hddyi anakartın üzerinde bulunan sata1 e tak sonra anakart cd sini başka bir bilgisayara taktıkdan sonra cd nin içinde bulunan reid sata dosyasını (txt) onu bir diskete kopyala. xp kurarsın herhal kurulum başlamadan disketi yerleştir ve F6 ya devamlı bas daha sonra seçenekleri takipederek sata dosyasını seçerek kurulumuna devam et eğer ek olarak kullanacaksan hdd yi wındowsta reid kontrolleri yükle sana yardımcı olduysam ne mutlu bana not : PC ci
biostan harddisk ayarlarına iyi bak. ordandır. veya master harddiskini çıkart onun yerine bir tak hata verirse sağlamdır ama sen bunu yapmada nönce bıos u kontrol et.
Aslında ben senn hatanı tam olarak anlamadım...Windows kurarken "Windows makinenize takılı hiç bir hdd bulamadı " yazısı mı çıkıyor? Anakartın modelini tam olarak yazabilir misin?. Bir de anakartın kitapçığından hangi sata verisyonunu seçeceğin yazıyordur. iyi bak.
Arkadaşım Windows xp cd si ile boot ettikten sonra altta f6 ya basın diyor 3. parti bilmem ne kurarken..f6 ya basacaksın .sonra disketi takacaksın anakartın kitapçığındaki bilgiye göre driver ı seçeceksin .. Bu kadar basit.
kardeş eger setup ta goruyorsa xp cd sini tak normal kurulum asamalarına gel orda kesin gorur diskete fln gerek yok ama setup ta gormuyorsa bak o zaman basın cok agrır Kolay gelsin
Anakartım Asus A8V modeli. bilgisayar açılıo pos ekranından sonra normalde xp logosu çıkması gerekio fakat logo çıkmadan siyah ekranda kalıo makine siyah ekranda kalıo ve resetlemeden de açılmıo tekrar. xp kurmayı denedim ve hdd yi görmedi zaten
abi bak ben sıfır pc aldım anakart gigabyte hdd 80 gb sata parcaları duzdum kasaya setup a gosterdim xp cd sini taktım kurdum ayrıca özellikle intel anakartlarda hiç gerek yok diskete ben disketsiz gayet guzel kurdum calsıyor
Tamam bnm anlatmaya çalıştığım da o zaten. Satayı xp de kurman için disket lazım o disketin içinde de driver olacak.Anakartın kitapçığından bakarak gerekli driver ı seçeceksin... Bunu yapmak için ilk önce windows xp cd si ile boot yap kurulum başladıktan sonra altta 3. parti ...... yüklemek için F6 ya basın yazar.Bunu görünce f6 ya basacaksın. F6 ya bastıktan sonra seni yönlendirecek disketi takın diye. Disketi taktıktan sonra anakartın kitapçığından bakacaksın hangisi uygun diye.onu seçeceksin enter layacaksın o kuruluma devam edecek zaten.
jackosman normal user degilim ben neyin ne oldugunu biliyorum 33 luk IDE 66 IDE weya SATA ayırt edebiliyorum :))) buarada orada 3.parti diye bişey demez orada sata raid takılı parcanız warsa F6 ya basın der :)))