Şimdi Ara

Ruhsat işlemleri ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün ruhsat işlemleri için bağcılar trafik şubesine gittim. İşlemleri hızlı bir şekilde tamamladım. Ayın 17 sine gün verdiler. Ufak bir kağıta müracat alındı şeklinde bir yazı yazıp elime tutuşturdular. Bende kadına sordum trafiğe çıkmamızda bir sorun olur mu diye? Oda bu kağıdı gösterirsen herhangi bir sorun olmaz dedi. Ancak kağıdın üzerinde ne resmi mühür var ne bişey. Sadece müracat alındı diye basılmış bir kaşe ve ruhsatın teslim edileceği tarih. Sizce ne yapmalı bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? Trafiğe çıkıp aracı bağlattırmayalım. Teşekkürler.

• Allah korusun da, kaza yapacak olursanız ve tutanak tutturmanız gerekirse, hangi ruhsata göre yazacaksınız tutanağı? ruhsat yok ki ortada... gayet sakat bir durum. ben olsam ordaki memurun dediğine çok güvenmezdim. devletin kurumlarının birbirinden haberi yoktur pek bu ülkede. bırakın onu, devletin koyduğu kuralı, uygulayacak olan memuru bilmiyorki... sarı basın kartımla devlet tarafından sağlanmış bir takım haklara sahibim ama o hakları koruyacak memurların bundan haberi yok, artık anlatmaktan yorulduğum için hiç uğraşmıyorum bile. bu basit örnekte bile durum böyleyken, üzerinde ruhsatı olmayan araba için neler yaparlar kim bilir...
  • İyi de ruhsat vermede 1 hafta sonrasına gün mü olurmuş onu anlamadım. Ben imzamdaki (şuanda pert oldu) aracım 34 plakaydı ve küçükçekmece'ye bağlıydı.. plakanın 54 olması gerekiyordu ve plaka düşüp, yeni plakayı 36 saatte tamamladım. Daha doğrusu muameleci haletti.. normalde aynı gün bitiyormuş ama küçükçekmecede işler yoğun olduğu için (plaka düşmesi, yeni plakanın tescili falan) 36 saat sürdü..

Bana çok garip geldi.. Yerinde olsam ruhsatı almadan, zorunlu sigortamı yaptırmadan asla yola çıkmam.. dünyanın 1001 türlü hali var..

Benim kaza yaptığım adamın kaskosu yoktu ve sigortasını da 2 gün önce yapmış.. sigortası olmasa ayvayı yiyebilirdi..

Bence oralarda muameleci elemanlar çok olur birinin cebine 20 lira sıkıştırsanız sizin işinizi öncelikli yaptırabilirdi..
  • Elinizdeki belge ruhsat yerine kullanılamaz. Olası bir çevirmede başınız ağrır, en iyi ihtimalle ruhsat yanınızda olmadığı için ceza yersiniz. Kaza vs. durumunu saymıyorum bile. Bugün ayın 11'i 16'sına nasıl gün verirler. Ertesi gün saat 16 olmasın? 5 günde ruhsat mı çıkar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ekim*

Elinizdeki belge ruhsat yerine kullanılamaz. Olası bir çevirmede başınız ağrır, en iyi ihtimalle ruhsat yanınızda olmadığı için ceza yersiniz. Kaza vs. durumunu saymıyorum bile. Bugün ayın 11'i 16'sına nasıl gün verirler. Ertesi gün saat 16 olmasın? 5 günde ruhsat mı çıkar?
    aynı fikirdeyim. benim aldığım zaman bayrama denk gelmeseydi. sonraki gün alacaktım ruhsatımı. hatta sabah erken saatte işlemler yapıldı 3-4 gibi işlemler bitmişti aynı gün içinde. ama ben aracı 5'ten sonra anca karara bağlayabilmiştim.
  • Bence biraz sabredin ve Ruhsati alinca kullanmaya baslayin. Bende Besiktas subeden alirken epey beklemistim.
  • Valla yoğunluktan yapabiliyorlarmış. Önümdeki herkese aynı tarihi verdiler. Ne saçma iştir ya bütün planlarım alt üst oldu :( Teşekkür ederim yorumlarınız için.
  • ruhsatın kopyası ve noter satışının da kopyası vardır elinizde...
    trafik sigortasının da aslı varsa ki olmalı başka türlü başvuramazdınız trafiğe,
    o küçük başvuru kağıdını da zımbalayın bu evrakın üstlerine kaybolmasın :)
    trafiğe çıkmanızda sorun olmaz...
  • Kimisi sorun olur demiş kimisi olmaz :s ctesi günü çıkmam gerekecek ne yapcağımı şaşırdım
  • Bizdeki şanssızlık kimsede yok sanırım. Polnette sorun olduğundan dolayı 10 gündür ruhsatı alamadım. Aradığım tüm trafik şubelerinden ve trafik müşavirlerinden de sorunu doğrulattım. Polnet çökmüş durumda ve bayrama kadarda düzelmeyeceğini düzelse bile sırada binlerce ruhsat ve ehliyet olduğunu söylediler. Yeni ruhsat çıkartmak için başvuracaklara duyurulur.
  • ben bu gün başvuru yaptım ruhsat için muamelecii dedi yarın belki program düzelebilir dedi düzelirse eğer p.tesi günü ruhsat elinde dedii olmazsa bayramdan snra ayarlarız dedii bekemekten başka şansımız yok artık
  • Hevesimiz kursağımızda kaldı 10 gündür yatıyor araba.
  • Bana da 4 gün içince çıkacağı söylendi ruhsatın. Evrakları pazartesi ankara trafik müdürlüğüne bıraktım umarım yarın ruhsatı alacağım noter satış belgesinin ve trafik sigortasının bir kopyası varsa elinizde aracı kullanabilirsiniz.
    Bu polnetin çökmesi istanbula has birşey mi türkiye geneli mi acaba? Bayramdan sonra arabamı Antalyaya getireceğim ve burada kullanacağım umarım bayrama kadar ruhsat problemsiz çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TarkanBassoy

Bana da 4 gün içince çıkacağı söylendi ruhsatın. Evrakları pazartesi ankara trafik müdürlüğüne bıraktım umarım yarın ruhsatı alacağım noter satış belgesinin ve trafik sigortasının bir kopyası varsa elinizde aracı kullanabilirsiniz.
    Bu polnetin çökmesi istanbula has birşey mi türkiye geneli mi acaba? Bayramdan sonra arabamı Antalyaya getireceğim ve burada kullanacağım umarım bayrama kadar ruhsat problemsiz çıkar.

Malesef trafik sigortasının orjinali ruhsat ve satış belgesinin fotokopisi olmasına rağmen tanıdığımız bir trafik polisine sorduğumuzda ters birisine denk gelirsen aracı yine de bağlarlar dedi. 10 gündür bu yüzden bekliyor araba otoparkta...
  • Ya arkadaşlar 11 gündür yatıyor araba otoparkta ne yapmak lazım geçici yol belgesi falan alamıyormuyuz. Vallahi hevesim kursağımda kaldı ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janissary.

quote:

Orijinalden alıntı: TarkanBassoy

Bana da 4 gün içince çıkacağı söylendi ruhsatın. Evrakları pazartesi ankara trafik müdürlüğüne bıraktım umarım yarın ruhsatı alacağım noter satış belgesinin ve trafik sigortasının bir kopyası varsa elinizde aracı kullanabilirsiniz.

Malesef trafik sigortasının orjinali ruhsat ve satış belgesinin fotokopisi olmasına rağmen tanıdığımız bir trafik polisine sorduğumuzda ters birisine denk gelirsen aracı yine de bağlarlar dedi. 10 gündür bu yüzden bekliyor araba otoparkta...

türkiye genelinde ben 10 gündür ruhsatın çıkmasını bekliyorum ankara emniyetinde?

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cottonmurat -- 3 Ocak 2016; 18:38:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cottonmurat

arkadaşlar ruhsatlarınızı alabildiniz mi? ben de emniyetin yoğunluğundan dolayı 4 gündür ruhsat bekliyorum. ne zamana çıkar bilmiyorum.. sizinkiler ne kadar sürede çıktı?

Ben aldım bayramdan önce acele değilse bir haftada çıkar şu an sistemlerde bir sorun yok. Ama aceleyse işiniz muamelecinin birine 50 lira sıkıştırın hemen hallediyorlar.
  • dostlar bır sey sorucam bu EK-1 belgesı eskıden daktılo ıle dolmak zorundaydı şimdi el ile dolabılıyormuş artık bu konuda bilgisi olan var mıdır ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.