Şimdi Ara

Nvidia'dan karşı atak: Lucid Hydra teknolojisi doğmadan ölebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Lisans anlaşmazlıkları nedeniyle yeni nesil Intel işlemcileri için yonga seti çalışmalarını askıya alan Nvidia, Hydra teknolojisini engellemeyi planlıyor. Yatırımcıları arasında Intel'in de (Intel Capital aracılığı ile) bulunduğu İsrail merkezli Lucid firması tarafından geliştirilen Hydra teknolojisiyle üretici bağımsız iki veya daha fazla ekran kartının aynı sistemde çalıştırılabiliyor.


    Intel'in masaüstü işlemcileri için yeni yonga seti hazırlayamasa da, SLI teknolojisi Intel'in için önemli bir gelir kapısı oluşturmayı sürdürüyor. Zira firma BIOS üzerinden SLI desteği sunulan Intel çipsetli anakartların her biri için üreticilerden yaklaşık 5$, daha gelişmiş bir seçenek olarak NF200 yongası kullanılmak istendiğinde ise yaklaşık 30$'lık bir ücret alıyor.


    Nvidia cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmese de firma Hydra teknolojisini engelleyerek hem SLI yatırımlarını korumak hem de Intel'e karşı eline geçen bu kozu kullanmak isteyebilir. Çünkü Intel'in bu teknolojiye yatırım yapmasında, Larrabee mimarisinin oyunlarda bekleneni verememesi durumunda farklı kartlarla kullanımına olanak tanımayı hedeflediği biliniyor.


    Öte taraftan çıkışı ertelenen Hydra yongalı MSI Big Bang Fuzion da bu koşullar altında lanse edilmeden rafa kaldırılan bir proje olabilir. Tabii Hydra teknolojisinin geleceğinde AMD'nin tutumu da büyük rol oynacak zira Crossfire X'i açık standart çoklu GPU platformu yapmak isteyen firma bu teknolojiye Nvidia'dan farklı yaklaşabilir ancak bu henüz netlik kazanmış değil.








  • Nvidia kapana sıkısmis hayvan gibi vahsilesmeye basladi iyice.

    x86 islemci uretimi

    hydra'nin yolunu kesme

    ati 57-58xx serisinin yayginlasmasinin engellenmesi



    oho cok iş var:D
  • nvidia iyice köşeye sıkıştı bakalım ne yönde hareket edicek.
  • n vidia köşeye falan sıkışmışdegil n vidiayı intele yedirtmezler hydra piyasada kalsa bile çok düşük bir pazar payı ile üst seviye sistemler için olacaktır...bu intelin çıkacak grafik kartlarının pazarlamasını garantiye almak için bir yol sadece ama su bir gerçekki intel grafik konusunda ne nvidia ne ati kadar iyi degil:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yonex78

    n vidia köşeye falan sıkışmışdegil n vidiayı intele yedirtmezler hydra piyasada kalsa bile çok düşük bir pazar payı ile üst seviye sistemler için olacaktır...bu intelin çıkacak grafik kartlarının pazarlamasını garantiye almak için bir yol sadece ama su bir gerçekki intel grafik konusunda ne nvidia ne ati kadar iyi degil:)


    intel grafikte iyi değil, ancak bikere bilinç altına yerleşmiş, yani çoğu kişi intel aldığını bilerek grafik performansının iyi olduğunu düşünür.
  • intele gıcıklık olsun diye yapıyor. ama nvidia bunu hep yapıyor :)
  • intel bu platformu barındırmayı kabul edicek sanırım..X58'den yeterince gelir elde etmiştir..hatta amd'de sırf nvidia ya gıcıklık olsun diye kabul etse fena olmaz:D tabi biraz çipset gelirleri düşebilir oda ayrı bi konu.
  • nvidia bu hydrayı yazılımsal olarak yani neden ikinci plana düşmek istesin ki!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ac1DBuRN


    ati 57-58xx serisinin yayginlasmasinin engellenmesi



    oho cok iş var:D


    şaka yapıyorsun heralde yolda ayağınız takılsa nvidia yoluma taş koydu diyeceksiniz nvidia kapana felan kısılmış değil adamlar mücadele ediyor ne yapsınlar rekabete ayak uydurmazsan batarsın
  • haklı bence gayet doğal bi davranış.
    intel tekel oldu resmen çipset de (intel tabanlı sistem). eskiden ati, via, nvidia felan seçenek çoktu, önce atiyi engelledi sonrada nvidia yı via zaten etkisizdi. hayvani fiyatlarla çipset satıyor adamlar şimdi adamlar.
    amd bile yapmadı böyle bişey nvidianın önünü açık tuttu halbuki grafik işlemcide de rakibi olduğu halde ama intel her alanda tekel olmak için tüm avantajlarını kullanıyor. çok iyi ürünleri çok ucuza sat rakibin etkisiz kalsın felan ama intelinki öyle değil. elindeki gücü böyle kullanıyor.
  • nVidia bunu ATI'ye karşı değilde Intel'e karşı yapmış olabilir. Sonuçta ATI'yi pek beğenmiyorlarYaptığı normal birşey değil bana kalırsa, bel altı oynamıyor mu? Gerçi Intel'de sütten çıkmış ak kaşık değil hani
  • Babalar kapışıyor atiyi katmayın araya :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K0rkunc

    Babalar kapışıyor atiyi katmayın araya :)

    ne babası yaw, nvidia intelin yanında cüce gibi kalır, bunu kabullenin artık, adamlar piyasada neredeyse tek sayılır.
  • Saçma atışmalar yapmaktan öteye geçilemiyor bırakın onun bunun Fanboy'luğunu herkes hakkını tabii ki de arayacaktır Aynı şey AMD&ATI yede yapılıyor kimse kazancını başkalarına kaptırmak istemez intel'in tekelciliğinin sonu mutlaka gelecektir elbet bu yaptıkları yanına kalmaz hem bu teknolojiyi (Lucid Hydra) intel gibi tekelciliği ilke edinmiş bir firmadan çıkıyor ilk başlarda çok cazip fiyatlardan sunulabilir fakat yaygınlaşır ise kesinlikle fiyatlar kat kat artacaktır ATI kendi çipsetleri ile oldukça başarılı intel'e boyun eğeceğinide hiç sanmam.
  • Valla onu bunu bilmiyorum ama nVidia Intel in ekran kartı pazarına girmesinden korkuyor sanırım.

    Intel ekran kartı kullanmış olan var mı aranızda bilmiyorum ama i740 kendi zamanının en iyi ve donanımsal DVD hızlandırma yapabilen nanide kartlarından birisiydi. Daha önce iyi ise şimdi de iyi olacaktır.

    Üstelik insanlar yani kullanıcılar Intel ismine güveniyor. PC alacak birisine ekran kartı ne diye sorunca INTEL derseniz tamam der itiraz etmez. Tabi bu genelde marka anlamında bir örnekti. İsme duyulan güvenin işareti.
  • crossfire başarımı hydra ile daha iyi oluyorsa, amd de boykot etmediği sürece ölmez.
  • Firmalar birbirine cephe alıp teknolojileri engellerse yeniliklerin önünü keserse bende o firmayı boykot ederim.1 kişi bir kişidir.
    Sadece Nvidia için değil lisans vermedigi için İntel'de kabahatli.
    Birbirlerini böyle ekarte etmek yerine teknolojilerini konuştursunlar..
  • Evet katılıyorum. Ver lisansı. Ama seni geçmesine izin verme. Teknolojiyi iyi geliştir.
    Yan gelip yatma geçemez...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.