Şimdi Ara

TSMC verimlilik problemlerini reddetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Tayvan merkezli döküm firması TSMC gündemden düşmüyor. ATi ve Nvidia başta olmak üzere 200'e yakın firma için hacimli yonga üretimi gerçekleştiren TSMC'nin, 40nm üretim teknolojisi için verimlilik sorunu yaşadığı aylardır konuşulmakta. Yaşadığı problemler nedeniyle ATi Radeon HD 4770 modelinin adeta "hayalet" kart olmasına neden olan TSMC'nin durumu telafi edebilmek için AMD'ye yeni bir fiyat tarifesi üzerinden indirim yaptığı da daha önce gündeme gelmişti. Yoğun bir çalışma sonucunda yaz aylarında verimlilik seviyesini %60'a kadar çıkardığı belirtilen TSMC'de yeni bir problemin patlak vermesi, firmayı bir kez daha gündeme taşımış ve verimlilik seviyesinin %40'lara kadar gerilediği iddia edilmişti. Ancak TSMC yaptığı resmi açıklama ile bu iddiaları yalanlarken, arada önemli bir ipucu da verdi.,


    40nm üretim teknolojisi için teknik bazı problemlerin yaşandığını kabul eden TSMC, verimlilik seviyesinin basına yansıdığı şekilde %40'lara düştüğünü ise kabul etmedi. Mevcut durumu koruduklarını açıklayan firma basın sözcüsü, yeni yıl ile birlikte 40nm için verimlilik seviyesini geliştireceklerinden emin olduklarını söyledi. Üretim aşamasındaki verimlilik problemleri nedeniyle DirectX 11 destekli mobil GPU'larını 2010'a öteleyen AMD ile birlikte Nvidia'nın da bu durumdan ciddi şekilde etkilendiği ve 40nm GPU'ları için adet sıkıntısı yaşadığı daha önce gündeme gelmişti. Görünüşe bakılırsa 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GPU'ların gerçek anlamda yaygınlaşması eğer TSMC'nin sıkıntıları söylendiği gibi sene başında biterse, önümüzdeki yılın ilk aylarını bulacak gibi görünüyor.








  • 28 nm ye geçiş daha problemli olur ozaman.
  • Kimse "Ayranım Ekşi" demez. Onlarda dememişler, doğal olarak.
  • o zaman amd zam yaparken yalan söyledi. adamlar söylendiği kadar problem yok diyorsa amd neye göre zam yaptı?
  • bu olaylar ciddi sorunlara yol açabilir.
    adamlar doğal olarak medyaya karşı iyimser tutum sergiliyor.
    ama bu verimlilik sorunları 2010 yılında da devam ederse bu çok kötü olur son kullanızı açısından.
    talep arzı katlarsa fiyatlar yükselir ve kartların bulunabilirliği azalır hemde yüksek fiyata ramen...
  • kim malını kötülerki
  • piyasanın alternatifsiz olmasının sıkıntısını çekiyor, gpu üreticileri. birde amd kendi üretim tesislerini kapatıp (devredip) tsmc ye fason üretim yaptırmak istiyordu. bakalım aynı sorunu cpularındada yaşarlarsa asıl o zaman zammın alasını görürüz.
  • Daha önce de söylemiştim, şimdi de söylüyorum; işin içindeki bir çok kişi 20nm'nin (hatta 22nm'nin) silikon transistörler için son nokta olduğunu söylüyorlar. Umuyorum ki grafin ile yapılan çalışmalarda ciddi bir olumsuzluk yoktur. 22nm'ye gelindiğinde, grafğin adını daha çok duyacağız buna emin olun. Ancak 40nm'nin aşılması ve 32nm yahut 28nm'ye geçişin eski dönemlere göre daha uzun bir zaman alacağı ortada. 7-8 aylık süreçte 40nm'de hâlâ verimlilik problemlerinden bahsediliyor. 40nm'de bu durum aşılmadan daha ileri bir adımı gerçekleştirmek güç olacaktır. Bence iyi ihtimalle 2010 sonu 32nm'yi belki görürüz. Tahminim 2011.
  • hangi zam yaa.. daha zam falan yapılmadı sadece yapılabilir haberi verildi(bakınız güncel fiyatlar).ki zaten rakibi kart çıkartmadığı veya eski kartlarına indirim yapmadığı sürece de zam yapması bile normal.ayrıca haberde bulunabilirlik zor falan deniliyor öyle bişey de yok şuan .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 11 Kasım 2009; 13:16:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamad

    Daha önce de söylemiştim, şimdi de söylüyorum; işin içindeki bir çok kişi 20nm'nin (hatta 22nm'nin) silikon transistörler için son nokta olduğunu söylüyorlar. Umuyorum ki grafin ile yapılan çalışmalarda ciddi bir olumsuzluk yoktur. 22nm'ye gelindiğinde, grafğin adını daha çok duyacağız buna emin olun. Ancak 40nm'nin aşılması ve 32nm yahut 28nm'ye geçişin eski dönemlere göre daha uzun bir zaman alacağı ortada. 7-8 aylık süreçte 40nm'de hâlâ verimlilik problemlerinden bahsediliyor. 40nm'de bu durum aşılmadan daha ileri bir adımı gerçekleştirmek güç olacaktır. Bence iyi ihtimalle 2010 sonu 32nm'yi belki görürüz. Tahminim 2011.


    intelin 7 nm işlemciler için yol haritası var.




  • yol haritası kesinlik midir?fehminin de yol haritası vardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sulo61gun

    yol haritası kesinlik midir?fehminin de yol haritası vardı


    fermi için hiç kesin bir tarih verilmedi konuyu çarpıtma... ayrıca intel yol haritalarına diğer firmalardan çok daha sadıktır. özellikle nanometre denince intelin eline kimse su dökemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 11 Kasım 2009; 13:42:54 >
  • kasımda çıkacağına aylar önceden ben mi söyledim.yol haritalarında kesin tarih verilmez zaten. çeyrek vs belirtilir ki baya öncden fehminin önce son çeyrek de geleceği sonra da 2-3 ay kala kasımda çıkacağı açıkça belirtildi.sadık ne alaka .nm de küçülme oldukça problemlerin artabileceğinden bahsediyor arkadaş ki son derece haklı bunun intelle de alakası yok.adam intelden bahsetmemiş yorumunda konuyu sen mi çarpıtıyorsun yoksa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 11 Kasım 2009; 14:05:31 >
  • önce ne için intel yazdığımı oku sonra konuş
  • hd 4770 hayalet kart mı bayağı iyi yorumlar yapılıyordu bu kart hakkında
  • hd 4770 hayalet kart mı bayağı iyi yorumlar yapılıyordu bu kart hakkında
  • ne yazmışsın: "intelin 7 nm işlemciler için yol haritası var"
    konu ne :amd ve nvidia ile ilgili nm üretim sorunları.
    arkadaşın dediği ne:yine ati ve nvidia kartları ile ilgili nm küçülme sorunları
    sonuç:konunun intel işlemcilerle alakası yok. okudum ve yine aynı sonuç çıktı bence sen yazdıklarını ve yazılanları iyi oku sonra yaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 11 Kasım 2009; 16:45:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetgirgin

    hd 4770 hayalet kart mı bayağı iyi yorumlar yapılıyordu bu kart hakkında


    Kartın iyiliğine kimsenin lafı yok hayalet derken bulunamadığını kastetmiş
  • heee tmm ama bence yanlış tabir hayalet deyince etkisiz anlaşılır bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    o zaman amd zam yaparken yalan söyledi. adamlar söylendiği kadar problem yok diyorsa amd neye göre zam yaptı?

    Herşeye bu kadar çabuk inanmayın. Adam çıkıp evet çok verimlillik düştü demez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.