merhaba arkadaşlar. 2. bir araç almayı düşünüyorum.1 tane aracım var ama yakıt konusunda oldulça bonkör ve lpg taktırmak istemiyorum.biraz araştırdım ve fiyat kalite ve performans olarak volvo s80 kafama yattı.s80 nin 2 farklı motor seçeneği arasında seçim yapamadım. 2.0 t5 225 hp 2.8 t6 272 hp
her 2 sinide test ettim ve güçde rakam olarak çok fazla fark olmamasına rağmen 272 hp olan araç resmen yolda uçacak gibi gidiyor.yakıt tüketimi konusunda ise 2.0 ın sahibi uzun yolsa 0,18 civarı yakar dedi.2.8 in sahibide 0,18 civarı yakar dedi.2 side pek inandırıcı gelmedi haftada ortalama ~1000 km yol yapacak birisi için yakıt tüketimi oldukça önemli.bu araçlarla arası iyi olupda önerisi olan arkadaşların cevabını bekliyorum.iyi forumlar..
Gerçekten 0.18 yani yaklaşık 5.5lt/100 km yakacaksa hemen bir tane de ben alayım. Bence ayda 1000km yapacak kişi olarak ya T6 alıp LPG takınız ya da D5 motorlusunu almaya bakınız.
Cevap için teşekkürler. aracda zaten lpg olacak.tek merak ettiğim 2.0 la 2.8 arasında abartılı bir yakıt tüketim farkı olurmu? bu araçlar fiyatına göre çok kaliteli ve donanımlı.bu yüzden s80 istiyorum.
Şuan için yakıt tüketimi verilerini bulamadım fakat yakıt olarak T5'i göze aldıysanız T6'nın yakıtını problem edeceğinizi düşünmüyorum.. Dağlar kadar fark olmayacaktır arada.. Tabiki bunlar sakin kullanım için geçerli :) T5 2000cc Turbo, T6 3000cc Çift Turbo.. Performans olarak arada yakıtına değecek derecede fark eder.. İmakanın varsa kesinlikle T6 Volvo'nun efsane motorlarından biri bence..
quote:
Orijinalden alıntı: WaRToX
Şuan için yakıt tüketimi verilerini bulamadım fakat yakıt olarak T5'i göze aldıysanız T6'nın yakıtını problem edeceğinizi düşünmüyorum.. Dağlar kadar fark olmayacaktır arada.. Tabiki bunlar sakin kullanım için geçerli :) T5 2000cc Turbo, T6 3000cc Çift Turbo.. Performans olarak arada yakıtına değecek derecede fark eder.. İmakanın varsa kesinlikle T6 Volvo'nun efsane motorlarından biri bence..
T5 2000cc turbo, T6 ise 2800cc çift turbodur.
quote:
Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti
quote:
Orijinalden alıntı: WaRToX
Turbo sayısı konusunda hem fikiriz fakat motor hacmi konusunda emin olamıyorum..
Bazı kaynaklarda 2,783 bazılarında ise 2922 cc diye verilmiş.. Hemen hemen özellikleri aynı gibi geldi motorların.. Ufak farklar var fakat ikisinin farklı motor olduğunu düşünmüyorum.. Birinde 268HP diyor birinde 268 BHP 272 HP diyor ki benimde bildiğim bu.. Sıkıştırma oranları falanda çok yakın birbirine, büyük ihtimal biri yanlış.. Biri 2001 de biride 2004 ve sonrası olan makyajlı kasadaki T6 motor olmak üzere iki farklı motor desek, oda olmuyor iki kaynakdada 2001 yazıyor..
Turbo sayısı konusunda hem fikiriz fakat motor hacmi konusunda emin olamıyorum..
Bazı kaynaklarda 2,783 bazılarında ise 2922 cc diye verilmiş.. Hemen hemen özellikleri aynı gibi geldi motorların.. Ufak farklar var fakat ikisinin farklı motor olduğunu düşünmüyorum.. Birinde 268HP diyor birinde 268 BHP 272 HP diyor ki benimde bildiğim bu.. Sıkıştırma oranları falanda çok yakın birbirine, büyük ihtimal biri yanlış.. Biri 2001 de biride 2004 ve sonrası olan makyajlı kasadaki T6 motor olmak üzere iki farklı motor desek, oda olmuyor iki kaynakdada 2001 yazıyor..