Şimdi Ara

i7'li iMac'in Geekbench 2 test sonucu: 9638 puan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
5.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple'ın Ekim ayı içersinde güncellediği Mac ailesinin en popüler bilgisayarlarının başında gelen iMac'in i7 ve i5 işlemcili 27 inçlik modellerinin satışına bir süre önce başlanmıştı. Cihazın kullanıcılara ulaşmasının ardından da tahmin edildiği gibi bilgisayarla ilgili ilk test sonuçları da gelmeye başladı. Mac OS X'in sayılı denektaşlarından Geekbench 2, i7'li iMac'lerin Apple'ın şu ana kadarki en güçlü masaüstü bilgisayarı olduğunu gösteriyor.


    Timon Mayer adlı bir kullanıcının kendi bloğundan yayınladığı ve işlemci ile belleğin performansını inceleyen Geekbench 2 test sonuçlarına göre iMac 27” (2009)'un 2.8GHz'lik i7 işlemcili modeli 9638 puan almayı başarırken, 2.66 GHz saat hızına sahip i5 işlemcili modeli ise 7131 puan alabildi. iMac'in çift çekirdekli (E8600 ve E7600)'ün aldıkları puanlar ise sırasıyla 5131 ve 4708.








  • fiyatları düşük olsada alsak :) gelişmeleri iyidir
  • Ben apple hep uyduruk konfigirasyon(malum monitörün içine ne sığarsa :) Performanslu işletim sistemi olarak tanıdım... Oyunları çalıştırsa çok iş yapar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    Ben apple hep uyduruk konfigirasyon(malum monitörün içine ne sığarsa :) Performanslu işletim sistemi olarak tanıdım... Oyunları çalıştırsa çok iş yapar...

    yanlış tanımışsın
  • Apple ucuz olucağını hiç zannetmiyorum. Normalde zaten çok pahalıydı birde şimdi içinde i7 varsa,uçar fiyatı. Ben Pc kullanıcısıyım. Grafik işimide pc de yapıyorum. Mac'i oldum olası sevmedim,sivriler çıkıp laf etmesin,kullandım yıllarca ama sevmedim.
  • şu ana kadarki en hızlı masaüstüyse fiyatıda şu ana akdar ki en pahalı masaüstü olur :D
  • fiyatı yüzünden hiç niyetlenemiyorum bile
  • Fiyatı kendi dengi bir PC ile denk olsa bile ne yazar?? Ne yapabilirsiniz ki Mac ile?? Tamam bende çok severim hatta Hackintosh bile kurmuştum kendime bir zamanlar ama sonra baktım ki ne program var ne cracki var. PC için yazılan her bin program başına Macte sadece 1 program var!! ben istediğim gibi özgür PC kullanamadıktan sonra süper ötesi olsa ne yazar.. PCde istediğiniz programların envai çeşitleri malum ilaçları ile bulmak sadece bir kaç tık.. Mac kullanacak adama video düzenleme resim düzenleme ve internet yeterli ise kesin tercih olabilir ama PC de herşeyi yapmak isteyen limit tanımayan kullanıcıların kesinlikle tercihi olacağını zannetmiyorum..
  • çok doğru, mac güzel başarı elde edebilir ama, sadece ve sadece benim gözümde 3 adet artısı var(belki diğer grafik işi ile uğraşan arkadaşlar da bu şekilde düşünüyor bilemiyorum)

    1- renk kalibrasyonu
    2- commercial font desteği
    3- Ürün Tasarımı

    Bunlar belki bazı arkadaşlara çok basit şeyler gibi gözükebilir ama mac gerçekten bu 3 konuda hayli başarılı. Tabi bunlar da pc üzerinde ekarte edilebilir, çok rahat bir şekilde. Distribütörlerden yeni mac versiyonların fiyatlarına baktım çok korkutucu. (10.000lere yaklaşıyor)

    bu fiyatın yarısına bile çift monitörlü, çok hayvan bir pc yapılıp 64bit win7 kurularak at koşturabilirsiniz, oyun oynayabilirsiniz, video işlemeleri çatır çatır yapabilirsiniz.

    Kim çıkarttı bilinmez ama, "reklam ajansları ve grafik/video işlemeler için mac biçilmiş kaftandır" türküsü senelerdir süregelmekte.

    Yapmayın arkadaşlar, lütfen. Neye göre ve kime göre???

    Apple da intel tabanlı mimari kullanıyo, ati/nvidia tabanlı ekran kartı kullanıyo. hdd-ses kartı vs vs vs de aynı. Virüs deseniz, görüyorsunuz millet patır patır Antivirüs programları çıkartıyor mac için. Ram'lere gelince, sanıyorum ki unbuffered ecc kullanılıyor. Eee kullanılsın.. Ne ki yani?

    Pc ile herşeyi yapabilmek mümkün. Amaç işlerinizi yarı yarıfiyatına görmek mi yoksa tonla para sayıp "Bende MAC var" diyip hava atıp, gösteriş yapmak mı???
    Nedir bu ego?




  • efenim butun mesele ta şçyleydi , IBM abi kelime-islem-database zımbırtılarına ugrasırken ,macıntosh abı bu kulvarda " aman ibm fena avuclar" diye grafık kısmına yoneldi...haliyle grafık-reklam sektörü (sadece photo editleme )mac kullanır olageldi ,mac aman aman bir sey degil su anda ,ancak onceden intel islemcilerin yerıne ibm in islemcilerini kullandıgı zaman ciddi performans canavarıydı... buna unix tabanlı macosx gucunu ekleyınce "mac farkı " ortaya cıkıyor...su anda bir pc ile apple ın aralarında yazılım farkından baska bırsey yok , he bir apple ın ınanılmaz ekran kalıtesı var kı bunu bugun pclerde sony ve nec tamamlıyorlar sagolsunlar...sallayın gıtsın yahu duzgun bır amd sistem alayını kırbaclar... apple core i7 imiş peh peh!
  • Nvidia'nın üst düzey yetkilisinin Jen-Hsun Huang'ın Apple hakkındaki görüşleri;



    “Apple uses the best technology for their [computers]. Apple says to their customers: if you buy a computer from us you can be sure we have selected the best technology inside for you. That is their promise to consumers. Their promise to consumers isn’t we’ve selected the best technology for you with the exception of what Intel allows us to use. That’s not their promise. And that’s why Apple uses the best technology where they want whenever they want. And that’s why I’m all Apple! At home it’s just Macs everywhere. It’s NVIDIA’s technology in all of them but I use Macs. My son has two Macs, my daughter has a Mac, there’s an extra Mac just in case and my wife has a Mac. It’s just Mac, Mac, Mac! Because I know it’s got the best stuff inside"
  • Sadece monitorlerı kalıtelı gerısı fasa fiso
  • Windowsun çakıldığı bir çok zorlayıcı uygulamalarda (ses işleme, video işleme gibi) Mac çatır çatır çalışır, Türkiyede çok daha pahalıdır kesinlikle bu konuda da Bilkomun fiyatlandırma politikası suçludur bence. Ekran kalitesi, kullandığı parçaların kalitesi, yaratıcı ve sağlam bir işletim sistemi, Mac'in içerdikleri bunlardır. Kimisine uygun gelmeyebilir kimisine de biçilmiş kaftandır ama bu ne Mac'i berbat yapar ne Windowsu, Windowsta çok fazla program ve oyun vardır Macte çok program olmamasına karşın sizi başka program aramaya yöneltmeyecek kapasitede programlar vardır, oyunlar Windowsla mukayese bile edilemez. Mac bana göre profesyonel bir bilgisayardır, herkese hitap etmeyebilir ama Windows herkesin kullanabileceği basitliktedir. Mac de son derece basit olsa da bir çok insan Windowsla tanıdığı için bilgisayarı alışkanlıklar onu "zor" yapıyor. Bence Mac'e işe yaramaz demek büyük bir yanlıştır.




  • Mac'lerin yeni intel işlemci olanlarında hem macosx, hem windows kullanılıyor.... Canavar gibi pc yapmak 3 bin dolar ve ekran... Bir de macintosh alacaksanız 3 bin dolar: ikisi bir arada... Ekstradan mac veriyor adam müşterisine...
    Aynı eski imaclerin 24 inç ayarında 1 ekran almaya kalksanız 700-1000 Dolar arası... imac 27 İNC in ekranının fiyatını yazmaya bile gerek yok...
    Ama ikisi bir arada imac 27 inç, 2 bin küsür dolar.. (amerika fiyatı)

    Karşılıklı 2002 model bir power mac 2.00 ghz ve bir pc var... Power mac TAŞ GİBİ, pc haftada 1 gün kullanılıyor ve malesef YAVAŞ... 2002 model power mac 867 çift işlemciye LEOPARD kuruluyor.... ama 2002 model pc ye windows 7 kurulurmu bilmem...
    Mac değer KAYBETMİYOR, pc kaybediyor... power mac 2002 model makinayı 1.000 TLye satabilirsiniz...
    Firmaların çoğu, appleların çoğalması neticesinde OYUN ve PROGRAMLARI GİDEREK macosx'e UYGUN HALDE YAYINLAMAYA DA BAŞLADILAR...
    Renderi deneyin mac mi pc mi göreceksiniz...
    2 gb LIK dosya açmaya çalışın.. vs vs daha gider bu...
    Fakat kullanmayan arkadaşlar da haklı...PC nin de artıları var... Diğerininde artıları.. Tercih meselesi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warfeet -- 15 Kasım 2009; 21:56:02 >




  • caisson arkadaş şu mac ler ile ilgili tesbitleriniz harika kesinlikle katılıyorum size...
  • Mac e kurduğum sistemi(Tiger) updateleri yaparak 3 sene kullandım, en sonunda sistem sürümünü yükselmek için formatladım herhangi bir problem yoktu sistemde. Ki o makina hergün sabahta akşama kadar cayır cayır iş çıkartıyordu, Pc de yapında göreyim, Birkeresinde pc ile akşam iş hazırladım, sabah işi bulamadım evet bu palavra değil, gerçekten yaşadım bunu.
  • apple kaliteli bileşenler kullanmıyor mac g3 içini açtım onbaord ekran kartı belleği LGS aklınıza LG ve Samsung yapımı gelebilir ama değil en ucuz ve kalitesiz dram LGS
  • Apple eskiden power pc işlemciler ibm mimarisi kullanırken iyiydide, şimdi zaten intel mimarisi ve x86-64 mimarisiyle evdeki pclerden bi farkı kalmadı. Sadece ekran, kaliteli ve performanslı tasarlıyorlar okadar. Aynı makineyi toplayablirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caisson

    çok doğru, mac güzel başarı elde edebilir ama, sadece ve sadece benim gözümde 3 adet artısı var(belki diğer grafik işi ile uğraşan arkadaşlar da bu şekilde düşünüyor bilemiyorum)

    1- renk kalibrasyonu
    2- commercial font desteği
    3- Ürün Tasarımı

    Bunlar belki bazı arkadaşlara çok basit şeyler gibi gözükebilir ama mac gerçekten bu 3 konuda hayli başarılı. Tabi bunlar da pc üzerinde ekarte edilebilir, çok rahat bir şekilde. Distribütörlerden yeni mac versiyonların fiyatlarına baktım çok korkutucu. (10.000lere yaklaşıyor)

    bu fiyatın yarısına bile çift monitörlü, çok hayvan bir pc yapılıp 64bit win7 kurularak at koşturabilirsiniz, oyun oynayabilirsiniz, video işlemeleri çatır çatır yapabilirsiniz.

    Kim çıkarttı bilinmez ama, "reklam ajansları ve grafik/video işlemeler için mac biçilmiş kaftandır" türküsü senelerdir süregelmekte.

    Yapmayın arkadaşlar, lütfen. Neye göre ve kime göre???

    Apple da intel tabanlı mimari kullanıyo, ati/nvidia tabanlı ekran kartı kullanıyo. hdd-ses kartı vs vs vs de aynı. Virüs deseniz, görüyorsunuz millet patır patır Antivirüs programları çıkartıyor mac için. Ram'lere gelince, sanıyorum ki unbuffered ecc kullanılıyor. Eee kullanılsın.. Ne ki yani?

    Pc ile herşeyi yapabilmek mümkün. Amaç işlerinizi yarı yarıfiyatına görmek mi yoksa tonla para sayıp "Bende MAC var" diyip hava atıp, gösteriş yapmak mı???
    Nedir bu ego?


    Stabil bir sistem sunmasından dolayı söz ettiğiniz piyasada tercih edildiğini düşünüyorum.

    Acil yetişmesi gereken kurgunun export aşamasında windows mavi ekranıyla karşılaşıp, işlerin bir format süresi kadar sarkmaması amacıyla tercih ediliyor olabilir mesela..

    Belki de stüdyo kaydında ya da canlı performans sırasında saçma sapan bir hata nedeniyle tüm işlerin berbat olması endişesinden de olabilir..

    Ya da ne bileyim uzun bir depolama/ kopyalama işlemini başlatıp bilgisayarın başından rahatça ayrılabildiğiniz için olabilir... Geri geldiğinizde bir hatayla ya da kendi kendini yeniden başlatmış bir bilgisayarla karşılaşmayacağınız neredeyse kesin gibi..

    Bunun dışında ego meselesi konusunda da birşey söylemek istiyorum...

    Bazı meslek gruplarının kendine özgü araç gereçleri vardır, bir çok farklı marka bunları üretir ve hepsi de aynı işi görür. Ama bazı markalar vardır ki onların ürettiklerinin yeri o mesleği icra eden kişi için ayrıdır. Bu bir berber'in "kamisori" makasa sahip olması ya da olmak istemesi gibi bir şeydir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caves -- 16 Kasım 2009; 0:19:47 >




  • Mac kullanıcılarını gösteris meraklısı diye nitelendirilir, siz bir bilgisayara 5-6 bin lira ödediginiz zaman onu her insan gösterme ister, pc kullanıcısı içinde bu gecerledir. ancak çıkış noktası bu degil yapılan tercih ve tercihin sebebidir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.