Arkadaşlar bu sorunla karşılaşan ve çözen kimse yok mu? 2 gündür deli oldum resmen, ne yapsam olmuyor. Forrmat bile attım makineye ama hiçbir faydası olmadı.
Ben bu sorunla Casper CNQ.2630-8M37P model Windows 7 işletim sistemli 1 aylık laptopda karşılaştım. Alet 1 ay sorunsuz çalıştı. Bir gün makineyi uyku modunda bıraktım ve ertesi sabah baktığımda USB mouse ve aynı zamanda hiçbi USB aygıtı çalışmaz oldu. Mouse'a ışık geliyor ama imleç hareket etmiyor. TÜm bunlar dediğim gibi durduk yere oldu yani hiçbir müdahale ya da donanıma zarar verecek en ufak bişey olmaksızın.
Ekteki resimlerde görülceği üzere aygıt yöneticisinde USB kısmında "Unknown Device" olarak gözüküyor. Kaldırıp tekrar eklemesini istedğimde "Başarısız" uyarısı dönüyor. Sürücüyü güncelle dediğimde zaten en güncel yazılım yüklü diyor. Tüm bunları bir kenara bırakalım tüm diski silip tekrar format atmak bile çare olmadı. Hani windows kurulumu sırasında bile USB mouse çalışır normalde next next dersiniz o da yok yani çalışmıyor, sanki sistem USB yi donanımdan kapatmış gibi ama değil ışık geliyor sözde. Ayrıca Biostan kontrol ettim USB ile ilgili herşy enabled. Disabled'a çekip tekrar enabled'a getirmeyi felan denedim faydası yok. Formlarda araştırdım, birrçok yabancı sitede "Aleti kapatın, tüm elektriği bataryayı çekin alet birr 20 dakka dinlensin, hardware reset'i oluyormuş, düzelir" tarzındaki tavsiyelerin de hiç yararı olmadı. Off offf yardım edin ey dostlar!..sıyırmak üzereyim bugün pazar olmasa teknik servisin yolunu çoktan tutmuştum donanımsal bir arıza mı var acaba diye ama bahsettiğim gibi çok saçma durduk yere olan birşey bu, donanımın üzerinden rüzgar bile esmedi yani o derece:P
Ufaltılmış ön izleme resmi
Ufaltılmış ön izleme resmi