Şimdi Ara

Nvidia Fermi tabanlı Tesla kartlarını duyurdu: Karşılaştırma için ilk ipucu ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
8.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia kod adını nükleer reaktörlerin yaratıcısı İtalyan fizikçi Enrico Fermi'den esinlenerek verdiği yeni nesil grafik işlemci mimarisi için ilk duyurusunu yaptı ve yeni nesil Tesla modellerini gösterdi. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi Nvidia, Portland'da düzenlenen SuperComputers 2009 konferansında, Fermi tabanlı yeni nesil Tesla 20 ailesinin ilk temsilcilerini detaylandırdı. Geliştirme çalışmalarında profesyonellerin ihtiyaçları ve endüstriyel alandaki gereksinimler göz önüne alınan Fermi mimarisi ile Nvidia, satış adedinin daha az ancak kâr marjlarının ciddi ölçüde daha yüksek olduğu profesyonel segmentlerde hakim pozisyonunu güçlendirmeyi ve Intel'in Larrabee kod adlı yeni nesil grafik kartlarına boş kota bırakmamayı hedefliyor.


    alt="Nvidia Fermi tabanlı Tesla kartlarını duyurdu: Karşılaştırma için ilk ipucu ortaya çıktı"


    Fermi mimarisini temel alan Tesla 20 serisi profesyonel GPU işlem çöümleri ile Ray-Tracing, 3D bulut bilgi-işlem, video işleme, veri tabanı arama, veri analizleri, virüs tarama ve bilgisayar destekli diğer uygulamalarda performans çıtasının ciddi derece yukarı çekilmesi hedefleniyor. Nvidia'dan yapılan açıklamada Tesla 20 serisi yeni nesil Tesla çözümlerinin genel özellikleri de açıklandı. Yeni nesil IEEE 754-2008 çif hassasiyetli kayar nokta standardı, ECC hata doğrulama kodu ile ileri seviye kararlılık ve doğruluk, L1 ve L2 birimleri ile çok seviyeli bellek hiyerarşisi, C++ programlama dili desteği, 1 terabyte'a kadar bellek desteği, eş zamanlı çekirdek uygulaması, hızlı içerik anahtarlaması, 10 kat daha hızlı atomik komutlar, 64-bit sanal adresleme alanı ve özyinelemeli fonksiyonlar gibi özelliklere sahip.


    alt="Nvidia Fermi tabanlı Tesla kartlarını duyurdu: Karşılaştırma için ilk ipucu ortaya çıktı"


    İleri seviye paralelliklte CUDA işlem mimarisi ile donatılan yeni nesil Tesla çözümleri için Tennessee Üniversitesi'den Yenilikçi Bilgi-İşlem Laboratuvarı yöneticisi ve aynı zamanda LINPACK ile LAPACK uygulamalarının ortak yazarlarından Jack Dongarraa, Nvidia'nın yüksek çekilicikteki Fermi mimarisini sunduğu ve yeni özellik setleri sunmaya başladığını söyledi. Nvidia'nın Fermi tabanlı Tesla 20 serisi şu an için Tesla C2050, C2070, S2050 ve S2070 olmak üzere dört modelden oluşuyor. Ancak Nvidia'nın yeni nesil GPU mimarisini özellikle HPC yani yüksek performanslı bilgi-işlem pazarı için geliştirdiği dikkate alınırsa firmanın Tesla serisine yeni modeller katarak Fermi tabanlı çözümlerin sayısını ciddi şekilde arttırması beklenebilir. PCIe 2.0 ara birimiyle uyumlu olan yeni çözümlerde tercihe göre 3GB veya 6GB GDDR5 bellek kapasitesi alınabiliyor. Çift hassasiyetli işlem performansı 520 GigaFLOP - 630 GigaFLOP olarak açıklanan yeni nesil Tesla grafik kartları, 1U sunucu sistemlerinde dörtlü kuruluma da olanak tanıyabiliyor ve bu sayede tek bir sistem ile 2.5 TeraFLOP'a varacak çift hassasiyetli işlem performansının elde edilmesine ve 24GB GDDR5 bellek kapasiteisnin kullanılmasına olanak tanıyabiliyorlar.


    alt="Nvidia Fermi tabanlı Tesla kartlarını duyurdu: Karşılaştırma için ilk ipucu ortaya çıktı"


    Fermi tabanlı Tesla 20 serisi, ATi RV870'ten daha yüksek çift hassasiyetli işlem gücü vaat ediyor!


    Nvidia'nın Fermi tabanlı yeni nesil Tesla çözümlerinden Tesla C2050 ve C2070 modelleri sırasıyla 2499$ ve 3999$, Tesla S2050 ve S2070 ise sırasıyla 12995$ ve 18995$ etiket fiyatlarıyla ikinci çeyrekte satışa sunulacaklar. Fermi mimarisinin son kullanıcılarla buluşacağı yeni nesil GeForce serisi ise ilk çeyrekte anons edilecek. Peki Fermi tabanlı yeni nesil Tesla çözümleri, DirectX 11 destekli GeForce 300 serisinin performansı hakkında ne ölçüde bilgi veriyor. Henüz kıyaslama yapılabilecek herhangi bir test sonucu olmadığı için sağlıklı bir karşılaştırma yapmak pek mümkün görünmese de açıklanan çift hassasiyetli işlem gücü bizlere bir noktaya kadar ipucu verebiliyor. Nvidia'ya göre Tesla 20 serisi GPU'larda 630GigaFLOP'a varan ölçüde çift hassasiyetli işlem performansı alabilmek mümkün. ATi Radeon HD 5870'e güç veren RV870 GPU'suna baktığımızda ise çift hassasiyetli işlem gücünün 544 GigaFLOP olduğunu görüyoruz kısaca çift hassasiyetli işlem gücü açısından Fermi tabanlı Tesla GPU'su, modeline göre ATi RV870'in önünde yer alıyor. Ancak Fermi tabanlı GeForce serisinde işlem gücü, belirlenecek saat hızlarına bağlı olarak değişiklik göstermesi güçlü bir ihtimal olarak öne çıkıyor.








  • fermi nin genel perf. ile ilgili detay yok hala..

    masaustu sistemler için gelecek modellerinde fiyatlarını merak ediyorum acıkcası..
  • bla bla bla

    ben gt300 leri bekliyorum nvidia icraat değil laf üretiyor
  • Hd5870'de hız aşırtılırsa standart ayarını geçer. Tanesi 399$ken, nvidia tercihi yine premium kaçıyor.
  • Radeon HD 5870 için hazırlanan teknik dökümanda AMD, RV870 GPU'sunun Nvidia'nın Tesla C1060 çözümünden 7 kat daha fazla çift hassasiyetli işlem gücü sunduğunu belirtmişti. Nvidia böyle bir karşılaştırma yapmış olmasa da firmanın açıkladığı 630 GigaFLOP'luk çift hassasiyetli işlem gücü RV870'ün 86 GigaFLOP önünde yer alıyor. Buradan hareketle GeForce 300 serisi ile Nvidia'nın, RV770 ile Terascale Engine konsepti çerçevesinde ilk defa TeraFLOP seviyesinde GPU duyuran ve daha sonra işlem gücünü sürekli arttıran AMD-ATi'nin önüne geçebileceği yorumları yapılıyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • ecc ,l1,l2,l3 felan deniliyor bunlar iyice işlemci gibi yapmışlar her ne kadar fiyat politikasını beğenmesemde eğer ge-force'larda bu şekilde olur fiyatlarını alınabilecek seviyede yaparlarsa gerçekten nvidia dx 11 desteğinde geç kalışının acısını çıkartabilir ve çok güzel bir iş çıkartmış olur.
    umarım fiyatlarda (ge-force'lar için alınacak seviyelerde olur.)
  • Hd5870 1ghz'e hız aşırtılsa nvidia'nın bu çözümünü yine 640gigaflopla geçiyor bence. Ki kartın durduğu yer burası değil ama alanlar benden farklı düşünüyorlardır sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 16 Kasım 2009; 20:38:03 >
  • ben hiç birşey anlamadım atı nın kartları 600$ ken telsa lar 4000$ ben mi karıştırıyorum yani bu karşılaştırılan kartlar aynı segmentte mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Hd5870 1ghz'e hız aşırtılsa nvidia'nın bu çözümünü yine 640gigaflopla geçiyor bence. Ki kartın durduğu yer burası değil ama alanlar benden farklı düşünüyorlardır sanırım


    Her konuda ATI adına birşeyler yazıp saçmalamaktan bıkmadın be Mete.

    Sanki Nvidia kartlar OC olmuyor? 850 GHZ'lik şeyi 1 GHZ yapsan ne olacak. Aynı performansı veren 700 MHZ'lik bir GPU 850 MHZ'de bile onu geçecek.
  • İsim seçiminden dolayı öncelikle tebrik ederim nvidiayı Tesla mükemmel seçim. Tesla büyük adamdı. Ama fiyat konusunda bunlar şaşırmış heralde başka bişey demiyorum yani. Teknik özellikleri ne olursa olsun asla öle bir para veremiyeceğim için benim için bu kartlar yok =) Nvidia bişey çıkarmadı diye bakıyorum olaya =)
  • bu haberden yola çıkarak nvidia yönünü iş istasyonlarına çevirmiş,
  • ''Fermi mimarisi ile Nvidia, satış adedinin daha az ancak kâr marjlarının ciddi ölçüde daha yüksek olduğu profesyonel segmentlerde hakim pozisyonunu güçlendirmeyi ve Intel'in Larrabee kod adlı yeni nesil grafik kartlarına boş kota bırakmamayı hedefliyor.'' ??

    ''Nvidia'nın Fermi tabanlı yeni nesil Tesla çözümlerinden Tesla C2050 ve C2070 modelleri sırasıyla 2499$ ve 3999$, Tesla S2050 ve S2070 ise sırasıyla 12995$ ve 18995$ etiket fiyatlarıyla ikinci çeyrekte satışa sunulacaklar.'' ??

    ''Bu kartlar ne ? Neden işlemci gibi böyle bunlar ? Bizler alabilecekmiyiz bunları ? '' gibi sorular oluşturan bir metin okudum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 16 Kasım 2009; 22:00:58 >




  • @HiqhWoltage, Tesla ve Quadro serisi Nvidia'nın profesyoneller ve endüstriyel kullanım senaryoları için hazırladığı özel çözümlerdir ancak temelde GeForce serisi ile aynı GPU mimarisine dayanırlar ve son kullanıcıları hedef almazlar. Nvidia'nın Fermi tabanlı GeForce grafik kartrları ise önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde pazara sunulacak.
  • NVidia bir zamanlar oyun kartlarından profesyonel kart modellerini hazırlar ve satışa sunardı. Şimdi ise profesyonel iş dünyası için kart hazırlayıp bu modellerden oyun dünyasına kart modelleri uyarlamaya çalışacak. Eğer eskiden olduğu gibi oyun dünyası için kart hazırlasaydı GT300 şimdiye kadar on defa çıkmıştı. Bakalım, oyun dünyası modelleri için fiyatları uygun seviyelere çekebilmek amacıyla Fermi'lerin ne kadarını kırpmak zorunda kalacaklar?
  • Arkadaşlar Profesyonel Ekrankartlar ile Standart Ekrankartları'nı bir tutmayalım sırf laf atacağım diye ikisini aynı kefeye koymak pekte yakışı kalmıyor kullanım alanları bile farklı.
  • Oooo. Binlerce dolarlardan bahsediliyor. Yani endüstriyel ile parasal açıdan kıyaslamıyorum ama eğer bunlarda böyleyse Fermi de kesin çok pahalı olacaktır. Adamların gözü aç.

    Hem çift hassasiyette geçiyorsa bile bugünden itibaren donanımhaberde okuduysanız ATI 5870 in overclock lu modelleri çıkmaya başladı. Bence Fermi çıkana kadar ATI saat hızlarını arttırıp fiyatları birazcık daha düşürerek Fermiyi ölü doğduracak gibi.

    Piyasada şu an kartlar 425$ + KDV seviyesinde ama 1 aya kadar 950 Mhz GPU lu kartlar çıkıp aynı fiyatlara çekilecektir. Bu da Fermiye olan ilgiyi söndürecektir yani.

    Çünkü bence Fermi hiç te ucuz olmayacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    NVidia bir zamanlar oyun kartlarından profesyonel kart modellerini hazırlar ve satışa sunardı. Şimdi ise profesyonel iş dünyası için kart hazırlayıp bu modellerden oyun dünyasına kart modelleri uyarlamaya çalışacak. Eğer eskiden olduğu gibi oyun dünyası için kart hazırlasaydı GT300 şimdiye kadar on defa çıkmıştı. Bakalım, oyun dünyası modelleri için fiyatları uygun seviyelere çekebilmek amacıyla Fermi'lerin ne kadarını kırpmak zorunda kalacaklar?


    Kesinlikle öyle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laserion

    Arkadaşlar Profesyonel Ekrankartlar ile Standart Ekrankartları'nı bir tutmayalım sırf laf atacağım diye ikisini aynı kefeye koymak pekte yakışı kalmıyor kullanım alanları bile farklı.


    Nedenmiş? Esasında ikisi de aynı şeyler. Profesyonel kartlarda bazı sertifikalar var. Bir de bazı endüstriyel ufak farklılıklar. Bunun haricinde gidip bir Ge-Force bir kart alıp mod yaparak Quadro falan yapılabiliyor. Zaten ikisi de aynı.

    Bu arada

    @Father Torque:
    quote:

    NVidia bir zamanlar oyun kartlarından profesyonel kart modellerini hazırlar ve satışa sunardı. Şimdi ise profesyonel iş dünyası için kart hazırlayıp bu modellerden oyun dünyasına kart modelleri uyarlamaya çalışacak. Eğer eskiden olduğu gibi oyun dünyası için kart hazırlasaydı GT300 şimdiye kadar on defa çıkmıştı. Bakalım, oyun dünyası modelleri için fiyatları uygun seviyelere çekebilmek amacıyla Fermi'lerin ne kadarını kırpmak zorunda kalacaklar?


    Çok güzel. Çok hoşuma gitti.

    Evet aynı şeyi ben de kendime soruyorum. Bakalım neleri kırpacaklar. O yüksek çift hassasiyetleri ne kadar düşecek...




  • Sen her alışverişinde çek yazıyorsun, ya da fiyatları görmedin arkadaşım
    quote:

    Orijinalden alıntı: yerroner


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Hd5870 1ghz'e hız aşırtılsa nvidia'nın bu çözümünü yine 640gigaflopla geçiyor bence. Ki kartın durduğu yer burası değil ama alanlar benden farklı düşünüyorlardır sanırım


    Her konuda ATI adına birşeyler yazıp saçmalamaktan bıkmadın be Mete.

    Sanki Nvidia kartlar OC olmuyor? 850 GHZ'lik şeyi 1 GHZ yapsan ne olacak. Aynı performansı veren 700 MHZ'lik bir GPU 850 MHZ'de bile onu geçecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 16 Kasım 2009; 22:31:28 >




  • neden iş istayonlarına çevirmesin ki yönünü,düşünsenize 13000 $ a ekran kartı satıyor.bunun sadece kart maleyeti 100 doları geçmez argesi şusu busu hadi taş çatlasın 200$ .geri kalan 12800$ cebe kalıyor,ne kadar çok kar ediyor bir düşünün.tabi iş istasyonlarına satmasının dezavantajı şu.masaüstü platformlarına göre satışlar çok düşük kalıyor
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.