Şimdi Ara

Acemiler İçin GPS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konuda benim gibi acemil olanlar için buradaki birçok başlık ve içerik karışık gelecektir. O yüzden acemi bölümü açtım ve eğer cevaplarsanız sorular sıralayacağım.

1. Bu alandaki baba markalar hangileridir?
    2. Ucuz markalar baş ağrıtır mı?
    3. fiyat performans bakımından hangi markalar öndedir?
    4. İGO 8 diye tutturmuş abiler, bu haritayı hangi markalar kullanmaktadır? (Mesela Garmin, Tomtom bu haritayı mı kullanmaktadır?
    5. Tomtom'un sitesinde bana göre fahiş harita fiyatları gördüm, güncellemek istediğimizde bu parayı verecek miyiz?
    6. Eğer fiyatlar böyle fahişse ve adam gibi makul düzeye inmezse bu güncellemelerin başkaca (haince) yolları var mıdır ve makineden makineye değişmekte midir?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hada

Arkadaşlar,

Bu konuda benim gibi acemil olanlar için buradaki birçok başlık ve içerik karışık gelecektir. O yüzden acemi bölümü açtım ve eğer cevaplarsanız sorular sıralayacağım.

Merhabalar bildiğim kadarıyla sorularınızı yanıtlayayım

1. Bu alandaki baba markalar hangileridir?

Bu alanda dünya çapında tanınmış markalardan ilk etapta benim aklıma gelenler Garmin (Amerikan kökenli) , Tomtom (Hollanda hökenli) ve Mio dur. Bunlar hakikaten navigasyon alanında dünya çapında dev firmalardır. Yanlız burada acemilerin düştüğü en önemli hata bece şudur: Tamam bunlar nasıl olsa dünya çapındaki en büyük firmalar, onun için bu firmaların ürünlerinden birisini alırsam başım ağrımaz, rahat ederim düşüncesidir. Bu düşünce her zaman doğru değildir. Tamam Bu firmaların cihazları dünya'da bir çok ülkede satılan denenmiş ve artık oturmuş kaliteli cihazlardır. Buna kimsenin itiraz edeceğini zannetmiyorum. Ama Navigasyon olayında en az cihaz kadar önemli olan 3 nokta daha var

1) Navigasyon cihazında kullanılan harita: Garmin Türkiye'de Başarsoft datasını kullanır Tomtom ve Mio ise Teleatlas datası kullanmaktadır. Teleatlas'ın Türkiye partneri infotech firmasıdır. Teleatlas datası Amerika ve Avrupa ülkelerinde son derece detaylı ve mükemmel olsa da Türkiye için haritası içler acısı durumundadır. Bu haritanın durumu ile ilgili bir topichttp://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=551022 linkinde vardır lütfen okuyunuz. Bence Türkiye için kullanılacak en iyi data şu an için Tartışmasız Başarsoft datasıdır. Türkiye'de garmin ve yerli bir firma olan Next Başarsoft datası kullanır. Mio firması da Teleatlas datası kullanmaktadır. Cihaz olarak Mio da çok kalitelidir ancak Teleatlas datası kullandığından haritası Türkiye için çok kötüdür. Mio cihaz alıp'ta harita güncellemesi yapamayan, yapsa da haritanın çok yetersiz ve yanlışklıklar, eksikliklerle dolu olmasından dolayı pişman olanları bu formu okuyarak bulabilirsiniz. Ben de acemiyken sır markasına güvenerek teleatlas haritalı Blaupunkt Nav 55e almıştım. Bunun için epey bir para ödedim ancak ben aldıktan sonra (yaklaşık 3 sene oldu) hiç bir harita güncellemesi çıkmadı Şimdi onca para verdiğim cihazımı kullanamıyorum, bir kenarda öylece duruyor. Böyle olunca navigasyon cihazı için arayışa girdim. Buradaki ustaların yazılarını okudum, bir kaçına özelden mail atıp sorular sordum ve neticede next te karar kıldım. İnanın şimdi iyi ki next almışım diyorum. 2013 ocağına kadar tüm harita güncellemeleri ücretsiz. Aldım alalı ücretsiz olarak bir çok harita ve rom güncellemesi yaptım.http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=515981 linkinde next kullanıcılarının cihazla ilgili yorumlarını lütfen okuyunuz.

2) İkinci önemli nokta'da navigasyon cihazı içindeki navigasyon yazılımıdır. Tomtom, Garmin ve Mio navigasyon yazılımı olarak kendi yazılımlarını kullanırlar. Next ise navgasyon yazılımı olarak I go 2008 kullanır. I go 2008 navigasyon yazılımı dünyada ödüller almış bir yazılımdır. Esneklik, kullanım kolylığı ve hele muhteşem görselliği müthiştir.

3) Üçüncü önemli nokta cihazın arkasındaki teknik destektir. Bana göre bu konuda da next bir adım öne çıkıyor.www.turkey.com adresinde tüm next cilerin buluştuğu bir form vardır. Burada tüm next kullanıcıları bilgilerini sorunlarını birbirleri ile paylaşırlar. Tüm dünyaya açık bir internet ortamında bir cihaza destek vermek ancak kendisine ve ürünlerine güvenen firmaların yapabileceği bir iştir. Şahsen ben bu forumdan, buradaki ustalardan çok şeyler öğrendim.

2. Ucuz markalar baş ağrıtır mı?

Evet bu güzel bir soru, piyasada çok ucuz fiyatlarla navigasyon cihazlarının satıldığını görüyoruz. Eğer bir navigasyon cihazı çok çok ucuz ise şahsen ben ondan şüphelenirim. Çünkü merdiven altı üretim tabir edebileceğim kalitesiz bir cihaz olabilir ve üzerindeki navigasyon yazılımı ile haritalar korsan tabir edilen kaçak (gayri yasal olarak kopyalanmış) ürünler olma ihtimali yüksekdir. Bu cihazları bir kere aldıktan sonra karşılaştığınız herhangi bir problemde karşınızda muhatap bulamazsınız. Ayrıca harita update lerini de bulmanız mümkün değildir. Sonuç olarak ucuz bir ürün alayıp kar edeyim derken cebinizdeki parayı da çöpe atmış olabilirsiniz.

3. fiyat performans bakımından hangi markalar öndedir?

Yukarıdaki satırlarda da belirttiğim gibi ben next kullanıyorum ve çok memnunum. Diğer markaları bilemiyorum

4. İGO 8 diye tutturmuş abiler, bu haritayı hangi markalar kullanmaktadır? (Mesela Garmin, Tomtom bu haritayı mı kullanmaktadır?

I go8 bir harita değil navigasyon yazılımıdır. Dediğim gibi Garmin ve Tomtom da kendi Navigasyon yazılımını kullanırlar. I go 8 navigayon yazılımını kullanan ürünlerden benim ilk aklıma gelenler Next Piranha gibi ürünlerdir.

5. Tomtom'un sitesinde bana göre fahiş harita fiyatları gördüm, güncellemek istediğimizde bu parayı verecek miyiz?

Tom tom teleatlas datası kullanır. Bildiğim kadarıyla eğer Tomtom alırsanız ilk 2 yıl güncellemeler ücretsizdir Ama Teleatlas datasının Türkiyedeki durumunu anllattım. (Ayrıcahttp://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=551022 linkindende bu datanın durumu ile ilgili yorumları okuyunuz lütfen ) Güncelleme için para vermeniz gerekir. Ancak Next'te Ocak 2013 e kadar güncellemeler ücretsizdir

Teşekkürler.

• Sevgili koymen,

Böylesine ayrıntılı bir bilgilendirme beklemiyordum doğrusu, çok teşekkür ediyorum. Tomtom gibi marka ürünlerin dışındakilerin malzekme kalitesinden de biraz şüpheli ve tedirginim, nexti inceleyeceğim.
  • Ürünü inceledim Next YE-G 708 den özellik olarak bi farkı yok Bu ürünün artısı 50TL ucuz olması ve kasanın biraz daha şık olması (zevklar tartışılır tabii)
    Next'in artısı 2013'e kadar güncelleme bedava olması, Sürekli bilgi alabileceğin forum sitesinin olması ve herkesin bahsettiği teknik desteğinin çok iyi olması (benim üründe sorun olmadığı için nekadar iyi olduğunu bilmiyorum)

artıları koy kantara hangisi ağır basıyosa kararı sen ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toşu -- 7 Kasım 2009; 18:11:39 >
  • Özellik olarak bir farkı yok ? Eminmisiniz ? O sayfada hızdan bahsedilmiş örneğin,peki kim alıpta kıyaslamasını yaptı Daha önce çok yazdım aslında,hız isterse 1ghz olsun onu kullanamadıktan sonra ne işe yarar ? O farkla birisi her 2 cihazın uyduya bağlanma hızlarınıda yazsın bir görelim bence.Ben yazmıyayım sonra sorun oluyor,dert oluyor

Basitçe farkları yazalım (next'te olanlar)

SDHC 'deki yüksek kapasite desteği
    SirfInstantFixII özelliği sayesinde 15sn de bağlanma
    FotoNav özelliği (resimden navigasyon)
    NextLock (cihaz kilitleme)
    Işık sensörü ile rahat ekran görüşü (cihaz parlaklığını kendi ayarlıyor)
    Favori alanı sayesinde kendi uyumlu yazılımları kullanabilme
    Dual Navigasyon (İsterseniz dünya haritasını alın istediğiniz SDHC karta koyun,yada hiç bozmadan SD karta kendi uygun yazılımızı koyun)

Daha cihaz gelmedi,gelince video ve fm özelliklerinide biri test eder.Mesela müzik çalarken navigasyon yapabiliyormu gibi.

• yaptığım araştırmalar sonucunda bende anladımki ülkemiz için 300-400 ytl arası bir parayı gözden çıkardıysanız en iyi cihaz Next-708
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Next güzel ama kesinlikle pahalı. Bence aynı özelliklerle daha makul bir fiyata satılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hada

Next güzel ama kesinlikle pahalı. Bence aynı özelliklerle daha makul bir fiyata satılabilir.

Merhabalar Hada,

Ben pahalı olduğu görüşüne katılmıyorum. Son kullanıcı maliyetini hesapladız mı? Şöyleki:

Bildiğiniz üzere ocak 2013'e kadar next tüm harita güncellemelerini ücretsiz veriyor. Bu da senede 3 güncellemeden yaklaşık 10 güncelleme eder. (Burada yanılıyor olabilirim güncelleme sayısı daha çok olabilir) her güncelleme için 40 Tl vereseniz 400 lira gibi bir rakam çıkar. Bu durumda güncellme ini 3 yılda neredeyse makine fiyatı kadar para ödemiş olusunuz.

Saygılar..
  • Ama +2 yıl güncellemeyi zaten cihazlar çıktıktan sonra verdiler fiyatların çıkması lazımken indi biraz daha aksine.Aynı özelliklerde başka cihazlar varsa yazılmalı ki herkes bir baksın,hımmm evet bunlar pahalı desin.Ben AYNI özelliklerde cihaz henüz bulamadım,bulan varsa cidden yazzsın bakalım bizde.Yukarıda bazı farkları yazmıştım zaten,bunların olduğu cihazları araştıralım bir
  • Next'ten daha ucuz igo kullanan cihaz tavsiyesi yapacak arkadaşlar var mı?

Garmin de başarısoft kullanıyor peki igo'dan farkı nedir, görselliği mi farklı, kullanım kolaylığı mı ne?

Tomtom start bu aralar ucuz gibi, giriş seviyesi bu cihazı alırsak mağdur olur muyuz?

Başarısoft olmayan Tomtom ile ne gibi sorunlar yaşamam muhtemel?

http://www.hepsiburada.com/tomtom-start-turkiye-1-yil-ucretsiz-harita-guncellemesi-/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=telnavtomstart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hada -- 13 Kasım 2009; 21:30:22 >

• Arkadaşlar PIRANHA PATHFINDER aldım, bilgisayara bağlanmıyor, güncellenemiyor. Böyle bir ürünü alıp paranızı sakın çöpe atmayın. Ben kavga dövüş iade ettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.