Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
GlobalFoundries 32nm için test üretimine başladı, hacimli üretim 3. çeyrekte

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> İşlemci >> GlobalFoundries 32nm için test üretimine başladı, hacimli üretim 3. çeyrekte Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
fx57

9 Kasım 2009, 13:53:07  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

40nm üretim sürecinde yeni bir verimlilik problemi yaşayan TSMC'ye karşı, AMD ve ATIC ortaklığında kurulan GlobalFoundries firmasının GPU üretimine ne zaman başlayacağı öncelikli gündem maddelerinden birisi olarak son günlerde sık sık gündeme geliyor. Bir yandan New York'taki yeni fabrikasının inşaat çalışmalarıyla meşgul olan GlobalFoundries öte taraftan Dresden, Almanya'daki Fab1'i en yeni teknolojilerle revize etmeyi ve önümüzdeki yıl içerisinde 32nm üretim sürecine dahil olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni nesil üretim teknolojisi için test çalışmalarına başlayan firmanın 32nm için örnek wafer üretimi gün ışığına çıktı.

32nm üretim teknolojisiyle hazırladığı ilk işlemcilerini Ocak ayında duyurmaya hazırlanan Intel'in aksine test üretimine başlayan GlobalFoundries'in hacimli üretim için yılın üçüncü çeyreğini hedefledi belirtiliyor. Mantık çekirdeği ve bellek çiplerini içeren örnek wafer üretimleri ile birlikte hacimli üretim için son dönemece girmeye hazırlanan GlobalFoundries'in mevcut bilgilere göre en iyi ihtimalle Temmuz ayı içerisinde 32nm için hacimli üretime hazır hale geleceği öngörülürken, AMD tarafında ise yeni üretim teknolojisinin Bulldozer mimarisiyle birlikte 2011'de devreye girmesi beklenirken, öte taraftan mevcut işlemci modelleri için 32nm planlamasının düşük bir ihtimal olduğu söyleniyor.

iscanthere

Sisteme Gözat

9 Kasım 2009, 15:08:02  

geç bile açılıyor.tabi bunu işlemciler için değil ekran kartları için söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iscanthere -- 9 Kasım 2009; 15:09:52 >

.::DH ATI RADEON CLUB::.
PS3 60GB PAL & LES PAUL GUİTAR + xxx PİSTOLS FACEPLATE VE LOGİTECH DRİVİNG FORCE GT,PS2 SLİM PAL,PSONE,NİNTENDO DS,GAME BOY ADVANCE,NİNTENDO 64,YAKINDA XBOX360
aorhan20

Sisteme Gözat

9 Kasım 2009, 15:17:15  

AMD nin tek elden sistem projesi yavaştan şekilleniyor galiba
onderdemirel

9 Kasım 2009, 15:37:35  

piyasanın nabzını iyi tutuyorlar,

WinteR

Sisteme Gözat

9 Kasım 2009, 15:41:18  

Zor günler bekliyor AMD'yi, New York'daki fabrikası için 2012 öngörülüyor, bu revizyon da 2011 temmuz ise 2012'ye kadar satışa çıkmıyacak demektir, ve tabi bu en güzel şartlarda, çoğu kez karşılaşılan sorunlarda olursa o tarih ne olur düşünmek bile kötü, ellerindeki çekirdeğin de suyunu çıkarttılar, Intel desen burnundan kıl aldırmıyor, olan gene bize olcak, hadi bakalm.

D.H Juventus Fan Club
erolsipar

9 Kasım 2009, 18:44:39  

Atinin hedefi 32nm değil 28nm
575m

Sisteme Gözat

9 Kasım 2009, 19:14:44  

2011 temmuz değil yahu 2010 temmuz, 2011e yetişir bence..Hem işlemci hem ekran kartları yenilenecek.Eskilerin fiyatı da bi hayli düşmüş olur o zamana.

showstopper41

9 Kasım 2009, 20:01:24  

hani 40nm üretim sürecinde verimlilik sorunu yaşıyorlardı. O yoksa TMSC miydi?

AMD Athlon II x4 620@3.12GHz |:|ECS A780GM-A Ultra |:|Asus HD4770 512mb GDDR5 750/3200@900/4200MHz|:| A-Data 4*2 GB 800@960 MHz 5-5-5-18 |:| WD 250GB Sata II |:| Thermaltake M9 Kasa + FSP 350W güç kaynağı + 2*Nanoxia FX-1250 12 cm fan |:| Samsung 22" 226BW|:|LG 20x DVD-RW |:| Microsoft beyaz klavye + mouse seti |:| Powercom 600VA UPS|:| Windows 7 Ultimate 64 bit|:|
Rahmetli de overclock yapardı

OlcaytoHun

9 Kasım 2009, 22:00:48  

quote:

Orijinalden alıntı: 575m

2011 temmuz değil yahu 2010 temmuz, 2011e yetişir bence..Hem işlemci hem ekran kartları yenilenecek.Eskilerin fiyatı da bi hayli düşmüş olur o zamana.

evet ya kesinlikle. 2011 nereden çıktı. Haberde önümüzdeki yıl diyor. biz de şu anda 2009'da olduğumuza göre. Haberi nasıl okuyorsunuz anlamıyorum ki?

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> İşlemci >> GlobalFoundries 32nm için test üretimine başladı, hacimli üretim 3. çeyrekte Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
SONY NWZ-W202 Ultra Kompakt MP3 Çalar
Sony'den spor yaparken müzik dinlemeyi sevenlere özel MP3 çalar!
WDTV Mini HD Video oynatıcı
Western Digital, WDTV ile çoklu ortam oynatıcı pazarına da el attı!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız