Şimdi Ara

Matrox'tan ATi Eyefinity'e yanıt: 8 monitör destekli M9188

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • ATi Radeon HD 5870 Eyefinity6 modeliyle tek bir ekran kartı üzerinden 6 monitöre olanak tanıyan AMD'ye yanıt Nvidia'dan önce Matrox'tan geldi ve firma profesyoneller için hazırladığı yeni ekran kartıyla 8 monitörü aynı anda destkelediğini açıkladı. Özellikle 90'lı yıllarda popüler olan ancak daha sonra çalışmalarına profesyonel çözümler üzerinden devam eden Matrox'un, bir süredir çoklu monitör desteği sunan özel kartlar üzerinde çalıştığı biliniyor. Firma tarafından duyurusu yapılan
    M9188
    profesyonel grafik kartında 8 adet mini DisplayPort konnektörüne yer veriliyor.


    Tek slot tasarıma sahip olan ekran kartı 2GB video bellek kapasitesine sahip. PCIe x16 ara birimiyle uyumlu olan ve ikinci ekran kartıyla 16 monitörün aynı anda kullanımına olanak tanıyan Matrox M9188, her çıkış için 2560 x 1600 çözünürlüğünü destekleyenbilmekte. Monitör bağlantılarını mini DipslayPort konnektörleri üzerinden yapan profesyonel ekran kartında ayrıca adaptör yardımı ile DVI ve DisplayPort bağlantılarının gerçekleştirilebiliyor. Tek bir kart üzerinden 8 monitör desteği ile enerji verimli bir çözüm hazırladığını belirten Matrox, pazarda iddialı olmayı hedefliyor.


    Yüksek miktarda verinin rol aldığı profesyonel görüntüleme pazarı için hazırlanan Matrox M9188, 1995$'lık etiket fiyatı üzerinden önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak.









  • neden sadece displayport hakkında bilgi verilmişş??? kartın özellikleri hakkındada bilgi verilse tatmin edici olurdu haber..
  • eyefinitinin en önemli özelliği zaten profesyonel değil de normal kullanıcılar için olması yoksa profesyonel olarak zaten çoklu monitör destekli ekran kartları var
  • 1995$'lık etiket fiyatı üzerinden önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak.

    masallah
  • Bu fiyata 3-4 tane eyefinity alınır
  • Öncelikle şunu söyleyeyim. Bu karttan bi cacık olmaz.

    Daha önce sitesine girip bakmıştım. Hep çoklu ekran desteği sunan kartları var. Bu kart ATI ye yanıt falan değil hiçbir şey olamaz. Profesyonel kullanıcılar alabilir ama oyun oynatmayan sadece görüntü veren bir kart istesem ben zaten gider 4 slotlu anakart alır veya 1x ekran kartı alıp birkaç tane takarım olur biter.
  • Matrox zaten çoklu monitörde çok köklü bir firma. 3B hızlandırma olarak pek bir şey beklememek lazım. Genelde 2B çizimciler kullanıyor ve çok başarılı kartlar bu konuda.

    Ayrıca bildiğim kadarıyla tıbbi sektörde de görüntüleme sistemleri vb bulunuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 11 Kasım 2009; 12:34:03 >
  • Orijinalden alıntı: fx57

    [Yüksek miktarda verinin rol aldığı profesyonel görüntüleme pazarı için hazırlanan Matrox M9188, 1995$'lık etiket fiyatı üzerinden önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak.



    hocam bu fiyat ne böyle şaka mı 1995$ kim alır acaba çok merak ediyorum....
  • Bu hamleyi bekliyordum ancak beklediğimden düşük oldu. Çünkü Ati çok daha ucuza 6 monitör diyor.

    Ati'nin EyeFinity teknolojisi Matrox'un beklediği bir durumdur diye düşünüyorum. Sonuçta gpu'lar devamlı olarak yeni özelliklerle destekleniyorlar ve çoklu monitör kullanımından standart PC kullanıcılarının yararlanması da birgün vuku bulacak bir durumdu. Yani Matrox, birgün yoluna bir taş çıkacağını biliyordur. Bu nedenle Matrox bu teknolojiyi büyük ihtimalle B planı olarak elinde tutuyordu. Zira, Ati, Eyefinity teknolojisini tanıtalı 2 ay olmuşken, hemen böyle bir atılım yapmak pek kolay olmaz. Ancak dediğim gibi, fiyatı henüz belli olmasa da (500$ olabilir) Ati 6 monitör derken, Matrox +2 monitör için kafadan +1000$ diyor. Başarılı olur mu, göreceğiz.

    Tabi bir de işin Nvidia boyutu var. O da bu duruma kayıtsız kalmaz sanıyorum. Gerçi Fermi'nin tasarım aşaması yeni tamamlanmış olduğuna göre böyle bir teknolojiye sahip olduğunu zannetmiyorum. O nedenle Fermi piyasaya çıktığında, Jen-Sen çıkıp çoklu monitör kullanımının gereksizliğinden bahseder, daha diğer seriye geçmeden, bir ara model çıkarıp 10 monitör destekliyoruz der. Alışkınız bu duruma...




  • @mamad
    directx10.1 gereksiz deyip fermi arifesinde son kartlarına directx10.1 desteği koyması gibi diyorsun yani.bu adamın Allah bir dediğinden başkasına inanmamak lazım.onu da dermi o bile şüpheli
  • 4 adet Ramdac kullanmışlar.(4x2=8 çıkış)

    Ati'den daha farklı bir çözüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sulo61gun

    @mamad
    directx10.1 gereksiz deyip fermi arifesinde son kartlarına directx10.1 desteği koyması gibi diyorsun yani.bu adamın Allah bir dediğinden başkasına inanmamak lazım.onu da dermi o bile şüpheli

    Bir de çift gpu'lu kart davası var!
  • Matrox Ati ye rakip kart çıkarmış ama bir sorun var ortada; Matrox kesinlikle oyun amaçlı kart üretmemiştir ve bu kartlada oyun oynanacağını sanmıyorum.

    Açıkçası bu kartın fiyatına bakılacak olursa sadece sanayi amaçlı yada mimar mühendis veya çizim için üretilmiş.

    Yanı Atinin ürettiği kartın yanında solda sıfır.

    Matroxu severim ama sazan gibi atlamasa daha güzel olur diyorum.
  • atinin teknolojisini kapıyor
  • niye atinin teknolojisini kapsın adamlar yıllardır bu sektörde ati onlardan kapmış bile olabilir senin mantığınla düşünürsek... ayrıca fiyat pahalı ati alırım falan diyen arkadaşlar bu kartların amacı alıp salya saça saça oyun oynamak değil o yüzden uzak durunuz lütfen...
  • 2000$ a satılacaksa bende 88 monitör destekli ekran kart çıkarırdım :)
  • Allah'ım sen aklımı koru...Ne yorumlar var ya , yok bi cacık olmazmış,yok Ati'ye rakip olamazmışmış....Aylardır ilk defa gerçek ve değişik bir haber geldi(detaya inilmesede)onu bile baltaladınız ,bravo size yanii.Okuduğumuzu bir anlasak ,kartın profesyoneller için olduğunu ancak , profesyonel oyuncular için olmadığını,Ati'ye ve hatta Nvidia'ya rakip olduğunu ama oyun çözümünde değil iş odaklı çözümlerde olduğunu ,Matrox M9188'in 1995$'lık fiyatına rağmen sektördeki diğer Ati ve Nvidia çözümlerine göre fiyatının pahalı olmadığını ,az enerji tüketerek çevreye ve cebe katkı sağladığını anlayacağız ama , ne varki maalesef okuduğumuz kelimeler daha beynimize ulaşmadan yorum yazıyoruz...işte böyle oluyor.(tıpkı açken yeteri kadar yemek yediğimiz ve midemiz dolduğu halde ,beynin geç tepki vermesi nedeniyle yemeği fazla kaçırdığımız gibi)
  • Kart 2000 dolar ve tek getirisi, göründüğü kadarıyla +2 monitör desteği.
    Oyun oynatabiliyor mu? Hayır.
    HD video izletebiliyor mu? Muhtemelen hayır.
    Profesyonel çözüm olunca ne artısı oluyor?

    (Çıkınca muhtemelen) tanesi 400 dolara 4 tane Eyefinity 6 modeli alınıp CrossfireX ile 24 monitör desteği bile elde edilebilir ve daha ucuza gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adacay -- 11 Kasım 2009; 19:54:46 >
  • adacay!



    Cad Cam kavramlarını bir incelersen Profesyonel çözüm olunca ne artısı oluyor?



    soruna bir cevap bulabilirsin sanırım.





    (Çıkınca muhtemelen) tanesi 400 dolara 4 tane Eyefinity 6 modeli alınıp CrossfireX ile 24 monitör desteği bile elde edilebilir ve daha ucuza gelir dediğin kartların 6'sını birden yanyana koy muhtemelen :) bahse konu olan kartın yaptığı işi yapamaz..
  • Matrox hala var mıydı ki? Bence biz hala varız demek için kart çıkarmışlar. Yarın öbür gün ati ya da nvidia alır bu firmayı iş biter.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.