Şimdi Ara

Halo 3 : ODST İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Zaferin tek mimarı Master Chief değildi… ODST’ler ile tanışın.

    Ne garip; anılarım, sevinçlerim, üzüntülerim, hayal kırıklıklarım… Kısacası geride bıraktığım tüm hayatım şu anda tam ayaklarımın altındaki büyüleyici mavi gezegende ve ben burayı hiç böylesine güzel hayal etmemiştim. Atalarımın keşfettiği yüzlerce gezegene rağmen eşsizliğini yitirmeyen dünya, 25 yılı aşkın süredir devam eden lanet savaşın acılarını nihayet kendi bedeninde hissetmeye başladı.

    İsmim önemli değil. Bana, yeni takım arkadaşlarımın çağırdığı gibi “Çaylak” diyebilirsiniz. Geçirdiğim onca sıkı eğitimden sonra bu lakap ağrıma gitmiyor değil ama bilirsiniz, yeniler hep böyle karşılanır… Anlatılanlara göre UNSC birlikleri çok direnmiş, ama Covenantların bu direnişi delmesi çok uzun sürmemiş… Ayaklarımın altında anılarım, sevnçlerim, üzüntülerim, hayal kırıklıklarım siliniyor… İnsanlığın mabedi, kutsal topraklarımız kan ağlıyor ve şimdi cevap verme sırası bizde!

    ''



    Takvimler 2552’yi işaret ettiğinde, Covenant atakları şiddetin dozunu arttırmaya başlamıştı. İnsanüstü güçlere sahip olan Master Chief, peşine düştüğü bir Covenant gemisinin ardından açığa çıkardığı 2. HALO tehlikesi ile yüzleşedursun; sıradan askerler, acıma duygusundan bihaber dünyaya saldıran Covenant ataklarına karşı etten ve kemikten bir savunma hattı oluşturacaklardır.

    İşte bu onların hikayesi . UNSC ( Birleşmiş Milletler Uzay Komandoları) tarafından en iyilerinin en iyileri arasından seçilerek oluşturulan ODST (Orbital Drop Shock Trooper) timlerinin birinde; bir avuç insanın birbirine tutunuşu, dostluğu, sevgiyi ve hayatta kalma mücadelelerine tanık olacağımız HALO 3 : ODST bize Master Chief’siz bir hikaye sunuyor.

    Geçtiğimiz HALO evrenlerine nazaran bambaşka bir atmosfer ile Xbox360’a konuk olan ODST’de; HALO 2 ve HALO 3 arasında kalan zaman dilimininde, Covenant ataklarının yoğun baskısı altında kalan Afrika’nın mega kenti New Mombasa’yı kurtararak belki de tüm bir savaşın yazgısını değiştirmek adına bir yolculuğa çıkıyoruz.

    Buck, Romeo, Mickey , Dutch, Çaylak (biz) ve ekibimizin yeni komutanı; bir zamanlar Buck ile gönül ilişkisi de yaşamış olan dişi kaplanımız Dare ile birlikte kısa bir tanışma videosunun ardından silahlanıp podlarımıza ( ya da diğer adı ile “Occupant Exoatmospheric Insertion” ) yerleşiyoruz.

    ''



    Konuşmalardan ve masa üzerinde ki dijital saldırı haritasından anlıyoruz ki hedefimiz; New Mombasa üzerinde konuşlanmış olan taşıyıcı, dev bir Covenant gemisi. Podlar rayların üzerine oturtulurken aklıma Bungie’nin ; ““HALO oyunlarında ki en muhteşem/göz alıcı sinematik” iddiası geliyor ve bu beni daha da heyecanlandırıyor.

    Hadi HALO 3 : ODST’nin HALO motoru ile yapıldığı kısmını geçtim. Ancak daha ilk ara sahnede karşımıza çıkan yüz modellemeleri aklıma hemen şu soruyu getiriyor; Bungie’nin “motion-capture” teknolojisinden hiç mi haberi yok ? Ya da kapatılan Ensemble Studios tarafından geliştirilen Halo Wars oyununda ki cut scene’leri hiç mi izlememişler ? Kaldı ki Halo : Wars’da yardımcı yapımcı olarak bulunan Bungie’nin, peşinden milyonları sürükleyen potansiyele sahip böylesi bir yapımda, oyunun atmosferini iliklerimize kadar hissettirebilecek ara sahneler yapmak varken kolaya kaçması baştan keyfimi kaçırıyor.

    İncelemenin devamı için tıklayınız










  • Super İnceleme Olmus Talha Eline Saglik...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 8 Kasım 2009; 20:21:02 >
  • Tebrikler taha inceleme gerçekten harika.
  • Eline sağlık Talha, Çok güzel yazı olmuş.

    Oyunun sunumunu bende çok beğendim. hele ara sahnelerde pekiştirilmesi çok iyi olmuş. Lakin çaylak bölümleri çok sıkıcı olmuş. Aynı mekanlar ve çoğu zaman firefight havasında olması kötü idi.

    Firefight ve multisi ise her zamanki gibi muhteşem tabi ki :)
  • oyunu oynayabilmemiz için 2. disk gerekiyor mu? yoksa disk 1 ile haloyu single oynayabiliyor muyuz? acil cvp...
  • Zevkle okudum. Eline sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecelnico

    oyunu oynayabilmemiz için 2. disk gerekiyor mu? yoksa disk 1 ile haloyu single oynayabiliyor muyuz? acil cvp...


    Tek disk yeterliydi sanırım. Diğeri multiplayer oynamak için.
  • 2. disc de halo 3 ün map pack leri var çekmenize gerek yok
  • Çok güzel hatta harika incelme,güzel oyun
  • Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
  • Güzel inceleme tşkler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecelnico

    oyunu oynayabilmemiz için 2. disk gerekiyor mu? yoksa disk 1 ile haloyu single oynayabiliyor muyuz? acil cvp...

    ilk diskte Campaign ve Firefight modu var

    ikinci diskte ise Halo3 te para ile aldığımız Legendary ve Mythic map pack (3adet yeni mythic haritada dahil)
    kısacası ikinci disk Halo 3 Multinin tüm haritalarını içerin Halo 3 Multiplayer diski, tüm Double Xp Weekend etkinliklerine katılabilir ve açmadığınız tüm ach. açabilirsiniz
  • bu youn surekli boyle terkedilmiş sehir havasında tek başımıza vur ilerle seklindemi ilerliyor. kızın oldugu pota geldim karakter değişti. ( 3. değişim) Hala aynı. oyun surekli bu moddaysa bırakıcam çok baydı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecelnico

    bu youn surekli boyle terkedilmiş sehir havasında tek başımıza vur ilerle seklindemi ilerliyor. kızın oldugu pota geldim karakter değişti. ( 3. değişim) Hala aynı. oyun surekli bu moddaysa bırakıcam çok baydı

    hayır, New Mombasa'ya iniyorsun şehirdeki belli noktalardaki eşyaları bulunca (D-Pad alt tuşa basınca gösterir) flashback oluyor ve o bölümü oynuyorsun, bu şekilde parçaları tamamlıyorsun, Halo3'ten daha farklı bir campaign stili var ODST'de...
  • Test.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 11 Kasım 2009; 8:26:54 >
  • Çok güzel bir inceleme olmuş, ellerine sağlık.

    Beklediğimi tam olarak alamasam da birçok yönden beni tatmin eden bir oyun oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.