Şimdi Ara

ANTRENMAN hakkında bilgisi olmayanlar içeri !! (FM 2010) (YENİLENDİ!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
33.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kendi bilgilerim dahilinde antrenman konusunda hiç bir bilgiye sahip olmayan arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla paylaşım yapmak istedim..alıntı değildir !

ANTRENÖR SEÇİMİ

Antrenör seçimine değinmek istiyorum..Antrenör alırken 4-5 yıldızlı antrenman için
    en önemli faktör alacağınız koçun zihinsel özellikleri..ben kendim bire bir deneyerek öğrendim..

*LEVEL OF DİSCİPLİNE (DİSİPLİN SEVİYESİ)
    *MOTİVATİNG (MOTİVSYON)
    *MENTAL COACH (MENTAL KOÇLUK)

VE RATİNGİNİN YÜKSELMESİNİ İSTEDİĞİNİZ ANTRENMAN KATEGORİSİNİN KOÇLUK DERECESİ YÜKSEK OLACAK ALACAĞINIZ KOÇTA..

ÖRNEK VEREYİM;

KOÇUN LEVEL OF DİSCİPLİNE,MOTİVATİNG VE MENTAL COACH DEĞERLERİ 13-14 VE ÜSTÜ OLUCAK,BU DEĞERLERİNİN YANINDA BİDE DEFANS KOÇLUK SEVİYESİ 14-15 VE ÜZERİ OLURSA EN AŞŞA 4 YILDIZLI DEFANS ANTRENMANI YAPTIRABİLİR,YİNE AYNI ZİHİNSEL ÖZELLİKLERDE DEFANS DEĞİLDE ATAK KOÇLUĞU 14-15 VE ÜZERİ DEĞERLERE SAHİPSE KOÇUMUZ ATAK ANTRENMANINI 4 YILDIZ VE ÜZERİ RATİNGDE ANTRENMAN YAPTIRABİLİR..

SON OLARAK ŞUNU SÖLEMELİYİM Kİ..ANTRENMAN PLANINIZ İSTEDİĞİ KADAR İYİ OLSUN KOÇLARINIZ KALİTELİ DEĞİLSE OYUNCULARINIZDA HİÇ BİR GELİŞME GÖREMESSİNİZ..MUTLAKA DİKKATE ALIN BU YAZDIKLARIMI..FAYDASINI GÖRECEKSİİNİZ...

FİZİKSEL ÖZELLİKLER GELİŞİR

STRENGTH : natural fitness , stamina , strength , work rate

AEROBİC : acceleration , agility , balance , jumping , pace , reflexes

MENTAL ÖZELLİKLER GELİŞİR

TACTİCS : anticipation , decisions , off the ball , positioning , teamwork

TEKNİKSEL ÖZELLİKLER GELİŞİR

BALL CONTROL : dribbling , first touch , flair , heading , technique

DEFENDİNG : concentration , marking , tackling

ATTACKİNG : creativity , passing

SHOOTİNG : composure , finishing , long shots

SET PİECES : corners , crossing , free kick taking , long throws , penalty taking

OYUNU TÜRKÇE OYNAYAN ARKADAŞLAR İÇİN ;

FİZİKSEL ÖZELLİKLER GELİŞİR

GÜÇ : doğal sağlık , dayanıklılık , güç , çalışma oranı

AEROBİK : hızlanma , çeviklik , denge , zıplama , hız , refleksler

MENTAL ÖZELLİKLER GELİŞİR

TAKTİK : önceden sezme , kararlar , topsuz alan , pozisyon alma , takım çalışması

TEKNİKSEL ÖZELLİKLER GELİŞİR

TOP KONTROL : top sürme , ilk dokunuş(topu kontrol etme yeteneği) , özel yetenek , kafa vuruşu , teknik

DEFANSİF : konsantrasyon , markaj , top çalma(ayağa kayma yeteneği)

ATAK : yaratıcılık , pas

ŞUT : soğuk kanlılık , bitiricilik , uzun şutlar

DURAN TOPLAR : korner , orta yapma , serbest vuruş , uzun taçlar , penaltı

UFAK NOTLARDA EKLEMEK İSTERİM :

*workload yani çalışma oranı oyuncu gelişimiyle doğru orantılı , yorgunluk ve sakatlanma ihtimaliyle ters orantılıdır...yani çalışma oranı ne kadar yüksek olursa oyuncunuz daha fazla gelişim gösterir fakat sakatlanma riski çok fazladır..bence adamlar hemen çok fazla gelişsin diye abanırsanız antrenmana yıldız oyuncularınızdan bi kaçı haftalarca sahalardan uzak kalabilir..buna dikkat edip iyi ayarlamak gerekir..özellikle fiziksel özellikleri düşük bir oyuncunuza çok ağır antrenman programı uygulamak onun performansını düşürecektir..ama oyuncuların fiziksel özellikleri yüksekse (güç,dayanıklılık,doğal sağlık) ağır antrenman programlarına dayanabilir ve performans artışı sağlanabilir..

*futbolcunun antrenmanda iyi performans göstermesi onun work rate yani çalışma oranıyla doğrudan alaklıdır..bunu kendiniz izleyip görebilirsiniz genelde çalışma oranı düşük futbolcular antrenman programının ağırlığından şikayet eder..ama aynı antrenman programından mutlu olan oyuncularınızda vardır..bu oyuncular çalışma oranı yüksek oyunculardır..

*genç oyuncular , yaşlı oyunculara göre çok daha fazla gelişme gösterir..

şimdilik aklıma gelenler bu kadar umarım yararlı olur..herkese iyi oyunlar..

-----*****-----

michael j fox arkadaşın paylışımı , isteği üzerine ana mesaja ekledim umarım faydası olur...

kendi kullandığım antreman programını koyuyorum belki ihtiyacı olan vardır.

aradaki - yi kaldırın

gençler ve as oyuncular için ayrı ayrı yaptım.
    takımıma ilerde basması pres yapması yönünde taktik verdiğim için ona göre ayarladım programı.
    mesela hücum oyuncularının defans özelliklerinin de biraz gelişmesini istedim. aynı şekilde defans oyuncuları da kazma olmasın biraz topla oynayabilsin diye az da olsa atak antremanı verdirtiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmtkesh -- 22 Kasım 2009; 13:24:29 >

• *24 yaşından sonra oyuncuların hızı zor gelişiyor. Oysa ki 32 yaşında bile teknik özellikleri gelişebiliyor.

Güzel çalışma olmuş, yeni arkadaşlar için aydınlatıcı. Tebrikler.
  • çok yardımcı oldun arkadaşım. hiç bilgim yok tu bu konuda
  • Resimler olmasa anlamıcaktım cok saol

• resimleri anlayın diye koymadım sadece görsellik olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sPeerless1907

çok yardımcı oldun arkadaşım. hiç bilgim yok tu bu konuda

olmazz aammmaaa .... bilmeyenler vardır.. paylaşım 4ever..paylaşımdan zarar gelmez..!
  • Çok güzel, yararlı bir paylaşım olmuş.
    İşimi göreceği kesin.
    Emeğine sağlık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki birşey soracam arkadaşlar az önce baktım oyunda antrenmana'da
    Anternmana bakıp seçtikten sonra onaylama butonu göremedim ben 'Devam' dedikten sonra kendiliğinden onaylanıyormu orasını anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saygili

Peki birşey soracam arkadaşlar az önce baktım oyunda antrenmana'da
    Anternmana bakıp seçtikten sonra onaylama butonu göremedim ben 'Devam' dedikten sonra kendiliğinden onaylanıyormu orasını anlamadım.

evet onaylar.
  • Tamam Teşekkürler
  • kendi kullandığım antreman programını koyuyorum belki ihtiyacı olan vardır.

aradaki - yi kaldırın

takımıma ilerde basması pres yapması yönünde taktik verdiğim için ona göre ayarladım programı.
    mesela hücum oyuncularının defans özelliklerinin de biraz gelişmesini istedim. aynı şekilde defans oyuncuları da kazma olmasın biraz topla oynayabilsin diye az da olsa atak antremanı verdirtiyorum.

mhmtkesh, ilk mesajına eklersen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marty.McFLY -- 20 Kasım 2009; 15:03:58 >

• Saolasın hocam
  • güzel çalışma olmuş
  • Yardım için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: michael j fox

kendi kullandığım antreman programını koyuyorum belki ihtiyacı olan vardır.

aradaki - yi kaldırın

mhmtkesh, ilk mesajına eklersen sevinirim.

Saol Hocam, mesajım bulunsun.
    Yarın deneyeceğim

• Teşekkürler.
  • konuya eklemeler yaptım umarım faydası olur..
  • eyvallah kardeş güçlerimizi birleştirelim
  • maksat bilmeyenlere faydası olsun , her trülü paylaşıma açığız
  • Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.