Şimdi Ara

AMD-ATi yeniden liderlik koltuğunda: HD 5970 çıktı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
6.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Ve GeForce GTX 295'in yaklaşık 11 ay süren performans liderliği ATi Radeon HD 5970'in resmi olarak duyurulmasıyla birlikte sona erdi. Eylül ayında duyurduğu ATi Radeon HD 5870 modeliyle endüstride ilk defa DirectX 11 destekli ekran kartlarını pazara sürmeye başlayan AMD, Cypress GPU'sunun dünyanın en güçlü GPU'su olarak tanımlamış, performans liderliği için Hemlock kod adlı yeni bir "X2" modelinin yolda olduğunu açıklamıştı. Uzunca bir süre ATi Radeon HD 5870 X2 olarak çıkacağı düşünülen ekran kart Radeon HD 5970 adı altında bugün itibariyle endüstrinin beğenisine sunulmuş durumda. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Cypress kod adlı RV870 GPU'sunun çiftine sahip olan ekran kartı, sergilediği performansla liderlik tacını yeniden AMD'ye getirmeyi başarıyor.


    Grafik işlem birimleri 725MHz'de, bellekleri ise 4000MHz'de görev yapan DirectX 11 destekli yeni ekran kartı, 3200x paralel işlem birimiyle geliyor. Tasarım anlamında Radeon HD 5870 ile benzer özelliklere sahip olan ancak kullanılan baskılı devre itibariyle şu an pazarın en uzun son kullanıcı odaklı grafik kartı unvanını da ele geçiren ekran kartının yük altında 294 Watt, bekleme durumunda ise 42 Watt güç tükettiği açıklandı. 2GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan ve 256GB/sn'lik bellek bant genişliği sunduğu belirtilen yeni ekran kartında, GPU'lar arası haberleşme için PCIe 2.1 spesifikasyonuyla uyumlu ikinci jenerasyon PLX köprü yongası kullanılıyor. 4.3 milyar transistöre sahip olan ATi Radeon HD 5970'da 160 adet doku ünitesine ve 64x ROP birimine yer veriliyor.


    Hız aşırtma için tasarlandığı ve sahip olduğu yüksek performansa ek olarak ciddi bir overclock potansiyeli barındırdığı ve farklı soğutma senaryolarında 1GHz'in üzerinde GPU ve 6GHz seviyesinde bellek hızlarına erişebileceği belirtilen çift grafik işlemcili yeni model destek veren anakartlarda Quad Crossfire kurulumuna da olanak tanıyor. 599$ seviyesinden satışa sunduğu ATi Radeon HD 5970 modeliyle yılı lider kapatması kuvvetle muhtemel görünen AMD'ye karşı Nvidia'nın çalışmaları devam eden Fermi tabanlı yeni nesil GeForce serisi ile neler yapacağını ise zaman gösterecek.









  • Yük altındaki güç tüketimi gerçekten fazla gibi gpu hızı da her nedense 725mhz`e çekilmiş ama tüm bu olumsuzluklara rağmen gpu pazarının lideri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 18 Kasım 2009; 20:27:15 >
  • 5970 sağlam geldi ilk defa acaba nvidia bu kartı geçebilecek mi? diyorum. gerçi hep öyle bir düşünce oluşsa bile nvidia bir şekilde öne geçiyor. bakalım tarih tekerrür mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 18 Kasım 2009; 11:59:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    5970 sağlam geldi ilk defa acaba nvidia bu kartı geçebilecek mi? diyorum. gerçi hep öyle bir düşünce oluşsa bile nvidia bir şekilde öne geçiyor. bakalım tarih tekerrür mü?


    Elbette geçecektir, geçmek zorunda da zaten, aksi takdirde çok derin yara alır. Ama belli ki bu kart, nVidia'nın işlerini biraz daha zorlaştırdı. Fermi'nin çıkışı daha da gecikebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı:ftrzk
    tek gpu olmasına rağmen gpu hızı da her nedense 725mhz`e çekilmiş

    tek GPU olduğunu nerden çıkardın?
  • öncelikle belirtmek isterim ki tek gpu lu değil ve de standart olarak 725 mzde gelmesininde bir sebei var.. sebebi şu tam yük altında 300 wattı geçmemek için gpu nun mhzını kırpmışlar... :D nvidia böyle bir mühendislik harikası kart yapamaz... ancak yapsa yapsa oyun firmalarını parayla satın alır(bi nevi rüşvet) intel gibi yanii
  • Testler, testler, testler...
    Bekliyoruz.
  • quote:

    öncelikle belirtmek isterim ki tek gpu lu değil ve de standart olarak 725 mzde gelmesininde bir sebei var.. sebebi şu tam yük altında 300 wattı geçmemek için gpu nun mhzını kırpmışlar... :D nvidia böyle bir mühendislik harikası kart yapamaz... ancak yapsa yapsa oyun firmalarını parayla satın alır(bi nevi rüşvet) intel gibi yanii



    "Cypress kod adlı RV870 GPU'sunun çiftine sahip olan ekran kartı" okumayımı öğrenemedik acaba?
  • Sevgili fx57. Elinize 5970 örneği ulaştımı? Donanımhaberden güzel bir inceleme bekliyoruz
  • tek fermi hayata geçemez ancak çift gpu olabilir onunda olacağını sanmıyorum en azından önümüzedki 5 6 aylık sürede
  • @musAKka
    DH Admin

    muhtemelen öyle.yani ferminin ilk örnekleri bekleneni veremedi ve ati karşısında yenilgi almamak için kartların çıkışını ertelediler.5870 i geçeceği muhakkak zaten geçemezse kepenkleri kapatsın. ama 5970 karşısında ne yapacak(muhtemelen geçemeyecek) çift gpulu kart çırabilecek mi ve ne zaman çırakacak orası merak konusu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 18 Kasım 2009; 12:40:20 >
  • hayırlı uğurlu olsun, detaylı testler de ardarda gelir artık...
  • Zaten nVidia'nın şu an için tek gpu'lu bir kart ile 5970'i geçmesi neredeyse imkansız. Böyle bir kart ellerinde olsa bile piyasaya sürmezler, kenarda bekletip, daha düşük versiyonlarını koyarlar önümüze. Sonuçta hem ATI hem nVidia bunca sene rekabet içerisindeler ve her bir yeni seri çıktığında, rakibine eşdeğer kartın en fazla %30-40 daha hızlısı olacak şekilde piyasaya girdi, bu da pazar stratejisidir.

    Ama her halükarda çıkartacağı tek gpu'lu kart, şu an en hızlı tek gpu'lu kart olan 5870'den hızlı olacaktır. Ondan sonra ATI hamle yapacak, sonra tekrar nVidia... böyle sürüp gidecek.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/EAH5970/11.html



    Crysis bechmarkında aldığı FPS dudak uçuklatıyor resmen!
  • ati genelde f/p de liderliği almaya oynardı bu sefer nvidia yı tümden batırmak için böyle bişey yaptığını düşünüyorum nvidia eğer bu kartı geçemez yada dx11 destekli kartların çıkış tarihini ertelerse çok derin yara alır ve büyük ihtimalle batar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftrzk

    Yük altındaki güç tüketimi gerçekten fazla gibi tek gpu olmasına rağmen gpu hızı da her nedense 725mhz`e çekilmiş ama tüm bu olumsuzluklara rağmen gpu pazarının lideri



    Tek GPU mu?Bu kart çift GPU arkadaşım.Artı güç tüketimi yük altında GTX295'ten daha az.Boşta ise bayağı bir daha az.

    AMD-ATi yeniden liderlik koltuğunda: HD 5970 çıktı!


    Ayrıca bu kartta 2.GPU'yu S1 halt state konumuna sokan bir sistem var.Sürücü desteğinin gelmesiyle birlikte boştaki güç tüketimi HD5870'e daha da yakınlaşacaktır.

    Ayrıca kart aslında 850mhz Gpu frekansında çalışması için tasarlanmış ama PCI-E standarlarına uyması için 300 watt altında güç tüketimi sağlamak adına ''downclock'' edilmiş.ATI zaten bu yüzden kartın yanında verdiği yazılımla voltaj ayarlarıyla oynamayı sağlıyor.Yani bu kartlar zaten Hd5870 frekansında çalışabilecek rahatça.

    Olumsuzluk derken rakibinden 5 ay önce tüm yeni seri kartlarını piyasaya sürüp,Dx11'de lider olmak olumsuz bir durumsa bilemeyeceğim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 18 Kasım 2009; 13:56:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Regor

    http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/EAH5970/11.html



    Crysis bechmarkında aldığı FPS dudak uçuklatıyor resmen!

    http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5970,2474.html
    Burada da testler var.Test görmek isteyenler inceleyebilirler.




  • hayırlı olsun
  • 295GTX 1.78 Teraflops 5970 4.68 Teraflops




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.