Şimdi Ara

AVERTV HYBRID AIR EXPRESS CARD 34mm + EKRAN KARTI ÇAKIŞMAS !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Teknik yardım başlığında da bu konuyu açmıştım ama sanırım asıl yeri burası..

    Cuma günü AVerMedia AVerTV Hybrid AirExpress 34mm TV kartı aldım , kartı taktım driver ı kurdum çalıştı .. laptop ThinkPad SL500 2746 A78 ve işletim sistemi Windows 7 Pro 64.bit.. Fakat sorun şu ki , Express Kart 34mm laptopun içinde takılı kaldığında restart yapınca laptop 16 bit hatta daha az renkle açılıyor , Ekran kartı devre dışı kalıyor , renkler berbat hal alıyor çözünürlük düşüyor ( 800*600 ) ..

    Vista Home Prem 32 bit , Windows 7 32 bit te de denedim aynı sorunu çıkarıyor...

    zaten bende AverTV Galaxy vardı USB + adaptörlüydü , ben Express kart olsun fazla yer kaplamasın kablolardan kurtulayım , içinde kalsın taşınabilir olsun istedim usb gibi tak çıkar yapmak istemem ama böyle sorun çıkarması beni gerçekten üzdü..

    birçok site ve forumda araştırma yaptım ama çözüm bulamadım.. Lütfen biri bana bu konuda yardım edebilir mi ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thinkkk -- 15 Kasım 2009; 14:24:59 >







  • Kimse böyle bir sorunla karşılaşmamış anlaşılan.. doğru ya da yanlış, eksik ya da tam önemli değil bir şeyler söyleseydiniz keşke... kaç gündür bi tane bile cevap gelmemiş :)

    Neyse, kendim hallettim sorunu BIOS tan bi kaç ayar yaptım en azından istediğim işi görüyor şimdilik..

    İlginiz için teşekkür ederim Forum arkadaşlarım..
  • kardeş bende almayı duşunuyorum sadece karasalmış uydu recevierdan girsek uydu yayınlarını izleyebilirmiyiz evde tv yok karasal anten ve canak birde recevier var acil yok sa adaptorlu alcam
  • Sadece Dijital Karasal , Uydu değil ..
  • Arkadaşlar , yukarda sorunu anlattım , ekran görüntülerini vereyim..


    1. içinde kart takılı iken , çakışma

    http://img694.imageshack.us/gal.php?g=avertvairexpressplugged.jpg


    2. kart takılı değilken normal açılış

    http://img268.imageshack.us/gal.php?g=normalstart1.jpg


    bu arada bu karttan başka alan yok mu ?? çalıştı mı alanlarda ? lütfen biri bişeyler yazsın sorunla ilgili :S




  • arkadaşım ben evermedia türkiye distürübütörü firmasında teknik servis personeliyim avermedia kartlarını tamir ediyor ve teknik destek veriyorum ben şu ana kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım ekram kartı çakışması analog kartlarda başımıza gelen sorundu senin kartın eternet denetleyicisi olarak sistemde tanınmakta ve ekran kartı ile alakalı durumu yok başka sorunlar olabilir ekran kartı ve tv kartlarının güncel driverlerini tekrar yüklemeni tavsiye ederim tv kartının güncel driveriwww.avermedia.com.tr den alabilirsin ekran kartınıda kendi sitesinden indirirsin.sorun devam ederse teknik servise sorunla ilgili mail atarsın avermedia taivan firması gerekirse bilgisayarına uzak masaüstü bağlantısı yapılarak çözüme ulaştırır.




  • Arkadaş, cevabın için çok saol, kaç zamandır birinin bişey yazmasını bekliyordum.. driverlar güncel durumda, defalarca kaldırıp tekrar kurdum, 3-4 kere format attım. Vista ve Windows 7 yi tekrar tekrar kurdum hep aynı sorun ! :S az önce yazını okuduktan sonra tekrar denedim, tv kartının driverını ve yazılımını kaldırdım, kartı çıkardım, ekran kartının driverını kaldırdım, sistem yeniden başlat uyarısı verdi ,yeniden başlattım 800*600 çözünürlükte açıldı ve sistem otomatik hemen ekran kartının driverını kurdu , ben kendi driverını sitesinden indirdiğim gibi kurmaya çalıştığımda uyarı verdi " sistem birden çok aygıt belirledi bu yüzden driver ı kuramıyor " ..gibi bişeydi. şimdi sistemin otomatik kurduğu driver yüklü , tv kartını tekrar kurdum ama aynı sorun var .. sorun kartta mı yoksa notebookta mı anlamadım :S böyle yapması gerçekten çok ilginç.. Eklediğim linklerdeki resimleri inceledin mi ? orda Ekran kartı yeterli kaynak bulamıyor benzeri bi hata veriyor , IRQ çakışması olmasın ?




  • sen tamamen kaldıramamışsın tekrar dene ama sıfırlanıncaya kadar uğraşman lazım evet kart kuruluyken sana uyarı verecektir.benden son tavsiye başka bir notebokta bir denesen belki notebook un pcmcı girişide sorunlu olabilir böyle bir arıza gerçekten çok ilginç sonuçları yazarsan sevinirim
  • < aresus 34 > driverlar güncel durumda , lenovo.com sitesinden indirmiştim hepsini.. laptop açıkken böyle bi sorun vermiyor , sadece bi anlığına tüm portları devre dışı bırakıyor ( USBleri , harici diski , Wireless ... ) sonra tekrar eski haline geliyor.. TV yi de gayet iyi izleyebiliyorum.. ama kart takılı kalırsa bu sefer açılmalarda çakışma oluyor ,... :S inşallah tam anlatabilmişimdir.

    başka laptoplarda denedim

    1. DELL Latitude E4300 - Windows XP Pro. ---> kart takılıyken sistem boot yaparken takılı kaldı , TV kartını çıkardığımda düzeldi, ama sistem açıkken tv normal çalıştı.
    2. DELL XPS 16" - Windows 7 32 bit ----> hiç bir sorun vermedi
    3. Lenovo N200 - Windows Vista Basic ----> hiç bir sorun vermedi
    4. Toshiba Satellite 13.3" -Windows 7 32bit ---> hiç bir sorun vermedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.