Şimdi Ara

İnceleme: Razer DeathAdder Blue ve Mac

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İncelemeyi daha anlamlı okumanız için ön bilgi vereyim.

Oyuncu mouse ergonomisi mükemmel olmalıdır. Oynarken size %100 rahat ettirmesi gerekir.

Diğer önemli nokta sensörüdür cunku alacagınız hedefleri onun sayesinde alırsınız.

Diğer kucuk etkenler vardir, onlarda deathadder'in hepsinde iyi yönde var, yani incelemeyi okurken oyuncu etki eden kucuk etmenlerin ne oldugu hakkında bilgileneceksiniz.

Başlıyoruz...

İncleyiceğimiz ürün Razer'in Mamba'dan sonra en iyi faresi ''DeathAdder Blue ve Mac''. (f/p bakımından mamba'dan daha iyidir...)

Fare hakkında ön bilgi verelim, Razer DeathAdder 2006 yılında çıkan Razer firmasının efsane faresidir. Bu farenin en önemli özelligi microsoft 3.0 aynı olan güzel ergonomisidir. Elinizi fareye koydugunuz zaman sağ elinizin şeklini alır. Fakat sağ el ergonomisi ile üretildigi için sol el ile fare tutanlar kullanamaz. Fare 1800 dpi 3g ve 1000hz'dir (Dünyada ki ilk 3g sensör kullanan faredir ve microsft 3.0'dan sonra en iyi ergonomili faredir.). Bu fare razer firmasının copperhead krait ve dimondback gibi kötü ergonomili fareler devrini kapatmıs yerine, teknoloji + ergonomi üzerine kurulan bir devir açmıstır. Şu an iyi teknolojiye sahip ve en iyi ergonomili sahip (Ergonomisi mamba ile aynı) Razer mamba'yı yaratan fare budur.Şu ana kadar satışlarda en başarılı olan oyuncu faresidir. Bundan sonra cıkan İkari, lachesis gibi büyük beklentiler içinde cıkarılan fareler beklenen satış başarısını sağlayamamıştır.

Skatezleri kalitelidir. (microsoft ve steelseries'e göre)

Kutusu gördüğünüz gibidr üstünde razer barkotları olan bir naylon torba ile gelir. Şık bir görünüşü vardir.

Kutu içeriği gördüğünüz gibi fare ve bir kılıf vardir. Kartın razer logolu karton kılıfının içinde 1 tane sürücü, nasil yüklenecek diye resim, 1 tane deathadder tanıtan resim, 1 tane diğer razer ürünler ve razerin ne oldugu hakkında kaliteli bir kitapcik, 1 adet razerguy imzali kağıt. Hepsi sert kartonumsu kağıtdır.

Kutunun şekli ve kutu içeriğinin pek bir önemi yok. Gelelim fareye...

Üzeri teri emen bir yapıya sahipdir, elastik gibidir, kir tutar ama plastikler kadar fazla tutmaz. Ter demişken bircok mouse'un temel problemlerinden biri led ışıklarının eli terletmesidir ama bu DA da düşünülmüş ve Razer logosu ışıgı kapatılıyor

Sürücüsü ayrıntılı, güzel pratik ama usb tanıması ve mouse sürücünün görmesi ile ilgili bazı zaman sorunlar olabiliyor. Benim tavsiyem sürücü yüklemeyin ilk aldıgınızda tüm profilleri 450dpi 125hz yapın. (yada hangi dpi da oynucaksanız) kaydedin profile yükleyin sonra silin yoksa yanlislikla bir tusa basarsanız dpi degişir anlamazsınız filan hedef alma kabileyetiniz körelir. Ama dedigim gibi benim önerimi dinlerseniz bir kere sürücü yüklüceksiniz ve ayarlayıp cıkıcaksınız vede sürücüyü sileceksiniz, yani sürücü ile işiniz olmucak sonuc olarak tanımama sorunuda olmuyacak.

Ergonomisi Microsft 3.0'dan sonra en iyidir. (Kinzu, xai, ms 1.1se, microsft 3.0 pek bir fark yok hepsi ele cok rahat oturuyor) niye microsft 3.0 daha iyi ne fark diye soracaksanız, 3.0 daha yatıktır ve elin tam şeklini alır deathadder daha yüksekdir bu yüzden daha kötü. (incigine boncuguna dikkat etmeziseniz fark yoktur, bir fark yok aslında ama belirteyim).

Diger bir iyi yanına gercersek ''mouse her zaman tetikte'' tabirini kullanılırum kullandıgı 3G teknolojisi yüzünden genellikle logitechlerde olan uyuma modu gibi insanı sinirlendirecek şeyler yoktur.

Buraya kadar bir not verecek olursak 9.9/10 çunku mükemmel. ( Tek bir kötü yön sayabilirim buraya kadar o da kablosunun kumas olmaması. Bu niye kötü diye soracak olursanız plastik kablo mouse kablosu geriyor bazı zaman rahat hareket ettirmiyor, ama kumaslar germiyor ama bir mouse kablosu tutcagınız var ise plastik sorun olmaz)

QcK+ ile mantis speed'den daha hızlı kayıyor.

Gelelim şimdi kayda değer tek bir kötü yanına. 3G sensör kullanması, niye 3g kötü en son teknoloji 3.5g den sonra 3g degilmidir derseniz. (top->optik->lazer->3g->3.5g teknolojik acıdan cıkıs sırasıdır.) 3g olması cok hassas olması demektir yani bu fare, fareyi durmadan mouse padden kaldırıp tekrar koyanlar için aşırı bir sorun teşkil ediyor. ''3g olması cok hassas olması demektir '' bu nedenden dolayı sensor mousepadi havaya kaldırıyor ve nişan aldıgınız yere götürünce crosu oraya gitmiyor azıcık yanına filan gidiyor. Bunu kullanmadan anlıyamazsınız. 1000hz'de zaten oynanmıyor bu yüzden, iğrenc birşey oluyor hedef alamıyorsunuz bile cunku crosu başka yere götürüyor. 125hz en alt seviyeye aldıgımızda bu iş yok gibi birşey oluyor ama dikkatli bir kişiyseniz, incik boncuguna dikkat edersiniz yine bu crosun kayması sorunu oldugunu anlarsınız. Bunu test etmek için mouse alın kaldırın tekrar aynı yere koyun optikte hiçbir şey olmaz ama 1000hz veya 125hz deathadder'da cros başka yere gitmiş oluyor. Cok azıcık oynar, ama düşük cozunurluk düşük monitor inci ve adam uzakta ve siz onu kafadan veya belirli bir kucuk bölgesinden vuracak iseniz o kucuk şey cok büyük sorunlar teşkil edebiliyor. (Plastik demir ve kumasda denendi bu olay var)

3g Sensörde bozukluk, hata filan, sorun yok. Sadece cok hassas oldugu için havada algılıyor o kadar.

Tekrar tekrar belirtiyorum 125hz de cok zor anlarsınız bu olayı, okuyunca belki şoyle bir düşünce uyandı sizde kaldırdıgın an fareyi 10cm filan baska yere gidiyor belirttigim olay 2-3mm tabi bu mm işi düşük cozunurluk, düşük monitor inci ve adam uzakta ve siz onu kafadan veya belirli bir kucuk bölgesinden vurulacağa göre degişir, Ama altta belirttiğim şartlarda iseniz anlarsınız.

-Microsft 3.0 - Razer DeathAdder karşılaştırması.

Microsft 3.0 daha iyidir. Neden mi?

DeathAdder'in 3G Olup sensörün yukarda belirttiğim sorunu var.Optik olup ve daha ucuz oldugu için microsft 3.0.

Benim anlmadıgım nokta neden 3.0 ile kıyaslıyorsun dersen.

Kinzu (yada xai (lazer) ama xai olmayın cunku daha pahalıdır ve optikten farkı yoktur ve xai yanında cıkıntı vardir)
    DeathAdder
    Microsft 3.0
    Microsft 1.1se
    Mamba

Yukardakileri alacak imkanınız yoksa xl-740k'da alabilirsiniz.
    Zaten ms 1.1se 50ytl birşey oldugu halde en iyi ergonomililerden biridir diğer oyuncu mouselarına bakmayın bile alacaksanız bunla arasında bir secim yapın

Bunlar en iyi ergonomili oyuncu fareleridir diğerlerine bakmayın. Roccat kone'da iyidir ama cabuk bolzudgu için ve cok pahalı oldugu için bakmayın. Bunların içinde de türkiyede bulabilceginiz en iyi fare microsft 3.0'dır, yoksa kinzu daha iyidir.

(+) Fiyat/performans Bakımından güzel.
    (+) Ergonomisi Kusursuz
    (+) Kaliteli Sağlam bir yapıda.
    (+) Pratik ve Basit bir fare olması
    (+) Hafif olması
    (+) Teri emen yapısı olması
    (+) 3g olup her zaman tetikde
    (+) Pislik pek biriktirmiyor
    (+) Estetik görüntüsü var.
    (+) Skatez kalitelidir.

(-) Kablosunun kumaş olmaması (Bu sorunun ne kadar önemsiz oldugunu yukarda belirttim ama taraftsız bir yazı için belirtmek zorundayım)
    (-) Microsft 3.0 veya Microsft 1.1se bu fareden daha ucuz ve 3g sensorun hassaslığı yüzünden daha iyi.
    (-) 40 yılda bir sürücü fareyi görmüyor ve windows altında yaptıgınız işlemler fareye yansimiyor (Bu sorunun yukarda ne kadar önemsiz oldugunu yukarda belirttim ama taraftsız bir yazı için belirtmek zorundayım)

Mac'ın farkı ne derseniz?

Macintosh işletim sisteminde bu fareye kullanabilirsiniz.

Led ışıklarının beyaz olması.

Buraya kadar genel notumuz 9.9/10ama işin içine

''(-) 3G Olup sensörün yukarda belirttiğim sorunu'' Katarsak, Bence 1/10 not alıyor. Yani almayın !

Tekrar tekrar belirtiyorum 125hz de cok zor anlarsınız bu olayı, okuyunca belki şoyle bir düşünce uyandı sizde kaldırdıgın an fareyi 10cm filan baska yere gidiyor belirttigim olay 2-3mm tabi bu mm işi düşük cozunurluk, düşük monitor inci ve adam uzakta ve siz onu kafadan veya belirli bir kucuk bölgesinden vurulacağa göre degişir.

Peki bu sorunu gözle görülür bir biçimde ben anlarmıyım derseniz. (125hz ile değerlendiriyorum cunku bu sorun yüzünden 1000hz de oynanmıyor)

-Bu işlerden pek anlamıyorsanız, anlamazsınız.

-Dandik oyuncu mouse kullandıysanız anlamazsınız.

-Hayatınızda yukarda belirttigim (mamba dışında cunku o dahada kotu 3.5g) farelerden birini uzun süre boyuncu kullandıysanız anlarsınız.

-Ama düşük cozunurluk, düşük monitor inci ve adam uzakta ve siz onu kafadan veya belirli bir kucuk bölgesinden vuracak iseniz anlarsınız.

İncleme yaparken dünyadaki tüm en iyi oyuncu mouseları ile karsılastırarak incleme yaptım, fareyi kendi kendine değerlendirmedim. Eğer değerlendiryseydim, bu işi boyle değerlendirenler hep yanlıs bilgiler sunanlardır cunku öbürkülerin nasil oldugunu bilmemektedirler...

Resimler 2MP cep telefonu ile çekildiği için kötüdür. Ama zaten resimler önemli degil öenmli olan bilgierdir. Zaten yanlis secim yapanlar her zaman tipine ve resmine bakıp oyuncu mouse alanlardır, bunu unutmayın...

Sürücü resmi dışında tüm resimler bana aittir.

Arkadaşlar eğer farenin bir noktasını incelerken eksik birşey kaldıysa belirtin veya sorun açıklayabilirim.

Microsoft 3.0 inclemesi için Tıklayın !
    Steelseries qck+ inclemesi için Tıklayın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Kasım 2009; 18:42:51 >

• inceleme için teşekkürler, eline sağlık.
  • Hocam elinize sağlık fiyatları da belirtmeniz mümkün mü? Şu sıralarda bende güzel bir mouse almaya düşünüyorum ama bütçe kısıtlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: diciotto

Hocam elinize sağlık fiyatları da belirtmeniz mümkün mü? Şu sıralarda bende güzel bir mouse almaya düşünüyorum ama bütçe kısıtlı

111ytl firebal.net
  • İncelemen çok güzel,gerçekten çok yardımcı oldu, teşekkürler...bende şu sıralar yeni bi mouse almayı düşünüyorum ve razerin güzel modelleri var gerçekten ama canlı halini görmeden test etmeden sadece resimden yüksek sayılabilicek miktarda paraları vermek biraz abest oluo..sanırım deathadder alıcam ama sen bi seçim yapsan deathadder , copperhead , lachesis yada g9 arasından hangisi daha çok aklına yatardı
  • Ellerinize sağlık, çok güzel inceleme olmuş. Teşekkürler
  • Güzel inceleme olmuş eline sağlık, okurken büyük zevk aldım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar..

Geçen gün bende deathadder aldım.Cod serisi için.Fakat bu deathadder daki macro ayarlarını bir türlü çözemedim.Bunun macrosu cyber snipa veya x8 sidewinderdaki macrolar gibi değilmi ? Mesela cod4 te deagle la seri ateş edemiyormuyuz bu mouse un macrosuyla ??

Teşekkürler..
  • bende ctesi günü aldım deathadder, elime biraz büyük geldi açıkçası ama alışınca problem kalmaz gibi.. tabii bi de mousepad almam gerekicek galiba tahta üzerine olmuo skatezlerden cızt sesleri gelio :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

quote:

Orijinalden alıntı: 1nvdr

Merhabalar..

Geçen gün bende deathadder aldım.Cod serisi için.Fakat bu deathadder daki macro ayarlarını bir türlü çözemedim.Bunun macrosu cyber snipa veya x8 sidewinderdaki macrolar gibi değilmi ? Mesela cod4 te deagle la seri ateş edemiyormuyuz bu mouse un macrosuyla ??

Teşekkürler..

Buton atama hakkında bir bilgim yok. Ama 1 tuşta 4 mermi filan bunlar boş işler, boyle boş işlerle ugrasma.

1 tuşta 4 mermi veya 40 mermi değil işte bu hocam =).O 40 mermiyi öyle bir hızla atıyorki,insanoğlu o hızı parmağıyla yakalayamıyor.Ama deathadderda yok galiba bu neyse sağolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shat Geng Sao

bende ctesi günü aldım deathadder, elime biraz büyük geldi açıkçası ama alışınca problem kalmaz gibi.. tabii bi de mousepad almam gerekicek galiba tahta üzerine olmuo skatezlerden cızt sesleri gelio :))

Razer Goliathus'a bak derim.Ama benim gibi en büyük boyunu alma yarısı boşa gidiyor.Sanalmarketimde var nerden bulurum dersen..

Teşekkürler
  • arkadaşın dediğini anlamamışsın zaten..bir insan farenin mesela sol tuşuna 40-50ms(ortalama)aralıklarla basar farenin macro atama özelliği varsa tuşa basış süresi aralığını 1ms bile yapabilirsin ki işte bu insanın ulaşamayacağı bir rakam aslında boş bir iş gibi gözüküyor ama yarı otomatik silahları otomatikmiş gibi kullanabileceğin bir özellik
  • eğer oyun oynuyacaksan iyi bir mouse olmazsa olmaz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar..

Teşekkürler..

Buton atama hakkında bir bilgim yok. Ama 1 tuşta 4 mermi filan bunlar boş işler, boyle boş işlerle ugrasma.

1 tuşta 4 mermi veya 40 mermi değil işte bu hocam =).O 40 mermiyi öyle bir hızla atıyorki,insanoğlu o hızı parmağıyla yakalayamıyor.Ama deathadderda yok galiba bu neyse sağolun.

Arkdaşım deathadderin clik hiziyla oyunun atış hızının hiçbir alakası yok oyunda.

x silahi en fazla 1000rpm'dir 10 saniyede atar.

1 tuş ile 40 clik ile 4 saniyede atmaz 10 saniyede atar (cunku oyunun config data ayarlarıyla alakalı bu istersen dünyada ki en hızlı tıklayan mouse koy birşey fark etmez) yine + clik yapar senin zararına olur.

Zaten amaç en az mermi ile adamı oldurmektir bununda yolu kafadan vurmaktan gecer oyle 50 mermiyle 1 adam oldurerek hayatın boyunca iyi bir aime sahip olamazsın yani hiçbir zaman iyi bir oyuncu olamazsın.

Ondan boş işlerle ugraşmayin.

Benim anladığım kadarıyla sizin online cod vb. oyunlarla aranız yok dolayısıyla macro ile ilgili bir bilginizde yok =).
    chico net bir şekilde açıklamış aslında..Neyse Saolun..
    Not:İyi bir oyuncu olmayı bana siz öğretemezsiniz,mümkün değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1nvdr -- 25 Kasım 2009; 20:38:27 >

• Güzel inceleme tebrikler. Bu lift up meselesi gerçekten sinir bozucu ve sanırım dpi ile alakası yok yani dpi azalınca sorun azalmıyor.Ms 3.0 da 400 dpi olduğundan alasım gelmiyor çünkü 800 dpi ye alışmış bi insanım. Hatta ms 1.1 ilede aimim berbat. Belki uzun süre oynarsam alışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neale

İncelemen çok güzel,gerçekten çok yardımcı oldu, teşekkürler...bende şu sıralar yeni bi mouse almayı düşünüyorum ve razerin güzel modelleri var gerçekten ama canlı halini görmeden test etmeden sadece resimden yüksek sayılabilicek miktarda paraları vermek biraz abest oluo..sanırım deathadder alıcam ama sen bi seçim yapsan deathadder , copperhead , lachesis yada g9 arasından hangisi daha çok aklına yatardı

''Kinzu (yada xai (lazer) ama xai olmayın cunku daha pahalıdır ve optikten farkı yoktur ve xai yanında cıkıntı vardir)
    DeathAdder
    Microsft 3.0
    Microsft 1.1se
    Mamba

Yukardakileri alacak imkanınız yoksa xl-740k'da alabilirsiniz.
    Zaten ms 1.1se 50ytl birşey oldugu halde en iyi ergonomililerden biridir diğer oyuncu mouselarına bakmayın bile alacaksanız bunla arasında bir secim yapın''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Kasım 2009; 21:32:27 >

• inceleme icin tesekkurler
    -
    ama ime3.0den sapmak yok. gelmıs gecmıs en ıyı mouse bence + fiyatı da super (60) ama kaliteli + kalın mousepad lazım o da 60 falan
  • quote:

Zaten ms 1.1se 50ytl birşey oldugu halde en iyi ergonomililerden biridir diğer oyuncu mouselarına bakmayın bile alacaksanız bunla arasında bir secim yapın''

1-2 ay once Medıamarktta kampanya vardı ıme1.1 + ms multımedıa klavıye 30 lıraya. hala da var bazı yerlede. 500hz yaparsın olayı bıter.
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: gqhsoon

eğer oyun oynuyacaksan iyi bir mouse olmazsa olmaz

aynen
  • Bende Razer Deathadder 3.5g olanı var. Fakat 3500dpi değil de 1800dpi da kullanıyorum. Aşırı hızlı kaçıyor 3500dpi. Bir de Hz olayı tam olarak ne işe yarıyor ben mouse u kaldırmadan kullanıyorum 1000 Hz'de hiçbir sorun yaratmıyor haliyle. Ayrıca mouse un kablosu kumaş kaplı 3.5gde.

Bir de hiç eli terletmeyen adamı üst kısmındaki özel kaplamalı olan yer değil de yan taraflarındaki plastik tarafı terletiyor ve kir tutuyor. Beni tek rahatsız eden o, onun dışında ergonomisi ve diğer özellikleriyle gayet memnunum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.