Şimdi Ara

Ps3 Slim yanıp sönen kırmızı ışık arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
14.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bugün başıma gelen çok ilginç bir olayı paylaşayım sizlerle.

Geçen hafta ayın 2 sinde aldığım ps3 slim'im bu sabah nba2k10 oynarken tam da kendi adamım ile bir nba takımının training campına davet edilecek iken kendi kendini kapattı.Bende dedim herhalde bir voltaj dalgalanması oldu o yüzden kapandı. Tekrar açmak için ps3 ün yanına gittiğimde açma-kapama düğmesinin üzerindeki kırmızı ışığın yanmadığını gördüm. Güç kablosunu çıkartıp tekrar taktım ve kırmızı ışık geri geldi.

O an içime su serpilmişti ama ps3 ü çalıştırmak için açma tuşuna bastığımda önce yeşil ışık yandı fakat ardından ışık kırmızıya döndü ve kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı ve abiki ps3 açılmadı. Tabiki kalp atışlarım hemen hızlanmaya başladı ve koşarak kullanım klavuzundan kırmızı ışık yanıp sönmesinin ne anlama geldiğine baktım. Orada yazdığına göre sistemim fazla ısınmış. Havalandırma deliklerini kapatan herhangi bir şey olmadığına dikkat etmeliymişim ve sistem kendini soğuttuğunda tekrar açılacakmış.

Şunu da belirteyim hava giriş çıkışını engelleyecek herhangi bir ortam yoktu hatta ve hatta ps3 pencerenin hemen önünde ve pencere açık halde oynuyordum. Ayrıca ps3 ün altı da ısınmasın diye altı delikli ve yüksek bir zeminde duruyordu.

Herneyse iyi bakalım biraz bekleyelim soğusun makina dedim. Gel gör ki 1 buçuk saat pencerenin hemen önünde olmasına rağmen alet açılmayı reddetti. Ayrıca nba2k10 da makinenin içinde kaldı onu bile kurtaramadım.

Bende bu moral bozukluğu ve sinir ile sırtlandım makinemi ve aldığım yere götürdüm. Buarada 2 aydır İngilteredeyim ve makineyi de burdan Argos mağazasından aldım ve 1 yıl sony garantisi bulunuyordu. Müsteri hizmetleri bölümünde derdimi anlattım. Adam bir deneyeyim açmayı dedi ve makinayı içeri götürdü. Ki burda yaptığım hataydı çünkü bu işlemi gözümün önünde yapması gerekirdi çünkü içerde alete neler yapacakları belli olmaz diye düşündüm. Herneyse 2 dk sonra adam elinde ps3 ile geri döndü ve gerçekten açılmıyor cdnizi kurtaramadım dedi.

Ben şimdi ps3 servise gidicek ve en az 1 hafta geri dönmeyecek korkusu ile beklerken görevli bana para iadesi mi yoksa yeni bir ps3 mü istiyorsun dedi. Tabi bu teklifi duyunca ağzım kulaklarıma vardı ve yeni bir ürün istediğimi söyledim.

Adam tamam bir sony yi arayalım dedi ve aradı. 2 dk sony görevlisi ile konuşup durumu anlattıktan sonra sony görevlisi benimle konuşmak istediğini söylemiş. Telefonu aldım ve karşımda son derece kibar bir bey vardı. Bana durumun ne olduğunu tekrar sordu ve bende anlattım. Adam tamam şimdi bir yıldız tornavida alın ve talimatlarımı uygulayın dedi.

Ben şok içinde önümde duran tornavida ve ps3 ile ne yapacağımı merak ederken adam anlatmaya başladı. Fakat adamın yapmamı söylediği şeyleri beceremedim çünkü sökmemi istediği tornavidaları bir türlü bulamadım.Bende herhalde ben anlayamıyorum Argos çalışanını versem o halletse olmazmı dedim. Çünkü yeni bir ürün istediğimi söylememe rağmen bunun bu kadar kolay olmayacağını tahmin ettiğim için makinenin herhangi bir yerine zarar vermek istemedim. Eğer bir zarar gelecek ise onlarn elinden gelmesi benim işimi kolaylaştırıdı.

Herneyse sony görevlisi tamam dedi ve tekrar mağaza görevlisi ile konuşmaya başladı. Fakat yarım saat geçmesine rağmen magaza görevlisi de yapması gereken şeyi anlayamadı o arada makinenin hdd sini çıkardı bütün vidalarını söktü taktı söktü taktı ama bir türlü blueray sürücüsüne ulaşamadı. Bu sırada yanımıza bir başka mağaza görevlisi geldi ve neler olduğunu sordu bende ona anlattım durum böyle böyle diye. Biraz yeni gelen görevli uğraştı ps3 ile ama o da beceremedi.

Daha sonra telefonda konuşan görevli telefonu kapattı. Ben ne olduğunu sordum ve adam bana oyununuzu kurtarmamız lazım siz bu ürünü alalı 5 gün oldu makineye ne zarar geleceği umurumuzda değil önemli olan müşteri memnuniyeti ve bizim sizin oyununuzu kurtarmamız dedi ve bütün tornavidaları sökmeye başladı. Bu işlemi yaparken oradan geçen görevlilere arkadaşlar gelinbir ps3 slim e otopsi yapacağım dedi ve yaklaşık 3-4 görevliyle birlikte izlemeye koyulduk.

Adam bütün tornavidaları söktükten sonra makinenin üst kapak kısmını zorlayarak ve PARAMPARÇA ederek fanın bulunduğu bölmeye ulaştı. Ben hayretler içerisindeydim çünku daha 5 günlük bir makine servis yüzübile görmeden gözlerimin önünde bilinçli olarak kırılmak suretiyle açılıyordu. Ama işin zor kısmı şimdi başlamıştı çünkü blueray sürücüsünü çıkartamadı ve onu da parçalamaya başladı. Ben hayretler içerisinde ve oyunuma bir zarar gelmemesini umarak izlemeye devam ettim.

Tam 15 dk sonunda oyunuma hiçbir yerinde çizik olmadan kavuştum fakat sevinemedim çünkü bir ps3 slim gözümün önünde hiç acımaksızın darmadağın edilimişti. Adam oyunu çıkardıktan sonra çalışanlar arasında bir alkış koptu hep beraber gülüp eğlendik. Her gelen görevli bir diğer arkadaşına gidip playstationun nasıl parçalandığını izlemesini söylüyordu gerçekten çok komikti. Bende adam bu işleri yaparken fotoğraflarla işlemi belgeledim çünkü inanılacak gibi birşey değildi ve elimde kanıt olsun istedim. Bu resimleri mutlaka facebooka koy ve bizden övgüyle bahset gibisinden geyikler döndü biraz daha gülüp eğlendik ve daha sonra yepyeni bir ps3 slim ile mağazadan ayrıldım.

Yolda evime yürürken keşke eski ps3 ün controller ını alıp alamayacağımı sorsaydım dedim. Belki istesem onu da verebilirlerdi. Sonuç olarak hayatımda bu kadar düzey bir müşteri memnuniyeti prensibi tüketicileri koruyan bir mağaza daha görmediğimi söyleyebilirim. Buradan bütün Argos çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca ps3 slim alacak ve alan arkadaşların bu yanıp sönen kırmızı ışık hatası ile karşılaşmamasını diliyorum. Umarım karşılaşanlarda benim kadar şanslı olurlar ama Türkiye'de böyle bir şey olacağını hiç zannetmiyorum.

Edit: Daha önce fotoğraf eklememiştim hiç mesajın içinde olmadı tepede görebilirsiniz kusura bakmayın. Paragraflara bolundu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynekm -- 9 Kasım 2009; 12:27:36 >

• gecmis olsun ben de slim kullanicisiyim anlattiklarindan baya bir tirstim : ) insallah bizim basimiza boyle bir sey gelmez. cok yeni urun daha bu kadar cabuk isinma hatasi vermesi hata payina takilan urun olmasindan kaynaklidir insallah.
  • süpermiş gerçekten Türkiye'de olsa ver servise gelsin 30 iş gününde.Gelen de başkasının malı bilmem ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

gecmis olsun ben de slim kullanicisiyim anlattiklarindan baya bir tirstim : ) insallah bizim basimiza boyle bir sey gelmez. cok yeni urun daha bu kadar cabuk isinma hatasi vermesi hata payina takilan urun olmasindan kaynaklidir insallah.

Evet dostum ürün gerçekten çok yeni ve böyle bir olayın başıma gelmiş olması çok şaşırtıcı fakat işin ilginç tarafı ondaki önceki gün yaklaşık 6-7 saat aralıksız little big planet ve nba2k10 oynadım ondan önceki günde 3-4 saat oynadım fakat bu hatayı aldığım bu gün yalnızca 1 bilemedin 1 buçuk saattir oynamaktaydım. Mağazada sordum böyle bir problemle size gelen başka kullanıcı oldumu diye ama onlar hayır olmadı fat kasalar geliyor genelde dediler. Ama daha ürün çıkalı çok olmadığından pek fazla böyle problemlerle kullanıcıların gelmesini bekleyemeyiz zaten.

• benim de kiz arkadasim lbp oynuyor ben de 2k10 pes 2010 mw2 cok fazla oynuyorum makine de baya otmeye basliyor bu makine isinmiyor sessiz calisiyor diyenler sallamis bence. saatlerce oynadiktan sonra kapatinca tak tuk esneme sesleri bile geliyor aletten isidan dolayi genlesme falan oluyor resmen.
  • quote:

benim de kiz arkadasim lbp oynuyor ben de 2k10 pes 2010 mw2 cok fazla oynuyorum makine de baya otmeye basliyor bu makine isinmiyor sessiz calisiyor diyenler sallamis bence. saatlerce oynadiktan sonra kapatinca tak tuk esneme sesleri bile geliyor aletten isidan dolayi genlesme falan oluyor resmen.

Dostum o kırmızı ışık hatasından sonra 1-2 kez benim ps3 ten de çatırtı sesleri geldi ama ondan önce hiç gelmiyordu. Ama ısınması ve sesi konusunda diğer arkadaşların dediğine katılıyorum bende 6-7 saat oynadığımda öyle aşırı bir sıcaklık olmamıştı makinada ve herhangi bir ses de yoktu. Hatta hatayı aldığımda bile çok sıcak değildi ama oldu neden bilinmez.
  • Türkiyede olsa 30 gün sonra Nanayı alırdın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMFİ KIRMIZI IŞIK YANIP SÖNÜYO
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Burada senin makineyi değil kafanı kırarlardı bence :) hehe
  • İlgi ve alakaya hayran kaldım ya , helal olsun valla adamlara...

Geçmiş olsun dostum...
  • allahtan türkiede yaşamıyosun kulanıcı hatası derlerdi üstüne para isterler cd kurtarmak için
  • İngiltere'ye taşınıyoruz dostlar.
  • Benim Slim PS3'de Tekken 6'da dondu ama benim hatam yüzümden oldu aslında. Oyun save yapacakken arkadaşa mesaj atmak için menüye döndüm arka planda çat diye dondu alet. 1-2 dakika bekledim düzelmedi bende düğmesinden kapamak zorunda kaldım. :S
  • Abi bndede oluyo o olay gta IV da donuodu bi kaç kez..Aman bi ps3 slim kullanıcısı olarak sadece şunu söylemem lazım Allah kimsenin PS3 Slim ya da Fat'ine göstermesin.Amanin yani.
  • quote:

benim de kiz arkadasim lbp oynuyor ben de 2k10 pes 2010 mw2 cok fazla oynuyorum makine de baya otmeye basliyor bu makine isinmiyor sessiz calisiyor diyenler sallamis bence. saatlerce oynadiktan sonra kapatinca tak tuk esneme sesleri bile geliyor aletten isidan dolayi genlesme falan oluyor resmen.

aynen bende de tak tuk ses gelio yaw asıl olay tv den mi ps3 ten mi anlamadım arada sırada görüntü gidiyor sonra tekrar gelior belli bi şeyde de değil kafasına göre hdmi kablo da ps3 yerinde biraz hassaslaşmıştı bnm hafif oynattım mı biraz gidiyo du görüntü fln uff aman aman temiz temiz çalışsın hepimizin ps3 leri...
  • yaw sımdı ben ps3 alıcamda yorumlardan tırstım fatmı alsam acaba slimmi beler hangısı daha sorunsuz??
  • Benim PS3 kapanınca tak tuk sesler geliyor. Sigortaları mı kapatıyor ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doodlezz

Benim PS3 kapanınca tak tuk sesler geliyor. Sigortaları mı kapatıyor ne

bende de oluyor bu, çatur çutur ses geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: robocop5555

yaw sımdı ben ps3 alıcamda yorumlardan tırstım fatmı alsam acaba slimmi beler hangısı daha sorunsuz??

Bende tırstım şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeCroMaN

quote:

Aynen bende de oluyor bu tak tuk sesler. :S

Aleti okutmak lazım. İçine cin kaçmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

quote:

Orijinalden alıntı: NeCroMaN

quote:

Aynen bende de oluyor bu tak tuk sesler. :S

Aleti okutmak lazım. İçine cin kaçmış.

Cin ne yapıyor ki içerisinde. Tak tuk falan. Şaka bir yana galiba elektriği kestikten sonra bazı şeyler kapanıyor. Bu seslerin sebebide bu olsa gerek. Bazen 2-3 saat sonrada tak tuk sesler geliyor. Onları hi anlamış değilim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.