Şimdi Ara

İktisat bilenler yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 gün iktisat dersine girmedim o günde heralde esnekliği anlattılar şimdi örneğin;
    1)Bir mal fiyat artışından çok az bir şekilde etkileniyorsa esnek değil çok etkileniyorsa esnekti değil mi?bunu biliyorum fakat pozitif negatif olma durumları var bu nedir?Nasıl hesaplanır?
    Aklıma geldikçe değiştirir sorarım birkaç tane daha vizeler yaklaştı telaş başladıCevaplar için şimdiden teşekkürler

http://www.ekodialog.com/Konular/EsneklikveEgim.html

Grafikteki eğim neye yarar?

Örneğin y= -8x + 16 fonksiyonuna sahibiz. -8 olan eğimimizin anlamı şudur: Eğer ki x 1 değeri alırsa, y -8 değer kaybedecektir.Aynı şekilde pozitif eğim söz konusu olduğunda x'in aldığı değere göre y'nin değeri artacaktır.İktisattaki arz, talep, esneklik gibi grafikleri bu şekilde yorumlarsan sıkıntı çekmezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 14 Kasım 2009; 13:45:10 >

• Esneklik eğimin-ortalamaya oranıdır. Neyin neye göre esnek olması çok önemlidir. Talebin fiyat esnekliğimi yoksa talebin gelirmi. X'in Y'e göre esnekligi dersen şu anlama gelir. Y'deki birim yüzdesel değişimin, X üzerindeki yüzdesel değişimi de olarak ifade edebilirsin.

@X/X | @Y/Y bu bölüm ifadesini evirip çevirirsen @X/@Y | Y/X olur. @X/@Y fonsiyonun türevidir. Fonk türevi demek eğimi anlamaına geleceğinden direk eğim diyebiliriz. Y/X ise foksiyonun ortalamasıdır. Kısaca eğim / ortalama olur. Bir fonksiyona orjinden belirtilen noktaya doğru çizersen, eğer doğrunun eğimi bizim fonksiyonun eğiminden küçükse esneklik büyük tersinde ise eneklik küçüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 14 Kasım 2009; 17:30:20 >
  • arkadaşlar merhaba inşallah kazanırsam bnde iktisat okumayı düşünüorum tabiki zor ağır bir bölüm vede yurt dışında eğitim dil olanağı açısından iyi fakat sizce iktisat bölümünü yurt dışında okumanın iyi kötü yanı nelerdir? ayrıca yüksek lisans olarak iktisatla alaklı bağdaşan bir bölüm sizce hangisi seçilmelidir kariyer bakımından? cvplarınız önemli arkadaşlar !!!!!!!!!

Orijinalden alıntı: buz05

arkadaşlar merhaba inşallah kazanırsam bnde iktisat okumayı düşünüorum tabiki zor ağır bir bölüm vede yurt dışında eğitim dil olanağı açısından iyi fakat sizce iktisat bölümünü yurt dışında okumanın iyi kötü yanı nelerdir? ayrıca yüksek lisans olarak iktisatla alaklı bağdaşan bir bölüm sizce hangisi seçilmelidir kariyer bakımından? cvplarınız önemli arkadaşlar !!!!!!!!!

Yurt dışında(Avrupa'dan bahsediyorum) iyi bir üniversitede iktisat okumanın faydası çok.Öncelikle program olarak ülkemizdeki üniversitelerden daha ileride oluyorlar.Seçici eğitim sitemi olduğundan her önüne gelen mezun olamıyor.Mezun olanlarda belli bir eğitim düzeyine sahip olduklarını ispatlıyorlar.Eğer mezun olduktan sonra okuduğun yerde çalışmak istersen bölümüne göre uygun işi kısa zamanda buluyorsun.Türkiye'ye döndüğünde de bol bol para kazanıyorsun.

• Teşekkür ederim.Hepinize
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.