Şimdi Ara

Asus Nvidia ION tabanlı yeni netbook modelini Avrupa'da satışa sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Donanım dünyasının önde gelen oyuncularından Tayvan merkezli Asus, Nvidia ION platformunu kullanan yeni netbook modelini Avrupa'da satışa sunuyor. Windows 7 lansmanıyla eş zamanlı olarak 22 Ekim'de anons edilen EeePC 1201N isimli yeni netbook, 1366 x 768 piksel çözünürlüğünü destekleyen 12.1-inç ekranla geliyor. 1.6GHz'de çalışan çift çekirdekli Atom 330 işkemcisinden güç alan yeni netbook modelinde 3GB ram ile birlikte depolama için 320GB kapasiteli sabit disk kullanılıyor ve 500GB'lık çevrimiçi depolama alanı da sağlanıyor.


    Diğer özellikleri arasında 0.3 megapiksel çözünürlüğünde entegre internet kamerası, çoklu dokunmatik touchpad, Ethernet, WiFi, Bluetooth, SD kart slotu ve 6 hücreli pil gibi detaylara yer verilen Asus Eee PC, ION platformu kapsamında GeForce 9400M entegre grafik birimiyle hem DirectX 10 desteği sunuyor hem de yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma sağlayabiliyor.


    Avrupa'da piyasalarında önümüzdeki ay içerisinde satışa sunulması beklenen Eee PC 1201N'nin 500 Avro civarı bir fiyata sahip olması beklenirken, tek çekirdekli işlemci kullanan ve daha düşük bellek/disk kapasitesine sahip olan alternatif bir modelin daha olacağı bildiriliyor.








  • aslında netbook ta olsa 12.1 inç altında olmaması lazım 11.6 da hadi idare ediyorda 10.2 ve altı ne yazıkki gerçektrn çok küçükler birde bunlara dvd yazıcı olsa 12.1 de olsa iyi olurdu extra aparat taşımamak için e tabii uzun ömürlülerde taşımazsın 2-3 saat yada altında pil süresi olanlarda zaten şarj aletini taşımak zorundasın
  • İyi de bu zaten 12.1 inç ekranla geliyor sorun ne ?
  • ion platformu harbi kaymak gibi oldu.Bu fiyat konusuna ne demeli? Netbook'un felsefesine aykırı değil mi? Ucuza ,maksimum mobil bir internet,ofis bilgisayarı değil miydi amaç?? 500 Euro da neyin nesi? ION mu ?
  • yap 500 lira kapışalım 500 avro nedir be kardeşim?
  • Tek kelimeyle harika. N330 işlemci, 12,1 inç ekran, 3 GB bellek ve 320 GB harddisk, çoklu dokunmatik touchpad. Bir netbookun içine koyulabilecek her şeyi koymuşlar. Bundan ötesi gereksiz olurdu. Müthiş. Fiyatı da abartılacak düzeyde değil. Türkiye fiyatı saçmalık olur sadece, her zamanki gibi...
  • Netbooklar- notebooklara doğru gidiyor farkında mısınız ? Oysa ucuz ve herkesin satın alabileceği maliyeti düşük cihazlar olarak piyasaya çıkmışlardı.
    Nerede Asus EEePCnin release versiyonu nerede bu cihazlar.
  • Bahsettiğin türden netbooklar hala üretiliyor. Epeyce de satılıyor. Yani bir yere gidilmiyor. Sadece alternatifler çoğalıyor. İki platform arasında kesin çizgilerin oluşması sadece ve sadece tüketiciye zarar verir. Ne kadar çok seçenek, o kadar isabetli tercih demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified

    Tek kelimeyle harika. N330 işlemci, 12,1 inç ekran, 3 GB bellek ve 320 GB harddisk, çoklu dokunmatik touchpad. Bir netbookun içine koyulabilecek her şeyi koymuşlar. Bundan ötesi gereksiz olurdu. Müthiş. Fiyatı da abartılacak düzeyde değil. Türkiye fiyatı saçmalık olur sadece, her zamanki gibi...



    keşke bide ağırlık ve pil süresi söylenseymiş haberde..

    ayrıca, 0.3mp kamera niye? 1.3 koyar insan..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dikmenibo



    keşke bide ağırlık ve pil süresi söylenseymiş haberde..

    ayrıca, 0.3mp kamera niye? 1.3 koyar insan..


    Ona da yerinde bir bahane buluyoruz hemen: o kadar kusur kadı kızında da olur
  • yada, vardır asus un bi bildiği
  • intelin tekelinden kurtulmak iyi oldu, ama 500 euro çok abartılı fiyat, yani kdv de eklersek tr fiyatı 1380 liraya gelio,ben zannetmem bu netbok tr de 800 lira felan olur yoksa asla satamaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoreXXX

    intelin tekelinden kurtulmak iyi oldu, ama 500 euro çok abartılı fiyat, yani kdv de eklersek tr fiyatı 1380 liraya gelio,ben zannetmem bu netbok tr de 800 lira felan olur yoksa asla satamaz


    800 lira mı? Şakaydı sanırım :) Ya da temenni diyelim.


    dikmenibo, az önce baktım da, bu model 3,1 pound geliyormuş. Yani 1,41 kilogram. Buna batarya dahil mi bilmiyorum. İşin komik tarafı, bu arkadaşın über-dandik versiyonu olan 1201HA modeli de aynı ağırlıkta :) Ayrıca 6 hücreli pil ile 8 saat kullanım süresi yazıyor. Çok fena çok! Kafayı bozup yurtdışından bir 1201N getirtesim var. Du bakam neler olcek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 8 Kasım 2009; 7:33:14 >




  • jay jay@

    alınır hocam ama 12inç ve bu fiyat düşündürüyor beni açıkçası. ulv tabanlı laptoplar bununla rahat yarışır gibime geliyor..
  • Aslında diğerleriyle yarıştırmak değil de, netbookta olabilecek en iyi donanımın olması önemli benim için. Tabi dediğin gibi, bu fiyatın Türkiye versiyonu kulağa hoş gelmiyor. Türkiye fiyatı tam bu değerlerde olsa düşünülebilir. Sonuçta Asus N10Jc'den kat kat üstün bir alet donanım itibariyle. Onun da fiyatı 900 TL civarlarında şu sıralar. 1000 TL'nin üstünde bir fiyata satan sivrizekalılar da mevcut.

    İşin özü; 999 TL olsa 1 dakika durmam
  • Kameranın 0.3 mp olmasını geçtimde, parmak izi okuyucusu neden koymazlar onu anlamıyorum. NJ'lerde var ne güzel. Anlaşılan ION'lu NJ serisini bekleyeceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

    Kameranın 0.3 mp olmasını geçtimde, parmak izi okuyucusu neden koymazlar onu anlamıyorum. NJ'lerde var ne güzel. Anlaşılan ION'lu NJ serisini bekleyeceğiz.


    parmak izi okuyucusunu kaç kişi kullanıyor hocam? o bir lüks, ve verilerimi maksimum güvenlikte tutmamı gerektirecek bi işe girmediğim sürece ben gidip de öyle bi sisteme sahip laptop almam mesela..


    jay jay@
    haklısın hocam. ama türkiyede 1300 den başlar heralde... zaten ne zaman gelir o da meçhul
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dikmenibo


    quote:

    Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

    Kameranın 0.3 mp olmasını geçtimde, parmak izi okuyucusu neden koymazlar onu anlamıyorum. NJ'lerde var ne güzel. Anlaşılan ION'lu NJ serisini bekleyeceğiz.


    parmak izi okuyucusunu kaç kişi kullanıyor hocam? o bir lüks, ve verilerimi maksimum güvenlikte tutmamı gerektirecek bi işe girmediğim sürece ben gidip de öyle bi sisteme sahip laptop almam mesela..


    jay jay@
    haklısın hocam. ama türkiyede 1300 den başlar heralde... zaten ne zaman gelir o da meçhul


    Son zamanda olmazsa olmazlarımdan. Amaç maksimum güvenlik değil. Oturumu kilitlediğimde şifre ile açmak yerine parmak izi kullanmaktan yanayım. Laptopu/netbooku gittiğim her yerde ara sıra bırakmak durumundayım. Çalışır bir şekilde. Beni tanıyan her sorana şifreyi söylemek yerine bi bahane oluyor benim için. O yüzden parmak izi muhabbeti işime geliyor açıkcası.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.