arkadaşlar g31 chipsetli yeni anakart montajladım cpu fanı çalışıyor hdd çalışıyor dvdrw çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor yani ekran kartı açmıyor bu arada ekran kartı onboard olarak kullanıyorum sorun ne olabilir.. yanlış bişey yapmış olabilirmiyim.. teşekkürler..
16 Kasım 2009, 17:15:34
Hocam doğru montajladığınızdan emin misiniz?Olma ihtimali çok düşük olsada bilgisayarın arkadasında bulunan güç kablosunu deneyin.Fakat bu olasılık çok düşük.Ekran kartını uyumlu bir Anakartta tekrar denemeni tavsiye ederim.Bu arada dikkatli olursan iyi olur bazı firmalar tök - sak vb. davranışları garanti dışına alıyorlar.
anakartın uzerınde ıslemcının yakınında 4 pınlı kare bır gırıs var powerdan cıkan kablolardan bırı orası ıcın uygun oraya baglantı yapmadıgında bılgısayar calısır gıbı gorunur ama goruntu gelmez bı kontrol et bazen unutuluyor orneklerını gordum cunkı daha once
Amd Phenom xII 955 işlemci ve Gigabyte 790XT-UD4P AM3 anakart aldım.Bilgisayarı bağladım, tüm parçalar sorunsuz çalıştı ancak ekrana görüntü gelmiyordu.
Bilgisayarcıya götürdüm ve sorun power'da çıktı.Kullandığım Power ise Thermaltake Toughpower 750 watt.Ancak power bir sorundan dolayı anakarta eksik elektrik veriyormuş.Şimdi power'ı servise gönderdik.