Şimdi Ara

Speaker tavsiye 5+1 mi 2 + 1 mi!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
8.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Günlerdir Ses ile ilgili sorduğum sorulara net cevap alamadığım için
    paraya kıyıp bir ses sistemi almaya karar verdim.
    3 Gündür nette araştırıyorum
    Kafam allak bullak oldu
    Madde madde yardım ederseniz bahtiyar olacağım

Bu ilk deneyim olduğu için ne alırsam alayım beğenmediğim bir yönü mutlaka çıkacaktır
    Bu nedenle MaX 100 YTL
    Kriterlerim neler?
    Önce müzik hem PC hem de DVD playerda music,
    Akustic music sesi duymak istiyorum ( CD-RW lı PC ve DVD player var ) bkz imza
    Kulllanmadığım apac_fm801_01 6 kanal ses kartım ve SB 128 kartım var

en kısık seste bile Baslar net olmalı yüksek ses zaten açamayız
    Tizler yeterli olmazsa ek yapılıyor ama bas eki yapılamıyor
    Sistem kurulacak salon 25 m²

Kararsız kaldığım noktalar
    Güçlü bir 2 + 1 mi yoksa orta karar 5 + 1 mi?
    Gönlüm 2 + 1 den yana ama derseniz ki orta karar bir 5 + 1 sistem 25 m² için yeter o zaman 5 + 1

Ses kontrolu nerde olmalı ; Woofer üzerinde mi uydularda mı?
    Wooferda olması pek tavsiye edilmez sanırım
    Oturduğum Kanepeye yakın olacak uydu üzerinde ses kontrol düğmesi varsa bana yeterlidir.
    Veya PC nin yanında da duracak ses kontrollu bir tane uydu olabilir
    Yoksa kablolu kontrol mu olmalı, fazladan bir kablo kalabalık yaratır. Bence gereksiz gibi ( Creative ler kablolu kontrol var )
    Ses kontrolun yanında Ayrı bir Bas kontrol mutlaka olmalı ( Tercihlerin hepsinde var )

Kabloların dağılımı nasıl olması iyidir
    Wooferdan dağılan mı? Yoksa uydudan dağılan mı?

Tasarımı şık olmalı. Uydu kolonlar evde mobilya hissi uyandırmalı ( Philips )

Güç beslemesi adaptörü kolon içinde olan tercih sebebim
    Fazladan bir adaptör kalabalıklığı olmasın.

Ses girişleri nasıl olmalı ( İnNette hiç birinin girişleri net görünmüyor çoğu arkada )
    DVD player çıkışları klasik kolon jacklıdır, PC dekiler zaten 3,5 jack

Manyetik koruma da olmalı mutlaka Uydunun biri PC masasında duracaktır illa ki ( Tercihlerin hepsinde var )
    Kulaklık çıkışı varlığının yorumu size kalmış.

Kablo boyları 5 + 1 için en az 6 mt olmalıdır ( Salon uzunluk 6,10 mt )

S.Woofer Ahşap işçiliği iyi olmalı kaplaması 3 ay sonra kalkmamalı
    Şimdi benim beğendiklerim ve eksileri
    Ürünlerin orjinal sitelerinden kul kitaplarını bularak yazıyorum

1 _ Philips A2.510 4 + 1 şu anda benim favorim gibi 86 YTL Kdv dahil

2 _ Philips A2.310 2 + 1 65 YTL kdv DAHİL
    Harici Adaptörü var kötü
    DVD bağlantı girişleri yok galiba kötü

3 _ Creative 2500 2. Tercih 71 YTL Kdv dahil
    Kontrol kablosu kısa gibi kötü
    Harici adaptörü var kötü

4 _ Son tercih Microlab MC 4500 5 + 1 95 YTL KDV dahil
    Bunun kurulum kitabını bulamadım
    Arkası, kolon girişleri ve beslemesi nasıl bilmiyorum
    PC ve DVD ye uygun yazıyor
    Ses kontrol önde iyi
    Ama woofer üzerinde kötü

Logx - 230 güzel set ama ayrıntısını bulamadım

Limit fiyat içinde her türlü öneriye açığım
    Kafam bulanmış zaten bulanacağı kadar
    K750 planımı bile rafa kaldırdım

Pazar günü bir carrefour + teknosa yapıp sistemleri görmeye çalışacağım

Evet siz ne dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 29 Temmuz 2005, 23:48:09 >

• oda arkadaşım seninde favorin olan philips A2.510 kullanıyor , tahminen seçenekler arasındaki en güçlü bass'a sahip ; 30 watt rms'lik bassı hakikaten çok iyi , hatta herkes sana X-530 al diycek ama bende sana aynı sistemin 5+1'ini al diycem , ayrıca DVD seyredecekmişsin o yüzden bir 5+1 şart zaten ondan tek farkı bir satellite daha var subwoofer ve diğer surroundlar A2.510 ile aynı
    bu setlerin hepsiylede 25 m2 lik odada tatmin edici sonuçlar alabilirsin ancak çok bişey bekleme o yüzden eski bir 4400 kullanıcısı olarak mümkün olduğunca sana yakın dursunlar , odanın her yerinden ses alırsın ama en iyi pozisyon gene surroundun dar bir alan için kullanılması , geçen sene yazın 20 m2 lik odamda tüm bu söylediklerimi denedim ve kesinlikle tüm bu sistemlerde o büyüklükte bir oda için çok iyi hiç fazla para vermene gerek yok ; ama dediğim gibi o philips'in 5+1 olanını bul ve al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilcivil -- 30 Temmuz 2005, 0:26:08 >

• Galiba 5 + 1 modeli
    MMS 260

Ama bas 30 watt değil
    30 olsa bu fiyata hemen alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 30 Temmuz 2005, 0:43:50 >
  • bunun olmayabilir ama benim sana söylediğim modelinki 30 watt kesinlikle eminim ondan ; ya onu bi araştırıver senin 4+1'ın ekstra bir centerlısı sadece
  • Mustafa Abijim, şimdi 100Ytl maksimum fiyata alicagin marka üç aşağı beş yukarı sana kulagın ile fark edebilecegin zevkleri tatirmaz.. sonuc itibari ile fazla düsünmene gerek kalmadan istedigini gönül rahatlığı ile alabilrsin..

ilerde bolca paran olursa ses olayında ben philips yada sony yada digerleri hepsinin önüne bir kac firmadan birisi olan JAMO'yu koyarim nede olsa bunlar sadece speaker üzerine kurulmuş firmalar.. ve inan yakınen dinledim bu kolonlardan birtanesini beleşe bile alıyordum ama bir tane şerefsiz hırkız yüzünden alamadık ki deger sadece 5 yıl öncesi için konuşuyorum tek kolon 600$'dı

neysee dedigim gibi fazla kafa patlatmana gerek yok ama bence çok istiyorsan bir şekilde bunları denemelisin? görerek degilde duyarak alinmali yoksa her marka bilmem kac watt ses çıkaran hoparlor yapiyor ama işi becen kaliteyi tutturan isim sahibi oluyor..

bir gün Jamo alirsan işte linkihttp://www.jamospeakers.com/Default.asp?ID=2250

kolay gelee

• kardeş sen bence 2.1 almaya yönel çünkü o paraya adam gibi bi 5.1 alamazsın.benim sana önerim x230 ya da t3000 dir.sana şunu söyliyim ses açma kapamada(eğer uk kumanda yoksa) en iyisi kablolu kumandadır.özellikle 5.1 lerde ses açma kapama center da olunca zorluklar yaşanabiliyor.cunku center ı duvara asma ihtimali var,film izlerken pc ye biiraz daha uzak oturursun ve kablolu kumandayı yanına alabilirsin.o nedenle bence en iyisi kablolu.dvd işine gelince setleri ancak analog girişi olan dvd lere bağlayabilirsin,bu tüm analog setlerde geçerlidir.eğer tüm setleri uyumlu olmasını istersen dijital bi set almak zorundasın.ben t5900 kullanıyorum,yani t3000 ile aynı uydulara sahipler.evin içinde gayet şık duruyolar,eminim x230 da öle olacaktır.bu iki sette manyetik korumalıdır ama logitech in mıknatısı biraz fazla etki yapıyomuş,ileride monitörre zarar verebilir.şunuda söyliyim creative,logitech,jazz,philips dışında başka bir üreticiye yönelme.benim söyliceklerim bu kadar.eğer 5.1 alacaksanda en az x530 al

• Benim de mantığım 2 + 1 almak ama
    T3000 ile akustic ses alır mıyım müziklerde
    DVD player Samsung P247 var evde

Creative 2500 ile T3000 çıkış değerleri aynı
    T3000 daha pahalı
    Aradaki fark nedir peki?

T3000 de kul kitabında kontrol kumandasında 2 giriş var
    Biri kulaklık çıkışı diğeri ses girişi gibi duruyor doğru mu acaba?

Bir de sağdaki giriş USB gibi duruyor ama M port demiş Bu oyun portu mu

Ben Pihlips A310 sesini dinlemem lazım
    En düşük gğçte olan o
    Eğer bu iyiyse diğerleri de iyi sayılır gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 30 Temmuz 2005, 11:46:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1+1 mi? 2+1 mi?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • m-port mp3 player lara direk bağlantı içindir.ayrıca o yandaki girişlerin bir tanesi mp3 player gibi altlre bağlamak için biride kulaklık için.ayrıca t serisinde tweeter mevcut ve sesler cok daha net.ayrıca 2500 ü kesinlikle tavsiye etmem,ne de olsa 5200 ün 2.1 versiyonuo serideki tüm setleri önermem,creative üretimi alınacak tek set t serisi olmalıdır,istisnalar hariç
    quote:

Orjinalden alıntı: tiske

Benim de mantığım 2 + 1 almak ama
    T3000 ile akustic ses alır mıyım müziklerde
    DVD player Samsung P247 var evde

Creative 2500 ile T3000 çıkış değerleri aynı
    T3000 daha pahalı
    Aradaki fark nedir peki?

T3000 de kul kitabında kontrol kumandasında 2 giriş var
    Biri kulaklık çıkışı diğeri ses girişi gibi duruyor doğru mu acaba?

Bir de sağdaki giriş USB gibi duruyor ama M port demiş Bu oyun portu mu

Ben Pihlips A310 sesini dinlemem lazım
    En düşük gğçte olan o
    Eğer bu iyiyse diğerleri de iyi sayılır gibi

• Arkadaşlar cevaplara teşekkür ederim
    Bugün Bizim Pendik çarşı merkezinde ses sistemlerini denedim
    Şunu belirteyim Netten kocaman gibi görünen setler yanına gidince ufacık olduğunu gördüm
    Hatta alırsam bunu nasıl sığdıracağım demiştim kendime
    Ama çocuk oyuncağı gibilermiş hepsi hayal kırıklığı yaşadım

Phlips MM 231 : Bas değil adeta davul berbat, Tizler iyiydi ama
    Creative 4400 : Bas doyurucu değil
    Logitech x230 : Bas net ve doyurucu, Ama tizler iyi değil
    Son ses de bozulma yok kolonun yanına yaklaşırsan anlıyorsun bozulduğunu ( Lara - Katmer, D.Seki -Masal )
    Bu set alınır ama Tweeter takviyesi yapılırsa o zaman sorun kalmaz. Bunun da çıkışlarını port kablosu ile yapmışlar

Satıcı birde MAKEDA diye bir set tavsiye etti ama dinlemedim.
    Çarşıda hep Minton satıyorlar ucuz yollu olarak
    Bu durumda şunu anlıyorum.
    Crteavie 2500 de dahil 100 YTL setler bana hitap etmiyor
    20 watt a kadar sub wooferlu setler bana uygun değil hatta yaramaz
    Benim evdeki set bile % 70 volume ile bu setlerden daha net ses veriyor tek eksiği düşük seste bas kaybolması

Log x230 daki uyduların hoparlör göbekleri diğer setlere göre küçük ve etkisiz

Bir de Pendikin en eski ve en ünlü Elektronik malzemecisine danıştım
    Benim M. Setine göre hazır woofer kolon var mı diye
    Adam bana düğün salonlarındaki kolonların bir küçük modelini gösterdi
    500 watt dedi
    "Bende 30 watt kolon var Çalışır mı "dedim Çalışır dedi
    "Benim kolon Çapına göre woofer hoparlör var" dedi
    50 YTL den başlar 400 watt dedi.
    Şaşkına döndüm ama inanmadım ve çıktım

Ya log x230 alacağım com portu ikili soket ile çoğaltıp ek takviye yapacağım
    Ya başka çözümler aramaya devam edeceğim.
    Veya log 230 alıp sadece woofer ı benim sete direk bağlayacağım

Aslında ses sistemi iyi olup ta evi bana yakın olan birinin benim seti bir dinlemesi gerekir ( Pendik-İST)

Şimdi seçenekler azaldı CREATİve t3000 kaldı
    Bir de Benim Bilgisayarcı Phlips MMS 430G 2 + 1 tavsiye etti o daha önce dinlemiş
    Microlab MC4500 ve jazz 9911 dinlemem gerekecek
    Bu 3 modeli elediklerimle kıyaslayabilecek var mı?

• Beyler bu ses dinleme denelemerini
    Norma bir ses kartı ile yaptık
    5 + 1 ses kartında daha farklı çıkma ihtimali var mı?

Ayrıca mixcrolab ve jazz orj sitelerini bilenvar mı
    Daha detaylı inceleme bakacaktım
    Ama bulamıyorum
  • jazz'ın sitesi www.jazzspeakers.com
  • www.microlab.com.cn
    www.segment.com.tr (burda fiyatlarda var)
  • Şu anda bu 3 lüyü takibe ve incelemey aldım
    Rastlarsam Creative t3000 de deneyeceğim
    Creative de adaptör harici olması bende iticilik yarattı
    Ama t3000 sesi iyiyse adaptöre katlanırım

Yorumu olan var mı?

• ürünlerin her üçünüde dinleme imkanın varsa dinle çünkü bir kişiye çok iyi gelen bir ses diğerine çok kötü gelecektir , sonuçta en iyi kararı verecek olan kulakların...
  • eğer illa üçü arasında kaldıysan philips özellik olarak daha iyi gözüküyor.....
  • Selam Tiske

100 YTL için biçilmiş kaftan Microlab FC-360. Tam aradığın özelliklere uygun. Düşük seslerde bas ben burdayım diyor. Tizler berrak ve tüm frekansları veriyor. 1 adet RCA ve 1 adet 3,5" stereo girişi var. Detaylı incelemem için şu forumun sonlarına bakabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_2956588/tm.htm

Ben Ankara Adese'den aldım. Ama diğer Adese'lerde de olması lazım. Fiyatı 99,90 YTL. İyi alışverişler.
  • Bu arada 3 ay önce Jazz 9941 almıştım ve kıyaslamalı testler yaptım. Baslar insanın kafasına çekiç gibi vuruyor. Tizler o kadar boğuk ki, şarkıcının söylediğini bile zor anlıyorsun. Ben 1 hafta dinledikten sonra iade ettim. 260 YTL 'ye çok daha kaliteli setler alınabilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kul Ahmet -- 2 Ağustos 2005, 15:30:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tiske

Beyler bu ses dinleme denelemerini
    Norma bir ses kartı ile yaptık
    5 + 1 ses kartında daha farklı çıkma ihtimali var mı?

Ayrıca mixcrolab ve jazz orj sitelerini bilenvar mı
    Daha detaylı inceleme bakacaktım
    Ama bulamıyorum

kaliteli bir ses kartı ile tabiki seste farklılık olacaktır...ben logitech x530 u onboard ile kullanıyordum...bass lar iyiydi fakat tiz ler pek iyi değildi...daha sonra audigy aldıktan sonra tiz seviyesini yüzde 80 lere getirdiğimde tizler de bariz bir artış oldu... şimdi tekrar tizleri yüzde 50 lere çektiğimde tizden eser kalmıyor sanki...
    sana tavsiyem x230 u kaliteli bi ses kartı ile tiz seviyesi 80 lerde iken de bir dinle...sonra karar ver...

• sana 100 ytl ye jazz j9902 5+1 set öneririm..bende var çok iyi set...20 watt woofer 5 er watt uydular...fiyatına göre ses kalitesi gayet iyi.
  • ya tiske senin 100 ytl civarında alacağın ses sistemlerinin birbirinden çokda aman aman bir farkı olmaz o yüzden böyle bir durumda sana hem türkiyede bol bulunan bu sayede de servis vs gibi imkanlarıda daha kolay olacak ayrıca kaliteli bir marka olan philips'i önereceğim (önerdiklerinin hiçbirini dinlemedim ancak ilk msj'ındaki philips'i ve philips'in en üst düzey seti olan A5.610'u dinledim ve ikisi de gerçekten iyiydi)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.