Şimdi Ara

Bina - daire yalıtımı nasıl olmalı ? Nelere dikkat edilmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
38.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım yazmayım deyip duramayıp yazıyorum..30 Lira m2 fiyatı bina dış mantolama fiyatı 5 cm lik 16 dansite gri karbonlu eps strafor fiyatı...İskele, iişçilik, file, dübel, dış sıva ve kdv dahil son fiyatı....Senin evde bunlar yok...Bu evin içine ne yapacak adamlar 30 lira istiyorlar.. DOW mavikale yada ODE sert XPS 2 cm kalınlıkta 25 -35 Dansite plakalar halinde satılıyor..Bir sıvacı bul plakaları evde duvara içeriden KALEKİM ile yapıştırıp üstüne alçı sıva çekilecek.Islakken içine naylon mantolama filesi gömülecek Üzeri düzeltilecek...İşlem tamam....Zor bir olay değil. İst ..Pendikte kaç arkadaşım evlerine kendileri yaptılar. Usta bile tutmadılar....Çok memnunlar.. Biri avukat biri ögretmen biri zıraat mühendisi.....İstersen telefonlarını vereyim aç sor... ...Çok basit.. Sadece alçı sıva senin işin değil. Bir ustaya kabala ver.Ustaya sor... 10 - 15 Torba alçı alsan bir eve yeter...Diğer tekliflerle mukayese yap...Soyulma.... Karar, tercih ve para senin.. malzeme fiyatı sorarsan sana bir adres İST.Zeytinburnu demirciler sitesi 10 yol no.24 Bölükoglu Ticaret...tlfn. 5585057 - 5583099 ... saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 5 Şubat 2011; 11:31:11 >




  • Arkadaşlar oturduğum bina yeni ve boş daireler mevcut. Bu nedenle dıştan yalıtım yapılmıyor.

    Ben kiracıyım. Ev sahibi ile görüştüm içten yapmama müsaade etti. Kiradan düşersin dedi. Evimizi geniş. Hacimde sıkıntı yok.

    Yatak odası kuzeye bakıyor ve müthiş rutubet var. Küflenmeye başladı duvarlar. Bu odaya yalıtım yaptırmayı düşünüyorum. Hemen yanında ki oda da kuzeye bakıyor ama balkonu olduğu için yağmur vurmuyor. Bu nedenle sıkıntı yok gibi.

    Kuzey batıya bakan odaya da yalıtım yapmalıyım sizce. Orada sıkıntı yok.

    Ve kaç cm strafor kullanmalıyım. Aklımda 3 cm var. Karşı apartmanda yapa ustalar var. 30 lira verdiler m2 sine.. Herşey dahil.

    Fiyat nasıl sizce..

    Birde oda da petek var. Bu petek sökülüp mantolama yapılan yere mi yeniden monte ediliyor.

    Not: Konu ile ilgili olarak başlık değiştirildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 30 Haziran 2011; 13:47:43 >



  • rutubetin sebebi yogusmaysa yalitim isinize yarar. rutubetten kurtulursunuz. baska bi sebepten dolayiysa evinizi curutursunuz. ozellikle kolonlarin icindeki demirler curuyunce evinizin depremde yikilma riski artar.

    malzeme alimini ustalara birakmayin genelde en dandiklerini almaktan cekinmezler.

    3 cm yeterli ama ama fazlasinin zarari yok
  • Çok doğru kaliteyi seçmeyi büyük çoğunluğu bilmez. araştırma ihtiyacı duymadıkları içinde malkın en ucuzunu en kötüsünü bağlı oldukları nalburdan alırlar. araştırsalar süper kaliteyi daha ucuza alacaklarını görürler . bu çok basit x bir markayı yapıştırcıyı file ve son sıvasından fiyat alın . sonrada mavi kale paket sistem fiyatı alın bakın hangisi ucuza gelecek. pek tabi mavi kale dieğrlerinden 1-2 tl pahalı olacak ama değermi . hadi arada yarı yarıya fark olsa oda yoktur malesef . iyi malla yüzleri parlayacağına . kötüyle hem kar etmeyip hemde yapılan işin beğenilmemesi sorunu. insanın yüzününda kara çıkma ihtimali herzaman yüksektir. ustalarımızın bu durumda ekonomisinin iyi olmayışınında etkisi büyük . nalbur un onlardan zamanında para alamayıp oda biri beş yazmasıyla kar ettiğini sanır bunalmıştır ve çoğunda aşırı kar hırsı vardır çünkü. her taraftan kötü bir durum . ve kaliteden dahada pahalıya ortaya çıkan kalitesiz toplam iş. ustamızın ustalığını bile unutmasına ve sonunda gemisini kurtaran kaptan misali kötü işini bile iyi iş diyerek kendini savunur hale gelmesi . isimlerinin usta milleti, değilmi diyerek kötülenmesi ama sebep kim gene kendileri. kendilerine bu tip davrananlar . iyi ustalarada kötülük ediyorlar.

    şunada çok dikkat edin içe yapılan yalıtım için ustalarımız fileye gerek yok derler direkt alçı kaplayalım derler sakın ha . olmaz öyle şey. benden size tavsiye mavi kale paket sistemi tercih edin hem kalite tam, hem fiyat olarak diğer kalitelerle hemen hemen aynı.


    quote:

    Orijinalden alıntı: semihekim

    malzeme alimini ustalara birakmayin genelde en dandiklerini almaktan cekinmezler.






  • internette verdikleri teknik degerlere bakilirsa ode mavi kaleden daha iyi. fiyatlarini bilmiyorum. pratikte ne olur onu da bilmiyorum. yanniz mavikale daha komple cozumler sunuyor ve bina yalitimina odaklanmis gibi geliyor. en doyurucu bilgi de onlarin sitesinde.

    bi tarafta kompe cozum bi tarafta kalite. tercihi bence fiyat belirler....
  • Arkadaşlar teşekkürler mesajlarınız için. Bugün bir fiyat araştırması yaptım. Ortalama 30 m2 için herşey dahil 200-250 lira fiyat aralığı aldım. DOW mavikale için. 2 cm önerdiler nerede ise çoğunluğu. Bunda yapıştırı, file herşey dahil. Fiyat nasıl sizce.. 2 cm yeterli midir ne dersiniz..

    @ Sayın taşkafa..

    Adres için teşekkürler ama 30 m2 için z.burnundan kimse mal getirmez zannedersem. Aracım olmadığı için kendimde getiremem.
  • Yapılacak yer 30 m2 ise Toplam fiyat 200 -250 L. ise hiç ugraşma ver yaptır...Gidip gelmen malzeme taşıman ondan aşağı değil. Ben bütün evi içten kaplatacaksın diye yazdım...XPS nin yogunluğu fazla.. DOW , ODE, MAVİKALE çok kaliteli ürünler.. İçten uygulamaya 2 cm yetiyor.. Yukarıda anlattıgım arkadaşlarım iç duvarlarına 1 cm olan DOW yaptılar.. Aynı malzeme tabana .Laminatların altınada kullanılıyor...Çok memnunlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Yapılacak yer 30 m2 ise Toplam fiyat 200 -250 L. ise hiç ugraşma ver yaptır...Gidip gelmen malzeme taşıman ondan aşağı değil. Ben bütün evi içten kaplatacaksın diye yazdım...XPS nin yogunluğu fazla.. DOW , ODE, MAVİKALE çok kaliteli ürünler.. İçten uygulamaya 2 cm yetiyor.. Yukarıda anlattıgım arkadaşlarım iç duvarlarına 1 cm olan DOW yaptılar.. Aynı malzeme tabana .Laminatların altınada kullanılıyor...Çok memnunlar...


    tamamdır. 2cm yeterli ise hafta içi yaptırıyorum. tanıdık akrabam var. malzemeyi alır ona yaptırırım.

    teşekkürler..




  • Sildim...cevaba gerek yok...Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 26 Kasım 2009; 20:45:47 >
  • Arkadaşlar nasipse yarın başlanıyor eve içten yalıtıma..

    Bu işten anlayan teyzeoğluma işi verdim..

    Annemim oturduğu binayada dıştan yalıtım yapılıyor.

    Geçen gün dikkatlice baktım. Bazı yerlerde straforlar tam oturmamış birbirlerine. (çok fazla yerde yok). Yine bazı yerlerde tam panel kullanmak yerine ellerinde artan ufak tefekleri dizmişler ki daha çok eklem yeri oluşmuş. Bunların arasını sıva ile kapatıyorlar. İşte olduğumdan çalışan ustalar ile görüşemiuorum. Görsem soracağım malzeme mi kısa geldi diye.. Bunlar yalıtımın kalitesini düşürmez mi. Tek panel yerine ikiye bölünmüş yarım paneller kullanmak kötü bir ustalık mı demek oluyor arkadaşlar.

    Not: Ayrıca binanın üç cephesi bitti. Evde şu an inanılmaz nemlenme başladı. Kirişlerden su damlıyor. Bu terleme normal mi arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 29 Kasım 2009; 17:20:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser Arkadaşlar nasipse yarın başlanıyor eve içten yalıtıma.. Bu işten anlayan teyzeoğluma işi verdim..
    Annemim oturduğu binayada dıştan yalıtım yapılıyor.
    Geçen gün dikkatlice baktım. Bazı yerlerde straforlar tam oturmamış birbirlerine. (çok fazla yerde yok). Yine bazı yerlerde tam panel kullanmak yerine ellerinde artan ufak tefekleri dizmişler ki daha çok eklem yeri oluşmuş. Bunların arasını sıva ile kapatıyorlar. İşte olduğumdan çalışan ustalar ile görüşemiuorum. Görsem soracağım malzeme mi kısa geldi diye.. Bunlar yalıtımın kalitesini düşürmez mi. Tek panel yerine ikiye bölünmüş yarım paneller kullanmak kötü bir ustalık mı demek oluyor arkadaşlar. Not: Ayrıca binanın üç cephesi bitti. Evde şu an inanılmaz nemlenme başladı. Kirişlerden su damlıyor. Bu terleme normal mi arkadaşlar.


    Selamlar,

    İçerden yalıtımda 2 tercihen 3 cm, İstanbulda 0 derecelik dış ortam ısısına kadar kafi gelecekdir. Tabiki doğru olan dışdan yapılandır. Ama mecburiyet varsa yapılacak başka bir şeyde yok. Bende içerden %80 2.5 cm lik mavi kale ve %20 si civarında 3 cm lik dow ile yapılmış mantolama var. Gerçekden ciddi faydası oluyor.
    Dışardan yapılan mantolamada, en az 4 cm normalde 5 cm kullanılmalıdır. Burda yoğunlukdan ziyade ısı iletim katsayısının düşük olması önemlidir. (ısı tranferinin az olması) Yoğunluk daha ziyade duvarlarda , darbe mukavemeti açısından önem taşıyor. Bende kullanılan malzeme 16-18 densty gibi
    Bu nedenle fileli uygulanmış bile olsa duvarlarda kolay olarak hasar oluşabiliyor. Mekanik mukavemeti (basma) daha iyibir ürün olsaydı. Bu hasarlar daha az olacakdı. Özellikle evde küçük çocuk varsa durum daha vahim olabiliyor.
    Bu konuda benim önerim ısı iletimi atmadığı süre yoğunluğu daha yüksek malzeme kullanılmasıdır. Bu konuda sınır 30-32 densty dir. Daha üstü kullanılması önerilmez. Zira yoğunluk arttığında malzeme içindeki hücre çeperleride kalınlaştığından ısı transferi artmaya başlar buda istenmeyen bir durum olup, yalıtımda zafiyet yaratır. 24-26 densty bana göre normaldir.Tabi ki ısı iletimi değerinde bir değişiklik olmadığı sürece.

    Bunun dışında içten yalıtımda , en dükkat edilecek husus, ıs köprülerinin yok edilmesidir ki, aslen bu içten yalıtımda mümkün değildir.
    Neden, mevcut yeni veya eski binaların, donatılarına (taşıyıcı kiriş ,kolon vb) baktığımızda , dış cephe ile temas halinde oldukları görülür,
    Bu donatıların ısı taşıma 8iletme özellikleri normal duvarlra göre çok daha fazla olduğundan , bu noktalar tam olarak yalıtılmadığı sürece aynı mutfakda ocakda ısıttığını bir bakır telden, başta hissetmediğiniz ısının sonradan elinizi yakacak derecede ısınması gibi , ısıyı dışarı taşırlar.
    Bu nedenle daire içinde kalan, kiriş ve kolonların , dış cephe duvarından içeri doğru en az 1 mt kadar da mantolanması çok önemlidir.
    Aksi durumda, yaptığınız işden alacağınız verim ciddi düşer.

    Annenizin, evinde binanın üç cephesi mantolandığı halde ciddi rutubet olması , mantolamanın bittmediği tarfda oluyorsa normal. Ama diğer tarflarda oluyorsa, daha yaş olan , kurumamış sıvanın biraz etkisi olsada, esasen çok soğuk olan üst kat veya evdeki bir buhar kaynağından , klimadan , olabilir. Bazen bir çay suyu bile bunu local olarak yapabilir. Sonuçda su buharı belli bir dereceden sonra yoğuşmaya başlıyor. Misal kombilerde (yoğuşmalı) 54 dereceden itibaren yoğuşmaya başlıyor. Polistren için TSE825 göre dış cephe mantolama kalınlık değerlerinide ekde veriyorum.
    Kolay gelsin.

     Bina - daire yalıtımı nasıl olmalı ? Nelere dikkat edilmeli ?


     Bina - daire yalıtımı nasıl olmalı ? Nelere dikkat edilmeli ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 1 Aralık 2009; 14:19:32 >




  • Teşekkürler maxfocus ayrıntılı cevap için..
  • binada boş daireler varken dış yalıtım yokken kolonlar kirişler zemin yalıtım yapılmadan sadece bir oda icinde yapacağınız yalıtım odaya hava girmesini engelliyip sizi hasta etmekten ve duvarda küf olusturup cürümeye neden olmaktan başka bir işinize yaramaz diye düsünüyorum bunun yerine kapı altlarına pencere kenarlarına kullanacağınız bantlar daha faydalı olacaktır kolon sütun zemin ve kirislere uygulanmayan bir yalıtım hic bir işe yaramaz
    karar sizin
  • Arkadaşlar iç yalıtım bitti. 1 hafta oldu yaplalı.

    Duvarlar saten boya. Üç odaya yalıtım yaptırdım. İki odada sıkıntı yok.

    Fakat iki cepheside açık ve kuzeye bakan odada yapılan yalıtımda terleme var.

    Alçılanan yüzeyin bazı yerlerinde terleme olduğundan boya yapamadık. Bazı ustalarla görüştüğümde yağışlı ve soğuk olan bir hafta içinde tamamen kururmanın zor oduğu söylendi.

    Sizce de böle birşey olur mu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser Arkadaşlar iç yalıtım bitti. 1 hafta oldu yaplalı. Duvarlar saten boya. Üç odaya yalıtım yaptırdım. İki odada sıkıntı yok.
    Fakat iki cepheside açık ve kuzeye bakan odada yapılan yalıtımda terleme var. Alçılanan yüzeyin bazı yerlerinde terleme olduğundan boya yapamadık. Bazı ustalarla görüştüğümde yağışlı ve soğuk olan bir hafta içinde tamamen kururmanın zor oduğu söylendi. Sizce de böle birşey olur mu.


    Selamlar,

    Bu odayı havalandırıp kurumasını sağlayın. Alçılanan yüzey derken arka kısmında yalıtım levhası var herhalde.
    Terleme nerde oluyor. Tavan kısmında mı , yoksa duvar üstünde mi , bu da önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orijinalden alıntı: xweser Arkadaşlar iç yalıtım bitti. 1 hafta oldu yaplalı. Duvarlar saten boya. Üç odaya yalıtım yaptırdım. İki odada sıkıntı yok.
    Fakat iki cepheside açık ve kuzeye bakan odada yapılan yalıtımda terleme var. Alçılanan yüzeyin bazı yerlerinde terleme olduğundan boya yapamadık. Bazı ustalarla görüştüğümde yağışlı ve soğuk olan bir hafta içinde tamamen kururmanın zor oduğu söylendi. Sizce de böle birşey olur mu.


    Selamlar,

    Bu odayı havalandırıp kurumasını sağlayın. Alçılanan yüzey derken arka kısmında yalıtım levhası var herhalde.
    Terleme nerde oluyor. Tavan kısmında mı , yoksa duvar üstünde mi , bu da önemli.




    dediğiniz gibi alçılanan yüzeyin altında sıva ve altında levha var..

    terleme duvarda bazı yerlerde oluyor.. heryerde değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 14 Aralık 2009; 13:26:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser
    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus
    quote:

    Orijinalden alıntı: xweser Arkadaşlar iç yalıtım bitti. 1 hafta oldu yaplalı. Duvarlar saten boya. Üç odaya yalıtım yaptırdım. İki odada sıkıntı yok.
    Fakat iki cepheside açık ve kuzeye bakan odada yapılan yalıtımda terleme var. Alçılanan yüzeyin bazı yerlerinde terleme olduğundan boya yapamadık. Bazı ustalarla görüştüğümde yağışlı ve soğuk olan bir hafta içinde tamamen kururmanın zor oduğu söylendi. Sizce de böle birşey olur mu.

    Selamlar,
    Bu odayı havalandırıp kurumasını sağlayın. Alçılanan yüzey derken arka kısmında yalıtım levhası var herhalde.
    Terleme nerde oluyor. Tavan kısmında mı , yoksa duvar üstünde mi , bu da önemli.


    dediğiniz gibi alçılanan yüzeyin altında sıva ve altında levha var.. terleme duvarda bazı yerlerde oluyor.. heryerde değil.


    Yoğuşma daha ziyade tavana yakın üst kısımlarda olur. Bunu sormak istiyorum. Nedeni ise ısınan hava içindeki nem fazladır ve ısınan hava soğuk havadan yüksekde olduğundan bu noktada tavan kısmına yakın yerlerde özellikle kiriş veya kolonlarda sıkça olarak yoğuşur. Böyle bir durum varmı, bunu anlamaya çalışalım. benim dairemde tüm cephelerden içerden yalıtımlı , ancak dediğini zolar sadece çocuk odasında , ustanın yapmayı unuttuğu , kartonpiyer ile kiriş arasında kalan perde rayı boşluğunda oluyor. Zira buranın üstüde komple kat betonu ve üstünde açık teras var. Teras altında, arada yalıtım olsa bile bunun gibi benzeri noktalarda malesef terleme oluyor. Çok fazla değil ama tüm dairede sadece burda görüyorum. Üstelik burası güney cephe ama kiriş (beton yapı) üstünde beton olduğu için bu oluyor. Sizde de benzer bir durum mu var. Yoksa duvarın kurumasını bekleyin , ondan sonra kontrol edin.




  • sadece tavana değil, hem ortalarda hemdeyere yakın yerlerde terleme var. ayrıca duvarın ve parkenin kesiştiği yerde ıslaklık oluşuyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    sadece tavana değil, hem ortalarda hemdeyere yakın yerlerde terleme var. ayrıca duvarın ve parkenin kesiştiği yerde ıslaklık oluşuyor..

    Peki bu duvarın sıcaklığı nedir, elinizle kontrol ettiğinizde misal çok soğuk mu, mesela buz dolabından aldığınız bir meşrubat kabının sıcaklığında mı,
    bunu da kontrol edebilirmisiniz. Burda da amaç duvarın yalıtıma rağmen çok soğuyup soğumadığını kontrol etmek , zira çok soğuyorsa, amaca ulaşılamamış.Terleme duvarda kurumadan sonrada olabilir. Dış duvarla iç duvar arasında muhakkak ısı farkı olmalı.

    Öte yandan duvar sıvasında kuruma tam olmamış zira parke seviyesinde de su olması , aslında süzülen suyun birikmesinden olmalı.
  • Duvarları içeriden yalıtmak sağlıklı değil arkadaşlar. Her halükarda ısı köprüsü oluşacaktır. Yalıtım malzemesi ile duvar arasında zamanla nem olması kaçınılmazdır. Her malzeme nefes alır. En az nefes alan metaldir, belkide hiç almıyordu unuttum. Hava içindeki nemi soğuk ile karşılaşınca bırakır. Dolayısı ile zamanla görevini yerine getiremez. Olayın bir diğer sakıncası da duvarın darbelere karşı zayıf olmasıdır. Duvara artık bir şey asmak istediğinizde iki kere düşünmek zorundasınız. 2cm den bir şey olmaz diyebilirsiniz ama duvarın alacağı darbelere sonrada size ekstra maliyetler çıkaracaktır. En doğrusu bina yönetimini ikna edip işinin ehli kişilere dıştan mantolama yapmalarını sağlamaktır. O da getireceği maliyet nedeni ile zor bir aşamadır ayrı tartışma konusu...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.