yani size soylemem odurki bi yere sormayın herkes kafasına göre bişe söylüyor ayrıca şunu belirteyim başka bi nokıa clube gittim oda değişirim dedi ücretsiz ama biraz beklemem gerekti bende beklemediğim için teleserviste hemen değiştim hatta bi arkadaş daha değişti forumdan be3nim yazımdan sonra oda samsunluymuş...yani garantisi varsa sakın ama sakın 25 tl gibi uçuk bi rakam vermeyin ..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.