Şimdi Ara

İşlemci pazarında son durum: Intel yeniden %80'in üzerinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
4.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Küresel ekonomik krize bağlı olarak özellikle ilk çeyrekte satışlarında ciddi bir daralma yaşanan yarıiletken endüstrisi, yılın ikinci yarısıyla birlikte hızlı bir toparlanma sürecine girdi ve yeniden büyüme rakamları telaffuz edilmeye başlandı. Piyasa analizleri yapan bağımsız araştırma kuruluşlarından IDC, işlemci pazarıyla ilgili üçüncü çeyrek sonuçlarını yayımladı. Yaz dönemini kapsayan üç aylık üçüncü çeyrek sonuçları merakla beklenen işlemci pazarında, AMD'nin endüstride ilk defa 99$ seviyesinden dört çekirdekli işlemci lanse etmesi ve Intel'in Core i5/Core i7 serisini duyurmasının satış rakamlarına nasıl etki edeceği merakla bekleniyordu. Her ne kadar her iki üretici için de yüksek satış hedefi koyulan işlemciler, Eylül ayında yani çeyrek dilimin sonlarına doğru anons edilmiş olsa da gelen bilgiler, satışların arttığını ve büyüme hızı açısından yeniden çift haneli rakamlara ulaşıldığını işaret ediyor. Gelin şimdi hep birlikte IDC'nin rakamları ışığında işlemci pazarının üçüncü çeyrek sonuçlarına bakalım.


    alt="İşlemci pazarında son durum: Intel yeniden %80'in üzerinde"


    Yapılan pazar araştırmasına göre işlemci üreticilerinin gelirleri üçüncü çeyrekte %14 artarak 7.4 milyar dolar seviyesine ulaştı. İkinci çeyrek sonuçlarıyla kıyaslandığında özellikle mobil işlemci pazarında satışların ciddi şekilde arttığı ve %35.7'lik büyüme hızına ulaşıldığı belirtildi. Tabii mobil işlemcilerdeki büyüme hızı doğal olarak Intel'i akıllara getiriyor zira masaüstü ve sunucu pazarından farklı olarak özellikle mobil pazarada firmanın ciddi şekilde üstünlük kurduğu biliniyor. IDC tarafından sağlanan rakamlara göre Atom işlemci ailesinin elde ettiği yüksek satış rakamlarıyla üçüncü çeyrekte pazar payını %2.2 oranında arttırarak %81.1 seviyesine yükselten ve yeniden %80'lerin üzerini görmeye başlayan Intel'in pazar payını AMD'den aldığı zira açıklanan sonuçlara göre AMD'nin %2 pay kabederek %18.7 seviyesine gerilediği belirtildi. Nano 3000 serisi yeni işlemci ailesini duyuran VIA'nın da Intel'den sonra pazarın ikinci kazanını olduğu ve mevcut pazar payını %0.2 seviyesine çıkartığı açıklandı.


    alt="İşlemci pazarında son durum: Intel yeniden %80'in üzerinde"


    Hazırlanan raporda masaüstü ve sunucu işlemcilerindeki büyüme hızlarında değinen IDC, masaüstü işlemci pazarında %11.4, sunucu işlemcilerinde ise %12.2 artış yaşandığını belirtti. IDC'nin Yarıiletkenler: Kişisel Bilgi-İşlem Araştırmaları bölüm yöneticisi Shane Rau açıklamasında, işlemci pazarındaki üçüncü çeyrek hikayesinde Çin'de üretilen ve yine Çin'de satılan netbook'lar sayesinde başrolün Intel Atom işlemcilerine ait olduğunu söyledi. Ancak yüksek satış rakamlarına rağmen ortalama satış fiyatlarının (ASAP) düşük olması nedeniyle Atom işlemcilerinin fiyat erozyonu yarattığına dikkat çeken Shane Rau, üçüncü çeyrekle ilgili en önemli noktanın; işlemci satış rakamlarının bir önceki yılın aynı dönemini hafifçe geride bırakması olduğunu zira bu durumun pazardaki toparlanmanın işaretçisi olarak değerlendirileceğini belirtiliyor. Üçüncü çeyrekteki güçlü sonuçlarla birlikte 2009 genel öngörüsünü de açıklayan IDC, 300 milyondan fazla işlemci satılarak %1.5 büyüme yaşanacağını tahmin ediyor.








  • İntelin adı yetiyor piyasada.lga 775 e girildikten sonra iyi fark attı AMD toparlamaya çalışıyor olsa bile bu yetersiz kalıyor.İntelin önüne geçmeleri lazım teknolojik anlamda..
  • hocam geçenki haberleri okuduktan sonra (intelin tekelciliği davası pek çok bilgisayar firmasına o kadar rüşvet yedirirse doğal tabii bu rakamlara ulaşması)

    amd nin de acilen hazır pc notebook firmalarıyla anlaşması lazım ki pazar payını arttırabilsin
  • amd'nin bu işte kesin eksikleri var. Pazarlama konusunda sıkıntıları olduğu muhakkak. Hala insanlarda (ki emin olun gözümle görüp, kulağımla duyduğum şeyler) AMD işlemciler yanıyormuş doğru mu? diye soranlar var. AMD bu kötü imajı silemedi son kullanıcının zihninden. Böyle forumlarda gezinen, araştıran 3-5 bin kişiyi saymıyorum elbette.

    Birde kenar-köşe bilgisayarcıları dahi aynı zihniyete sahipler hala, gidin mahalle arasında bir bilgisayarcıya aynı yukarıdaki şeyleri söyleyecektir. İNTEL'in pazar payının yakın zamanda olağanüstü bir durum olmadığı sürece böyle devam edeceğini düşünüyorum.
  • İntein reklam kuvvetide var tabiki tvde neredeyse bilgisayar reklamlarında hep inteli görüyom hiç amd görmedim belki gazetede çıkıyor.
  • REKLAM VARSA SATIŞTA OLUR HALİYLE. ben iki senede 5-6 tane işlenci aldım aldırdım (AMD) ama piyasada henüz amd tanınmıyor.
  • amd ciyim bende...

    fiyat/Performans ile her türlü AMD..
  • amd ekonomik ve performanslı bence.

    Fakat intel biraz pahalı fakat daha performanslı..

    Seçimi böyle yapmak lazım .Hiçbir zaman intelmi amd mi sorusu doqru cevaplanmadı

    asıl cvabı: paran varsa intel al

    yoksa amd al kalan parayla ekran kartını guclu al.
  • birde şunu düşünün
    amd hiç işlemci işine girmesiydi herkesin evinde bilgisayar olurmuydu
    96 yılında okuldan ev arkadaşımın pc vardı ıbm son modeldi yatay kasa sadece monitöre 900$ verdi şimdi yüzüne bakmadıgımız 14''crt nin babasına beyaz
    üniversite dersliğinde sıfıra yakın pc ler vardı
    bilgisayar uygulama derslerimizi 15 dk görüp dersi bitiyordu pc ler oldukça pahalı tamiri zor ekipmanlardı
    öğrenciler fazla kurcalamasın bozmasın diye
  • AMD nin reklam olayını girmesi lazım...
    Bu rakamlar olması gerektiği gibi değil malesef....
  • ben de artık "bu kadar fiyat/performans oranı yüksek işlemciler üretmesine rağmen pazar payı düştüğüne göre intel el altından yasadışı birşeyler yapıyordur" düşüncesine daha fazla katılmaya başladım. yoksa normal bir ev kullanıcısı için intel işlemcilerin hiçbir cazibesi kalmadı. intelin üst düzey işlemcileri iyi, ona da gerçekten ihtiyaç duyanlar veri işleme, dosya dönüştürme, oyun harici 3 boyutlu uygulama gibi işlerle uğraşanlar.

    bir de, herhalde ürünleri çok daha pahalı diye pazar payı yüksektir intelin diye düşünüyorum. çünkü pazar payı adet değil, tutar üzerinden galiba.

    ayrıca, tekelci firmalara hep gıcık olurum. tüketicinin en büyük düşmanlarıdır. o sebepten, intel amd'nin f/p anlamında 5-10 katı iyi işlemciler üretmediği ve/veya pazar payı olarak kafa kafaya gelmedikleri sürece amd almaya devam edeceğim gibi görünüyor.




  • Şimdi şöyle bir durum var her zaman piyasadaki ilk üretici akıllarda kalır mutfaklarda kullanılan lpg lerin(TÜP)aygaz diye hatırlanması gibi bircok örnek verebiliriz bu durum intel in herzaman avantajı olarak kalıcaktır buda tüketicinin bilinclenmesi ile ortadan kaybolur yoksa bilincsiz müşterinin bana bu bilgisayarın gücü kac pentıum gibi yanlış istemlerde bulunabilir tabi bunda amd nin yetersiz reklam stratejisinin rolüde var
  • İş istasyonları ilk olarak stabiliteye bakar. AMD de kullandım Intel de, intel çok daha sorunsuz, zaten oranlar bunu yeterince doğruluyor
  • AMD nin tek eksigi '''REKLAM''' baska sonuc aramaya gerek yok...
  • Ciddi satış farkları var arada gercekten.Taşınabilir sistemlerde özellikle fark iyice artmış.
  • @husNUKE



    hocam nasıl yani, AMD işlemci kullanan iş istasyonları stabilite sorunu mu yaşıyor?
  • AMD'nin Inteli ticari marka olarak yenmesi lazım, %80'lik fark tamamen reklam.
  • Amd'nin en büyük hatalarından biri, taşınabilir bilgisayarlar için enerji tüketimi ve performans açısından intel'e rakip işlemciler çıkaramaması oldu. AMD hep çok enerji tüketen, performanslı ve ucuz işlemci yaptı. Ama tüketici pil süresi ve hafiflik istiyordu. AMD masa üstünde ki gibi taşınabilir segemette de %27,5 alsaydı durum çok farklı olurdu. Mesela hala AMD'nin Atom işlemcilere karşı alternatifi yok. ATI ile ekran kartı piyasasında enerji verimliliğiyle domine enderken, taşınabilir bilgisayarda entegre sistem olarak bile enerji verimli olmaması çok büyük hata.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husNUKE

    İş istasyonları ilk olarak stabiliteye bakar. AMD de kullandım Intel de, intel çok daha sorunsuz, zaten oranlar bunu yeterince doğruluyor



    />


    15 gün önce DELL AMD OPTERON sunucularda idi şimdi HP sunucuya geçmişler ama İntel mi Amd mi bilmiyorum. Ki Dell sunucularda iken forumun her ay bakıma girdiğini gün içerisinde tıkandığını ve birtakım sorunların oldğunu hepimiz biliyoruz.
  • işler yolunda ikende ,reklama bütçe ayırabiliyorlarsa ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.