Şimdi Ara

Tüm peteklere termostatik vana takılmalımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
42.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    ECA marka termostatik vana aldım, akşama montajını yapacaklar. Fakat; termostatik vanaların tüm peteklere takılmamasının
    en azından 1 peteğin normal vana ile devam etmesi gerektiğini söylüyorlar. (Kombiyi kilitleyebiliyormuş) Ne dersiniz bunumu
    uygulattırayım, yoksa tüm peteklere termostatik vana kullanayımmı?

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Forumda bahsedilmiştir fakat acil bilgi sahibi olmam gerekiyor!

    Selamlar.



  • termostatik vana ile oda termostati adi es anlamli gozukse de farkli seyler. oda termostati sistemin tamamini belli bi sicaklikta tutmak icin termostatik vanaysa peteklerin birbirine gore sicakligini ayarlamak icin kullaniliyor.

    ornegin;

    oda termostatiyla vana takilmayan oturma odanizi 22c ye sabitlersiniz. tum odalariniz 22 derece olur. termostatik vanayla birlikte kullandiginizda da mutfaginizin petegine gelen sicak suyu kisip yaklasik 19 derecede tutabilirsiniz.

    baska bi ornek;

    oda termostatiyla gunduz sisteminizi 22 derecede tutar. uyudugunuz vakitlerde de evinizin sicakligini 17 derecede tutabilirsiniz. uyanmadan bi saat once de tekrar 22 dereceye getirirsiniz. termostatik vana da mutfaginizin herzman oturma odanizdan yaklasik 3 derece soguk olmasini saglarsiniz.

    hayat tarziniza uygun bi sekilde programlanmis oda termostati ve de termostatik vana birlikte kullanildiginda konforunuzu bozmadan %20 ye varan bi tasarruf saglarsiniz. zirt pirt kombiye gidip acip kismakla da ugrasmazsiniz.

    butceniz kisitliysa kablolu, butceniz genisse kablosuz programlanabilir bi oda termostati (buna oda kumandasi da deniyor) alin. kablolular 100-150 lira civarinda kablosuzlar da iki kati fiyatindalar.

    ben buderus rc35 kumanda cihazini kullaniyorum. kullanma klavuzuna bakarsaniz nasil bisey oldugu hakkinda daha fazla fikriniz olur.

    http://www.flowplanet.net/isisanservis2/userimages/RC35_Kullanma_K%C4%B1lavuzu_Kullan%C4%B1c%C4%B1.pdf

    saygilar.




  • bobst02 B kullanıcısına yanıt
    ben aldım tanesi indirim çekiyle beraber 30 liraya gelmişti. Geçen kış sonu aldığımdan takamamıştım . Haftasonu birini mutfağa taktım .

    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/danfoss-termostatik-duz-radyator-vanasi-303425839

    gaz sensörlüler artık üretilmiyor demişti satıcı aslında aralarında ki tek fark tepsi süresiymiş. İnceledğimde kafa yapıları farklı gelmişti tabi elimle görme fırsatım olmadı . Büyük ihtimal farklıdır heralde.

    Evim 105 m2 net 80 m2 salon 23 m2 en zor ısınan salon üstü teras olduğundan sanırsam .bu yüzden remosense kablosuz oda termostadını salona koydum.

    mutfak , y. odası . ç. odasına ise aldığım vanaları taktım .Ancak takma işlemi kolay olur dedim epey uğraştım eskilerini çok sıkmışlar zor söktüm.

    bu şekilde kışın ekonomi ve konfor sağlamayı düşünüyorum .zira en zor ısınan salondu. diğer odalar ise gereksiz fazla ısınıyordu . .İnş term. vanalar ile ısıyı dengelicem.

    Gözlemlediğim oda termostatsız ısınma mümkün olmuyor. kafasına göre iç sıcaklığa göre devreye gidip çıkıyor.

    Tavsiyem sizde max konfor ve ekonomi için oda termostadı da alın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.